• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

O Louisiana RED με τους Βlues Wire στο PassPORT 11 & 12/11

VAGTANPLAN

Νέο μέλος
Πόντοι
18
O Louisiana RED και οι μόνιμοι συνοδοιπόροι του στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, Blues Wire, έρχονται στην σκηνή του PassPORT για να μας χαρίσουν 2 μοναδικές βραδιές.

Οpening Act από τους Random Plan.

Ο Louisiana Red έρχεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από το 1987. Αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία από τις περισσότερο σημαντικές προσωπικότητες του μπλουζ, έναν από τους τελευταίους αυθεντικούς θρυλικούς bluesmen.

Κάθε χρόνο περιοδεύει ασταμάτητα από ήπειρο σε ήπειρο, τραγουδώντας τα δικά του βιώματα και ηχογραφώντας τα σε άλμπουμ υψηλών προδιαγραφών.

Δεν είναι παράξενο ότι τόσο το ηλεκτρικό του άλμπουμ “Back to the black bayou”, όσο και το ακουστικό “You got to move” με τον πιανίστα David Maxwell, ανακηρύχθηκαν από το Blues Foundation ως τα καλύτερα του 2010 στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Ο ίδιος έχει δικαιωθεί με το βραβείο W.C.Handy, ως ο καλύτερος παραδοσιακός καλλιτέχνης του μπλουζ. Ήδη στη χώρα μας έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ του με τον Στέλιο Βαμβακάρη και ένα με τον Ζωρζ Πιλαλί, ενώ η συμμετοχή του στην παρουσίαση των Blue Evenings στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δεκέμβριο του 1996, ήταν συγκλονιστική.

Τα τραγούδια του Red είναι τα καθρεφτίσματα της ζωής του: Γεννιέται με το όνομα Iverson Minter στα 1932 στην Bessema, της Alabama. Η μητέρα του πεθαίνει μια εβδομάδα μετά τη γέννα του, ενώ το 1942 ο πατέρας του δολοφονείται από την Ku-Klux-Klan... Ο Red μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο, κοιμάται στους δρόμους και κλέβει για να ζήσει. Η αστυνομία που τον συλλαμβάνει τον αναγκάζει να αντιμετωπίσει το δίλημμα φυλακή ή στρατός, και ο Red βρίσκεται να πολεμάει στη Κορέα, όπου και τραυματίζεται.

Η μουσική του δραστηριότητα αρχίζει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '40, όταν πιτσιρικάς παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στους δρόμους για πενταροδεκάρες.

Το 1948 γνωρίζει τον Muddy Waters, ο οποίος γοητεύεται από τον πεισματάρη δωδεκάχρονο ορφανό και του μαθαίνει όλα όσα ξέρει, ανατρέφοντάς τον σαν το πνευματικό του παιδί.

Σήμερα, ο Louisiana Red είναι ο μοναδικός μουσικός του μπλουζ που παίζει σλάιντ, όπως ακριβώς και ο Muddy.

Στη δεκαετία του '50 αρχίζει να ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Crying Red ή Playboy Fuller. Στη συνέχεια υιοθετεί το Louisiana Red, είτε λόγω της Ινδιάνικης καταγωγής του, είτε εξαιτίας της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας και δράσης στο κίνημα των Black Muslims και του Rev.Ike, στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Ακολουθούν φεστιβάλ και περιοδείες με τους Albert King, Johnny Winter, Rory Gallagher, Eric Burdon, με τον οποίο και συμπρωταγωνιστεί στην ταινία "Comeback", αλλά και καταλυτικές συνεργασίες με τον John Lee Hooker και τον Jimmy Reed.

Ο Louisiana Red είναι ένας μοναδικός φίλος για όσους τον έχουν γνωρίσει από κοντά - και είναι πολλοί αυτοί στην Ελλάδα – και ταυτόχρονα ένας ξεχωριστός και μεγάλος καλλιτέχνης.

Ο Louisiana Red είναι τα Blues!

Τωρα για τους μοναδικους BLUES WIRE τι να πουμε.....τα ξερουμε πολυ καλα ολοι μας....!!!!

http://www.louisiana-red.c​om/index.php?id=2

http://www.blueswire.gr/bio.htm

ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 119 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
VAGTANPLAN είπε:
O Louisiana RED και οι μόνιμοι συνοδοιπόροι του στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, Blues Wire, έρχονται στην σκηνή του PassPORT για να μας χαρίσουν 2 μοναδικές βραδιές.

Οpening Act από τους Random Plan.
Μπράβο ρε παιδιά.

Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.

Ακούγεται/προμυνήεται πολύ καλή κατάσταση.

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που θα ''κλέψουμε'' λίγο απ'το χρόνο της βραδιάς .

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Όποιος noizας βρεθεί στο χώρο .... ας πει ένα γεια βρε παιδί μου ... έτσι για το καλό .

Θα χαρούμε πολύ να γνωρίσουμε όσους περισσότερους γίνεται .

θα είμαι ο αγέλαστος αχώνευτος τύπος με την τιρκουάζ strat  ;D

thanks Κώστα

Μπράβο σας παιδιά. Μια απ' τις δύο μέρες, θα τα πούμε από κοντά.

audiokostas είπε:
Μπράβο ρε παιδιά.

Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.

Ακούγεται/προμυνήεται πολύ καλή κατάσταση.
Η Καλη κατασταση θα ειναι μολις κατεβουμε ναι !!! Αυτο περιμενω κ εγω χαχαχαχα

Αντε να τα πουμε απο κοντα επιτελους με διαδυκτιακους φιλους !!

Θα χαρω πολυ να ειμαι εκει, ο Πειραιας ειναι το ¨σπιτι ¨ μου, και θα τη δουμε και τη τυρκουαζ strat !

VAGTANPLAN είπε:
Η Καλη κατασταση θα ειναι μολις κατεβουμε ναι !!! Αυτο περιμενω κ εγω χαχαχαχα
Παιδιά, επειδή τα χω πει και εγώ, αυτές τις "ταπεινοφροσύνες" μην τις λέτε καθότι:

α) Αυτιά (και εγγραφές) έχετε και ξέρετε τι κάνετε οπότε αν θεωρούσατε τους εαυτούς σας κακούς, δεν θα παίζατε σε τέτοια live

β) Αν ο Ηλίας (ε, που κάτι ξέρει από μουσική) συμφωνεί να παίξετε μαζί του, μάλλον δεν θα σαστε και τόσο κακοί.

γ) Ακούγονται κάπως και δεν πείθουν

Οπότε χαλαρώστε, διασκεδάστε και απολαύστε.  ;)

Και συνεχίζουμε σήμερα ..... το χαμόγελο είναι μέχρι τ'αυτιά  ;D ;D

η strat που κρατάει ο Κος RED είναι το καμάρι μου  :D

Φωτογραφία0059.jpg

Μπράβο και πάλι από εμένα στους Random Plan που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με το παραπάνω. Δεμένοι, με εξαιρετικό ήχο και άνεση στη σκηνή.

Blues Wire και Louisiana Red εξαιρετικοί ως αναμένετο. Λυπάμαι μόνο που αναγκάστηκα να φύγω σχετικά νωρίς και δεν είδα το σετ ως το τέλος.

Μοναδικη εμπειρια !!!

Πραγματικα δεν υπαρχουν λογια να περιγραψω το πως αισθανομαι μετα απο αυτες τις δυο μερες στο PassPORT συναντοντας και ακουγοντας τετοιους τεραστιους μουσικους !!!

Πραγματικα μεγαλες μουσικες στιγμες !!!

Ευχαριστουμε πολυ JazzJocker για την παρουσια σου και τα καλα σου σχολια !!  Οντως επρεπε να κατσεις λιγακι ακομα το δευτερο μερος ηταν το κατι αλλο !!

Ευχαριστουμε τους Blues Wire για την ευκαιρια να ανοιξουμε μια τετοια εμφανηση !!!

VAGTANPLAN είπε:
Ευχαριστουμε τους Blues Wire για την ευκαιρια να ανοιξουμε μια τετοια εμφανηση !!!
Νάστε καλά παιδιά, ευχαριστούμε κι εμείς για τη βοήθεια και το συναδελφικό σας πνεύμα!

Λυπάμαι μόνο που αναγκάστηκα να φύγω σχετικά νωρίς και δεν είδα το σετ ως το τέλος.
Χα!!! Έχασες την ευκαιρία να με δείς να παίζω τύμπανα με τον Red στο encore!!!

-----ελπίζω να μην τόχει γράψει κάποιος----- :-X ;D

Χα!!! Έχασες την ευκαιρία να με δείς να παίζω τύμπανα με τον Red στο encore!!!
Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, θα είχα παραγγείλει καφέ (από ένα σημείο και μετά η κούραση της ημέρας got the best of me) και θα είχα κάτσει να το δω και να το γράψω στο κινητό ;D

Και οι αποδείξεις κύριοι ..... περιττό να πούμε πόσο γκρουβάρει ο Ηλίας στα τύμπανα

zaikos_on_drums.jpg

ez_-_red.jpg

Περάσαμε υπέροχα , γνωρίσαμε θαυμάσιους ανθρώπους , ακούσαμε απίστευτες μουσικές .

Οι κιθάρες άλλαζαν χέρια συνεχώς και τις 2 βραδιές καθώς αυτές οι χορδές δεν άντεχαν μάλλον  ::) ::) ::)

Ο Ηλίας μου έδωσε τη χαρά να με ανεβάσει να συμμετέχω για μερικά μέτρα στο blues party και τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά ..... θα το λέω και στα εγγόνια μου μάλλον  ;D ;D

να πω επίσης ότι το Σπύρο .... τον είχα για πιο μεγάλο αναλογιζόμενος το παίξιμό του  ;D

εξεπλάγην ευχάριστα  :D 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back