Παλιός studio εξοπλισμός.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Με αφορμή παλαιότερες συζητήσεις σκεφτόμουν.

Τι θα γίνουν όλα αυτά τα παλιά μηχανήματα….ssl consoles , outboard gear….κ.λ.π., όταν θα φύγει και η γενιά που τα χρησιμοποίησε .

Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι aficionados που θα έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με αυτά.

Αλλά η νέα γενιά  ηχοληπτών ξέρει να τα δουλεύει τα μηχανήματα αυτά;

Τα διδάσκονται , έστω και σαν ιστορία ή τελικά είναι καταδικασμένα στην αχρηστία;

Ολα αυτα που λες χρησιμοποιουνται ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ/ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ  με τα DAW σε ΟΛΑ τα στουντιο του πλανητη οποτε δεν προκειται να πανε....πουθενα.....

Εδω υπαρχουν στουντιο που εχουν μεσα εξοπλισμο κατασκευασμενο στα 30s.... ;D

Αλλά η νέα γενιά  ηχοληπτών ξέρει να τα δουλεύει τα μηχανήματα αυτά;
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

Superfunk είπε:
Ολα αυτα που λες χρησιμοποιουνται ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα DAW σε ΟΛΑ τα στουντιο του πλανητη οποτε δεν προκειται να πανε....πουθενα.....

Εδω υπαρχουν στουντιο που εχουν μεσα εξοπλισμο κατασκευασμενο στα 30s.... ;D
Αυτό το ξέρω.

Αλλά αυτά τα studios επανδρώνονται από άτομα που έζησαν και τις δύο εποχές.

Το μετά δεν ξέρω......π.χ. ένα παιδί 18-19 ετών, που μπαίνει τώρα στον χώρο.....τα μαθαίνει αυτα;

Superfunk είπε:
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
Ευχάριστο.

Με ανταλλακτικά τι γίνεται; Παράγονται;

LK είπε:
Ευχάριστο.

Με ανταλλακτικά τι γίνεται; Παράγονται;
Δεν χαλανε αυτα τα μηχανιΣματα φιλΩς αλλα και να χαλασουνε...handwired ειναι....τα φτιαχνει και ο ηλεκτρολογος της γωνιας... ;D ;D ;D

Εξω απο την πλακα και επισκευαζονται και ανακατασκευαζονται αν εχεις το χρημα  ;)

Superfunk είπε:
Εξω απο την πλακα και επισκευαζονται και ανακατασκευαζονται αν εχεις το χρημα  ;)
Αυτό ισχύει, απλά οδηγεί στην περιορισμένη χρήση ......και μοιραία στην αχρησία.

LK είπε:
Αυτό ισχύει, απλά οδηγεί στην περιορισμένη χρήση ......και μοιραία στην αχρησία.

ε,καλα μη νομιζεις οτι υπαρχει και απο μια SSL ή NEVE  & απο ενα Pultec σε καθε σπιτι... ;D

Μετρημενες ειναι και ολες σε πανακριβα στουντιο ειναι και οι ιδιοκτητες τους τις προσεχουν σαν τα ματια τους....

Μην αγχωνεσαι λοιπον και μη περιμενεις να "ξεπεραστουν" ωστε να τις παρεις σε τιμη....κασσετοφωνου  ;D ;D

Ερώτηση,

Τι ακριβώς κάνουν που δεν το κάνουν τα σημερινά μηχανήματα;

Είναι πραγματική ερώτηση ,δεν γνωρίζω.

panorios είπε:
Ερώτηση,

Διαλέγεις, όπως στο παράδειγμα με τις Φώτο , με ποιο τρόπο θέλεις να κάνεις το (μουσικό) ταξίδι σου.

1970-mercedes-600-002.jpg

2016-Mercedes-Maybach-PULLMAN-Limo-10.jpg

panorios είπε:
Ερώτηση,

Κανουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πραγματα,αλλωστε και τα...σημερινα μηχανιΣματα δεν διαφερουν σε τιποτα απο αυτα εκτος απο τις λειτουργιες automation που εχουν καποιες κονσολες...ασε που τα περισσοτερα σημερινα μηχανηματα ειναι απλα ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ αυτων  ;)

Μιλαμε παντα για HARDWARE.

Αν και νομιζω οτι ο ΟΡ αναφερονταν στην λανθασμενη αντιληψη που εχουν καποιοι οτι στα συγχρονα στουντιο χρησιμοποιουνται μονο DAW....& στο αν οι σημερινοι εκολαπτομενοι  μηχανικοι ηχου κΣερουν να δουλευουν μονο DAW και οχι "πραγματικα" μηχανιΣματα.

Superfunk είπε:
.& στο αν οι σημερινοι εκολαπτομενοι  μηχανικοι ηχου κΣερουν να δουλευουν μονο DAW και οχι "πραγματικα" μηχανιΣματα.
Προσωπικά όλα τα θεωρώ πραγματικά μηχανήματα.

Απλά θεωρώ ότι εύκολα ένας που έχει κάτσει ΜΟΝΟ σε avid pro tools console και δεν ξαναείδε π.χ. μια neve console να μην ξέρει να τη δουλέψει, όπως και φυσικά το ανάποδο.

Το πιθανότερο δε (λόγω εποχής),είναι να εχει κάτσει στην πρώτη.

Εδώ εγώ π.χ. αν αντι για το cubase ή τα pro tools, τα οποια δουλεύω, με βάλεις μπροστά στο logic ή  το sonar , θα κάνω μια ώρα μεχρι να βρώ πως κάνω ένα κανάλι  ;D ;D ;D

Και για να μην θεωρηθεί ότι το πάω σε κόντρα αναλογικού – ψηφιακού.

Ένας νέος ηχολήπτης ξέρει σίγουρα να δουλέψει ένα a-dat π.χ.

Και αφού σας βρίσκω σε καλή διάθεση ,μια ερώτηση ακόμα.

Φίλος ηχολήπτης μου έλεγε την άλλη φορά ότι του ζητούν να περάσει απλά τα audio tracks, από την αναλογική του κονσόλα (δεν θυμάμαι τον τύπο) , για να πάρουν μόνο το headroom.

Μου έκανε εντύπωση αλλά δεν ρώτησα (ήταν και άμαχος πληθυσμός μπροστά).

Το έψαξα μετά στον Γούγλη αλλά δεν έβγαλα άκρη για την ακρίβεια μπερδεύτηκα περισσότερο.

Τι είναι αυτό το headroom που δεν το καταφέρνουν οι ψηφιακές κονσόλες;

Παραμυθι της χαλιμας.

Τωρα αν αναφερεται στο "χρωμα" που παιρνει το σημα απο την αναλογικη προενισχυση/eq μιας κονσολας ειναι αλλο πραγμα.

panorios είπε:
Και αφού σας βρίσκω σε καλή διάθεση ,μια ερώτηση ακόμα.

Φίλος ηχολήπτης μου έλεγε την άλλη φορά ότι του ζητούν να περάσει απλά τα audio tracks, από την αναλογική του κονσόλα (δεν θυμάμαι τον τύπο) , για να πάρουν μόνο το headroom.

Μου έκανε εντύπωση αλλά δεν ρώτησα (ήταν και άμαχος πληθυσμός μπροστά).

Το έψαξα μετά στον Γούγλη αλλά δεν έβγαλα άκρη για την ακρίβεια μπερδεύτηκα περισσότερο.

εκτενες θεμα εδω http://www.noiz.gr/index.php?topic=164943.0

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back