Εκανα τη δοκιμη μου εδω και λιγες βδομαδες.
Εβαλα σε μια tele 9αρες. Με action 1,6mm.
Κανενα προβλημα δεν αντιμετωπισα, σε γενικες γραμμες. Απο 3mm πενα, πηγα στα 2mm και συχνα στο 1mm για funkορεγκοκαταστασεις. Η ηχος μου, σαν παιξιμο, θεωρω οτι βελτιωθηκε. Καθε νοτα που παιζω την περιποιουμαι, με το αριστερο χερι, πριν περασει το καλωδιο και γινει ηχος. Πολυ λιγοτερη προσπαθεια για να κανω το οτιδηποτε, και απο τα δυο χερια. Κανω ο,τι bend/vibrato θελω, οπου και οποτε το θελω, και για οσο το θελω. Μικροτερη καταπονηση στα ταστα.
Τα αρνητικα που ειδα ειναι οτι τις 9αρες τις "τσιμπαω" ενα κλικ πιο δυσκολα για να ξεκινησω bend. Φυσικα το bend ειναι ευκολοτερο. Επισης, δεν μου αρεσει η αισθηση που εχω στο δεξι χερι. Δεν νιωθω τον απολυτο ελεγχο στο ποσο βαραω τη χορδη. Εκει με βοηθησε λιγο η πιο λεπτη πενα. Με δακτυλα βεβαια ειναι εντελως χαλια το παιξιμο σε σημειο να τα χρησιμοποιω λιγοτερο. Καθολου δυναμικες. Ξεκουρδιζει ενα κλικ πιο ευκολα. Οταν παιζω με καθαρο ή breakup ηχο συχνα με εκνευριζει το ποσο λεπτος και με εντονη ατακα βγαινει προς τα εξω.
Τα θετικα σιγουρα θα μου ελειπαν εαν εβαζα παλι 10αρες. Απο την αλλη το χαμηλο action που διατηρω (καπου 1,6) μαλλον δεν βοηθα στυλ παιξιματος μου (legato δεν κανω). Στην αλλη tele εχω 10αρες και πριν λιγο ανεβασα το action στα 2mm. Το "τσιμπημα" και το bend ειναι λιγο πιο ευκολο, αλλα τα μικροbends και τα τσαλιμακια που κανω με τις 9αρες δεν. Δεν τα κανω ουτε και σε μικροτερης κλιμακας κιθαρες, με 10αρες.
Τελικα δεν υπαρχει η τελεια λυση. Το ενα σετ αρεσει στο δεξι και το αλλο στο αριστερο. Ή μηπως υπαρχει?? Με ενα σετ 9,5mm ισως το δεξι σταματησει να μαλωνει με το αριστερο. Αγορασα ενα σετ ghs 9,5mm nickel rockers που θα το τοποθετησω συντομα, και βλεπουμε....