χωρις κανενα ιχνος ειρωνίας' date=' μπορεις να μου αναφέρεις τι προτείνεις για να φύγουμε από αυτο το αδιέξοδο???
εγω το παραδέχομαι, ειμαι ένας παθητικος νεοέλληνας ποτ κάθομαι μπροστά στην tv και ενημερώνομαι απ τα πραγματικά άθλια media..
[b']ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ??[/b]
Εγώ είμαι 42 ετών. Από τα 17 μου έως τα 32 μου μελέτησα ενδελεχώς όλα τα φερόμενα ως αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, περιλαμβανομένων των σημαντικών πολιτικών κειμένων. Παράλληλα, μελέτησα πολιτική οικονομία.
Όταν χρησιμοποιώ λέξεις όπως καπιταλισμός, κομμουνισμός, αναρχία, κοινωνία κλπ ΞΕΡΩ ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάω και όταν υποστηρίζω κάτι από αυτά, το κάνω με την επίγνωση (όσο γίνεται βέβαια) του τι σημαίνει αυτή η υποστήριξη.
Αυτό που έκανα εγώ μπορεί να το κάνει και ο καθένας (ήμουν πολύ φτωχός όταν τα έκανα αυτά τα πράγματα). Και μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να αφιερώσει τόσα χρόνια: από τους πρώτους μήνες αρχίζει κανείς να καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται.
Με ρωτάς χωρίς ειρωνεία πως θα φύγουμε από το αδιέξοδο. Σου απαντώ, πάλι χωρίς ειρωνεία, ότι δεν θα φύγουμε. Αλλά το ότι δεν θα φύγουν οι πολλοί δε σημαίνει ότι δεν θα φύγεις ΕΣΥ. Και όταν με το καλό φύγεις θα δεις ότι εκεί που θα πας δεν είσαι μόνος σου.
Δόξα τω Θεώ, εδώ στο noiz έχουμε αρκετούς πολιτικοποιημένους ανθρώπους οι οποίοι (προφανέστατα) έχουν και αυτοί κατανοήσει πέντε πράγματα για το τι συμβαίνει: και ο wasted, και ο boukaw, και ο menelaos, και ο superfunk... και.. και...είναι άνθρωποι
πέρα από τη στείρα λογική του ότι "ας πάνε όλοι να γαμηθούν διότι όλοι ίδιοι είναι" και για τέτοιους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο - ακόμη και όταν δεν συμφωνούν μεταξύ τους.
Όσον αφορά το ΤΙ ΚΑΝΩ (μια και ρώτησες) είναι νομίζω αυταπόδεικτο: χρησιμοποιώ το καλύτερο διαθέσιμο μέσο (το ίντερνετ) για τη διασπορά και την υποστήριξη ορθών ιδεών για τα θέματα που γνωρίζω και με ενδιαφέρουν. Μπορεί αυτό να σου φαίνεται λιγοστό αλλά σκέψου: εδώ στο noiz έχουμε 4500 μέλη. Δεν είναι βέβαια όλα ενεργά, αλλά κάθε μερα τσιμπάμε κανά διχίλιαρο επισκέπτες. Για τη μία περίπτωση στο εκ/ριο να διαβάσει κάποιος κάτι που θα του φανεί χρήσιμο, πιστεύω ότι η όλη προσπάθεια αξίζει τον κόπο.