παλαια κομικς ..εσεις ποια διαβάζατε?

Ωραιες φασεις.Ανταλλαγη 15 Αγορι με 15 Μπλεκ και διαβασμα ολα σε 3 μεσημερια.

Μαζευομασταν και βλεπαμε οτι ειχε ο καθενας για παρε-δωσε.

Διαβαζα σχεδον ολα οσα εχουν προαναφερθει με αδυναμια στο Αγορι και το Σεραφινο.

Εννοειται και Σουπερ Κατερινα(με αφισα Αndy Gibb ;D ;D).

To ιδιο γινοταν και με τα χαρτακια.Ωραιες θυμησες.

asterix-deluxe-edition-1-cover.jpg

%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%A5+%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9A.jpg

01-47wygvcxf.jpg

popeye-630-cover.jpg

188120.jpg

και ο,τι έβγαινε σε Ντίσνεϋ

ez είπε:
Διαβάζοντας τις απαντήσεις του ωδειοκώστα αλλά και άλλων μαμούθ  ;D του ΝΟΙΖ, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ, πόσα κοινά έχουμε στη ζωή μας, πόσο μοιάζουμε χωρίς πολλές φορές να το ξέρουμε, πόσα μας κάνουν αδέλφια στη ζωή και τα ξεχνάμε-έστω, κάποιες φορές...να είστε καλά φίλοι μου.
προσυπογράφω μέχρι κεραίας...:)

Asterix φανατικά. Ακόμα και τώρα τα ξαναδιαβάζω για 666 φορά. Λουκυ Λουκ μια στις τόσες αν και τα έχω διαβάσει ήδη 500 φορές τα περισσότερα (μου λείπουν δυστυχώς καμιά 20ρια)

Αρκετά (μικρό) μίκυ που ξεφορτώθηκα μαζικά μετά τα 18 και ακόμα με βλαστημάει ο έβρις. Και μετά πολλά σκόρπια Λεονάρντο, Ιζνογκουντ και κανένα μάρβελ που διάβαζε η αδερφή μου αλλά βαριόμουν εγώ.

Evilnye είπε:
Asterix φανατικά. Ακόμα και τώρα τα ξαναδιαβάζω για 666 φορά. Λουκυ Λουκ μια στις τόσες αν και τα έχω διαβάσει ήδη 500 φορές τα περισσότερα (μου λείπουν δυστυχώς καμιά 20ρια)

Αρκετά (μικρό) μίκυ που ξεφορτώθηκα μαζικά μετά τα 18 και ακόμα με βλαστημάει ο έβρις. Και μετά πολλά σκόρπια Λεονάρντο, Ιζνογκουντ και κανένα μάρβελ που διάβαζε η αδερφή μου αλλά βαριόμουν εγώ.
+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Σε οποιον λειπουν τευχη ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ,ΑΣΤΕΡΙΞ ,ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ .αν ενδιαφερεται καποιος πμ.Επισης η εταιρεια Μαμμουθ κομιξ επανεκδιδει κατα καιρους τα λουκυ & αστεριξ .Νομιζω οτι υπαρχει site ,ψαξτε το (εγω τα εχω σχεδον ολα )

Evilnye είπε:
Να σημειώσω ότι αν και τα Λούκυ Λουκ είναι περισσότερα σε αριθμό, αυτά που δεν είναι με τον Γκοσινί είναι παραπάνω από τα μισά (σε αντίθεση με τον Αστερίκιο νομίζω), και έτσι υπάρχουν πολλά Λούλυ Λουκ που είναι εντελώς ΜΟΥΦΑ...Δεν μιλάω φυσικά για τα πρώτα Λουκυ Λουκ που ο Μόρις τα έκανε μόνος του και τα κείμενα (Aντιμέτωπος με τον Πατ Πόκερ, Η επιστροφή του Τζοε η σκανδάλη) που ήταν άλλωστε πιο μικρές ιστορίες (που φιλοξενούνταν σε εφημερίδες τότε) αλλά τα μεταγενέστερα όπως κάτι Μάρσελ Ντάλτον, Προφήτης και κάτι άλλα μαυρα χάλια...απορώ πως την πάλεψα να τα διαβάσω (α και το τελευταίο Αστερίξ με τον ''μικυ μαους'' ήταν επιεικώς απαραδεκτο..τί απαράδεκτο δηλαδή...αχαρακτήριστο...

Εμένα προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ ο Λούκυ από τον Αστερίκιο..(I love western staff  ;D)

Όσον αφορά άλλα κόμιξ, ο Μπλεκ και ο Λοχαγός Μαρκ εντάξει μου άρεσαν (βέβαια οι άγγλοι ήταν πάντα σχεδιασμένοι άσχημοι, μοχθηροί και βλάκες ένω οι Αμερικάνοι ήρωες και κομψοί, ε ήταν λίγο ''πατριωτικό'' κόμικ πως να το κάνουμε  :P )

Υπήρχαν κάτι ενδιαφέροντα κόμιξ της marvel,( νομίζω υπάρχουν ακόμα) με ιστορίες του Wolverine αν θυμάμαι καλά που ήταν κάποιος πιο σκληρά από τα κλασσικά της marvel

(α, τώρα που το θυμήθηκα ειδική μνεία στο spiderman, όχι το έγρωμο κόμικ, ένα πιο μικρό και με πολλές σελίδες-ιστορίες που οι σελίδες ήταν εναλλάξ απρόμαυρες-''κοκκινωπές'', σαν το ''περιπέτεια'' του λοχαγού Μαρκ)

αλλά το all time classic στα πιο ''σκληρά'' κόμιξ ήταν τα απαντα του κιμμέριου με το βλοσσηρό βλέμμα, του Κοναν του Βάρβαρου  :P

Από μεταγενέστερα κόμιξ με super ήρωες, το Spawn  είχε ενδιαφέρουσα πλοκή αρχικά αλλά από μια φάση και μετά με κούρασε...

pericles είπε:
Σε οποιον λειπουν τευχη ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ,ΑΣΤΕΡΙΞ ,ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ .αν ενδιαφερεται καποιος πμ.Επισης η εταιρεια Μαμμουθ κομιξ επανεκδιδει κατα καιρους τα λουκυ & αστεριξ .Νομιζω οτι υπαρχει site ,ψαξτε το (εγω τα εχω σχεδον ολα )
Γενικά βρίσκονται και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αστεριξ που επανεκδίδονται και αγοράζω (γιατί η συλλογή είναι της αδερφής μου! ) είναι πολύ καλά αν και σε μερικά αντιλήφθηκα κάτι μικρο αλλαγές στη μετάφραση με το χειρότερο για μένα στον αστερίξ Λεγεωνάριο όπου τις ατάκες του Διχτυτέννις (τρίχες στη μύτη, στα χέρια κλπ) τις μετέφραζε πλέον Τριχοφρύδης, Τριχοχέρης κλπ. Ντάξει πλάκα έχει και αυτό αλλά δε μου αρέσει να μου αλλάζουν τα παλιά καλά γνωστά και κλασσικά αστεία.

Να σημειώσω ότι αν και τα Λούκυ Λουκ είναι περισσότερα σε αριθμό, αυτά που δεν είναι με τον Γκοσινί είναι παραπάνω από τα μισά (σε αντίθεση με τον Αστερίκιο νομίζω), και έτσι υπάρχουν πολλά Λούλυ Λουκ που είναι εντελώς ΜΟΥΦΑ...Δεν μιλάω φυσικά για τα πρώτα Λουκυ Λουκ που ο Μόρις τα έκανε μόνος του και τα κείμενα (Aντιμέτωπος με τον Πατ Πόκερ, Η επιστροφή του Τζοε η σκανδάλη) που ήταν άλλωστε πιο μικρές ιστορίες (που φιλοξενούνταν σε εφημερίδες τότε) αλλά τα μεταγενέστερα όπως κάτι Μάρσελ Ντάλτον, Προφήτης και κάτι άλλα μαυρα χάλια...απορώ πως την πάλεψα να τα διαβάσω (α και το τελευταίο Αστερίξ με τον ''μικυ μαους'' ήταν επιεικώς απαραδεκτο..τί απαράδεκτο δηλαδή...αχαρακτήριστο...
+1

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
1. Μπλεκ

2. Αγόρι

3. Μανίνα

4. Μίκυ Μάους

και μερικές φορές αγόραζα και Κατερίνα γιατί είχε κάτι αφίσες που ήθελα. ;D

κι εγώ φανατικός Λουκυ Λουκ - αστερίξ και ντίσνεη.

Ιάσωνα, το "τηγανήτες για τους Ντάλτον" που παρέθεσες, ήταν το πρώτο κόμικ που έπεσε στα χέρια μου!

Για τα περισσότερα προσυπογράφω και εγώ... Όμως αυτός ήταν η απόλυτη προτίμηση μου (τον διάβαζα στο Aγόρι)...

Μάλλον από μικρός είχα ένα θέμα με το... heavy metal  ;D

judge_dredd_wallpaper_01.jpg

Evilnye είπε:
...αν και σε μερικά αντιλήφθηκα κάτι μικρο αλλαγές στη μετάφραση με το χειρότερο για μένα στον αστερίξ Λεγεωνάριο όπου τις ατάκες του Διχτυτέννις (τρίχες στη μύτη, στα χέρια κλπ) τις μετέφραζε πλέον Τριχοφρύδης, Τριχοχέρης κλπ.
Πρώτη μετάφραση του Λεγεωνάριου και της κατοικίας των Θεών είναι μακράν τα πιο χιουμοριστικά κείμενα.

Ο δε Ουρανός που τους έπεσε στο κεφάλι δεν αντέχεται. Σε αντίθεση με το αφιέρωμα στον Ουντερζό που τα σπάει.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Για τα περισσότερα προσυπογράφω και εγώ... Όμως αυτός ήταν η απόλυτη προτίμηση μου (τον διάβαζα στο Aγόρι)...

Μάλλον από μικρός είχα ένα θέμα με το... heavy metal  ;D
Ρε Σαγαπούλη ΜΠΡΑΒΟ βρε θηρίο.

Μόλις μου βρήκες τι μου θύμιζαν οι στολές σας.......

audiokostas είπε:
Ρε Σαγαπούλη ΜΠΡΑΒΟ βρε θηρίο.

Μόλις μου βρήκες τι μου θύμιζαν οι στολές σας.......
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ουπς δεν το είχα σκεφτεί ποτέ  ;D Είδες τι παθαίνεις άμα την έχεις φάει από μικρός την πετριά... Περνάει στο υποσυνείδητο το θέμα και μετά σου βγαίνει αυθόρμητα...  ;D ;D

ouatzu4.jpg

Αν και δεν είναι κόμικ με την αυστηρή έννοια του όρου, ούτε τόοοοοοοσο παλιό. Nevertheless, RESPECT.

Ωωωω ναι! Και ήταν πολύ ωραία και τα μια φορά κ έναν καιρό η ζωή (στην τηλεόραση) και το ανάλογο στο διάστημα :D

Πέρα από τα κλασσικά που αναφέρθηκαν (Μπλεκ, Αγόρι, Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, Σπάιντερμαν και εκατοντάδες Μίκυ Μάους) και τον Μικρό Ήρωα που αν και άσχετο με το θρεντ (ως μη κόμικ) καταβρόχθιζα, θυμήθηκα με νοσταλγία ετούτο (mid 80s στην Ελλάδα):

1.jpg

Ένας συνφορουμίτης το επεσήμανε κάτι σελίδες πριν αλλά πέρασε στο ντούκου. Για λεπτομέρειες: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?374-Camelot-3000-Star-Comics

Πολύ ωραίο και μια από τις παλιότερές μου αναμνήσεις.

Όλα καλά και ωραία...  ,απο τον Μagnus στον  Pratt (hugo) ,τον βρώμο  Philippe Vuillemin και τον τεράστιο (μεγάλη αδυναμία) Francois Schuiten

ένα όμως  θα είναι για πάντα το αγαπημένο μου

334872

τα δυο  μέρες οργής  απλά για μένα είναι τα πιο επιδραστικά

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back