• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ό,τι πάρεις 3€. Νέο "κόλπο" & η γενια του Πολυτεχνιου!

ετσι, βεντούζα.

Αλλη φορά να ρωτάτε πριν βγείτε απ τη μάνα σας σε τί εδαφος βρίσκεστε :P

fleamail είπε:
Ηλία το είχαμε ξανα αναφέρει το θέμα λίγο καιρό πριν

http://www.noiz.gr/index.php?topic=162617.10

Και όπως έγραψα και σ εκείνο το thread αυτή η χρέωση αναγράφεται και στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ ως:

"Τελος παρουσίασης στο τελωνείο για κάθε δέμα καταγωγής χωρών εκτός Ε.Ε. που δε συνοδεύεται από διασάφηση: 3 ευρώ"

http://www.elta.gr/int_packages.pdf
Όντως, στην απόδειξη που μου έκοψε, αυτό γράφει: "Τέλη παρουσίασης":

elta.jpg

>:( >:( >:( >:(

Το είχαμε ξανασυζητήσει, και εμένα σε ένα δέμα που χρειάστηκε να πάω στο ταχυδρομείο να το παραλλάβω, αξίας 50 ευρώ μου έκαναν τα ίδια. Ήταν όμως ένα μακρόστενο κουτί. Προχθές μου ήρθε κατευθείαν στο γραφείο (από το ίδιο ταχυδρομείο) ένα κουτάκι με Fishman Bridge kai powerchip αξίας 280 δολλαρίων και δεν πλήρωσα τίποτα...άντε βγάλε άκρη!

marathon είπε:
Το είχαμε ξανασυζητήσει, και εμένα σε ένα δέμα που χρειάστηκε να πάω στο ταχυδρομείο να το παραλλάβω, αξίας 50 ευρώ μου έκαναν τα ίδια. Ήταν όμως ένα μακρόστενο κουτί. Προχθές μου ήρθε κατευθείαν στο γραφείο (από το ίδιο ταχυδρομείο) ένα κουτάκι με Fishman Bridge kai powerchip αξίας 280 δολλαρίων και δεν πλήρωσα τίποτα...άντε βγάλε άκρη!
Εδώ άλλοι υπάλληλοι δίνουν δέματα χωρίς να παίρνουν τις αντικαταβολές ή τους δασμούς και μετά ψάχνονται, στα 3 ευρώ κολλάς? ;D

Ζητάς τώρα σε έναν τόσο τεράστιο οργανισμό όπως τα ΕΛΤΑ να ενημερωθούν όλοι για μια τόση μικρή αλλαγή και να το θυμούνται κι από πάνω?? ;D Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3-4 χρόνια ;D ;D ;D

παντως μολις παρελαβα τα δυο δεματα χωρις τα 3 ευρω (express mail usps)

Φυσικά ακόμη περιμένω απάντηση στο μήνυμά μου ;) (άλλωστε δεν είναι 2010), αλλά μου φαίνεται ότι αν παίξεις τον τρελλό τα γλιτώνεις τελικά!

Όταν ακούς ότι ο "γείτονας" (ο παραπάνω poster) ΔΕΝ πλήρωσε, δεν είναι και δύσκολο να ξεκινήσεις το μπινελίκη και να βγεις και νικητής! Άσε που 3 ευρώ είναι ένα πακέτο τσιγάρα (δεν καπνίζω), ή 1/2 ποτού (δεν πίνω), ή γάλα για τα παιδιά μου, ψωμί για την οικογένεια, κλπ... (μπου χου χου)...

Και λοιπόν το ερώτημα της ημέρας:

Είναι ΛΑΘΟΣ των ΕΛΤΑ να χρεώνουν 3 ευρώ για την διασαφήνηση απο δέματα εξωτερικού; Είναι το ότι "μας κλέβουν τα καθίκια"; ή έιναι το "τόσο καιρό τσάμπα το κάνανε ενώ παντού το πληρώνουμε...";.

Στην Αγγλία πάντως το Royal Mail, δεν παίρνει 3 GBP για τα customs... ;)

Nikolas είπε:
Στην Αγγλία πάντως το Royal Mail, δεν παίρνει 3 GBP για τα customs... ;)
Ωπα, κάτσε, κάτσε...

Ξεκίνησεις να κάνεις συγκρίσεις...σταμάτα πριν τρελαθείς ή πάθεις κατάθλιψη.

Κι εγώ πρόσφατα παρέλαβα δέμα μέσω  USPS EMS και δεν πλήρωσα τίποτα επιπλέον.

Αλλα ήρθε απο ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ που νομιζω ειναι άλλη υπηρεσία.

Αλλα ήρθε απο ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ που νομιζω ειναι άλλη υπηρεσία.
ακριβως ;)

μη μπερδευουμε τα πραγματα,αλλο τα ΕΛΤΑ (δημοσιο με μονιμοτητα) αλλο οι ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ("ιδιωτικο" χωρις μονιμοτητα)

ρε κακόβουλοι! Μου ήρθε απάντηση!  :o (σοβαρά μιλάω)

Κύριε,
Σε απάντηση του από 07.11.2008 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι, σύμφωνα με τη νέα Βασική Εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας από 07-07-2008 προστέθηκε το νέο τέλος «Παρουσίασης στο τελωνείο» με το ποσό των 3 € . Αφορά αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου με τη σφραγίδα «Απλουστευμένη διαδικασία» και για δέματα εξωτερικού χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που δε συνοδεύονται από διασάφηση.

ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.
Λοιπόν, εγώ καλά κάνω και πιστεύω ότι υπάρχουν και τρελλοί στα ΕΛΤΑ που απαντάνε την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (άκουσον άκουσον) τα μηνύματα!

ΡΕ ΑΜΑΝ!

Περιμενω απο Δευτερα δυο δεματα μεσω USPS (απο διαφορετικους αποστολεις) αξιας ανω των 100 ευρω εκαστο..Υπαρχουν οι παρακατω πιθανοτητες:

α)Να πληρωσω 3 ευρω και στις 2 περιπτωσεις

β)Να πληρωσω 3 ευρω μονο για την μια

γ)Να μην πληρωσω για κανενα τα 3 ευρω

δ)ΝΑ μου κοψουν τον κωλο στο τελωνειο και να παρακαλαω να πληρωσω μονο τα 3 ευρω και οχι παραπανω...

Τι λετε?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Από Μήτσο προς Τάκη:

"Έλα ρε μαλάκα, κάποιος Σιδέβλης που έχει στείλει μια διαμαρτυρία τι να την κάνω;"

Τάκης προς Μήτσο:

"Δε με χέζεις ρε μαλάκα, εδώ έχασε η Πανάθα και συ θες να ασχοληθούμε με μαλακίες. Στείλε τη στη Κίτσα".

Μήτσος προς Τάκη

"Άσε θα τη πάω εγώ, να τη κοζάρω κιόλας"

Τάκης προς Πέτρο

"Ρε 'συ αυτός ο καινούργιος ο Μήτσος, πολύ με ζορίζει, μήπως πρέπει να τον καταγγείλω στο σωματείο"

Πέτρος προς Τάκη

"Μη μασάς και τον έχουμε σταμπάρει. Ήθελε να δουλέψει και την ημέρα της απεργίας. Το νουνί"

Πέτρος προς Κίτσα

"Κίτσα, αύριο Τρίτη, πάμε να φύγουμε νωρίτερα σήμερα, κατά τις 11 για να πεταχτούμε και από το σπίτι σου που έλεγες ότι έχει χαλάσει ο θερμοσίφωνας"

Κίτσα προς Λούλη

"κε. Λούλη, μήπως σας περισεύουν τσίχλες, έχει κολήσει το στόμα μου;"

Λούλης προς Μήτσο

"Η επιστολή του Σαδέλα που μου είχες στείλει πριν πέντε μέρες χάθηκε, στείλε την πάλι από Δευτέρα"

Και καλά θες να δείξεις την κατάντια του δημοσίου?

οχι ρε,τους ζηλευει τους δημοσιους υπαλληλους γιατι δεν καταφερε να πραγματοποιησει το ονειρο του δηλ.να γινει και αυτος ενας και να βγαζει 800 ευρω το μηνα ..ξυνομενος ..... ;D ;D

επισης εχει μια τρελλη περιεργεια επειδη ειναι αφεντικο να δει πως ειναι να απεργεις και να τρεχεις σε "διαδηλωσεις" για τα "δικαιωματα" σου.... ;D

Είναι περίεργο πάντως να ακούμε τέτοια πράγματα και κηρύγματά από μια γενιά η οποία φταίει κυρίως για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Προφανώς δεν λέω κάτι προσωπικά για σας, αλλά εμένα περισσότερο μου έκανε σαν χολή (ανούσια) και τίποτα άλλο. Μια ζωή φταίνε οι άλλοι. Μην το ξεχνάμε αυτό. Για την κατάντια της χώρας/ελτα/φατα/ματα φταίει το δημόσιο. Εμείς έχουμε κάνει μια χαρά την δουλειά μας. Εμείς είμαστε οι σωστοί και όλοι οι υπόλοιποι λάθος.

Εν τέλει δεν ξέρω τι μπορεί να επηρεάσει μια τέτοια συμπεριφορά και πως μπορεί να θεωρηθεί εποικοδομητική.

Δεν αναφέρομαι στον eye όμως, αλλά γενικά για την "put the blame on _________" λογική.

edit: Λογικό είναι να ρίχνει κάπου κάποιος το φταίξιμο, αλλά αυτό φτάνει? Εκεί σταματάει η δικιά μας ευθύνη?

animae είπε:
Είναι περίεργο πάντως να ακούμε τέτοια πράγματα και κηρύγματά από μια γενιά η οποία φταίει κυρίως για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Προφανώς δεν λέω κάτι προσωπικά για σας, αλλά εμένα περισσότερο μου έκανε σαν χολή (ανούσια) και τίποτα άλλο. Μια ζωή φταίνε οι άλλοι. Μην το ξεχνάμε αυτό. Για την κατάντια της χώρας/ελτα/φατα/ματα φταίει το δημόσιο. Εμείς έχουμε κάνει μια χαρά την δουλειά μας. Εμείς είμαστε οι σωστοί και όλοι οι υπόλοιποι λάθος.
+100

φαντάσου να μην πλήρωναν και τους φόρους τους  ;)

animae είπε:
Είναι περίεργο πάντως να ακούμε τέτοια πράγματα και κηρύγματά από μια γενιά η οποία φταίει κυρίως για την κατάσταση που βρισκόμαστε.
Animae, μπορώ να γράψω πολλά, αλλά θα γράψω λίγα. Εγώ μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου δεν υπήρχε ίντερνετ, ούτε πολλά καλά βιβλία. Για εσένα και για τη γενιά σου όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία: αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τη χώρα στην οποία ζείτε, μπορείτε να την βρείτε παντού. Υπάρχουν μελέτες, στατιστικές, συγκριτικές αποτιμήσεις για το κάθε τι. Αν θέλετε την αλήθεια, θα την βρείτε.

Αν θέλετε να βαφτίζετε ως "αλήθεια" αυτά που λέει ο κάθε έλληνας πολιτικάντης, τότε να με συμπαθάς αλλά δεν φταίω εγώ ούτε κανενός η γενιά - φταίς αποκλειστικά εσύ.

Wow! είπε:
Αν θέλετε να βαφτίζετε ως "αλήθεια" αυτά που λέει ο κάθε έλληνας πολιτικάντης, τότε να με συμπαθάς αλλά δεν φταίω εγώ ούτε κανενός η γενιά - φταίς αποκλειστικά εσύ.
Μα δεν σου λέω την άποψη του "καθε πολιτικάντη", σου λέω την δικιά μου άποψη ;)

Για την ακρίβεια, δεν θεωρώ a priori ότι "φταίνε οι προηγούμενοι", αλλά έχει έρθει μετά από αρκετή σκέψη και αρκετές συζητήσεις (και σίγουρα όχι σε κόμματα και ιστορίες). Εσύ προσωπικά μπορεί να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου και ο πιο τίμιος, όμως oi γενιές από ένα σημείο και μετά(1950-60) είναι αυτές που (ΑΘΕΛΑ τους βέβαια, αυτό όμως είναι απλά ένα ελαφρυντικό) μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Δυστυχώς έχω ζήσει μέχρι στιγμής λίγα χρόνια, ώστε να μπορώ να πω ότι εκτελώ το κοινωνικό μου χρέος, αλλά σε διαβεβαιώ, προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο :)

Ολα καλα & συμφωνω για τις γενιες που λες (τις γενιες του ψευτο-πολυτεχνειου δηλ.) αλλα εμεις ΔΕΝ ειμαστε απο τις γενιες του....50-60 (ειμαστε...γεροι αλλα οχι και τοσο γεροι... ;D) σε λιγο θα μου πεις οτι ειμαι και προσωπικα υπευθυνος για την Μικρασιατικη καταστροφη (αν βεβαια γνωριζεις ΤΙ ειναι η Μικρασιατικη καταστροφη... ;D)

Εγω είμαι 31 έτσι! Μη μου τα φορτώνεται!  ;D

Πάντως να πω κι εγω κάτι τις: Έγινε το θέμα με τα 3 ευρώ. Δεν συμφωνουμε, δεν ΞΕΡΑΜΕ καν τι είναι (αν και είχε ξανασυζητηθεί). Τελικά απο πράξεις 0, απο λόγια πολλά! Ανεξαρτήτου ηλικίας! ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα