Ολοκλήρωσα το πρώτο μου άλμπουμ! (progressive metal, post rock)

Marugen

Μέλος
Πόντοι
28
Επιτέλους τελείωσα το πρώτο μου άλμπουμ το οποίο δούλευα εδώ και ένα χρόνο και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα! Μπορείτε να το ακούσετε / κατεβάσετε εδώ : http://fallingwiththerain.bandcamp.com/album/falling-with-the-rain

Έπαιξα κιθάρες (DI σε impulses) και μπάσο (mxr m80) και τα υπόλοιπα τα προγραμμάτισα με διάφορα vsts.

Άκουσα αποσπασματικά μερικά τραγούδια,έχεις τρομερό ήχο στις κιθάρες,ωραίο και το μπάσο!

Λίγο ο ήχος του synth στην αρχή του Pictures of the Real World μου φάνηκε κάπως,αλλά γούστα είναι αυτά! ;D

Πάρα πολύ ωραίες συνθέσεις,συγχαρητήρια!!

Ενδιαφέρουσα δουλειά αν και δεν είναι το στυλ μου. Σου λείπουν όμως μπάσα.

RayDTutto είπε:
Ενδιαφέρουσα δουλειά αν και δεν είναι το στυλ μου. Σου λείπουν όμως μπάσα.
Εμενα ειναι του στυλ μου και στο ακουσμα αλλα εκτως απο μπασα θες και λιιιγο καλυτερο ηχο στις κιθαρες...πολυ...."πλαστικος" με υπερβολικα πριμομεσαια

Παρ'ολα αυτα συγχαρητηρια για τις ιδεες σου  :)

Νομιζω οτι χρειαζεται να ανεβασεις κι αλλο το μπασο στη μιξη και να αφαιρεσεις τα πολλα μεσαια στις ρυθμικες. Κρατησε τα για τα σολο.

Δεν θα γράψω για το τεχνικό μέρος, είμαι μερικώς άσχετος.

Θα γράψω για αυτά που κάνανε κλίκ.

1)  Το Ochre θέλει στίχους , έχει ζουμί για φωνή αντρίκια.

2) Το Seppuku μου δημιούργησε ευχάριστα διλλήματα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω.

3) Pictures of the Real World το αυτό με το (1).

4) Destiny, φλερτάρει με In flames και βρετανίλα  ;)

5) Transmission Lost, θα μου ταίριαζε για κινηματογραφικό θέμα

Πολύ ωραίο συνθετικά... Στην παραγωγή θες λίγη βελτίωση σε σημεία αλλά δεν είναι κάτι που χτυπάει άσχημα... Απλά βρες βρε άνθρωπε μου κι έναν τραγουδιστή να ολοκληρωθούν τα κομμάτια... Ακούγονται "μισά"...  :-\

Τωρα το ακουω. Πολυ καλο συνθετικα και παικτικα!!!!

Ακουγεται ανετα χωρις να κουραζει η να φαινεται ερασιτεχνικό η κατώτερο.

Οσον αφορα την παραγωγη τα πριμα όντως ξυνουν λιγο. Το μπασο δεν μου λειψε ιδιαιτερα με τοσο γεματα ρυθμικα. Τα πολλα μεσσαια μαρεσαν και αν τα μειώσεις τοτε μαλλον θα ειναι μονοδρομος να ανεβάσεις το μπασακι!

Τραγουδι επιβαλλεται να μπει... και με αυτες τις αλλαγες θα ειναι δισκάρα!

Με το καλό και ο δευτερος!!!

Έχεις κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια! Συγχαρητήρια!

Οι συνθέσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και το παίξιμό σου πολύ ωραίο.

Βελτίωση επιδέχεται η μίξη και ο ήχος σου.  ;)

Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω θέλει να ανέβει το μπάσο λίγο στη μίξη και να αλλαχθεί ο ήχος των ρυθμικών οι οποίες "ξυρίζουν". Οι lead κιθάρες είναι πολύ ωραίες.

Επίσης στα πρώτα δύο κομμάτια αυτό το πιατίνι που ακούγεται στα αριστερά χτυπάει λίγο άσχημα. Και γενικά τα τύμπανα ακούγονται πολύ πρίμα, ίσως να ήθελαν ένα βάθος για να αποκτήσουν λίγο όγκο παραπάνω.

Και πάλι μπράβο!  :)

Πολύ ωραία προσπάθεια!

Γενικά συνθετικά μου αρέσει.

Ως προς τη μίξη των ρυθμικών κιθάρων ,επειδή έχω περάσει από σχεδόν ίδιο ήχο gillette,προτείνω τα εξής βήματα που δοκίμασα και εγώ :

1.Πιο χαμηλά σε συχνότητα το low pass filter ή άσε τη συχνότητα ίδια και βάλε πιο "αυστηρό" Q.Τα ψηλομεσαία μου ακούγονται εντάξει.Προσοχή μόνο αν υπάρχει κάποιο περίεργο peak πάνω από τα 2 Khz

2.Αύξησε τα χαμηλομεσαία  με ένα ευρύ band για να πάρει λίγο περισσότερο punch ο ήχος (270-310 περίπου).

3.Αύξησε προσεκτικά lows κατά βούληση

4.Αν χρειαστεί,ρίξε γύρω στα 500 Ηz λίγο το μπάσο.Τα 500 Ηz είναι σημαντική συχνοτική περιοχή στο μπάσο (αυτό το ζεστό κλώτσημα στο στήθος),ωστόσο σε djent/μοντερνοπρογκρεσιβο καταστάσεις διαπίστωσα ότι καλύτερο είναι να είναι λίγο κομμένη για να αφήσει τα ζεστά μεσαία της ρυθμικής να βγουν μπροστά.  

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!

@droneblack τα drums είναι μία μίξη του metal machine και του avatar kit της toontrack περασμένα από διάφορα plugins, κυρίως waves.

Το bandcamp έχει αρκετά κακή ποιότητα για stream οπότε για να το ακούσετε online καλύτερα από εδώ

Εμενα περα απο τις πολυ ωραιες συνθεσεις μου αρεσε πολυ και ο ηχος των κιθαρωνε ;D

οντως το μπασο θα σηκωνε λιγο πιο δυνατο στη μιξη αλλα δεν ειναι ασχημο και ετσι...οι κιθαρες εχουν τρομερο ηχο, απλα ειναι πιο british απο οτι θα περιμεναν καποιοι για το στυλ αυτο. εμενα μου αρεσουν πολυ και ειδικα αυτο το ξυσιμο που βγαζουν τα ρυθμικα στις ψηλές!!!!

Χιλια μπραβο Παλικαρε!!!! 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back