Όντως, στην απόδειξη που μου έκοψε, αυτό γράφει: "Τέλη παρουσίασης":fleamail είπε:Ηλία το είχαμε ξανα αναφέρει το θέμα λίγο καιρό πριν
http://www.noiz.gr/index.php?topic=162617.10
Και όπως έγραψα και σ εκείνο το thread αυτή η χρέωση αναγράφεται και στον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ ως:
"Τελος παρουσίασης στο τελωνείο για κάθε δέμα καταγωγής χωρών εκτός Ε.Ε. που δε συνοδεύεται από διασάφηση: 3 ευρώ"
http://www.elta.gr/int_packages.pdf
Εδώ άλλοι υπάλληλοι δίνουν δέματα χωρίς να παίρνουν τις αντικαταβολές ή τους δασμούς και μετά ψάχνονται, στα 3 ευρώ κολλάς? ;Dmarathon είπε:Το είχαμε ξανασυζητήσει, και εμένα σε ένα δέμα που χρειάστηκε να πάω στο ταχυδρομείο να το παραλλάβω, αξίας 50 ευρώ μου έκαναν τα ίδια. Ήταν όμως ένα μακρόστενο κουτί. Προχθές μου ήρθε κατευθείαν στο γραφείο (από το ίδιο ταχυδρομείο) ένα κουτάκι με Fishman Bridge kai powerchip αξίας 280 δολλαρίων και δεν πλήρωσα τίποτα...άντε βγάλε άκρη!
Ωπα, κάτσε, κάτσε...Nikolas είπε:Στην Αγγλία πάντως το Royal Mail, δεν παίρνει 3 GBP για τα customs...
ακριβωςΑλλα ήρθε απο ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ που νομιζω ειναι άλλη υπηρεσία.
Λοιπόν, εγώ καλά κάνω και πιστεύω ότι υπάρχουν και τρελλοί στα ΕΛΤΑ που απαντάνε την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (άκουσον άκουσον) τα μηνύματα!Κύριε,
Σε απάντηση του από 07.11.2008 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι, σύμφωνα με τη νέα Βασική Εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας από 07-07-2008 προστέθηκε το νέο τέλος «Παρουσίασης στο τελωνείο» με το ποσό των 3 € . Αφορά αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου με τη σφραγίδα «Απλουστευμένη διαδικασία» και για δέματα εξωτερικού χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που δε συνοδεύονται από διασάφηση.
ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.
+100animae είπε:Είναι περίεργο πάντως να ακούμε τέτοια πράγματα και κηρύγματά από μια γενιά η οποία φταίει κυρίως για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Προφανώς δεν λέω κάτι προσωπικά για σας, αλλά εμένα περισσότερο μου έκανε σαν χολή (ανούσια) και τίποτα άλλο. Μια ζωή φταίνε οι άλλοι. Μην το ξεχνάμε αυτό. Για την κατάντια της χώρας/ελτα/φατα/ματα φταίει το δημόσιο. Εμείς έχουμε κάνει μια χαρά την δουλειά μας. Εμείς είμαστε οι σωστοί και όλοι οι υπόλοιποι λάθος.
Animae, μπορώ να γράψω πολλά, αλλά θα γράψω λίγα. Εγώ μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου δεν υπήρχε ίντερνετ, ούτε πολλά καλά βιβλία. Για εσένα και για τη γενιά σου όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία: αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τη χώρα στην οποία ζείτε, μπορείτε να την βρείτε παντού. Υπάρχουν μελέτες, στατιστικές, συγκριτικές αποτιμήσεις για το κάθε τι. Αν θέλετε την αλήθεια, θα την βρείτε.animae είπε:Είναι περίεργο πάντως να ακούμε τέτοια πράγματα και κηρύγματά από μια γενιά η οποία φταίει κυρίως για την κατάσταση που βρισκόμαστε.
Μα δεν σου λέω την άποψη του "καθε πολιτικάντη", σου λέω την δικιά μου άποψηWow! είπε:Αν θέλετε να βαφτίζετε ως "αλήθεια" αυτά που λέει ο κάθε έλληνας πολιτικάντης, τότε να με συμπαθάς αλλά δεν φταίω εγώ ούτε κανενός η γενιά - φταίς αποκλειστικά εσύ.