Καταρχάς ειμαι άσχετος. Κατα δεύτερον θα ρωτήσω για το χαράτσι που πληρώνει ένα κατάστημα που αναπαράγει προστευμένα άσματα. Απο ότι έχω καταλάβει, πρέπει να πάρει προμήθεια η ΑΕΠΙ αλλα και οι λοιποί οργανισμοί διαχείρισης δικαιωμάτων. Πολύ καλα ως εδώ. Αυτο που με παραξενεύει ειναι οι λίστες των ασμάτων. Σε τι χρησιμεύουν? Για να γίνω πιό σαφής, άκουσα οτι οι οργανισμοί αυτοί ζήτησαν απο κάποιο κατάστημα, λίστα των τελευταίων μηνών. Με βάση αυτην την λίστα, εαν έχω καταλάβει καλα, θα μοιραστούν ποσοστά σε δημιουργούς και συντελεστές. Παμε παρακάτω. Το χαράτσι που πληρώνει κάθε κατάστημα, είναι πολύ μικρό ετησίως. Εαν ένα κατάστημα λειτουργεί 8 ώρες επι 6 μέρες επι 12 μήνες, θα έχουμε ένα σύνολο 35,000 ασμάτων (στο περίπου) που θα έχουν παιχτεί και στα οποία θα πρέπει να δοθεί ποσοστό. Αυτο το συμπέρασμα βγαίνει εαν μου τα'παν καλά και ισχύει το οτι κάθε τραγούδι μπορεί να υπολογίζεται με βάση την συχνότητα μεταδόσεων.
Και καταλήγω (ενδεχομένως λανθασμένα διότι ειμαι ασχετος). Εαν όπως άκουσα κάθε κατάστημα δίνει λιγότερα απο 200ευρώ ετησίως, μιλάμε για 0,005λεπτά για κάθε αναμετάδοση. Οπότε αναρωτιέμαι: ειναι πράγματι τόσο μικρά τα ποσοστά που φτάνουν στου συντελεστές ενός τραγουδιού μέσω των οργανισμών αυτών, όσο αφορά την αναμετάδοση σε καταστήματα? Εαν κάποιος γνωρίζει εας με πει εαν κανω λάθος ή έχω πέσει κοντα
Και καταλήγω (ενδεχομένως λανθασμένα διότι ειμαι ασχετος). Εαν όπως άκουσα κάθε κατάστημα δίνει λιγότερα απο 200ευρώ ετησίως, μιλάμε για 0,005λεπτά για κάθε αναμετάδοση. Οπότε αναρωτιέμαι: ειναι πράγματι τόσο μικρά τα ποσοστά που φτάνουν στου συντελεστές ενός τραγουδιού μέσω των οργανισμών αυτών, όσο αφορά την αναμετάδοση σε καταστήματα? Εαν κάποιος γνωρίζει εας με πει εαν κανω λάθος ή έχω πέσει κοντα