Από τη στιγμή που κάποιος ασχολείται 'σοβαρά' με το PC, καλό είναι να έχει την PRO έκδοση των XP.
Προσωπικά προτιμώ πάντοτε την αγγλική έκδοση, όχι μόνο για το ζήτημα της αξιοπιστιάς-σταθερότητας (...λέμε τώρα) αλλά γιατί δεν θέλω να έχω μονίμως και ένα λεξικό δίπλα μου ... (αποκοπή, επικόλληση, ανασυγκρότηση, διαμορφώσεις, διαμοιρασμοί, συνεδρίες και άλλες φοβερές μεταφράσεις).
Οι διαφορές Home - Pro χοντρικά είναι ότι τα Home δεν μπορούν να μπουν σε ένα Domain (κανονικό δίκτυο) και ότι τους λείπουν μερικά χρήσιμα (για εμένα πάντα) εργαλεία.
Λεπτομερώς μπορείς να δεις τις διαφορές εδώ:
http://www.annoyances.org/exec/show/article10-002
Προτιμώ τους πολλούς δίσκους από τα πολλά partitions (διαμερίσματα!) για παρόμοιους λόγους και την αντίστοιχη λογική όπως οι προλαλλήσαντες συνφορουμίτες.
Για τη registry (μητρώο των Παραθύρων) τώρα, πέρα απο το εξαίρετο advanced system optimizer που πρότεινε ο boukaw7, προτείνω και το Tune Up Utility.
Γενικώς καλό είναι τακτικά να ελαφρώνεις το PC από τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείς, να κάνεις κανένα defrag (ανασυγκρότηση) τακτικά και πού και που κανένα check disk (έλεγχος επιφανείας δίσκου)
** Η εμμονή μου με την Αγγλική έκδοση έγινε ακόμα πιο μεγάλη, από τότε που αναγκάστηκα να στήσω κάτι εφαρμογές σε ένα 'Ιταλόφωνο' server (εξυπηρετητής!)