Την περίοδο των διακοπών είπα να αγοράσω και εγώ μια φορά από Ελλάδα
μιας και έχω βαρεθεί να τα δίνω στους ξένους και ιδιαίτερα στους Αμερικανούς
*Anyway η ιστορία έχει ως εξής -περνάω από Μusic Productive και βλέπω στη βιτρίνα ένα αναλογικό synthy για κιθάρα της Electro-Harmonix. Ανεβαίνω πάνω και μου λένε ότι είναι αρκετό καιρό στη βιτρίνα(το είχαν για κράχτη) και είναι χαλασμένο...Εγώ προθυμοποιήθηκα να το αγοράσω με την προοπτική να προσπαθήσω να το φτιάξω, όταν όμως ο τύπος το ανέβασε πάνω και το δοκίμασε με έναν !τυχαίο μετασχηματιστή! το μηχάνημα δούλεψε μια χαρά. Εγώ επέμεινα να το αγοράσω και μου είπε ότι κάνει 500 και με την έκπτωση μου το αφήνει 430ευρώ.
Το εφφέ έχει από την Electro-Harmonix προτεινόμενη τιμή 280$ και στο
site που συνήθως αγοράζω έχει 265$.Και μάλιστα σε περίοδο που το δολάριο έχει πέσει κατακόρυφα...
*Μετά από δύο μέρες πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για ένα άλλο μηχάνημα...το equalizer της MXR. Απο 170!?!? μου το άφηναν 120ευρώ...το βρήκα 105ευρώ σε ένα άλλο μαγαζί αλλά μιας και ήταν να παραγγείλω πράγματα το πήρα από το internet για 85$...
Οπότε πάλι δεν ψώνισα από την χώρα μου...
Σε λίγα χρόνια που θα γίνει περισσότερο γνωστό το internet και δεν θα το φοβάται και ο κόσμος θα υπάρξει κρίση στα μαγαζιά και πιστευώ ότι θα μείνουν λίγα και κυρίως τα παλαιότερα.
Πάντως τα μαγαζιά που εγώ γουστάρω είναι τα μικρά και κάπως ψαγμένα (σε σύγκριση με τους υπόλοιπους).Σαν μαγαζί μου αρέσει αρκετά ο Καγμάκης γιατί εκτός από τα τετριμμένα φέρνει επίσης και καλά -και όχι τόσο γνωστά μηχανήματα-.
ΥΓ.1 Ο Motard τα λέει μια χαρά...
ΥΓ.2 Μου κάνει εντύπωση που μιλάτε για τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα, δηλαδή αν κάποιο μηχάνημα σας χαλάσει σας το φτιάχνει το μαγαζί από όπου το αγοράσατε???
Είστε σίγουροι??? Γιατί όσον αφορά τα μηχανήματα για ηλ.κιθάρα δεν γνωρίζω κανέναν που να μπορεί να τα επισκευάσει(εφφέ,ενισχητές κλπ)
Εκτός και αν εννοείται απλώς μόνο τις πληροφορίες που μπορεί να δώσει ένας πωλητής για τα προϊόντα του(κάτι το οποίο το θεωρώ αυτονόητο).
ΥΓ.3 Ουδεμία σχέση έχω με κάποιο μαγαζί και σπάνια αγοράζω μουσικά μηχανήματα(έχω βρει άλλους τρόπους...)
ΥΓ.4 Στο παραπάνω e-mail δυστυχώς θίγω συγκεκριμένα πρόσωπα και προωθώ κάποια άλλα(κάτι που ίσως μετανιώσω)οπότε αν δεν συμφωνείται βρίστεμαι όσο θέλετε...δίκιο θα έχετε...
ΥΓ.5 Για όσους ενδιαφέρονται να βεβαιωθούν για αυτά που λέω
www.ehm.com και www.musictoyz.com
ΥΓ.6 Πάλι φλυαρία με έπιασε...
Νίκος Π.