Πρόκειται όντως για ένα καμουφλαρισμένο music PC... Δεν ξέρω αν είναι μέλλον ή παρελθόν... αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό - (μου θυμίζει λίγο τα κτήνη τα Emulator II & III που χρησιμοποιούσαν οι Depeche Mode τη δεκαετία του 80), αλλά και από την άλλη απαγορευτικό.
Έχω όμως σίγουρα αισθανθεί την ανάγκη να έχω στο live πολλούς από τους ήχους των soft synths που χρησιμοποιώ στο studio... Η μόνη λύση που είχα είναι η αγορά ενός laptop με δυνατή κάρτα ήχου και σύνδεση midi επί σκηνής... Το laptop είναι επίσης κάτι ακριβό (ίσως όχι ΤΟΣΟ ακριβό, αλλά τα χει τα λεφτά του). Επίσης είναι λίγο δύσχρηστο γιατί θα πρέπει να έχεις ανοιχτό Cubase on stage και να έχεις φορτώσει τα ανάλογα VSTi's σε κανάλια και να αλλάζεις κανάλια στη διάρκεια του performing... χμ...
Η άλλη λύση είναι το sampling των ήχων και η χρήση του sampler on stage... Πιο φτηνή λύση (αν έχεις sampler) αλλά απαιτεί χρόνο programming.
Το NEKO ίσως λύσει αυτό το θέμα αν αναλογιστούμε πως πλέον η χρήση των VSTi's είναι δεδομένη στη παραγωγή των κομματιών και αργότερα ίσως αποτελούν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό.
Αν κάποιος με πείσει πως αυτό το μαραφέτι είναι stable και δεν θα με κρεμάσει την ώρα που κάνω το καλύτερο μου solo, αν ελλατωθεί ο όγκος του, αν αργότερα πέσει η τιμή του κατακόρυφα, τότε ίσως το σκεφτώ....
Μόνο για τα live, γιατί για το studio, το PC καλά κρατεί...