Αγαπητέ Vazibouzoukos, επειδή μπήκες λίγο σαν ταύρος εν υαλοπωλείο να μας "σώσεις", πες μας μερικά πράγματα για σένα. Τι κιθάρα έχεις, πόσο καιρό παίζεις, τι παίζεις, τι σημαίνει το
Vazibouzoukos είπε:
Μετα απο πολλα χρονια ψαξιματος οργανων και οικονομικης αφαιμαξης απο μικρες και μεγαλες εταιρειες...
είχες τέτοια όργανα (και τί), τα είδες απλά σε κάποιους φίλους, σε κάποια μαγαζιά, με τι ενισχυτή παίζεις...έτσι για να γνωριστούμε καλύτερα!
Ας απαντήσω και λίγο στο θέμα σου, επειδή με ενδιαφέρουν τα χειροποίητα όργανα
Ηταν οτι καλυτερο σε strat ειχε περασει απο τα χερια μου
Ο περί ου ο λόγος μάστορας, έφτιαχνε 1) το σώμα και το μπράτσο της Strat από την αρχή? ή απλά 2) τά έπερνε από το εξωτερικό και τα συναρμολογούσε?
Εάν 1) εγώ προσωπικά θεωρώ (τουλάχιστον) αφελή όποιον θα παρηγγελνε κάτι τέτοιο, όταν υπάρχουν οι Warmoth, οι USACustomguitars, o Hefner και άπειρα Licensed by Fender Customshops που δουλέυουν με CNC τεχνολογίες για Fender κλώνους. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ μάστορας δεν θα φτάσει την τελειότητα, τον χρόνο παραγωγής και το κόστος ενός τέτοιου σώματος. Και βέβαια σε οποιδήποτε είδους εξωτικό τρελλό ξύλο φανταστείς. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εάν θέλω ένα σώμα Strat από Zebrawood, η Warmoth το έχει σε στοκ (το Zebrawood) ενώ ο οποιοσδήποτε μάστορας πρέπει να παραγγείλει ένα κομμάτι με όλα τα συναφή (επιπλέον) έξοδα.
Εάν 2) Τότε δεν κάνει κάτι παραπάνω από πάμπολους μάστορες της Ελληνικής (και ξένης αγοράς), που σημαίνει πολύ καλό σετάρισμα, που δίνει αυτή την αίσθηση που περιγράφεις.
Τώρα εάν μου πείς ότι έφτιαχνε ένα σώμα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά (που δεν βλέπω ποιά είναι σε μια Strat), πχ ένα σώμα Tele με τις καμπύλες μίας Strat, πάλι δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην πάρεις ένα Warmoth και να το φτιάξεις...(και ο δικός μας ο Yann το έκανε).
Αλήθεια πόσο έκανε η Strat του μάστορά σου?...Φαντάζομαι ότι δεν τυλίγει μόνος του μαγνήτες...αλλά αγοράζει από τους έτοιμους!
Όσο για τις Jazz που αναφέρεις, και τις τιμές...να σου πώ την αλήθεια, στις 15000 που λές θα έβαζα και άλλα 15000 και θα έπερνα μια Manzer, και όχι οποιουδήποτε "άγνωστου"κατασκευαστή