- Πόντοι
- 1
Παιδιά πιο πολύ ο ενισχυτής είναι, εφόσον η κιθάρα είναι ουσιαστικά ίδιου τύπου. Είμαι κάτοχος μιας ωραιότατης gibson αλλά ομολογώ πως και με μερεκές epi που έχω παίξει δε μπορω να καταλάβω τεράστια διαφορά. Αν αλλάξει μαγνήτες (στις περισσότερες περιπτώσεις epi είναι φτηνοί και flat) τότε ωραιότατο les paul όργανο θα γίνει.droneblack είπε:Καλησπερα ,γιατι seymour - di marzio και οχι gibson?Θελεις BurstBucker Pro Rhythm για neck θεση και BurstBucker Pro Lead για bridge.φυσικα θες και αλλα (ποτενσιομετρα και αντιστασεις gibson),για αρχη ομως καλα ειναι αυτα .........τωρα ποσο gibson θα ακουγεται? O ηχος μιας gibson ειναι συνολο διαφορων πραγματων και παραμετρων .
H Gibson Les Paul Standard "φοράει" burstbucker pro οι οποίοι είναι ουσιαστικά ο κυριότερος παράγοντας του ήχου της, αν θες η epiphone σου να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο κοντά Τότε αγόρασε ένα σετ και θα είσαι πολύ κοντά, αν πάλι θες να έχεις κάποιο συγκεκριμένο ήχο από κάποιον καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί Gibson standard τότε γίνε πιο συγκεκριμένος και να έχεις στο νου σου οτι τεράστιο ρόλο παίζει και ο ενισχυτής όπως αναφέρθηκε και πιο πριν..συντχωριανος είπε:Χαιρετω την παρεα,και εχω μια ερωτηση λοιπον και γω,θελω να κανω την epiphone μ les paul standard να ηχει οσο το δυνατον πιο κοντα σε μια οποιαδηποτε standard gibson απο οσα εχω ακουσει χρειαζομαι κατι σε φαση di marzio η seymour duncan,η τιποτα αλλο?σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Δυστυχώς φίλε συχωριανέ ο ενισχυτής είναι dominant στον τελικό ήχο. Δε λέω ότι ο ενισχυτής σου είναι κακός διότι δεν τον έχω ακούσει (και να τον άκουγα πάλι υποκειμενικό θα ήταν) αλλά σίγουρα αν θες να πλησιάσεις ένα συγκεκριμένο συγκρότημα ή καλλιτέχνη σε ήχο τότε πρέπει να δεις τη συνολική εικόνα. Θα ήταν ο ήχος του slash τόσο gibson αν χρησιμοποιούσε line 6 ενισχητές και καμπίνες?συντχωριανος είπε:απλα δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να αλλαξω ενισχυτη,αν και θα θελα να ακοθσω προτασεις οποτε οποιος ψηνεται ας μου κατο εκτος απο verelllen![]()
Να κάνω μία ερώτηση που με βασανίζει καιρό; Έχω μία gibson studio του '12. Η κιθάρα αγοράστηκε μετά πολλών δοκιμών και θεωρώ πως σκοτώνει (για τα προσωπικά μου γούστα). Επειδή ποτέ μου δεν έτυχε να δοκιμάσω μία les paul custom πόση διαφορά μπορεί να έχει; Πριν φάω ξύλο να αποσαφηνίσω τι εννοώ. Η κιθάρα μου φοράει τους κλασικούς μαγνήτες που βάζουν στις studio 490R-498T. Όμως τους ίδιους μαγνήτες φοράει και η custom. H κιθάρα είναι μαόνι με καπάκι κελεμπέκι, όπως όλες οι les paul. Η ταστιέρα της είναι εβένινη (έχω την άσπρη που την έβγαζε με έβενο) όπως και της custom. Και ρωτάω τώρα εγώ: Μπορεί τα ξύλα της custom να είναι καλύτερα (αν και ίδια), η κατασκευή πιο προσεγμένη (όχι εμφανώς) αλλά στον ήχο ρε παιδιά πόσο μπορεί να διαφέρουν; Όλα τα βασικά συστατικά είναι ίδια.droneblack είπε:Καλησπερα ,γιατι seymour - di marzio και οχι gibson?Θελεις BurstBucker Pro Rhythm για neck θεση και BurstBucker Pro Lead για bridge.φυσικα θες και αλλα (ποτενσιομετρα και αντιστασεις gibson),για αρχη ομως καλα ειναι αυτα .........τωρα ποσο gibson θα ακουγεται? O ηχος μιας gibson ειναι συνολο διαφορων πραγματων και παραμετρων .
Βρε εγώ δεν έχω θέμα με καμία από τις κιθάρες μου. Ίσα ίσα που της λατρεύω. Το ερωτημά μου είναι άλλο. Έχουμε δύο όργανα τα οποία έχουν ίδιους μαγνήτες και ίδια ξύλα αλλά διαφέρους 2000 ευρώ. Μπορεί να μην είναι ίδια η ποιότητα στο φινίρισμα ούτε το ίδιο καλό το μαόνι αλλά πόσο μπορεί να διαφέρει η overall αίσθηση και ο ήχος?sd40 είπε:....η λέξη "κσύλα" κάνει πάλι την εμφανισή της...
καιρό έχει να συζητηθεί το θέμα...
και για ιντριγκάρω την συζήτηση...πρόσφατα έκανα σε γνωστό μαγαζί των Αθηνών τεστ σε τρείς κιθάρες (μιας Gibson studio, μιας epiphone st. και μιας.....j&D ) ....εκλεισα τα ματια να μην βλέπω μάρκες και άνοιξα τα αυτιά μου να ακούσω ήχους ....κατά την ταπεινή μου και αυστηρώς προσωπική αποψη κέρδισε τις εντυπώσεις η τελευταία!!!
δεν φαντάζομαι να χρησιμοποιούν οι κινέζοι της J&D ποιοτικότερα υλικά (και δή "κσύλα") απο τις πρώτες 2...κάποιοι άλλοι παράγοντες ίσως να σενέβαλαν στην αρτιότερη ακουστική του οργάνου....
με λίγα λόγια θέλω να πώ
να μην μπαίνουμε στο τρυπάκι αυτό γιατί η αναξήτηση του τέλειου υλικού δεν τελειώνει παρα μόνο αν χρησιμοποιήσουμε τίμιο ξύλο (θού κύριε) στις κιθάρες μας...(λίγο δύσκολο να εντοπιστεί ...το κρατάνε στο άγιο όρος για φυλακτά που τα μοσχοπουλάνε)
και πάλι η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι στην custom θα πάρεις τέλειο φινιρισμένο, οπτικά ανώτερο και μουσικά (εννίοτε) καλύτερο όργανο...δεν πάυει όμως να έχεις ένα πολύ καλό όργανο που σκοτώνει όπως λές...αρα μην το ψάχνεις περισσότερο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην εκστασιάζεσαι κάθε φορά που θα πιάνεις την κιθάρα σου να παίξεις...Απόλαυσε αυτό που έχεις στα χέρια σου και παίξε σαν να μην υπάρχει αύριο.