OK τα πουλησα ολα για να παρω πεταλια...αλλα τι πεταλια?:P

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
.....γεια και χαρα! Λεω να ψαχτω λιγο με τα πεταλια...και εχω καταληξει σε καποια αλλα θα ηθελα τη γνωμη σας. Ο ηχος στα ρυθμικα που θα ηθελα"" να "βγαλω" ειναι ας πουμε κατι αναλογο των Europe, Dokken κ.λ.π αν και μου φαινεται λιγο γελοιο να προσπαθω να σας εξηγησω με αυτο το τροπο αλλα τεσπα...

Οσο για τα lead θα μ αρεσε κατι σε στυλ malmsteen αλλα και ozzy ( απο wylde ) και φυσικα dokken κ.λ.π

Γενικα μ αρεσει ο γεματοε ηχος με αρκετα μεσαια - lead πχ παιζω μονιμως με τον neck....

ακουσα το Boss Metal Core ML-2 και μ αρεσε αρκετα καθως και τα Boss DD-20 &

Boss SD-1 και Boss RV-5 Reverb  - Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?

Αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση βεβαια αν και λιγο ακριβο ειναι το

Diamond J-Drive MK3

Τεσπα γενικα τι χρειαζομαι απο πεταλια..? Wah δε παιζω... θελω ενα distortion, overdrive, delay, reverb, EQ, τι αλλο?

THANX

ibanezas1980 είπε:

Boss SD-1 και Boss RV-5 Reverb   - Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?
η γνωμη μου γιαυτα ειναι να πας και να ακουσεις τα καινουρια της digitech(hardwire)

γιατι εγω οταν τα ακουσα ξεχασα το boss π ειχα(για την ακριβεια το πουλησα:p)

μαι οπινιον. ;)

ibanezas1980 είπε:
Τεσπα γενικα τι χρειαζομαι απο πεταλια..? Wah δε παιζω... θελω ενα distortion, overdrive, delay, reverb, EQ, τι αλλο?

THANX
Αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά είναι αυτό:

http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=JCM800

+ αυτό: http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_memory_man.htm και αυτό http://www.thomann.de/gr/trex_room_mate.htm στη λούπα και καθάρισες.

;)

οταν λες τα πουλησες ολα πουλησες και την κιθαρα?! γιατι θα πρεπει να παρεις μια μαζι μετα πεταλια!! ;D ;D

πες μας ενα ποσο που διαθετεις να καταλαβουμε τι να σου προτεινουμε επισης τι ενισχυτη εχεις?

Boss SD-1 και Boss RV-5 Reverb   - Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?
Aφού τα άκουσες, γιατί ρωτάς τη γνώμη μας;  ??? Yπάρχει μια κάποια ψυχολογική αξία στην επιβεβαίωση των προτιμήσεων/επιλογών μας από τους γύρω μας, αλλά αν σου άρεσαν εσένα τι παραπάνω μπορούμε να σου πούμε εμείς;  ::) Και πώς μπορούν να συμπίπτουν οι απόψεις των συνφορουμιτών; Eγώ προσωπικά μισώ το Metal Core. Tο Boss DD-20 αξιοπρεπέστατο, το Boss SD1 διαχρονικό και απλούστατο αλλά για χρήσεις ειδικές που δεν μου φαίνεται ότι θα σε απασχολήσουν με τα μουσικά σου γούστα, και το Boss RV5 κλασική και πολυχρησιμοποιημένη λύση (αν και σίγουρα όχι η επιλογή μου για reverb).

Αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση βεβαια αν και λιγο ακριβο ειναι το Diamond J-Drive MK3
Aν έπαιξες ο ίδιος με αυτό, με τις ευλογίες μας και βίον ανθόσπαρτον (αν και ένας θεός ξέρει πώς θα βγάλεις ήχο Europe και Dokken με ένα... overdrive - θα βοηθούσε αν μας έλεγες τον ενισχυτή σου). Αν το άκουσες από το YouTube, ξανασκέψου το και δοκίμασε πρώτα τις κλασσικές λύσεις (καλό ενισχυτή με αξιοπρεπές δικό του gain) πριν τρέξεις στους μπουτικάδες. Έχω παίξει μαζί του αρκετά, και είναι πετάλι που αν δεν είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός κι αν δεν ξέρεις πάρα πολύ καλά τι ψάχνεις και πώς να το πετύχεις, δεν πρόκειται να σου κάνει καμία μεγαλύτερη εντύπωση από ένα απλό tubescreamer.

Μονάχα το δικό σου κριτήριο θα υπαγορεύσει μια τέτοια επιλογή. Κοινώς, ακούς τον ήχο σου και σκέφτεσαι "τι του λείπει" και το προσθέτεις. Έχω μια μικρή εντύπωση ότι περιμένεις να κάνουμε τις σκέψεις σου για σένα αλλά αυτό είναι αδύνατον!  :)

....δεν εχω ενισχυτη :P ...θελω ν παρω πεταλια για να μπορω να τα χρησιμοποιω στον εκαστοτε ενισχυτη καθε στουντιο..για το σπιτι σκεφτομαι να παρω αυτη τη καρτα της line 6 με τα presetes ( pod farm νομιζω..) ...

thanx

Αν προσπαθήσεις από πετάλια να βγάλεις L.A. Sound του '80 (βλέπε rack ψυγεία + modded marshall κλπ...) θα απογοητευτείς οικτρά... Ειδικά αν μιλάμε ότι θα τα συνδέεις σε διαφορετικούς ενισχυτές κάθε φορά. Σε έναν συγκεκριμένο ενισχυτή (δεν λέμε ποιόν, απλά να είναι πάντα ο ίδιος) και με προσεκτική επιλογή πεταλιών και ρυθμίσεων θα μπορούσες να προσεγγίσεις κάπως τον ήχο αυτό, αλλά σε διαφορετικό ενισχυτή κάθε φορά ξέχνα το. (Θα χάνετε και πολλή ώρα από την πρόβα...  8) ).

Και εγώ που ήθελα "μεταφερόμενο" ήχο τελικά κατέληξα σε rack + τελικό στάδιο ενισχυτή του studio (loop return). Τώρα έχω πάντα τον ήχο μου αλλά δεν έχω πια μέση...  ;D ;D ;D

Γνώμη μου είναι να πάρεις έναν λαμπάτο ενισχυτή για αρχή. Πάρε κάποιον που παίζει σε αρκετά studio π.χ. Marshall DSL, Fender Hot Rod κλπ. Πάρε και όλα τα πεταλάκια που θές (delay, eq, compressor κλπ) και παίζε με το drive του ενισχυτή σου σπίτι και στο studio με το drive του εκάστοτε ενισχυτή. Θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο έτσι. (πάντα μιλάμε για το συγκεκριμένο είδος που θές βέβαια - αν μου έλεγες π.χ. ότι θες alternative ήχο θα σου πρότεινα να έχεις πλήρως τον ήχο σου στα πετάλια γιατί  όλο και κάποιος Fender Reverb (Twin, Deluxe) θα υπάρχει στο studio να καρφώσεις  ;D )

και εγω θα σου προτεινα κατι τετοιο! και ειναι και σε πολυ καλη τιμη

ibanezas1980 είπε:
........πουλησα vox tonelab se και pod xt για να παω σε αυτο?  :-X
Καταρχάς, αν δεν κατάφερες να βγάλεις τον ήχο που θέλεις από την TL και το ΧΤ, τότε, συγγνώμη που στο λέω, και χωρίς παρεξήγηση, ΔΕΝ φταίνε τα μηχανήματα.  ;)

Κατά δεύτερον το "αυτό" τυχαίνει να έχει τα καλύτερα delays/reverbs + modulation τύπου flanger/phaser κλπ που θα σου χρειαστούν για τον ήχο που προσανατολίζεσαι.

Κατά τρίτον τώρα: έστω ότι θέλεις μια πιο "purist" αντίληψη, με λίγα "διαλεκτά" πεταλάκια. Θα διαφωνήσω λίγο με τον αγαπητό vandergraaf παραπάνω, στο ότι σήμερα είναι εφικτό να βγει τέτοιος ήχος χωρίς τεράστια rack. Εγώ προτείνω κάτι σαν το Eventide Time Factor για τα delays, αποκλείεται να μη σε καλύψει.

Για τα gain, πολύ φοβάμαι ότι ένα μόνο πετάλι δεν φτάνει, ίσως θα έπρεπε να δεις ένα OD είτε τύπου TS, είτε σαν το Boss BD + ένα ευέλικτο high gain πετάλι όπως τη σειρά της Blackstar για παράδειγμα.

Επειδή θα σου λείψουν τα modulation κάποια στιγμή, μια εξαιρετική λύση είναι το TC Nova Modulator. Έχει το καλό χαρακτηριστικό ότι επιτρέπει 2 modulation effects ταυτόχρονα.

Ουσιαστικά δηλαδή με 4 πετάλια + ένα wah, φτάνεις πολύ κοντά στο ζητούμενο. Ωστόσο το κόστος είναι σημαντικότατο, συγκεκριμένα ξεπερνάει τα 800 ευρώ. Οπότε επιστρέφουμε στην αρχή: γιατί δεν ήταν εφικτό να βγάλεις τον ήχο που θέλεις από ένα πολυεφφέ?

.....γτ....? σωστη ερωτηση! Το κυριο προβλημα ηταν παντα το εξης: ενω κατεληγα σε καποιον ηχο στο σπιτι μου ( ο οποιος προεκυπτε απο ενα πολυεφφε και τα monitors του υπολογιστη / δεν εχω ενισχυτη κ ουτε θελω ) σε καθε στουντιο εχανα / χανω την μπαλα για ν ακουσω το ιδιο πραγμα ...ειτε συνδεοντας το πολυεφφε στη λουπα ειτε στο line in...

Καμια λυση για ν μην ταλαιπωρουμαι δεν υπαρχει? Συν το γεγονος...οτι οκ το πολυεφφε εχει ενα καρο πραγματα....εγο θελω 4-5 πραγματα κ τελος....

Δυσκολο? Να μαθω σαντουρι.... τοτε :P

ibanezas1980 είπε:
.....γτ....? σωστη ερωτηση! Το κυριο προβλημα ηταν παντα το εξης: ενω κατεληγα σε καποιον ηχο στο σπιτι μου ( ο οποιος προεκυπτε απο ενα πολυεφφε και τα monitors του υπολογιστη / δεν εχω ενισχυτη κ ουτε θελω ) σε καθε στουντιο εχανα / χανω την μπαλα για ν ακουσω το ιδιο πραγμα ...ειτε συνδεοντας το πολυεφφε στη λουπα ειτε στο line in...
Ναι αυτό που λες είναι γνωστό πρόβλημα. Ωστόσο μόνο με τα μόνιτορς δεν θα βγάλεις άκρη... Και πάντοτε θα είναι δύσκολο να ταιριάξεις το output οποιασδήποτε πεταλιέρας με οποιαδήποτε κονσόλα. Όμως για τους ενισχυτές (που θα χρησιμοποιείς όπως λες στα στούντιο) δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα...

Οπότε μήπως τελικά η λύση θα ήταν να "θέλεις" έναν ενισχυτή?  ;D Το επιπλέον βάρος στο κουβάλημα πίστεψέ με δεν είναι τίποτα προκειμένου να έχεις έναν σταθερά καλό ήχο, κι'ας μην είναι ο "απόλυτος" ήχος.

vandergraaf είπε:
Γνώμη μου είναι να πάρεις έναν λαμπάτο ενισχυτή για αρχή.
Οπότε μήπως τελικά η λύση θα ήταν να "θέλεις" έναν ενισχυτή?  ;D Το επιπλέον βάρος στο κουβάλημα πίστεψέ με δεν είναι τίποτα προκειμένου να έχεις έναν σταθερά καλό ήχο, κι'ας μην είναι ο "απόλυτος" ήχος.
+1 και στους 2

Και εγω αυτο προτινω κ πιο πολυ τεινω στην λυση που χρησιμοποιει vandergraaf για το ειδος της μουσικης που παιζεις

Και εγώ που ήθελα "μεταφερόμενο" ήχο τελικά κατέληξα σε rack + τελικό στάδιο ενισχυτή του studio (loop return). Τώρα έχω πάντα τον ήχο μου αλλά δεν έχω πια μέση...  ;D ;D ;D
εγω σου προτινω να ξεκινησεις με ενα ada mp-1 preamp που ειναι ιδανικος για το ειδος και πανω σε αυτο να χτισεις τον ηχο σου  ;)

...χαζευω το M 13.... ωραιος ηχος...!!! πραγματικα.....!!! το σκεφτομαι.....αλλα μηπως τα βρω μπαστουνια...:(

TGL είπε:
+2112

να σου πω μια λυση ετσι που με ηρθε τωρα!

αγορασε μια καλη λαμπατη κεφαλη για να μπορεις να την περνεις μαζι σου στις προβες. κουβαλιεται ευκολα! καθε στουντιο εχει μια καμπινα ετσι κ αλλιος!

οποτε θα εχεις κανει μια πολυ καλη αρχη για τον ηχο σου(ισως το σημαντικοτερο βημα) κ μετα σηγα σηγα περνεις καποια εφε κ θα εισαι κομπλε!

TGL είπε:
Θα διαφωνήσω λίγο με τον αγαπητό vandergraaf παραπάνω, στο ότι σήμερα είναι εφικτό να βγει τέτοιος ήχος χωρίς τεράστια rack. Εγώ προτείνω κάτι σαν το Eventide Time Factor για τα delays, αποκλείεται να μη σε καλύψει.

Σε έναν συγκεκριμένο ενισχυτή (δεν λέμε ποιόν, απλά να είναι πάντα ο ίδιος) και με προσεκτική επιλογή πεταλιών και ρυθμίσεων θα μπορούσες να προσεγγίσεις κάπως τον ήχο αυτό, αλλά σε διαφορετικό ενισχυτή κάθε φορά ξέχνα το. (Θα χάνετε και πολλή ώρα από την πρόβα...  8) ).
Μα δεν είπα ότι δεν μπορεί να βγεί. Συμφωνούμε νομίζω.  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back