Πάμε για μπύρες;

Βάλε κι εσύ ένα περουκίνι σαν αυτόν και μπορεί να βγεις Δήμαρχος στον Δήμο σου. ?
Θα μπορούσα να βγω. Ήταν η οικογένεια μου στο δημοτικό συμβούλιο εκεί. Έχω όνομα. Αλλα  σε τρώει το άγχος. Αργότερα, βλέπουμε. Τώρα ασχολούμαι με άλλα, τα εργασιακά. Τα δημοτικά και τα βουλευτικά... Θα δούμε. Χρόνια.... Έεεεχουμε ?

Τι ώρα είπαμε τελικά? Στις 20.00?

"Πάμε για μπύρες;" ο τίτλος.

Δηλαδής από ΠΟΣΕΣ θα πιείτε ο καθείς; ?
Εγώ δε θα πιω πολλές γιατί δεν έχω πολλά λεφτά μαζί μου και το πρωί σηκώνομαι νωρίς και οδηγω και μηχανή στο γυρισμό και δε θέλω να είμαι ζαβλακωμένος?

Εγώ δε θα πιω πολλές γιατί δεν έχω πολλά λεφτά μαζί μου και το πρωί σηκώνομαι νωρίς και οδηγω και μηχανή στο γυρισμό και δε θέλω να είμαι ζαβλακωμένος?
Πόσο πάει μια μπύρα έξω το 2024;

Πόσο πάει μια μπύρα έξω το 2024;
Εξαρτάται που θα την πιεις. Από 5-9 ευρώ στα λαϊκά μαγαζιά.

Η λέξη μπίρα είναι δάνειο από την γερμανική λέξη bier που μας μεταδόθηκε μέσω της ιταλικής birra.  Είναι αξιοσημείωτο πως η γραφή με «υ» δεν δικαιολογείται από πουθενά. Πιο λογικό θα ήταν να βλέπαμε τη γραφή μπίρρα λόγω της ιταλικής, αλλά γι’ αυτό το λόγο ο συντάκτης της Γραμματικής επέλεξε την απλοποίηση καθώς δεν ήταν όλοι γνώστες της ιταλικής.

Έτσι, λοιπόν η γραφή μπίρα θεωρείται η σωστή ενώ η γραφή μπύρα είναι λάθος.

τι ώρα είπαμε τελικά ρε παιδιά? 20.00?  γιατι έχω ταξίδι μπροστά μου, να υπολογίσω να έρθω.

Οι άνθρωποι πάνε να τις πιούνε όχι να τις γράψουνε
Αίτση οινε! Τη μας νηάζοι πος γράφαιτε η μπίρα?

Αίτση οινε! Τη μας νηάζοι πος γράφαιτε η μπίρα?
Ότι απλοποιείται στην ορθογραφία καλό είναι τελικά... βοηθάει να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα

Ότι απλοποιείται στην ορθογραφία καλό είναι τελικά... βοηθάει να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα
Ότι απλοποιείται, κατακτιέται. ?

Δεν έχεις άδικο αλλά είναι και λίγο κόμπλεξ κατωτερότητας η εξεζητημένη ορθογραφία
τι ώρα, ξέρουμε. Τι να κάνω? ώΡα πότε είναι|? τι είπαν?

Αν κανονίζατε τον Αύγουστο θα ερχόμουνα και εγώ να δω από κοντά το NOIZ, από Σεπτέμβρη όλα γίνονται δύσκολα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back