Οπου γαμος...

Πες του αρμονίτσα να αλλάξει ήχο, αυτός ο ήχος δεν είναι για τα πανηγύρια.?

έχω κάτι τέτοιους ήχους σε VST

Πες του αρμονίτσα να αλλάξει ήχο, αυτός ο ήχος δεν είναι για τα πανηγύρια.?
Ρε Στερεοελλαδίτη βλάχο, αυτή είναι Δυτικομακεδονίτικη εκδοχή παιγμένη από γιούφτους που ήπιαν να παίξουν και λίγο Νοτιώτερα τέμπα.

Πολλοί δε εξ αυτών πλέον αποτελούν τα εναπομείναντα μπουλούκια που παίζουν και ''χάλκινα'' στη Δυτική Μακεδονία στα πανηγύρια, συνήθως ένα κλαρίνο και μια τρομπέτα (αποτελούν τα ''χάλκινα της μπάντας"" )

Νεστόριο 1998

GRAMMOS 134.jpg

GRAMMOS 135.jpg

GRAMMOS 136.jpg

GRAMMOS 138.jpg

GRAMMOS 147.jpg

Mαθαίνει γρήγορα...

Δουλειά σουυυυυ....?
Ήταν σοβαρή δουλειά η μουσική και οι μουσικοί των πανηγυριών, μέχρι που εμφανίστηκαν κάτι Λόρδες Ντου που παπτατανατσίουδες και ρήμαξαν και τη δημοτική και τη λαική μουσική.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ήταν σοβαρή δουλειά η μουσική και οι μουσικοί των πανηγυριών, μέχρι που εμφανίστηκαν κάτι Λόρδες Ντου που παπτατανατσίουδες και ρήμαξαν και τη δημοτική και τη λαική μουσική.
Μιλάς σε κάποιον που έμαθε να παίζει πλήκτρα κοπιάροντας το παίξιμο ενός κορυφαίου πανηγυρτζή πληκτρά (και που δυστυχώς ακόμα παραμένει άγνωστος) που άκουγε μικρός σε δύο live κασέτες που του είχε δώσει ένας Σαλονικιός γείτονας. Με πιο απλά λόγια, "όταν εγώ ερχόμουν (απ'τα πανηγύρια) εσύ πήγαινες". image.gif

Θρασύτατο πανκιό...?

Με πιο απλά λόγια, "όταν εγώ ερχόμουν (απ'τα πανηγύρια) εσύ πήγαινες".Προβολή συνημμένου 47553

Θρασύτατο πανκιό...?
Όταν εσύ ήσουν ακόμα αυγό κάμπια και υπόμενες να γίνεις και  πεταλούδα της νύστας, εγώ ήμουν ολοκληρωμένος μουζίκος που έπαιζε ΚΑΙ πανκ.

Σύρε αρθρόποδο έντομο  τώρα να αλλάξεις τα νερά αυθάδικη κάμπια, μελανόμορφη σουπιά της Κανήθου , τεχνητέ ύφαλε με τσιμεντοπέδιλα του Ευρίπου

Προβολή συνημμένου 47554

Μη με κάνεις και γελάω γιατί έχω ανοιχτά παράθυρα και οι γείτονες αναρωτιούνται. Προβολή συνημμένου 47555
Δευτέρα-Τρίτη που ήμανε Κάνηθο, έλειπες και τα πατζούρια κλειστά, η μπουγάδα μαζεμένη, ο λουκουματζής που φώναξες δεν σε βρήκε.

Ημπορείς να γελάς, όσο...απ το Μορφέα που μένω ούτε η Μοσάντ δεν θα προλάβει να σε ειδοποιήσει πως έφυγε η σφαίρα κανάγια

ΕΓΩ είμαι ολοκληρωμένος μουσικός. Απλά παίζω μόνο ένα όργανο, αλλά το παίζω καλά, με κάθε ευκαιρία το παίζω και του δίνω και καταλαβαίνει. Και το πλένω επιμελώς να μην πιάνει μάκα. Το παίζω μπροστά σε φίλους, πόσες φορές έρχονται στο σπίτι και το βλέπουν και μου λένε, θα μας το παίξεις λίγο?  Και γίνεται πανηγύρι

με κάθε ευκαιρία το παίζω και του δίνω και καταλαβαίνει. Και το πλένω επιμελώς να μην πιάνει μάκα. Το παίζω μπροστά σε φίλους, πόσες φορές έρχονται στο σπίτι και το βλέπουν και μου λένε, θα μας το παίξεις λίγο?
Μερακλής!Πές τα ρε Κώστα που μπήκε μια φορά η άλλη απότομα και μου έλεγε,τι κάνεις εκεί και τι κάνεις εκεί και μου φυγε η έμπνευση.

Tι έγινε ρε Σουλτάνε, έχεις πάρει στο κατόπι όλα τα πανηγύρια της περιοχής?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back