Ολα ειναι ωραια στο Ελλαδιστάν....

Status
Not open for further replies.
Δηλαδή στην λιανική πώληση αυτοκινήτου αν δώσεις προκαταβολή είναι κάπως? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Συγγνώμη καταλαβαινόμαστε; Ένα αυτοκίνητο έχει 15000 - 20000 ευρώ, και ένα πεταλάκι 100-200, και του freemind 300! Το ίδιο πράμα είναι; Η φέτα δεν ξέρω πόσο έχει, θα μας πει ο Wow!... :lol:

Νομιζω πως η εμπορικη συναλλαγη δεν αλλαζει, οσα χρηματα και αν ειναι! Εκτος αν η δικη σου οικονομικη δυνατοτητα σου επιτρεπει να "χαριζεις" τα 20Ε σε εναν πελατη σου!

Δηλαδή στην λιανική πώληση αυτοκινήτου αν δώσεις προκαταβολή είναι κάπως? 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Συγγνώμη καταλαβαινόμαστε; Ένα αυτοκίνητο έχει 15000 - 20000 ευρώ' date=' και ένα πεταλάκι 100-200, και του freemind 300! Το ίδιο πράμα είναι; Η φέτα δεν ξέρω πόσο έχει, θα μας πει ο Wow!... :lol:[/quote']΄

Βέβαια καταλαβαινόμαστε, ο έμπορος αυτοκινήτων έχει πιθανώς καταθέσεις στην ελβετία και εξοχικό στην Ριβιέρα και ζητά προκαταβολή και του την δίνεις, και ο έμπορος μουσικών οργάνων (εννοώ μαγαζί και όχι αντιπρόσωπο) μπορεί να του λείπουν 99 σέντς να βάλει ένα ευρώ στην άκρη!

Ναι' date=' σε αφορουν προσωπικα, γιατι λες πως σε μια εμπορικη συναλλαγη ο πελατης πρεπει να βγαινει οφελημενος! Σιγουρα απο εξυπηρετηση και παραδοση πρεπει να βγει ωφελημενος. Μην ζηταμε ομως τον εμπορο να κατεβασει τα σωβρακα του και να περιμενει να περασει ο πελατης να του αφησει τον οβολο του!Κανει ή οχι μια παραγγελια για να σου φερει εξοπλισμο? Θα πρεπει να πληρωσει ναι ή οχι αυτη την παραγγελια? Δεν μπαινει μεσα σαν επιχειρηση? Εαν εσυ δεν πας να το παρεις, γιατι δεν το εχεις "καβατζωσει" με καποια προκαταβολη ( αρα δεν εχει δικαιωμα να σου πει τιποτα ), χανει ή δεν χανει?

Οποτε ας τα αφησουμε αυτα τα "κλαψιαρικα" περι κακων εμπορων και ας κοιταξουμε λιγο τι ισχυει στο εξωτερικο και γιατι οι εμποροι στο εξωτερικο σεβονται τους καταναλωτες! Γιατι ισως οι καταναλωτες του εξωτερικου ξερουν τι να απαιτουν και πως να το απαιτουν!

Εμεις εδω μονο να απαιτουμε ξερουμε και ξεχναμε πως σε μια οικονομικη συναλλαγη υπαρχουν 2 μερη! Εαν σκετφτομαστε μονο το 1 ( εμας ), τοτε εχουμε χασει το παιχνιδι. Γιατι καλως τοτε, ο εμπορος θα κοιταξει και τη δικη του πλευρα μονο και οποιος θελει, ας παρει!

Αυτοκινητο θα επαιρνες ποτε χωρις να δωσεις προκαταβολη ή εγγυηση αποπληρωμης?! Απλη ερωτηση![/quote']

Οκ φίλε μου θεωρώ ότι, ό,τι είχα να πω το είπα. Καθένας κρίνεται από αυτά που λέει. Η κουβέντα μας πάντως μου ήταν πολύ χρήσιμη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακριβως! Αυτο λεω κι εγω! :D Η πλακα ειναι πως δεν ειμαι εμπορος, εχω πολλες φορες εκνευριστει με εμπορους και υπαλληλους, ομως ποτε δεν υποβιβασα το επιπεδο των συναλλαγων μου, για να μην δωσω εστω μια προκαταβολη.

Και εδω μιλαμε πως θα στο εφερνε στο σπιτι σου! Δηλαδη, τι αλλο ηθελες?!

Να του το ανοίξουν, να του το δοκιμάσουν, να του κάνουν έκπτωση από τα μεταφορικά, και να του αφήσουν εκπτωτικό κουπόνι για το σούπερ μάρκετ και την φέτα :lol: :lol: VIVA GRECIA!

Να του το ανοίξουν
να του το δοκιμάσουν

VIVA GRECIA!
να υπαρχει DEMO προιον οπως υπαρχει σε τοσα και τοσα καταστηματα με αλλα ειδη.

ο πατερας μου ασχολειται με το hi end. ελληνες μαγαζατορες λοιπον , οχι απλα τον αφηνουν ν ακουσει, σε υπεροχους χωρους στημενους αποκλειστικα για ακροαση, αλλα του δινουν τη συσκευη στο σπιτι για καμια βδομαδα να τη δοκιμασει κ να δει αν τον καλυπτει και μετα παλι πισω.

τελικα, οι demo συσκευες πωλουνται σε χαμηλοτερες τιμες, αλλα αναλογιστειτε ποσα λεφτα εχουν φερει στο ταμειο....

η πωληση ειναι και αυτη ΤΕΧΝΗ :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Kαταρχάς να μην τα πετάμε όλα σε ένα τσουβάλι!

Η φέτα είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και πουλιέτε εύκολα.

Οι έμποροι αυτοκινήτων ζητάνε προκαταβολή όταν πρόκειτε να αγοράσεις αυτοκίνητο με δόσεις ή όταν δεν υπάρχει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία και στο φέρνουν πράγμα απολύτος λογικό.

Οι έμποροι μουσικών οργάνων θα μπορούσαν να μη ζητάνε προκαταβολή διότι όλοι ξέρουμε πλέον ότι μπορούν πολύ άνετα να γυρίσουν το προιόν πίσω στον αντιπρόσωπο και αυτός να το προοθήσει αλλού.

Οι αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων πιστεύω πως πολύ καλά κάνουν και ζητάνε προκαταβολές γιατί στην Ελλάδα αν υπάρχουν 1 φορά λάθος επαγγελματίες υπάρχουν 10 φορές λάθος καταναλωτές με το παγκοσμίος γνωστό σύνδρομο της Ελληνικής κουτοπονηριάς!

γεια χαρα.να πω μερικα πραγματα για το θεμα.καθε εμπορος που σεβεται τον εαυτο του πρεπει πρωτα να φροντιζει να κανει update στο στοκ του για να μπορει ο καθε πελατης να δοκιμαζει αυτο που προκειται να αγορασει(οχι υποχρεωτικα).οι ελληνες επειδη εχουν φαει μεγαλη ηττα απο τα μαγαζια του web εχουν χασει την μπαλα και δεν ξερουν τι κανουν.μπορω να σας πω ονοματα εμπορων που ειναι απατεωνες(αποδεδειγμενα)και συστηνονται ως καθως πρεπει.το μονο που μενει ειναι να κανουμε μπουκοταζ για να κλεισουν τα μαγαζια τους και να γυρισουν στο φυσικο τους περιβαλλον που ειναι η λαχαναγορα(που ειναι κατα τα αλλα ενα αξιοπρεπες εμποριο).

και θα θελα να στειλω μηνυμα στους κατασκοπους των εμπορων οτι ξερω ποιοι ειναι.για αυτο μην συνεχισουν για πολυ τα προβοκατορικα σχεδια τους.

Κοιταξτε δεν θα εγραφα το θεμα αν δεν ειχα κανει την συγκριση μεταξυ online stores και ελληνικων καταστηματων.Δε θελω να διαφημισω οτι οτι οι ξενοι ειναι επαγγελματιες κτλ αλλα τουλαχιστον πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι σε πολλα πραγματα πολυ μπροστα απο την ελληνικη αγορα.Πολλοι απο εμας που ασχολουμαστε ερασιτεχνικα με την μουσικη καθομαστε και βγαζουμε τα ματια μας να ψαχνουμε στα site για το πεταλακι η την κιθαρα που μας ενδιαφερει και πολλες φορες πεφτουμε σε εξοπλισμο που ο ελλην αντιπροσωπος δεν φερνει (και δεν ''σπρώχνει'') στην αγορα γιατι δεν πουλαει πολυ και δεν εχει ζητηση.Οι επαγγελματιες μπορουν να βρουν τροπους και να παρουν αυτο που θελουν πηγαινοντας ακομα και οι ιδιοι στο εξωτερικο στην αναγκη αφου ζουν απο αυτο που κανουν.Οι ερασιτεχνες ομως καθονται και στηνονται με τις ωρες στο ελληνικο ιντερνετ μπας και πετυχουν αυτο που θελουν εστω και μεταχειρο, και δωστου τηλεφωνα στην πατρα και μετα αθηνα και παει λεγοντας.Ειναι κριμα ομως να αγοραζεις μια κιθαρα π.χ ξεροντας οτι δεν θα βγαλεις δεκαρα απο αυτο και μετα απο καποιο καιρο οταν ζητησεις ενα εξαρτημα που σου επαθε ζημια αυτος που σου την εδωσε και λεγεται ''αντιπροσωπος'' να σου λεει ''δεν το εχω αλλα ουτε και το φερνω''.Εσυ επιμενεις και το παραγγελνεις και μετα απλα περιμενεις και περιμενεις.Ασπρισαν τα μαλλια μου κ ακομα περιμενω παιδια.

και θα θελα να στειλω μηνυμα στους κατασκοπους των εμπορων οτι ξερω ποιοι ειναι.για αυτο μην συνεχισουν για πολυ τα προβοκατορικα σχεδια τους.
:?: :?: :?: :?: :?:

Η φέτα είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και πουλιέτε εύκολα.
Επειδή έγινε κάποια συζήτηση για την αναφορά μου στη φέτα, μάλλον δεν καταλάβατε τι εννοούσα: τις προ-τυποποίησης εποχές, υπήρχε σημαντική διαφορά ποιότητας από το ένα βαρέλι φέτας μέχρι το επόμενο. Ο καταναλώτης στεκόταν κριτικά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, όχι ιδιαίτερα πρόθυμος να αποδώσει ευθύνες στον μπακάλη του (το γνωστό επιχείρημα "φίλε, δεν είμαι μέσα στο βαρέλι"). Ήταν σαφές ότι υπήρχε ρίσκο στο να αγοράζεις φέτα, ρίσκο που έπαιρναν από κοινού ο έμπορος με τον καταναλωτή.

:wink:

Εγώ δεν θέλω να κρύβομαι άλλο: είμαι κατάσκοπος της Mercedes και θέλω να πουλήσω πορτοκαλιά Smart στους χουβαρδάδες (!) του noiz.

ok.αυτο το ειπα γιατι μερικοι εδω περα εξυπυρετουν καποια συμφεροντα.και επειδη εγω ειμαι απο χωριο τι σημαινει το:quote=nickhigher?

Εγώ δεν θέλω να κρύβομαι άλλο: είμαι κατάσκοπος της Mercedes και θέλω να πουλήσω πορτοκαλιά Smart στους χουβαρδάδες (!) του noiz.

ok.αυτο το ειπα γιατι μερικοι εδω περα εξυπυρετουν καποια συμφεροντα.και επειδη εγω ειμαι απο χωριο τι σημαινει το:quote=nickhigher?
Δηλαδη? Δεν ηταν πασιφανες για το ποιος κανει διαφημιση? Εκτος αν πιστευεις πως τα "καρφια" κρατανε σημειωσεις για το ποιος ειπε τι και πανε και τα λενε στο αφεντικο τους! Εξαλλου ο wassted δεν ανεφερε κανενα καταστημα!

Τα μαγαζια (επιχειρησεις)που εμπορευονται στην Ελλαδα μουσικο εξοπλισμο και οργανα,ξεπερνουν τα 20? :?

Να υπενθυμισω οτι υπαρχει περιπτωση καποιος να παραγγειλει ενα μηχανημα και να μην παει ποτε να το παρει?.. :roll:

αυτο που θελω να τονισω χωρις καμια δοση ειρωνιας ή εξυπναδας ειναι να απαξιωσουμε τελειως τους εμπορους για να χασουν τη γη κατω απο τα ποδια τους.μου εχει τυχει εμενα προσωπικα να μπω σε μαγαζι και ο υπαλληλος των 3 και 60 να με κοιταει με υφος αλλα και να μου μιλαει σαν να ηταν ο ροκαβλων,βεβαιως και ο εργοδοτης του το ιδιο,και στις απλες ερωτησεις ενος μελλοντικου πελατη να ξυνει τα α@@@@@ του γιατι τοσο ειναι το μυαλο του

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back