- Πόντοι
- 6
Νικόλα αναφέρομαι σε ταινίες ΑΑΑ και το 30% είναι τα έξοδα γιά ό,τι ακούγεται από την ταινία... από τα εφφέ voice over μέχρι το original score... σκέψου ότι για κάποιες μέρες πρέπει να ενοικιάσεις όλους αυτούς!
Ε και? Τι ειναι η ενοικιαση μιας ορχηστρας για μερικες μερες, σε μια Hollywoodιανη ταινια "ΑΑΑ", οπου "ΑΑΑ" σημαινει ενα budget μερικων (πολλων) εκατομμυριων δολαριων?soundangels είπε:...σκέψου ότι για κάποιες μέρες πρέπει να ενοικιάσεις όλους αυτούς!
Ο James Newton Howard μόνο για το soundtrack μιας αδιάφορης ταινίας φαίνεται να πήρεWaterfall-K είπε:Ε και? Τι ειναι η ενοικιαση μιας ορχηστρας για μερικες μερες, σε μια Hollywoodιανη ταινια "ΑΑΑ", οπου "ΑΑΑ" σημαινει ενα budget μερικων (πολλων) εκατομμυριων δολαριων?
Το 90% παλι σαν ποσοστο μου φαινεται εντελως παρατραβηγμενο.
Budget:Waterfall-K είπε:Για να του εδωσαν τετοιο ποσο, φανταζεσαι ποσο ηταν ολοκληρο το budget γι αυτη την "αδιαφορη" ταινια"? Ειναι πολλα τα εκατομμυρια Αρη... 8)
Μεροκαματο δουλευουν κι αυτοι, ασχετα αν το μεροκαματο τους ειναι σαν το...μηνιατικο των περισσοτερων κοινων θνητων...soundangels είπε:ε ναι! προφανώς δεν δουλεύουν μεροκάματο! ;D
Παρεξήγησις. Κανείς δεν είπε για 90%. Κάτι για 10 έως 30% κατάλαβα.Waterfall-K είπε:Το 90% παλι σαν ποσοστο μου φαινεται εντελως παρατραβηγμενο.
Ειδικά για το "όλους αυτούς" αναφέρομαι! Δεν είναι εξοπραγματικό το νούμερο (αν και τα unions τους σκίζουν ολίγον τι...)...soundangels είπε:Νικόλα αναφέρομαι σε ταινίες ΑΑΑ και το 30% είναι τα έξοδα γιά ό,τι ακούγεται από την ταινία... από τα εφφέ voice over μέχρι το original score... σκέψου ότι για κάποιες μέρες πρέπει να ενοικιάσεις όλους αυτούς!
Στο under stress (http://www.noiz.gr/index.php?topic=187469.0) έχουμε την κλασσική περίπτωση που λόγω χαμηλού μπάτζετ, ο ηχολήπτης ήταν ένας (όχι εγώ, Γιάννης Χριστίδης λέγεται, με έδρα πλέον την Κύπρο) ο οποίος έγραψε ήχο στο γύρισμα, έκανε sound design και μιξάζ. Δεν έγινε ντουμπλάζ σε τίποτα, αλλά χρησιμοποιήθηκαν κάποιες "φορετές" ατάκες που γράφτηκαν στο γύρισμα.harilatron είπε:WrTsXxx, πήγα και ξαναείδα το Under Stress και πράγματι αυτά τα θέματα είναι πιο προσεγμένα από την υπερπαραγωγή του παραδείγματός μου. (Εσύ έχεις κάνει την ηχοληψία?)
Έχεις πολύ δίκιο στο θέμα του ηθοποιού. Είναι και θέμα τεχνικής την οποία δεν κατέχουν οι περισσότεροι ηθοποιοί στην Ελλάδα μιας και σπάνια θα χρειαστεί να ντουμπλάρουν.Καταλαβαίνω λοιπόν ότι η φυσικότητα των φωνών στο ντουμπλάρισμα είναι (όπως πάντα) περισσότερο θέμα γνώσης, αισθητικής και performance του ηθοποιού και λιγότερο θέμα κάποιου πολύ εξειδικευμένου εξοπλισμού.
Στο ντουμπλάζ (ή dubbing ή ADR Automated Dialogue Replacement (ADR), also known as Additional Dialogue Recording) κάποιες ΧΩΡΕΣ έχουν μεγαλύτερη παράδοση από άλλες.
Μια διόρθωση: πάντα γράφουν ήχο στο γύρισμα και συχνά εξαιρετικό, αλλά τα ντουμπλάρουν όλα επειδή μπορούν.το 90% είπαμε ότι είναι το ποσοστό των ταινιών τύπου hollywood που δεν γράφουν τον ήχο στο γύρισμα...