O John Mayer χρησιμοποιεί Quad Cortex???

Νέκκων ὁ Θεσσαλονικεύς

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
1,158
Στα πλαίσια του Coachella 2025, ο John Mayer ένανε guest εμφάνιση για δύο τραγούδια του Zedd. Και τι πιο σύνηθες θα μου πείτε, pop κιθαρίστας συνοδεύει pop καλλιτέχνη. Όμως, φέτος (σε αντίθεση με πέρυσι που συνόδευσε τον Ed Sheeran χρησιμοποιώντας Fractal FM9), έπαιξε με το Quad Cortex της Neural DSP. Το θέμα μου δεν είναι τι modeller χρησιμοποίησε, αλλά ότι πλέον κιθαρίστες με το βεληνεκές του John Mayer, με τους ενισχυτές του John Mayer, με το βοηθητικό προσωπικό και τους gear-κουβαλητάδες του John Mayer, χρησιμοποιούν modellers και δεν τρέχει κάστανο.
Για του λόγου το αληθές:
john-mayer-with-his-quad-cortex-at-coachella-v0-5ggfvhf55wue1.png

Και δεν είχε ενισχυταδες από πίσω, καρφί κονσόλα ο τύπος:
zedd-john-mayer-coachella.png

Τα ερωτήματα πολλά και ποικίλα:
1) Μήπως να περιμένουμε Neural DSP - Archetype John Mayer; (Αν γίνει, το αγόρασα χθες).
2) Ρε να πάρει, μήπως είναι καλά τελικά αυτά τα μηχανήματα; Πάλι σύνδεσα ενισχυτή και κούμπωσα την κιθάρα μια στον ενισχυτή και μια στα pluginια και studio monitors. Γιγαντιαία η διαφορά στα αυτιά μου τουλάχιστον.
3) Μήπως παίζει ρόλο η αίθουσα; Άλλο τεράστιο stage με τέλειο PA, άλλο μικρά gigs που παίζουμε εμείς.
4) Μήπως παιζει ρόλο και η μουσική; Pop παίζουν οι κυριοι... Κλάιν μάιν και αν δεν "κόβει" η "ακούγεται" η κιθάρα στη μίξη...

Last edited:
Ρε να πάρει, μήπως είναι καλά τελικά αυτά τα μηχανήματα; Πάλι σύνδεσα ενισχυτή και κούμπωσα την κιθάρα μια στον ενισχυτή και μια στα pluginια και studio monitors. Γιγαντιαία η διαφορά στα αυτιά μου τουλάχιστον

Το εχουμε ξαναπει βεβαια, αλλα η επαναληψη ειναι μητηρ της κορης της κλπ :ROFLMAO: Τα πλαγκινια ΔΕΝ εξομοιωνουν τον ενισχυτη ΑΛΛΑ τον ηχο που θα βγει ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΙΤΟΡ οταν θα γραψεις τον ενισχυτη με μικροφωνο. Δε θα σου δωσουν δηλαδη ΠΟΤΕ την αισθηση που θα εχεις παιζοντας με το ενισχυτη διπλα σου, αλλα θα σου δωσουν, στο βαθμο που ειναι αποτελεσματικα, τον ηχο που θα επαιρνες αν εγραφες μπροστα στα μονιτορ με τον ενισχυτη μικροφωνισμενο σε αλλο δωματιο.

"Incredible night at @coachella sitting in with @Zedd for a couple of tunes. What a night! Massive crowd, absolutely locked with his every musical move, incredible crew, just a really great experience from rehearsal to soundcheck to show. Thanks Zedd for the opportunity to feel that energy. I'm inspired."

2 τραγούδια έπαιξε οπότε πιθανόν να το δανείστηκε επιτόπου από κάποιον άλλον.

ΥΓ σιγά τον καλλιτέχνη. Ανάλατος και αδιάφορος imho

ΥΓ σιγά τον καλλιτέχνη. Ανάλατος και αδιάφορος imho
Μου αρέσει. Και την τελευταία εικοσαετία περνιέται και για tone guru. Γι'αυτό έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη κίνηση

Επίσης πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να πληρώθηκε για να εμφανιστεί με αυτό. Ω, ναι, συμβαίνει και αυτό.
Δε διαφωνώ Hector, αλλά έχει net worth 70-80 εκατομμύρια. Να αφήσει τους TwoRock και τους Dumble για τα λεφτά που θα του δώσει μια σχετικά νεοσύστατη εταιρία; Δεν ξέρω...

Δε διαφωνώ Hector, αλλά έχει net worth 70-80 εκατομμύρια. Να αφήσει τους TwoRock και τους Dumble για τα λεφτά που θα του δώσει μια σχετικά νεοσύστατη εταιρία; Δεν ξέρω...

Δεν εγκατέλειψε το σύνηθες rig του. Δυο κομμάτια έπαιξε. Ίσα για να πληρωθεί. Ασχέτως της προσωπικής του περιουσίας, συνεχίζει να πληρώνεται για οτιδήποτε κάνει. Δεν λέω επίσης πως ΣΙΓΟΥΡΑ αυτή είναι και τέτοια περίπτωση. Μπορεί και όχι. Αλλά συμβαίνουν αυτά.

Τα modelers είναι οι Fender Twin του 2025.

Κάποτε όλοι αυτοί έπαιρναν στα αντίστοιχα fly gigs κανα-δυο amp in a box πετάλια σε μια μικρή πεταλιέρα που είχε μερικά basics ακόμη επάνω και τα κάρφωναν στον Fender Twin του venue. Σήμερα πάιρνουν modelers, πιθανότατα της εταιρείας που πληρώνει καλύτερα τα endorsements.

Ποτέ δεν κουβαλούσαν φουλ εξάρτηση και roadies για ένα τέτοιο gig γιατί δε βγαίνει οικονομικά.

Άποψή μου, απ' το να προσπαθείς να βγάλεις ήχο Marshall με το πεταλάκι του κάθε Wampler μέσα απ' τον κατακαημένο Twin, καλύτερα το modeler.

Παίδες μπορεί ο Mayer να είναι παγκόσμιος σταρ αλλά δεν παύει να είναι gearhead σαν και εμάς. Με two-rock και στρατ το τερμάτισε το πράγμα ηχητικά. Δηλαδή έγινε tone icon, του έβγαλε η Fender signature μοντέλο και τα social media είναι γεμάτα με συμβουλές για το πώς να βγάλει κανείς ήχο Mayer.

Ε, γιατί λοιπόν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο τύπος απλά να πειραματίζεται, έτσι για τη διασκέδασή του ας πούμε και το πάμε αμέσως σε endorsements και εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών και ΝΑΤΟ. Εγώ νομίζω ότι απλά έκανε browsing για gear μια Κυριακή πρωί, το πέτυχε σε βίντεο στο youtube και αποφάσισε να το πάρει από περιέργεια. Το χρησιμοποίησε στο στούντιό του, του άρεσε και είπε "κάτσε να το βγάλουμε και σ' ένα guest live (που και να έχω σκατά ήχο δε με πολυνοιάζει) να δούμε τι ψάρια πιάνει".

είναι gearhead σαν και εμάς
Πιστεύω όπως έχει συλλογή με 200+ κιθάρες και δεκάδες ενισχυτές, κάπου εκεί στο στούντιο θα έχει και συλλογή με όλα τα modellers.

Η αλήθεια είναι ότι για ένα pop gig, μια χαρά είναι το QC. Παραμόρφωση δεν παίζει για να χρειάζεται αναλογικά drive μην έχει τελείως μάπα ήχο, οπότε why not;

Είναι αυτό που είπες, εμένα πχ είναι tone guru της γενιάς μου και με αποξενώνει. Δηλαδή, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να κάνει το ίδιο και ο Bonamassa; Ε εκεί θα έπεφταν και οι τοίχοι

Να κάνει το ίδιο και ο Bonamassa;

Εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς ο Τζο είναι μάλλον πολύ πιο συντηρητικός σε αυτά τα θέματα, παρόλο που έχουν την ίδια ηλικία. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Μάγιερ έχει καλή επαφή με την τεχνολογία. Δηλαδή κάνει live streaming, χειρίζεται ο ίδιος τους λογαριασμούς του στα social και γενικά φαίνεται να το 'χει με την κουλτούρα της νέας γενιάς. Πάω στοίχημα ότι ξέρει και να προσθέσει δικτυακό εκτυπωτή στα windows 11. Ο Μποναμάσα από την άλλη μου κάνει για εντελώς μπάρμπας στα τεχνολογικά.

Πάντως δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Το modelling (είτε software είτε hardware) έχει φτάσει πια σε ένα επίπεδο που μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα κι από τους βιντατζολάγνους ενώ οι εκάστοτε πλατφόρμες γίνονται όλο και καλύτερες.

Πάντως δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Το modelling (είτε software είτε hardware) έχει φτάσει πια σε ένα επίπεδο που μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα κι από τους βιντατζολάγνους ενώ οι εκάστοτε πλατφόρμες γίνονται όλο και καλύτερες.
Αν πάμε 56 χρόνια πίσω, θα δούμε ότι ο Hendrix στο Woodstock, μια από τις πιο iconic συναυλίες ever, χρησιμοποίησε wah, univibe και fuzzface πριν τους Marshall του, αρκετά πρωτοποριακό rig για την εποχή. Τι να πούμε ...ε ο Hendrix "κρύβεται" πίσω από πετάλια; Όχι, πρωτοπορούσε. Ίσως αν ζούσε ακόμα κι αυτός να χρησιμοποιούσε modellers, και τότε ακόμα και οι purists θα το ξανασκεφτόταν νομίζω

Οι purists θα παραμεινουν purists ακομα και αν αναστηθει ο Hendrix και παιζει μονο με το ΠΣηφιο :ROFLMAO: Θα λενε τα γνωστα, οτι δεν ακουγεται οπως παλια κλπ.

Οσο αυτοι διυλιζουν τον κωνωπα βεβαια η τεχνολογια προχωραει, ειναι απιστευτη η εξελιξη αφου πλεον ακομα και με freeware plug in εχεις ηχο εκπληκτικο. Οποιος θελει ακολουθει, οποιος δε θελει ας μεινει στα παλια γνωστα και δοκιμασμενα.

Ο Μποναμάσα είναι βινταζολάγνος αλλά και επιχειρηματίας.
Οικονομικό πρόβλημα δεν έχει να θέλει μοντελερς και δεν νομίζω να κουβαλάει αυτός τους ενισχυτές και να του πέφτουν βαριοί σε κιλά οι λαμπάτοι.
Ο Μποναμάσα καθορίζει ακόμα και τις τιμές στα vintage όργανα, μιας και κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό τους.
Ακόμα και να του άρεζαν (που δεν ) τα σύγχρονα, δεν θα το γυρνούσε ποτέ σε αυτά, διότι θα ήταν ενάντια στα οικονομικά του συμφέροντα φρονώ.

Πάντως έχει ταχθεί πολλές φορές ύπερ του καινουργιου εξοπλισμού.

Εγώ πάντως που είμαι γνωστός κολλημένος, αν είχα τη δυνατότητα να έχω ολόκληρο το Tone King Imperial II της Neural DSP σε ένα πετάλι και μια καλή καμπίνα (γιατί οκ θέλω τον ήχο μου να τον ακούω από μεγάφωνα και όχι από μόνιτορ), θα έβγαινα έτσι Live χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εγώ πάντως που είμαι γνωστός κολλημένος, αν είχα τη δυνατότητα να έχω ολόκληρο το Tone King Imperial II της Neural DSP σε ένα πετάλι και μια καλή καμπίνα (γιατί οκ θέλω τον ήχο μου να τον ακούω από μεγάφωνα και όχι από μόνιτορ), θα έβγαινα έτσι Live χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μαζί σου. Αλλά κουβαλώντας πετάλι και καμπίνα είναι σα να κουβαλάς ενισχυτή;

Αλλά κουβαλώντας πετάλι και καμπίνα είναι σα να κουβαλάς ενισχυτή;

Πετάλι στην πεταλιέρα και μια καμπίνα 1x12 είναι αρκετά έως πολύ ελαφρύτερο σετάπ από το να κουβαλάς λαμπάτο, έστω μικρό.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν υλοποιούσαν από την Neural έναν ενισχυτή 1x12 με καλό μεγάφωνο και το software ενσωματωμένο, τον αγόραζα εχθές.

Πετάλι στην πεταλιέρα και μια καμπίνα 1x12 είναι αρκετά έως πολύ ελαφρύτερο σετάπ από το να κουβαλάς λαμπάτο, έστω μικρό.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν υλοποιούσαν από την Neural έναν ενισχυτή 1x12 με καλό μεγάφωνο και το software ενσωματωμένο, τον αγόραζα εχθές.
Κι εγώ το έχω σκεφτεί πολλές φορές, αλλα... Πόσο καλύτερος να ακουγόταν από έναν Katana Artist ή έναν Fender ToneMaster; Οκ, θα είχες περισσότερες επιλογές. Αλλά ηχητικά δεν ξέρω, πόσο βελτίωση να σηκώνει το πσηφιο εδώ που έχει ήδη φτάσει...

Πόσο καλύτερος να ακουγόταν από έναν Katana Artist ή έναν Fender ToneMaster;

Δεν τους έχω ακούσει από κοντά αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο MKII είναι δυο level παραπάνω κι απ' τους δύο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back