Παίζετε; Θα παίξετε; Ηχογραφείτε; Τι ετοιμάζετε;

Πρό καραντινιέρι, έπηζα απο τα πολύωρα session με ηχογραφήσεις πιλότων, ραδιοφωνικών εκπομπών, audio books και με κάθε λογής ψεκασμένων/ψωνισμένων που νομίζανε οτι είναι το δώρο του Απόλλωνα στη γη. Ευτυχώς τα λοκντάουν με γλίτωσαν απο όλα αυτά. Βέβαια μειώθηκε δραματικά η δουλειά (άρα και τα έσοδα), αλλά άνθισε η δημιουργικότητα σε πρωτοφανή επίπεδα. Απο την αρχή του 2021 ως τώρα έχω ηχογραφήσει για πάρτη μου πάνω απο 12 ώρες μουσικού υλικού. Δε λέω βέβαια οτι αξίζουν όλα να δούν το φώς του release, αλλά το πόσο έχω ευεργετηθεί απο τον εγκλεισμό δε το περίμενα. Όταν συμβαίνει ένα rec session για πελάτη, η μία ώρα μου φαίνεται μία δεκαετία κι όταν κάνω rec session για μένα οι 12 ώρες μου φαίνονται 12 λεπτά..

στο 1ο λοκνταουν ολα ήρθαν στα μέτρα μου και με πέτυχε σε φάση που είχα χομστουντιακες εκκρεμότητες οπότε πέρασα φίνα.

αφού με παράτησε η κιθαρα, επικεντρώθηκα σε αυτό που είμαι καλος, στο να διαβάζω manuals και έμαθα να προγραμματίζω συνθς και μασινς, χαζοθορυβώ στο MAX/MSP , έμαθα λίγο το reaper, έμαθα να βάζω και τα χέρια μου σε πιάνο. 

στις άδειες από τη ματαιότητα ετοίμασα το επόμενο ep της "μπάντας" και αφότου το έστειλα σε 47 indie εταιρείες (κυριολεκτικά) και δεν είδα ούτε να έχουν κάνει play, με έπιασε σοβαρή όρεξη να γίνω καλός στο warzone (δεν εγινα), πήρα καλουτσικο ποδήλατο κλπ.

έκτοτε αναρωτιέμαι αν η επόμενη αγορά μου πρέπει να είναι ένα προφετ ή κάποιο καλό τηλεκατευθυνόμενο. not great, not terrible.

Δυστυχως και ενω η καραντινα θεωρητικα θα ηταν μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια για μεγαλυτερη ενασχοληση με την μουσικη, τουλαχιστον στο σπιτι γιατι ετσι κι αλλιως πλεον σε μαγαζια και live δεν παιζω,  δεν μπορω να πω οτι επωφεληθηκα ιδιαιτερως. Και μαλιστα οχι απλως δεν επωφεληθηκα αλλα ουσιαστικα εχω να ακουμπησω κιθαρα απο τον Φεβρουαριο κατι που ουσιαστικα εχει να συμβει, απο την ηλικια των 16, οταν δεν ηξερα καν να παιζω. Αιτια ενας τραυματισμος στο χερι που προκληθηκε απο το αλλο αγαπημενο μου χομπυ το οποιο εμπεριεχει και αυτο χορδες (τεννις), με 4 λαθος διαγνωσεις (απο τοπ αμερικανοσπουδαγμενους χειρουργους, ενας εκ των οποιων το κορυφαιο ονομα σε χειρουργο ακρας χειρος), ενα χειρουργειο, στο οποιο κατα την διαρκεια του μου ανακοινωθηκε οτι δεν ηταν αυτο που νομιζαμε, και μια αποκατασταση η οποια παει πιο αργα και απο 4/4 στα 60bpm. Κοινως ενα χερι κοστισε τα δυο πολυαγαπημενα μου χομπυ.

Το θεμα ειναι οτι τωρα που τα πραγματα δειχνουν να πηγαινουν καλυτερα θα πρεπει να θυσιασω ενα απο τα δυο, γιατι και τα δυο μαζι, τεννις και κιθαρα, ειναι μεγαλη επιβαρυνση για τον καρπο. Προσανατολιζομαι δυστυχως να θυσιασω τις μεταλλικες χορδες και οχι αυτες με πολυεστερα....... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπαρχει λυση αρκει να συνδυασεις τον Argytar h ton nasoskom και το παρακατω video

Σοβαρα τωρα, ευχομαι περαστικα και οτι καλυτερο! (sorry για το off)

Eμένα παλι η 1η καραντινα μου τα εσκασε τελειως αλλιως. Πηρα εργαλεια κηπου και αρχισα να φυτευω, σκαλιζω, κλαδευω ? Μουσικά, μελετουσα αλλα με πολυ χαλαρους ρυθμους.  Στη 2η καραντινα βαρεθηκα τον κηπο αλλα μετα απο οοοσα ειχαμε περασει ειχα ερεθισματα να σκαρωσω μερικα κομματια.
Ειμαι απ τους τυχερους που εδω και κανα μηνα εχω gigs (στη Ροδο που μενω) αν και βλεποντας τα κρουσματα, πολυ φοβαμαι οτι παλι θα απαγορευτουν τα gigs.

Δε θα ξεχασω τις πρωτες νοτες πανω στο παταρι μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα αποχης.
Ευχομαι σε ολους να το (ξανα)νιωσουν αυτο το συντομοτερο δυνατο.

Κρατατε γερα! 

Συγνώμη για το off.

Θα ξανανοίξει το Lazy;

Γιατί ο Σπύρος,έψαχνε να το δώσει.
Βεβαίως, πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου με τους Delivers of rock.

Το θεμα ειναι οτι τωρα που τα πραγματα δειχνουν να πηγαινουν καλυτερα θα πρεπει να θυσιασω ενα απο τα δυο, γιατι και τα δυο μαζι, τεννις και κιθαρα, ειναι μεγαλη επιβαρυνση για τον καρπο. Προσανατολιζομαι δυστυχως να θυσιασω τις μεταλλικες χορδες και οχι αυτες με πολυεστερα....... 

Μην απογοητεύεσαι. Θα έρθει ο καιρός που θα ξαναπιάσεις ? και δεν θα σε ενοχλει ο καρπός. Σιγά σιγά.

Εγω μετα απο εναμιση χρονο που δεν ημουν και πολυ αθηνα, παλι πισω (περνωντας απο την ειδυλλιακη ατμοσφαιρα της μαλακασας προχτες.....). Ηχογραφησα ενα προτζεκτ με ακουστικη κιθαρα το καλοκαιρι που ευελπιστω να βγει οπου να ναι. Σιγα σιγα ξεκινουν παλι διαφορα μουσικα, τα οποια δεν εβλεπα λογο να γινουν με ολα κλειστα τοσον καιρο..

Μεγάλη κουβέντα ανοίξατε, ωραία αλλά και στενάχωρη.

Κι εγώ ανήκω σε εκείνους που περίμεναν ότι ο υποχρεωτικός εγκλεισμός θα τους "έστρωνε" να γράψουν. Η πραγματικότητα με διέψευσε. Σκόρπια riffs εδώ κι εκεί, κάνα jamάρισμα με backing tracks και αυτό ήταν για τον τελευταίο 1.5 χρόνο.

Η μεγάλη συνειδητοποίηση ήταν τώρα που έφυγα για Ολλανδία μόνο με ένα laptop μέχρι να έρθουν τα πράγματα με τη μεταφορική. Περίμενα ότι αυτές τις 2 βδομάδες θα τη ζητήσω την κιθάρα μου, ότι θα μου λείψει. Δυστυχώς πάλι διαψεύσθηκα. Ίσως είναι και το στρες που είχα με όλα όσα έπρεπε να γίνουν, με τα έντονα συναισθήματα που βίωσα φεύγοντας, αλλά ήταν μεγάλη σφαλιάρα ότι πέρασαν 2 βδομάδες και δεν πέρασε καν απ'το μυαλό μου. Σήμερα ήρθαν τα πράγματα και ούτε καν κόλλησα το μπράτσο με το σώμα.

Σκεφτόμουν εδώ και λίγο καιρό να κάνω ένα διάλειμμα από την κιθάρα, εννοώντας κυρίως τα μαθήματα. Είναι άλλο να γρατζουνάς πού και πού επειδή σου ήρθε και άλλο επειδή έχεις ύλη να βγάλεις. Ίσως ασχοληθώ λίγο με άλλα πράγματα στη μουσική, θέλω να δω και τι vibe θα μου βγάλει η πόλη που ήρθα, τι ανθρώπους θα συναναστραφώ, τι θα νιώσω εδώ. Θέλω να νιώσω κάτι για να δημιουργήσω, αλλιώς προτιμώ να παίζω όποτε μου κάνει κέφι.

Ευτυχώς δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός, περισσότερο χομπίστας.

Μέχρι και προ καραντίνας είχα σίγουρα μια ημέρα την εβδομάδα πρόβα-μάθημα με συμπαίκτη η οποία προϋπέθετε μελέτη μέσα στην εβδομάδα. Επίσης είχαμε την τύχη πότε πότε να παίζουμε καθαρά παρεΐστικα σε κανένα σπίτι ή και καφενείο-ταβέρνα.

Στην καραντίνα εννοείται κόπηκαν όλα, αλλά το χειρότερο είναι ότι μας έφυγε και η «όρεξη», αυτή η ανάγκη για μουσική συναναστροφή πρώτα απ’ όλα για εμάς.

Πλέον ακουμπάω όργανο πολύ περιστασιακά, πιο πολύ για γρατζούνισμα, ούτε καν για συντήρηση και το χειρότερο είναι ότι όπως σε πολλούς, δεν μου λείπει κιόλας.

Θέλω να νιώσω ξανά την ανάγκη και να ξαναμπώ στο παιχνίδι αλλά δεν ξέρω τον τρόπο 

Πάντως όσον αφορά τα Live και τα release, δε νομίζω οτι έγινε μεγάλη ζημιά απο τα lockdown. Νομίζω οτι η ζημιά έχει γίνει εδώ και κάποια χρόνια απο τις εταιρείες και απο τα μαγαζιά, που καθοδηγούν τον κόσμο να θέλει Πάολες και trapers και κάθε είδους μουσικών φαστφουντ. Δώσε cheap thrills και τη ζωή τους πάρε. Άρπα και το ιντερνετικό τζαμπατζιλίκι απο την άλλη, πιάσε και μερικές προεπιλεγμένες/πληρωμένες λίστες στα ραδιόφωνα κι είσαι κομπλέ. Καλύτερα να πουλάμε σταυρόλεξα παρά εγκυκλοπαίδειες.. κι έρχεται η άρση της καραντίνας και έχει χαθεί κάθε ψυχική διάθεση για αληθινή μουσική. "Για ποιούς και γιατί να τα βγάλω;" μου έλεγε πρόσφατα ένας φίλος μουσικός "αφού δεν υπάρχει πιά ούτε κοινό, ούτε παιδεία στο όποιο μελλοντικό κοινό". Ένας άλλος μου'λεγε οτι έστειλε δείγμα για release σε μια δισκογραφική και του απαντήσανε "καλά τα τραγούδια σου αλλά δεν έχεις ούτε ένα τσιφτετέλι, ούτε μια καψουρομπαλάντα, ούτε ένα καλοκαιρινό μπιτάκι. Πώς να το πουλήσουμε;" Γελάνε κι οι πέτρες.. πήγα σ'ένα ροκάδικο live τον Ιούνιο κι ήμασταν 21 άτομα μέσα στο μαγαζί.. Εδώ, στο ΝΟΙΖ, ακούω κομματάρες κι έχουνε απο 10 μέχρι 100 παιξίματα. Μου φαίνεται θα τα παρατήσω και θα πα'να φυτεύω κράνα και κρόκο στα Τρίκαλα, τα ζητάνε στην Ευρώπη.. σταδγιάλαπια. Μ' έπιασε το χειμαρρώδες μου, αλλά μου τη δίνει να έχω γράψει 40 ώρες μουσική το τελευταίο 20μηνο και να μην έχω τί να την κάνω. Ζητώ συγγνώμη αν κούρασα, υπερθεματίζοντας σε κάτι που όλοι πλέον γνωρίζουμε..

Last edited:
Αυτή την περίοδο η σχέση μου με τη μουσική είναι η εξής:

1.Δουλεύω πιο πολύ με στιχους.Έχω καμία 25ρια κομμάτια  έτοιμα από μουσική....εκ των οποίων τα 5 έχουν και στίχους...τελειωμένα.Οποτε έχω 20 κομμάτια περίπου που θέλουν στίχους.Εχω σημειωμένα πολλά σκόρπια δίστιχα η στροφές η ποιήματα η ακόμα και ολόκληρα τραγούδια έτοιμα και προσπαθώ να τα δω τι μπορώ να "χωρέσω"  στη μουσικη που ήδη έχω γράψει.

2.Ανηκω σε δύο μπάντες εκ των οποίων η πρώτη (comedy metal στυλ Ανώριμοι) βρίσκεται σε "αγρανάπαυση" για διάφορους λόγους και με τη  δεύτερη (punk-groove metal) φτιάχνουμε εν μέσω όλων των  δυσκολιών το πρώτο μας τραγούδι.

3.Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να φτιάξω ένα ντουέτο (εγώ και άλλος ένας...η άλλη  μία) με ένα τρίωρο προγραμματακι ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ κλασσικά rock - metal και όχι μόνο κομμάτια με στόχο του χρόνου το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αμπαριζα τα τουρισταδικα (Χανιά αφού...)να βγει και κάνα ψιλό  :-) 

Το καλύτερο θέμα τελευταία στο noiz.

Μέχρι να το διαβάσω, νόμιζα πως κάτι μου συμβαίνει και εδώ και καιρό ακουμπάω τα όργανα στη χάση και στη φέξη, από εκεί που για 4 δεκαετίες δεν μπορούσα ούτε μέρα χωρίς. Τώρα που είδα πως είμαστε πολλοί, αναθάρρησα και ξαναξεκίνησα δειλά δειλά.

Εύχομαι να ξαναγυρίσει σύντομα η παλιά εποχή, καλές μουσικές σε όλους.

Είμαι από τους τυχερούς που ακόμα παίζουν λάιβ μουσική, κάνω 5 gigs την εβδομάδα με μπάντα. Τον Ιούλιο ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα. Τώρα αν τον Σεπτέμβρη αλλάξουν τα υγειονομικά δεδομένα, θα δείξει...

εγώ πάλι στην καραντίνα που δούλευα και από το σπίτι, βρηκα περισσότερο χρόνο να παίζω κιθάρα!

Ίσως ασχοληθώ λίγο με άλλα πράγματα στη μουσική, θέλω να δω και τι vibe θα μου βγάλει η πόλη που ήρθα, τι ανθρώπους θα συναναστραφώ, τι θα νιώσω εδώ. Θέλω να νιώσω κάτι για να δημιουργήσω, αλλιώς προτιμώ να παίζω όποτε μου κάνει κέφι.

Πολύ σωστό και σοφό!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back