O John Mayer χρησιμοποιεί Quad Cortex???

Εγώ πάντως που είμαι γνωστός κολλημένος, αν είχα τη δυνατότητα να έχω ολόκληρο το Tone King Imperial II της Neural DSP σε ένα πετάλι και μια καλή καμπίνα (γιατί οκ θέλω τον ήχο μου να τον ακούω από μεγάφωνα και όχι από μόνιτορ), θα έβγαινα έτσι Live χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σπύρο για χαβαλέ τους ρώτησα

Screenshot_20250417_154402_Gmail.jpg

Και μου απάντησαν άμεσα 😅

Screenshot_20250417_154426_Gmail.jpg

Τα ερωτήματα πολλά και ποικίλα:
1) Μήπως να περιμένουμε Neural DSP - Archetype John Mayer; (Αν γίνει, το αγόρασα χθες).

Aπό τύπο που έβγαλε signature Stratocaster όργανο από την.. PRS όλα να τα περιμένεις 😜

Πάντως πιστεύω ότι λόγω guest για δυο κομμάτια, δεν άξιζε τον κόπο ούτε για τον ίδιο, ούτε για τον ηχολήπτη να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο, ''δικό του'' set up. Αν σε δικά του gigs παίζει με μόντελερ, το ξανασυζητάμε.

2) Ρε να πάρει, μήπως είναι καλά τελικά αυτά τα μηχανήματα; Πάλι σύνδεσα ενισχυτή και κούμπωσα την κιθάρα μια στον ενισχυτή και μια στα pluginια και studio monitors. Γιγαντιαία η διαφορά στα αυτιά μου τουλάχιστον.

Το Cortex δεν είναι φθηνό, δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να συγκριθεί με φθηνότερα plug ins, ειδικά τα δωρεάν

3) Μήπως παίζει ρόλο η αίθουσα; Άλλο τεράστιο stage με τέλειο PA, άλλο μικρά gigs που παίζουμε εμείς.

Εξαρτάται πως χρησιμοποιείς το τεράστιο stage. Πχ αν είσαι οι Iron Maiden και ''ντύνεις'' όλη την σκηνή με πυραμίδες και ιερογλυφικά για το show και οι ενισχυτές βρίσκονται πολλά μέτρα πίσω από την σκηνή σε plexiglass και οι κιθαρίστες δεν τους ακούν καν, τότε ίσως να μην έχει νόημα ο roadie να ταλαιπωρείται με καλώδια, μικρόφωνα, plexiglass και ανεμνιστηράκια στις τελικές λυχνίες 😁 Γι αυτό το γύρισαν σε Axe Fx πρόσφατα μάλλον

maiden live.jpg

Από την άλλη, σε εξίσου τεράστια stages - festival όπως το Wacken που δεν υπάρχει τόσο ''ντεκόρ'' στην σκηνή βλέπεις πολλές μπάντες να παίζουν όντως με ενισχυτές, προφανώς κάποιοι είναι για ντεκόρ ή για back up αλλά μπορούν να πάνε προς τις καμπίνες αν θέλουν να ακούσουν την κιθάρα από την πηγή.

wacken.jpg

Οπότε έχει να κάνει με το show, την ''χορογραφία'' και το στήσιμο της μπάντας κτλ.

4) Μήπως παιζει ρόλο και η μουσική; Pop παίζουν οι κυριοι... Κλάιν μάιν και αν δεν "κόβει" η "ακούγεται" η κιθάρα στη μίξη...

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο η μουσική, είτε pop είτε rock είτε metal πολλοί χρησιμοποιούν modelling.. βλέπε Metallica, Maiden (Axe Fx) Slipknot (Quard Cortex) Accept (Kemper)

Αν σε δικά του gigs παίζει με μόντελερ, το ξανασυζητάμε
Σε δικές του συναυλίες δεν παίζει με modellers. Οι Dead and Company (Grateful Dead συν τον John Mayer) ήθελαν να χρησιμοποιήσουν modellers αλλά αυτός τους απέτρεψε, τους έπεισε να μείνουν αναλογικοί

Ως ιδιοκτήτης του quad cortex πάντως και επειδή γράφτηκε προηγουμένως εάν "υστερεί" κάπου δεν είναι τα βρώμικα που ακούγονται ψηφιακά αλλά τα καθαρά presets που έχει από μόνο του στα οποία για να βρεις καλό preset θέλει αρκετό ψάξιμο.

Το QQ πάντως είναι αρκετά ευκολότερο από τον ανταγωνισμό στον χειρισμό του, με πραγματικά ατελείωτες δυνατότητες και με το καλύτερο-κατά τη γνώμη μου πάντα-capture στην αγορά.

Ως ιδιοκτήτης του quad cortex πάντως και επειδή γράφτηκε προηγουμένως εάν "υστερεί" κάπου δεν είναι τα βρώμικα που ακούγονται ψηφιακά αλλά τα καθαρά presets που έχει από μόνο του στα οποία για να βρεις καλό preset θέλει αρκετό ψάξιμο.

Το QQ πάντως είναι αρκετά ευκολότερο από τον ανταγωνισμό στον χειρισμό του, με πραγματικά ατελείωτες δυνατότητες και με το καλύτερο-κατά τη γνώμη μου πάντα-capture στην αγορά.
Νομίζω αυτό ισχύει για όλα τα modellers, καθώς έτσι κι αλλιώς όλοι παίζουμε με διαφορετικές κιθάρες και τα stock presets δημιουργήθηκαν με την κιθάρα του εκάστοτε καλλιτέχνη και πάντοτε ικανοποιώντας τα δικά του αυτιά. Το ασφαλέστερο κατά τη γνώμη μου είναι η δημιουργία ατομικών presets τα οποία να ταιριάζουν στο rig του κάθε παίκτη.

Αν θέλεις μοιράσου λίγο την εμπειρία σου, το χρησιμοποιείς live ή για ηχογραφήσεις; Αν το χρησιμοποιείς live, ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για monitoring;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back