Opeth new song 2011

panosprog είπε:
Ειναι ηχογραφημενο αναλογικα γι'αυτο αυτη η ζεστασια .Αχ οι παλιες καλες μερες.Σε συνδιασμο μετους αναλογικους ηχους στα πληκτρα mellotron,hammond,electric piano απλα σπερνει.
Σε διαβεβαιώ ότι αυτό ήταν ένας από τους φαιδρούς και εντελώς αστήρικτους παλιούς μύθους που μετά από ατελείωτα και αιώνια debates έχουν πια ξεπεραστεί.

Εγώ απογοητεύομαι που συνεχώς φεύγουν πολύ καλοί μουσικοί από αυτή τη μπάντα και τους διαδέχονται άλλοι.  Ίσως είναι προκατάλειψη που συνήθως σκέφτομαι ότι οι παλιότεροι ήταν καλύτεροι αλλά το αποτέλεσμα του δίσκου είναι πολύ καλό.  Αλλάζει βέβαια και ύφος σιγά σιγά στη μουσική που γράφει ο Mikael, δεν παίζουν τα ίδια που έπαιζαν...

ΥΓ: Είχα σταματήσει να τους ακούω, καιρός να ξαναρχίσω  ;D

Ύστερα από πολλές ακροάσεις του δίσκου, θεωρώ ότι είναι ίσως ένα απ' τα πιο έξυπνα και καλοστημένα άλμπουμ τους. Ο Akerfeldt με τα καθαρά αναδεικνύει την πλούσια και εξαιρετική του φωνή, ο Wiberg στάνταρ θα λείψει απ' την μπάντα (αλλά ας μη μιλάμε αν δε δούμε τι γίνεται με τον καινούργιο), ο  Axenrot ζωγραφίζει στα τύμπανα (γραμμένα με τον παλιό όμορφο απλό τρόπο) και οι υπόλοιποι στα ψιλά στάνταρ που έθεσαν απ' το Watershed.

Ένας εντελώς διαφορετικός δίσκος απ' τους προηγούμενος (ηχητικά) αλλά τόσο κοντινός παράλληλα. Οι Opeth (και κυρίως ο Mikael) δείχνουν(-ει) ότι δεν φοβούνται να δοκιμάσουν διαφορετικές προσεγγίσεις στον ήχο τους. Η δε συμμετοχή του Alex Acuna (ναι! αυτού του τυπάκου που έπαιζε στα cd's των Weather Report) και του φλάουτου οδηγούν ευθεία σε ένα πολύ ώριμο και classic rock album. (jethro tull rulez)

Ποιος είπε ότι τα 70's πέθαναν;!!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ

Ό,τι έχω προλάβει να ακούσω μου αρέσει πολύ. Σημειωτέον ότι δεν είχα προηγουμένω παρτίδες με την μπάντα.

Πάρτε και κλιπάκι με την Ενισχυτάρα στο βάθος. :)

Ενταξει ειναι στροφη 180 μοιρων στον ηχο...το album το εχω λιωσει...ειναι φοβερο,πολυ ωριμο και με φοβερη παραγωγη...η μονη μου ενσταση ειναι οτι ειναι λιγο πολυ επιτιδευμενο στην χρηση της αρμονικης μινορε...ok ειπαμε ωραια κλιμακα,ψαγμενα modes αλλα ρε παιδια σε καποια φαση ειναι λες κ ακουω Τσιτσανη!!!

καλοι παιχτες ρε παιδι μου αλλα πολυ κλαψα. παλιοτερα οταν ειχαν και Brutal φωνητικα μαζι με καθαρα ηταν πρωτοτυποι και χαρακτηριστικοι για το ειδος, πλεον ειναι σαν να ακουω prog μπαντες του 70 με τελεια σουηδικη παραγωγη. Ατιμε wilson τον κατεστρεψες τον Σουηδο deathster.

thanodwarf είπε:
πλεον ειναι σαν να ακουω prog μπαντες του 70 με τελεια σουηδικη παραγωγη.
Εμμμ... Δε λέω: παρθενογέννεση δεν υπάρχει. Αλλά σίγουρα έχουν κάνει κάτι πανέμορφο αναλογιζόμενοι ΠΑΝΤΑ το παρελθόν τους. Δύσκολο να βρούμε μπάντα (ειδικά στις μέρες μας) με τέτοια αλλαγή. Τα prog rock στοιχεία από μπάντες των 70s είναι εμφανέστατες και ουδείς τις κακοχαρακτήρισε (ακόμα και απ' τα μέλη της μπάντας) ειδικά στους Opeth.

Διευκρύνισε το "τέλεια σουηδική παραγωγή"  :P

Δισκάρα! Θέλει όμως τον χρόνο του (όπως και όλοι οι "πλήρεις" δίσκοι).

Earendil είπε:
Σημειωτέον ότι δεν είχα προηγουμένω παρτίδες με την μπάντα.
me too :)

Οτι ακουγα απο Opeth ηταν απο φιλους. Κι ακομα δεν εχω αγορασει καποιο CD.

Tο τελευταιο αλμπουμ τους μου αρεσε, το ακουσα μονο μια φορα αλλα θα το ακουσω ξανα αργοτερα.

Hammond-ιες και vintage πληκτρα, Purple/Prog Rock επιρροες και μηδεν growls και αλλες παιδιαστικες αηδιες, ειναι μερικα απο τα συν του αλμπουμ. Οι συνθεσεις δεν με εκαναν να πω "wow" χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κακες. 8)

(ενα - για το μαπα εξωφυλλο)

συγνωμη για την καθυστερηση dionissab. σουηδικη παραγωγη εννοω οτι ειναι πολυ καλη, καθαρη, και γυαλισμενη. αλλα σχεδον ολα τα αλμπουμ των opeth εχουν καλη παραγωγη.

απλα μου αρεσε περισσοτερο το στυλ που ειχαν με τον συνδιασμο brutal kai καθαρων φωνητικων και τα βιαια ξαεσπασματα στην μουσικη τους.

thanodwarf είπε:
απλα μου αρεσε περισσοτερο το στυλ που ειχαν με τον συνδιασμο brutal kai καθαρων φωνητικων και τα βιαια ξαεσπασματα στην μουσικη τους.
Ναι και μένα μού άρεσαν αλλά τώρα μ' αρέσουν ... περισσότερο  ;D

(ενα - για το μαπα εξωφυλλο)
Γιατί μαν; Εμένα μ' αρέσει πολύ αυτή η ιδέα. Αν έλειπαν και οι φάτσες τους, θα ήταν το απόλυτο εξώφυλλο.

Σημειωτέον ότι δεν είχα προηγουμένω παρτίδες με την μπάντα.
Εγώ είχα και μάλιστα απ' το μακρινό 2000 και τα δύο υπέρλαμπρα Blackwater Park και το Still Life και τούς παρακολουθώ ανελλειπώς. Μπορώ να πω ότι ύστερα απ' το "WOW" που με έκαναν να φωνάξω στο "Ghost Reveries" (που το λέω ακόμα και τώρα όταν το ξανακούω) το Heritage το είχα λειώσει τις 2 πρώτες εβδομάδες που το είχα στα χέρια μου.

dionisissab είπε:
Γιατί μαν; Εμένα μ' αρέσει πολύ αυτή η ιδέα. Αν έλειπαν και οι φάτσες τους, θα ήταν το απόλυτο εξώφυλλο.
Ελα ενταξει, ενα ακομα τυπικο metal εξωφυλλο ειναι, θα μπορουσαν να εχουν κατι πολυ καλυτερο.

Εγω προτιμω το παρακατω τους εξωφυλλο, που αν μη τι αλλο, και χιουμορ εχει, και τις επιρροες τους και ενα Α σεβασμο προς τους "δασκαλους" δειχνει ;D

6a1bdf93195c096ba49a8877c99a9cbc.jpg

dionisissab είπε:
Aυτό που έγραψα κι εγώ στην 1η σελίδα...  :D

Γενικά μου αρέσουν πάρα πολύ οι Opeth. Είναι ένα όνομα που είχα στα "υπόψιν" εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν καθόμουν ποτέ να τους αφιερώσω το χρόνο που πρέπει. Μόλις το έκανα ένιωσα ευτυχής. Έχω μάλιστα καταστρώσει στο μυαλό μου σχέδιο (στο μακρινό μέλλον που θα βρω χρόνο μόλις τελειώσουν εκκρεμότητες) να κάτσω να ηχογραφήσω διασκευές μερικών κομματιών τους σε στυλ μπαρόκ / μουσικής δωματίου με διάφορα όργανα που έχω (φλάουτο, δωδεκάχορδη, φλογέρα, ακουστική με δάχτυλα κλπ).

Τα κομμάτια τα έχω βγάλει ήδη (λίγο δύσκολα σε σημεία, αν και με την εξοικείωση στο τέλος καταφέρνω - ενίοτε  ;D - να θυμάμαι απ'έξω όλες τις αλλαγές που συνήθως είναι πολλές). Ένα μικρό προβληματάκι είναι μερικά φωνητικά... βοθρίλες που ξεπετάγονται πού και πού, αλλά κάτι θα σκεφτώ για την απόδοσή τους. Κάτι που μου κεντρίζει πολύ το ενδιαφέρον είναι πως κάτω από αυτές (αν πχ. κάποιος τις παραβλέψει, που προσωπικά δεν το θέλω γιατί μου αρέσει σαν σποραδικό στοιχείο) πλέκονται πολύ ωραίες και σύνθετες μελωδίες.

Ιδού τα τρία πιο αγαπημένα μου κομμάτια τους, στις τρεις πιο αγαπημένες μου εκτελέσεις:

Opeth - The Night and the Silent Water (live - Roundhouse Tapes)

Opeth The drapery falls Live at the Royal Albert Hall 2010

Opeth - Harvest (Live at the Royal Albert Hall)

bloody_sunday είπε:
να κάτσω να ηχογραφήσω διασκευές μερικών κομματιών τους σε στυλ μπαρόκ / μουσικής δωματίου με διάφορα όργανα που έχω (φλάουτο, δωδεκάχορδη, φλογέρα, ακουστική με δάχτυλα κλπ).
Πραγματικά θα με ενδιέφερε πολύ το αποτέλεσμα. Ειδικά στις πιο heavy στιγμές τους, μια σωστά υλοποιημένη "ήρεμη" διασκευή θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Δοκίμασε κάτι από το Ghost Reveries, και με όλη την ειλικρίνια και θάρρος, αν μπορώ να βοηθήσω κάπου, όταν το βάλεις μπροστά με το καλό, pm!

bloody_sunday είπε:
σχέδιο (στο μακρινό μέλλον που θα βρω χρόνο μόλις τελειώσουν εκκρεμότητες) να κάτσω να ηχογραφήσω διασκευές μερικών κομματιών τους σε στυλ μπαρόκ / μουσικής δωματίου με διάφορα όργανα που έχω (φλάουτο, δωδεκάχορδη, φλογέρα, ακουστική με δάχτυλα κλπ).
Πανέμορφη ιδέα. Καλή τύχη και καλά αποτελέσματα. ΕΝημέρωσε το φιλοθεάμων κοινό.  ;D

Εγώ πιστεύω πως θα μπορούσαν να βγάζουν ένα τέτοιο δίσκο κάθε μήνα με καινούρια μουσική,καινούριους στίχους και εξώφυλλο και όλα.

''Καινούριο''.....τρόπος του λέγειν.

Αν και πιστεύω θα μπορούσαμε να το πούμε για πολλές μπάντες αυτό.

Εξάλλου τα παιδιά βγάζουν πολλά λεφτά τώρα και σε περίοδο κρίσης μάλιστα.

Ας είναι καλά το μάρκετινγκ

expired είπε:
Εγώ πιστεύω πως θα μπορούσαν να βγάζουν ένα τέτοιο δίσκο κάθε μήνα με καινούρια μουσική,καινούριους στίχους και εξώφυλλο και όλα.

''Καινούριο''.....τρόπος του λέγειν.

Αν και πιστεύω θα μπορούσαμε να το πούμε για πολλές μπάντες αυτό.

Εξάλλου τα παιδιά βγάζουν πολλά λεφτά τώρα και σε περίοδο κρίσης μάλιστα.

Ας είναι καλά το μάρκετινγκ
Αν διάβαζα αυτό που γράφεις, χωρίς να έχω ακούσει το Album, θα νόμιζα ότι το γύρισαν σε pop ή mainstream μπάντα ;D

Κομμάτια όμως σαν αυτό δεν βγαίνουν κάθε μέρα, ούτε είναι προιόν marketing! (τουλάχιστον όχι με την κακή του έννοια!)

Opeth - Famine

Γνώμη μου πάντα, και φιλικά, λατρεύω όλη τη δισκογραφία τους άλλωστε!

Ας προσθεσω και εγω την γνωμη μου για το Heritage λοιπον. Το αγορασα ενα μηνα αφοτου βγηκε, σε limited edition, και απο την στιγμη που εφτασα σπιτι μου εως και και τωρα οσες φορες και να το ακουσω ΔΕΝ το βαριεμαι! Θεωρω πως οι Opeth ανεβηκαν ακομα περισσοτερο για μενα ετσι (ΠΟΣΟ ακομη?!?!?!). Ηθελε και κοτσια να φτιαξουν ενα τετοιο cd αφου ηξεραν οτι οι περισσοτεροι οπαδοι τους ειναι death / black metallers! Το οτι οχι μονο το δοκιμασαν αλλα και βγηκε και ενα εξαισιο αποτελεσμα ειναι κατι φοβερο! Θα μπορουσα να πω πως εχει αρκετες επιρροες απο διαφορα συγκροτημα των 70's οπως King Crimson αλλα την δικια τους πινελια ποτε δν την χανουν! Για να καταλαβεις(!) αυτο το album πρεπει να εισαι λιγο πιο ανοιχτομυαλος. Το να το αγαπησεις ειναι υποκειμενικο. Εγω αυτο που εχω να πω για τους Opeth ειναι ΜΠΡΑΒΟ και ελπιζω να συνεχισουν να δημιουργουν τετοια αριστουργηματα για πολυ καιρο ακομα!

P.S ο τυπας που επειδη ακουσε το καινουργιο cd τους και αρχισε να καει τα πραγματα που ειχε απο Opeth ειναι απλα τοσο στενομυαλος που δν θελει καν να αφησει το "αγαπημενο" του συγκροτημα να εκφραστει οπως θελει και ΑΠΑΙΤΕΙ να δημιουργουν κομματια κομμενα στα δικα του και μονο γουστα!

Trending...

Νέα θέματα

Back