One piece flame maple Μπράτσο Telecaster

Όλα ειναι diy (thanks Νίκος)

υπάρχουν κάτι σαν μικρά ποτηροτρύπανα στο εμπόριο που τα προσαρμόζεις σε τρυπάνι και τρυπώντας κομμάτι ξύλου με ανάλογο βάθος βγαίνει καβίλια.

στη περίπτωση μας διάμετρος 10χιλ μήκος 35χιλ 

σε αυτήν ανοίγεις στο κέντρο τρύπα 6χιλ για να περνά το Allen για την ρύθμιση της βέργας

η ύπαρξη της καβίλιας δεν ειναι μόνο για καλαισθησία, δίνει στην βέργα τη δυνατότητα διπλής ρύθμισης

αν πας σε κάποιο ξυλουργείο θα σε εξυπηρετήσει κάποιος

Συνέχεια στη κατασκευή
Το μπράτσο τρίφτηκε καλά καί βάφτηκε με ακρυλικό μάτ
Η βαφή δεν έγινε από μένα και το logo δεν μπήκε στη θέση του πριν να βαφτεί οπότε μπήκε εκ των υστέρων και σταθεροποιήθηκε στη θέση του με λίγο γόμαλάκα 
Τώρα πρέπει να ξανά δεχτεί μερικά χέρια βερνίκι τοπικά
Το logo είχε τυπωθεί στο ειδικό διάφανο φίλμ πριν κανα χρόνο οπότε για κάποιο λόγο είχε την τάση να διαλύεται σε κομμάτια όταν το τοποθετούσα .
χρειάστηκε πρώτα να ρίξω από πάνω δύο χέρια γομαλάκα πριν το βάλω  οπότε κατάφερα να το τοποθετήσω στη θέση του σώο και αβλαβές
τώρα πάμε για χάραγμα στο κόκαλο και μοντάρισμα κλειδιά χορδές κλπ πριν την πολυπόθητη δοκιμή σε ήχο
περιττό να πω ότι στις τελευταίες πρόβες με το γκρούπ  φίλων που παίζουμε χρησιμοποίησα την πορτοκαλί tele μου οπότε κατάφερα επιτέλους να βγάλω καλό ήχο και να το ευχαριστηθώ Τα μάλα οπότε η εκτίμηση μου για τις μονοπήνιες και ειδικά τις tele ανέβηκε κατακόρυφα

F1A8E8BF-ED45-47A0-80F8-946B9A5E6608.jpeg

Κόλαση

σήμερα τη δοκίμασα, πέρασα χορδές 10ρες έκοψα τις θέσεις στο κόκκαλο κάποιες ψιλό ρυθμίσεις σε action μαγνήτες κλπ 

άριστα , νομίζω έχω γίνει tele addicted 

Σκάσιμο , καθαρότητα, ένταση, το μπράτσο είναι ματ βολεύει κάπως καλύτερα από το γυαλιστερό, λίγο ελαφρύτερη από την προηγούμενη χρωστάω οικογενειακή φωτό
Το κόκκαλο θέλει τριμάρισμα και λείανση δεν έχει τελειώσει ακόμα

λεπτομέρειες για μαγνήτες - γέφυρα προσεχώς

Έγινε και μια πατάτα, τα κλειδιά shaller m6 locking satin δεν είχαν μέσα τα παξιμάδια οπότε έβαλα κάποια άλλα από σετ m6 κανονικό έως να βρούμε τα δικά του, είναι η δεύτερη φορά που μου έρχεται σετ με ζήτημα στα τεμάχια

0D879484-7ED7-4C01-9018-896E63A166FE.jpeg

EA0E46B4-AE37-4CE8-980B-119AFFE0B35C.jpeg

A643FD08-7ACE-4E92-8A77-0EB6E0C20D60.jpeg

C216BE2A-9C32-4EF0-857E-70DFC29BB248.jpeg

Και φωτό από τα κλειδιά που είναι απίστευτα όμορφα

51CD5643-DB33-4A74-9F9D-0B82DABFCF19.jpeg

0535612B-ED93-4EAD-9BB9-0D9545D8A17C.jpeg

4D595B2D-8CA0-4860-B8B9-3A416DBB317D.jpeg

τα κλειδιά που είναι απίστευτα όμορφα

Όντως είναι πανέμορφα.

Αλλά και η κιθάρα δεν πάει πίσω ...

Το μπράτσο ΣΚΟΤΩ.

Εκεί που τρελάθηκα, είναι με το πιο σκούρο ξύλο που φαίνεται στο τελείωμα του truss rod στο headstock.

Απίθανο Νάσαρε.

Ο Koch στην φωτό ποιός είναι?

Ωραιος,τι κουφη elongated γεφυρα ειναι αΦτι?

Mε τοσο μακριες βιδες δεν κουνιουνται τα σελακια?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η γέφυρα είναι από δω

https://www.halonguitarparts.com/products/telecaster-parts/

αξιοπρεπέστατη από ανοξείδωτο ατσάλι και made in Greece παρακαλω!

μαγνήτες Suhr woodshed

Τα σελάκια αν κουνιούνται θα δείξει

δεν νομίζω όμως η τάση της χορδής δεν αφήνει περιθώρια

Ομορφιές!! 

Κάτι διάβασα για μια «πορτοκαλί tele” 

Υπάρχουν «πορτοκαλί tele»; 

Αν υπάρχουν λέει?

Και σκοτώνουν κιόλας (την έχω γαργαλήσει γι' αυτό στο λέω).

Νάσο, ανέβασε φωτό, βίντεο, τα πάντα όλα.

Ομορφιές!! 

Κάτι διάβασα για μια «πορτοκαλί tele” 

Δεν γνωρίζω πραγματικά αν η Fender είχε βγάλει ποτέ το συγκεκριμένο χρώμα, αν αυτή ειναι η ερώτηση σου

Αφορά μια παλιότερη κατασκευή μου που μπορείς να την δεις εδώ

https://www.noiz.gr/community/forums/topic/38589-fendero-κατασκευές/page/13/

Μοναδική!! 

Και παρά το ότι είμαστε σε συζήτηση για one piece maple neck, επίτρεψέ μου να σχολιάσω ότι η rosewood ταστιέρα της πάει τέλεια 

Να τη χαίρεσαι!! 

Φωτο υλικό απο την κιθάρα που πλέον τελείωσε?

NGK_1508_00002.jpg

NGK_1518_00012.jpg

NGK_1520_00014.jpg

NGK_1524_00018.jpg

NGK_1528_00022.jpg

Καί βιντεο με ήχο

Καρφί σε κεφαλή Bass man  που έχει μετατροπή σε κανάλι με ελατήρια και παραμόρφωση + πεταλάκι boss blues driver

2 hours ago, nasokosm said:

2 hours ago, nasokosm said:

Πολύ όμορφη είναι Νάσο.

Ηχητικά όμως έχει μια ιδιαιτερότητα.

Πολύ Sco την ακούω, πώς την έφτιαξες έτσι ρε φίλε ....  :classic_tongue:

Με τέτοια κιθάρα παίζω κι εγώ ο άμπαλος Sco.

Αυτή η κιθάρα, είναι η απάντηση σε τυχόν thread με τίτλο "ποια κιθάρα για να παίξω Scofield".  :classic_biggrin:

Δεν θα το πιστέψεις ρε φίλε

έχω ψιλό σταματήσει να παίζω με την ξανθιά 335 και παίζω με τέλε και αυτή είναι πολύ ανώτερη από τις προηγούμενες ?

χωρίς να έχω ίχνος  μιμητισμού με ότι κάνει ο Scofield το αυτί και το χέρι μου με οδήγησε στις tele

Αυτά περί άμπαλου να τά ξεχάσεις είσαι ωραίος παίχτης ?

οπότε ναί ρε  φίλε το νέο θρεντ είναι 

“Ποιά κιθάρα για να παίξω Scofield”

θα ηθελα να πω και γω δυο λογια ως κατοχος της tele και επισης της κοκκινης 335 του Νασου για οσους γνωριζουν! Τον Νασο τον γνωρισα μεσω μιας αγοροπωλησιας οπου πουλουσα εναν μαγνητη τον οποιο και αγορασε και απο τοτε αρχισε η ιστορια!

Αν θα τον χαρακτηριζα με μια λεξη αυτη θα ηταν ‘’τιμιος’’ (να φανταστειτε με αφησε να διαλεξω αναμεσα στην κοκκινη και την ξανθια 335 ενω ηθελε να κρατησει την ξανθια χωρις να με επηρεασει απλα εγω συνδεθηκα με την κοκκινη ?) ωστοσο ειναι πολλα παραπανω απο αυτο,ευγενικος,ηρεμος,διακριτικος προθυμος να βοηθησει σε οτιδηποτε,ωραιος παιχτης ? και εννοειτε πολυ καλος σε αυτο που κανει!

εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο τις κιθαρες του,εννοειτε οτι η 335 εγινε κατευθειαν η n.1 κιθαρα μου οταν την απεκτησα και τωρα ηρθε η tele με την οποια παιζω συνεχεια και ειναι πραγματικα πολυ καλη και ιδιαιτερη!

δεν θα κρυψω οτι σκεφτομαι σοβαρα και για μια strat αν και δεν το εχουμε συζητησει αλλα θα πρεπει να συγκρατηθω προς το παρον...

υ.γ.

δεν τα εγραψα αυτα για να κανω διαφιμηση στο Νασο αν και θα το αξιζε αλλα ειναι η ταπεινη μου γνωμη και πισετυω οσοι τον γνωριζουν προσωπικα τα επιβεβαιωνουν.

καλη συνεχεια σε ολους!!

Trending...

Νέα θέματα

Back