pc problem - πάγωμα και reset.

Νίκος Παπαρρόδου

npap

Recording Guru
Staff member
Πόντοι
1,643
πήρα την απόφαση και άλλαξα το γερασμένο πια pc του σπιτιού...

όλα καλά κι όλα ωραία αποκτήθηκε ένας intel 8400 σε μία P35 μητρική με μία Ati 3650 κάρτα γραφικών και έναν seagate 500 άρη με 32mb buffer σκληρό και μια aver pci κάρτα tv...

μπαίνουν πάνω τα xp pro με sp3 και όλα βαίνουν καλώς μέχρι την στιγμή που πάω να παίξω ανοίξω την aver...

πάγωμα και reset... πάω να παίξω ένα video με τον media player τα ίδια... βάζω τον mp11 τα ίδια...βάζω τον vlc τα ίδια...

κατεβάζω τους νέους drivers της ati και το πρόβλημα με την aver και το video λύνεται....

δυστυχώς όμως όταν πάω να βάλω  ένα dvd (ταινία) στο dvd player πάλι τα ίδια...πάγωμα και αυτόματη επανεκίνηση...

έχει κανένας αγαπητός συνφορουμίτης καμμιά ιδέα προτού το πετάξω από το παράθυρο γιατί το εκ νέου format είναι εφιάλτης για μένα με τους πιεσμένους χρόνους που διαθέτω?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα πετάξεις το παράθυρο απο το παράθυρο ????  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Βγάλε εντελώς την Pci TV και ξαναδοκίμασε, βγάλε και τα προγράμματα της.

...εγώ φταίω μετά να του πώ για τα Macs! (και σέρνεται να φάω και κανα -Karma, τώρα που έχει τις κακές του ο Wow!...)

θα στο δώσω εγώ ωρε (αν και δε μπορώ) αφού ..σε πνίξω πρώτα στην λίμνη του Marathon, που μου θύμισες τον Rainbow εφιάλτη των 90' όταν τα σκαγα για τους power pc...:)

Παρόμοιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει κλείνοντας όλo τo video acceleration του Media Player

[tools>options>performance, το slider του video acceleration στο none]

(υ.γ.: οι ATi είναι άτιμες!)

Δεν ξέρω αν προκαλεί το πρόβλημα αυτό, αλλά γενικά, έχω ακούσει κακά λόγια για το sp3.

Οταν το έβαλα, μου έβγαλε πρόβλημα (σε εγκατάσταση ενός theme βέβαια) ενώ με το sp2 ήμουν μια χαρά.

Έχε το αυτό σαν τελευταία(uninstall το sp3) λύση πριν το φορματ.

αφου ειναι μονο τα γραφικά λογικά εχεις προβλημα στην καρτα κ ότι συνδέεται γύρω απ αυτή κ βοηθάει στο αποτέλεσμα της οθόνης σου.Μπορει μέχρι κ το m/b να χει προβλημα.Παλια σε πισι που ανοιγες την ζωγραφική κ εκανες 2 γραμμές κολλούσε κ εφταιγε η μητρική.Πιθανοτητες ειναι κ οχι κατι σίγουρο.Ισως μπορει να χεις προβλημα θερμοκρασιας απο λάθος τοποθέτηση ψύκτρας κ οταν ανοιγει βαριά πράματα οπως ηχος-εικονα συμπιεσμένα κ high κουλτουροτέτοια να την ακούει.

Μονο ο θεος...Βγαλε τα σαπιοtvtuner γιατι ειναι μια γνωστη πηγη κακού, ειδικά αν ειναι κ pci(εσωτερικά)

δες τα irq της κάρτας γραφικών και του tv tuner

ευχαριστώ όλους σας φίλοι μου για την άμεση ανταπόκριση...

λοιπόν η aver ξηλώθηκε αλλά το πρόβλημα παραμένει...

το hardware acceleration έκλεισε αλλά τίποτα... οι θερμοκρασίες δείχνουν μια χαρά...

σήκωσα και βαριές εφαρμογές αλλά δεν μάσησε...μόνο όταν βάζεις dvd λαλάει... σε όλα τα υπόλοιπα άψογο...

τι να πω... το θέλει το φορματάκι του...

νάστε καλά και αν κάποιος μέχρι αύριο που θα του κάνω ...λοβοτομή έχει καμμιά ιδέα ακόμα ευχαρίστως να την δοκιμάσω...

ΥΓ.μόνο μην είναι hardware πρόβλημα γιατί θα τους σκίσω στο πλαίσιο... τους το είπα να το τσεκάρουν πριν μου το παραδώσουν γιατί δεν έχω χρόνο για τρεξίματα και είμαι πελάτης τους πολλά χρόνια...

το πάγωμα και επανεκίνηση , μου μυρίζει πολύ hardware πρόβλημα. Δοκίμασε και τα SP2 για καλό και κακό αλλά μάλλον δεν είναι καλά μαντάτα.

έχεις δίκιο Γιάννη... το πρότεινε κι ο animae παραπάνω και μέσα στην ταραχή μου και τα μπινελίκια δεν το είδα...

για να δούμε...

ΥΓ.Kilon φάε τη γλώσα σου...:)

Npap, λυπάμαι που θα στο πω αλλά το πιο πιθανό από όλα είναι να μιλάμε για προβληματική κάρτα γραφικών. Tech ειμαι και στο λέω. Αν και δεν ειμαι ακριβώς σε αυτο τον τομέα ξέρω πράγματα. Αν δεν δουλέψει το uninstall του sp3 η λύση ειναι μόνο μία. Ανοίγεις τον πύργο και ξεβιδώνεις την κάρτα γραφικών. Την πας στο πλαίσιο και τους πιέζεις να την ελέγξουν εντός ημέρας. Εγώ ειχα ίδιο πρόβλημα ,έκανα όλες τις δοκιμές που μπορούσα μόνος μου και την πήγα στο πλαίσιο. Μέσα σε μια μέρα με ενημερώσαν ότι δυστυχώς ηταν προβληματική η κάρτα γραφικών.. επίσης και σε τρίτη περίπτωση που εχω τύχει από φίλο έφταιγε η κάρτα γραφικών.. προβλέπω λοιπόν αντικατάσταση.

Απο κει και πέρα να ελέγξεις αν το motherboard που έχεις έχει ενσωματομένο κάποιο chip γραφικών, σαν onboard κάρτα πχ, έτσι θα μπορεσεις να κάνεις την δουλειά σου όταν η κάρτα είναι στο πλαίσιο για αλλαγή αλλά και επίσης θα επιβεβαιώσεις ότι φταίει η κάρτα (σε περίπτωση δηλαδη που η Onboard δουλευει κανονικότατα).

Τέλος ένας ΒΕΒΑΙΟΣ τρόπος να δεις αν φταίει η κάρτα γραφικών είναι να βάλεις να τρέξει κάποιο video game και κατα προτίμηση βαρύ. Αν δεις ότι κολλάει και crasharei την πετάς στην μάπα του πλαισιονίστα.

:)

KATI AKOMA που θυμήθηκα..

Αν δεν βαριέσαι πήγαινε start - control panel - administrative tools - event viewer και κοιτα τα application και system. Εκεί θα δεις λάθη (κίτρινα ή κόκκινα) με κωδικούς και μικρή περιγραφή.. εκεί θα εντοπίσεις και το πρόβλημα.. μετά από κάθε crash και restart που σου εκανε λογικά θα έχει κοκκινο ή κιτρινο...

Αν θες δες το και ότι σφάλμα σου βγάζει google it ή πες μας και εμας..

kilon είπε:
....το πάγωμα και επανεκίνηση , μου μυρίζει πολύ hardware πρόβλημα..... 
...ή driver.

Στο Event Log (system & application), εμφανίζεται κανένα περίεργο error?

Πάντως αν απενεργοποιηθεί το αυτόματο restart στο system failure, η μεγαλοπρεπής μπλε οθόνη μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει.

εμενα μου εκανε κατι τετοια και εφταιγε το antivirus...

check it καλου κακου

Το πάγωμα και επανεκίνηση είναι μπλε οθόνη η οποία έχει ρυθμιστεί να μην φαίνεται σαν μπλε οθόνη κανονικά.

Συνήθως οι μπλέ οθόνες κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι απο προβλήματα hardware. Ασυμβατότητα? Κακή σύνδεση? Ποιός ξέρει?

Η συνηθισμένη all in one λύση για pc είναι η εξής:

Θα αρχίσεις να ξηλώνεις μέχρι να δεις τι φταίει.

π.χ. Ξεκίνα βγάζοντας μνήμη (άν εχεις 2 modules)

μετα δοκίμασε να παίξεις dvd χωρίς να έχεις την κάρτα TV  συνδεμένη κλπ κλπ μέχρι να δείς ποιός φταίει.

Κάποιος πρότεινε να πας πίσω στο  SP2 το οποίο το βρίσκω και εγώ καλή ιδέα.

Κάποιος πρότεινε mac που είναι η καλύτερη ιδέα!  ;D ;D ;D ;D :P :P :P

λοιπόν νέα από το μέτωπο...

αφού τσεκαρίστηκε η aver (δουλεύει άψογα όταν είναι μέσα και δεν λύνεται το πρόβλημα όταν την ξηλώνω) και η ati τουλάχιστον σε απαιτητικά παιχνίδια με full γραφικά δεν μασάει, καταλήγω στο προσωρινό συμπέρασμα ότι μάλλον φταίει το dvd player... ένα sata optiarc...

το πραγματικό πρόβλημα έχει περιοριστεί στο εξής...όταν βάζω ένα dvd αλλάζει για λίγο η μπάρα της έναρξης (γίνεται σαν να την γυρνάω σε classic mode) και μετά κάνει επανεκίνηση...

φίλοι tugito και hindmost τα log στα τελευταία error αναφέρουν αρκετά κόκκινα σφάλματα με κωδικό 206 από το netDDE και κάποια το cd rom...

επίσης Ηλία  το antivirus ποτέ δεν το αφήνω να τρέχει εκτός περίπτωσης σύνδεσης σε net...

ευχαριστώ και πάλι όλους σας για το ενδιαφέρον που δείχνετε...

Λάμπρε από παρόμοιους συνδυασμούς σήμερα έκανα τόσους που έχω λαλήσει...:)

αλλά μην ανησυχείς συνεχίζω ακάθεκτος...έτσι κι αλλι΄ως πάει η μέρα...ούτε στο γραφείο μου δεν πήγα...

σόρυ ξέχασα... όταν βάζω cd rom όλα άψογα..:(

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back