Παραγγελία Custom parts από Ευρώπη; Αξίζει;

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαιρετω

Θα ήθελα να φτιάξω μια strat scalloped στο στυλ του ynwie εμφανισιακά αλλά με σαφώς διαφοροποιημενα specs.

Με όποιον "όργανοποιο" έχω μιλήσει εντός Ελλάδος ξεκινάμε από 1700 κ ανεβαίνουμε σε τιμή οπότε όχι...Όλοι προτεινουν την warmoth κ ίσως όχι άδικα αλλά για τη χώρα μας οι φόροι είναι απαγορευτικόι.

Τσεκαρα το allparts και με 700+ φέρνεις σώμα μπράτσο αλλά δε ξέρω τι λέει από ποιότητα αξιοπιστία κλπ

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Έχετε κάποια πρόταση;

Χαιρετω

Θα ήθελα να φτιάξω μια strat scalloped στο στυλ του ynwie εμφανισιακά αλλά με σαφώς διαφοροποιημενα specs.

Με όποιον "όργανοποιο" έχω μιλήσει εντός Ελλάδος ξεκινάμε από 1700 κ ανεβαίνουμε σε τιμή οπότε όχι...Όλοι προτεινουν την warmoth κ ίσως όχι άδικα αλλά για τη χώρα μας οι φόροι είναι απαγορευτικόι.

Τσεκαρα το allparts και με 700+ φέρνεις σώμα μπράτσο αλλά δε ξέρω τι λέει από ποιότητα αξιοπιστία κλπ

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Έχετε κάποια πρόταση;
Allparts θεωρούνται τοπ ποιότητα αλλά πού βρίσκεις απο ΕΕ;

Όπως και να έχει δύσκολα νομίζω θα μείνεις κάτω απο 1700 για τέτοιο πρότζεκτ εκτός αν κάνεις το σκάλοπ βερνίκωμα κλπ μόνος σου ή απευθυνθείς σε τίποτα κινέζους.

Για allparts μιλάμε για hardware ή τελειωμένα lego κοπρόξυλα?
Για παρτς έχουμε και τον Soto https://sonstage.gr/en/

για ξυλα οπου και να παρεις, φρόντησε να ειναι όλα απ τον ιδιο κατασκευαστή για να εχουν συμβατότητα.
Το καλύτερο ειναι να βρεις μια fender και σιγα σιγα να την τροποποιήσεις.

Θέμα από τη παλιά, καλή εποχή του Noiz, που τα τελωνεία ήταν ανύπαρκτα και το δολάριο στο 1,50!

Γενικά....όταν φτιάχνεις ένα partcast όργανο δεν το φτιάχνεις για να είναι φτηνό (φτηνότερο) αλλά για να είναι κουστούμι επάνω σου...
Δεν καταλαβαίνω τα ""...οι οργανοποιοί που βρίσκονται στο Noiz, είναι αποδεδειγμένα καλοί και τα λεφτά που σου ζήτησαν για handmade, custom όργανο λίγα. Μίλα και με το Ντούκα στα Γιάννενα (δεν ξέρω τί χρεώνει). Πάντως θα χρειαστείς έναν για να σου φτιάξει το μπράτσο γιατί δεν βρίσκεις εύκολα scalloped έτοιμο.
Nα υπολογίζεις ότι ένα βάψιμο, με τα αποτελέσματα που βλέπεις στις βιτρίνες στοιχίζει από 250-300 ευρώ (και ο Κακανιάρης βγήκε στη σύνταξη!!!). Χρειάζεσαι επίσης parts (ανάλογα τη τσέπη σου) και setup.

Πάμε στις λύσεις τώρα
1) Temu. !!!!
Μπορείς να βρεις σώμα με 35 ευρώ και μπράτσο από 45
Προφανώς δεν είναι linceded bu Fender (με τις γνωστές συνέπειες) και θέλεις βάψιμο, parts και setup

2) Thomann (for ever)
Guitar kits
Παίρνεις ένα Ηarley Benton ST-Style με 82 ευρώ (+30 μεταφορικά), πετάς όλα τα parts (γιατί είναι του πεταματού), φτιάχνεις το μπράτσο όπως σου αρέσει και βάφεις.
Είναι Ηarley Benton αλλά δεν πειράζει, πολλοί εδώ μέσα λένε ότι η Ηarley Benton τους πατάει κάτω τις Gibson!!!
Εδώ οι εμπειρία μου από αντίστοιχο κιτ της εποχής

Έτοιμα βαμμένα σώματα
Με 444 ευρώ
Mε 728 ευρώ έτοιμο scalloped neck (δεν νομίζω να κυκλοφορούν πάρα πολλά έτοιμα)
Θέλεις parts, setup

3) Rockinger Guitars (εκ Γερμανίας επίσης)
https://www.rockinger.com/en/

Έτοιμα βαμμένα σώματα από 349
Μπράτσα από 219
Χρειάζεσαι μάστορα για το μπράτσο, βάψιμο, parts, stup

4) Κάπου είχαμε και ένα Ισπανό, δεν τον θυμάμαι, είχε πάρει ο Τέρρης ένα μπράτσο για μπάσο και ήταν ευχαριστημένος!!!

Πάντως...
Το καλύτερο ειναι να βρεις μια fender και σιγα σιγα να την τροποποιήσεις.
Αυτή φαίνεται η καλύτερη λύση

Καλή αρχή!

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back