Paco de Lucia & Jan Akkerman...

freerock1974

Correspondent
Πόντοι
38
Δεν ξερω,ενιωσα την αναγκη να το μοιραστω μαζι σας..

Μου εκανε μεγαλη εντυπωση αυτη η συναντηση...

Ο Jan Akkerman για οσους δεν ξερουν ειναι ο απιστευτος κιθαριστας των Focus του '70...

Ο ηχος του ειναι χαλια εδω βεβαια..

Για τον Πακο...τι να πουμε...

Μονο οτι νομιζουμε κι εμεις πως παιζουμε κιθαρα... :'(

Για τον Πακο...τι να πουμε...
Ίσως να φταίει η μεγάλη αγάπη που τρέφω για το συγκεκριμένο όργανο, αλλά εκτός του ότι τον θεωρώ μεγάλο παίχτη μου αρέσουν πολύ και οι μελωδίες που γράφει.

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=sBKarHlP4KU&feature=related

Eγω ειμαι ηλεκτρικος αλλα βαθια μεσα μου πιστευω πως οταν μιλαμε για κιθαρα...

κιθαρα ειναι η κλασσικη.

Με τον τροπο ιδιως που την παιζουν καποιοι σαν τον Πακο στα φλαμενκο αλλα και οι κλασσικοι...

Τι να πώ !!!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το κακο ειναι οτι στο συγκεκριμενο βιντεο ο Akkerman για καποιο λογο εχει απαραδεκτο ηχο και δε μπορει να εκτιμηθει οσο θα του αρμοζε...

Για δειτε τον και με τους Focus...

:o :o :o ;D ;D ;D

Το κακο ειναι οτι στο συγκεκριμενο βιντεο ο Akkerman για καποιο λογο εχει απαραδεκτο ηχο
Προφανώς, για την εποχή, είχε καλό ήχο. 70's ψυχεδέλεια κλπ.

Παρεπιπτόντως στο 2.40 του πρώτου βίντεο έχω την εντύπωση ότι ο Paco ζηλεύει τη φράση που παίζει ο Akkerman ;D

Jazzjoker είπε:
Προφανώς, για την εποχή, είχε καλό ήχο. 70's ψυχεδέλεια κλπ.

Παρεπιπτόντως στο 2.40 του πρώτου βίντεο έχω την εντύπωση ότι ο Paco ζηλεύει τη φράση που παίζει ο Akkerman ;D
Κατά τη πραγματική μου γνώμη δύσκολα τους βάζεις δίπλα .

Ο Paco αντιπροσωπεύει την τελειότητα σε όλο της το μεγαλείο.Τεχνική , ήχος, chord tones προσεγγίσεις στον αυτοσχεδιασμό ......ολα είναι τέλεια .

Akkerman απο την πλευρά του είναι ένας καλός και γρήγορος rock κιθαρίστας  αλλά μέχρι εκεί.  Η τεχνική του δε συγκρίνεται με του Paco όπως επίσης και η αρμονική του συμπεριφορά. Είναι και λίγο ατζουμπαλος στο παίξιμο  .

Μου θύμισε λίγο το ντουέτο Ralph Towner -Abercrombie που ο Τowner είναι ο εγκέφαλος και ο Abercrombie χρωματίζει με την απίστευτη μουσικότητα του .

Καλα,γενικα οι μορφασμοι του Πακο ειναι απιστευτοι ο,τι και να εκφραζουν..

Φοβερος σε ολα ο τυπος.

Συμφωνω με τον THEOD.

Aπλα ο ακερμαν αν και ολιγον τι αρτσουμπαλος,ειχε ενα ιδιομορφο στυλ που ξεφευγε απο την τετριμμενη πεντατονικη των 70's.

Aυτο τον εκανε μοναδικο.

Εξ ου αλλωστε κι αυτη η συναντηση πιστευω.

Ο Πακο δε θα επαιζε ποτε μαζι με τον Χεντριξ ας πουμε.

Μαλλον... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back