Ο Guthrie Govan αποκλειστικά για το www.noiz.gr!

Respect.

Εχω φάει τρελό κόλλημα με τον εν λόγω μουσικό τελευταία. Προσγειωμενος, γλυκύτατος και προσιτός, μεταμορφώνεται σε ανήμερο θηρίο μόλις πάρει την κιθάρα αγκαλιά...

Thx freerock, πολύ σωστός!

PS : To "σκηνικό" της συνέντευξης με όλα τα τέρατα (Diezel, Mesa etc) είναι βγαλμένο απο wet dream... :D

Eυχαριστω πολυ οσους σχολιαζουν θετικα την κινηση,και προκαταβολικα οσους επακολουθησουν.Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω κανενα σκοπο να αποσπασω ευμενη σχολια,αυτα ανηκουν στον Guthrie Govan ο οποιος με ενα ρεσιταλ σεμνοτητας και δεκτικοτητας στηθηκε μπροστα στην καμερα να απαντησει χωρις μα-μου και αντε να τελειωνουμε...

Πριν αρχισουμε τον ρωτησα:''Θες να ριξεις μια ματια στις ερωτησεις?''

Και μου ειπε απλα:Let's do it...

Εναν ανθρωπο τον καταλαβαινεις απο πολυ απλες κινησεις.

Ο Γκοβαν ηταν γεματος απο τετοιες...

chris gti είπε:
PS : To "σκηνικό" της συνέντευξης με όλα τα τέρατα (Diezel, Mesa etc) είναι βγαλμένο απο wet dream... :D
Aν η καμερα στρεφοταν προς τα δεξια,θα βλεπαμε ενα αλλο wet dream...

Eνα σταντ με 24 κιθαρες,με ολα τα καλουδια..(χρονολογικα,φετιχιστικα... ;))

Γενικα αυτος ο χωρος(μαζι και η αποθηκη γιατι δεν χωρανε ολα... :o)

σε κανει να θες να ακους τη δισκογραφια των...WET WET WET... ;D

Μπράβο για την πρωτοβουλία, δεν έχω να πω τίποτα που δεν ειπώθηκε ;)

Ωραίες οι απαντήσεις αλλά πολύ καλές και οι ερωτήσεις. Θα ήθελα να ακούσω κι άλλους σποδαίους μουσικούς να τις απαντούν.

+1 για τους υπότιτλους.

Ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε Freerock για την πρωτοβουλία σου να του κάνεις τις ερωτήσεις, να επιμεληθείς το βίντεο κ.τ.λ.! Πραγματικά πρέπει να γίνει sticky το θέμα (εξάλλου τιμάει και το site).

Και ένα μπράβο στον άνθρωπο που τον έφερε, όπως και άλλους, στην Ελλάδα...(ή η Καβάλα είναι η ''πρωτεύουσα'' των μαθητευόμενων κιθαριστών - που δεν νομίζω να είναι - ή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι...άρρωστος (με την ηλεκτρική κιθάρα)) Εύχομαι πάντα τέτοια events να έχουν επιτυχία!

Όσο για τον Guthrie....η σεμνότητά του και ο χαρακτήρας του σε καθηλώνουν πιο πολύ από το παίξιμό του! Πρέπει να είναι ΠΟΛΥ συμπαθητικός τύπος και άτομο με βαθιά κουλτούρα...

longshadow είπε:
Πολύ ωραία τα λέει ο...Δρόλαπας!!  ;D
Σαν αδερφια μη σου πω. ;D ;D

Και ένα μπράβο στον άνθρωπο που τον έφερε.
Απ οτι ειδα ο Παρασκευας εχει φερει ενα καρο σπουδαιους μουσικους στην Καβαλα για

σεμιναρια.

Αξιζουν και σ αυτον συγχαρητηρια.Τυχεροι ειστε Σταυρε.

gvour είπε:
Αξιζουν και σ αυτον συγχαρητηρια.Τυχεροι ειστε Σταυρε.
Σ αυτον κι αν αξιζουν!

Θελουν οργανωση και τρεξιμο οπως και συνεχη επαγρυπνηση αυτες οι δουλειες.

Δε μπορεις να φερεις καποιον και να μην ειναι ΟΛΑ ενταξει γιατι τοτε,πιθανοτατα να μην υπαρξει επομενος. ;)

Εδω ενα λαιβ με το γκρουπακι σου κανεις και ολο και καποια στραβη τυχαινει... :-\

Εγω ειμαι σιγουρα τυχερος. :)

Μην το ξαναπειτε ομως και με ματιαξετε..φτου φτου να λετε... :D ;D

freerock1974 είπε:
Θελουν οργανωση και τρεξιμο οπως και συνεχη επαγρυπνηση αυτες οι δουλειες.

Δε μπορεις να φερεις καποιον και να μην ειναι ΟΛΑ ενταξει γιατι τοτε,πιθανοτατα να μην υπαρξει επομενος. ;)
Eτσι ακριβως.Αν βγαλεις φημη για προχειροτητα αστα να πανε.Και ειδικα τετοιες εποχες

που η εικονα μας εξω ειναι καπως.

Μην το ξαναπειτε ομως και με ματιαξετε..φτου φτου να λετε... :D ;D
Γιατι να σε ματιασουμε ρε συ(και εις ανωτερα λεμε-του χρονου ευχομαι να παρεις συνεντευξη απ τον Μοrley :-*).Ισα ισα που γουσταρουμε να γινονται τετοια κι ας ειμαστε μακρια.

Αλλα αφου το πες ΦΤΟΥ ΣΟΥ. ;D ;D

Ρε παιδιά ο Govanmaniac που είναι? Μπας και "τέντωσε" από την συγκίνηση? ???

Δημήτρη ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ?? ;D

fusiongtr είπε:
Ρε παιδιά ο Govanmaniac που είναι? Μπας και "τέντωσε" από την συγκίνηση? ???

Δημήτρη ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ?? ;D
;D ;D ;D

Σημερα ειχε σεμιναριο στην Αθηνα ο Govan.Μαλλον εκει θα ναι.. :D

@blue..Σ ευχαριστω! ;)

freerock1974 είπε:
Σημερα ειχε σεμιναριο στην Αθηνα ο Govan.Μαλλον εκει θα ναι.. :D
Μακάρι γιατί ανησυχώ :o. Δεν μπορεί κάτι θα έλεγε! :)

Φαντάσου λέει να επιστρέψει με τίποτα φωτογραφίες και βίντεα που να παίζει μαζί με τον Govan. Πάρτον κάτω μετά! ;D ;D

blue είπε:
Mπράβο και ευχαριστούμε freerock :)

Υποδειγματικές οι ερωτήσεις σου και εξαιρετική πρωτοβουλία :)
Eννοείται ευχαριστούμε!!

Έχω μια μικρή διαφωνία με τις ερωτήσεις βέβαια, παραλίγο να τον ρωτήσεις για κουρδισμένα ξύλα και μπουτίκ πεταλάκια κόρους! ;D

Είναι ένας πολύ καλός μουσικός αν έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία ερωτήσεων θα προσπαθούσα να ρωτήσω πράγματα που αφορούν πιο πολύ τη μουσική και το πως την αντιμετωπίζει (μέσα απο το παίξιμό του) και όχι κόλπα για το πώς θα γίνω καλύτερος ή αν με μια φθηνή κιθάρα θα έχω καλό ήχο κτλ.

Δεν μειώνω αυτό που έκανες απλά λέω τη δική μου προσέγγιση πάνω στο θέμα. Το θεωρώ μεγάλη τύχη να βρίσκεται κανείς έστω και για λίγο δίπλα σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για αυτό που αγαπάνε.

longshadow είπε:
Πολύ ωραία τα λέει ο...Δρόλαπας!!  ;D  
Ναί ρε φίλε ίδιος ο Δρόλαπας είναι....όποτε τον βλέπω αυτόν μου θυμίζει!!! Λές να είναι ο χαμένος αδελφός του απο άλλη μάνα πάντως;;;  ;D ;D ;D Αnyway...πολύ προσγειωμένος ο Govan στα λόγια και στην σκέψη.Το παίξιμο του όμως κάθε άλλο μου θυμίζει μαχητικό F-16 που κάνει απίστευτα χορευτικά στον ουρανό και εσύ κάθεσε και το χαζέβεις με ανοιχτό το στόμα!!!!  ;D  Τα σέβη μου για το βιντεάκι και πάλι μπράβο.

Deadmeat είπε:
πολύ προσγειωμένος ο Govan στα λόγια και στην σκέψη
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα προσγείωσης. Η μουσική είναι ένας εσωτερικός τρόπος να αντιλαμβάνεται κάποιος τον εαυτό του και το περιβάλλον του, να τα επεξεργάζεται, και να εκφράζει με τον τρόπο του αυτό που "κλωτσάει" μέσα του να εκτεθεί. Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφέρει ο Govan που δείχνει ότι έχει βαθιά ασχοληθεί με αυτό. Είναι πραγματικά πολύ απλό. Εκεί έγκειται και το πλεονέκτημα του βίντεο αυτού.

Δυστυχώς όμως ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται.

Αξιζουν πολλα μπραβο σ' αυτη την ενεργεια Σταυρο

Ευχαριστουμε  :)

notlrac είπε:
Έχω μια μικρή διαφωνία με τις ερωτήσεις βέβαια, παραλίγο να τον ρωτήσεις για κουρδισμένα ξύλα και μπουτίκ πεταλάκια κόρους! ;D

Είναι ένας πολύ καλός μουσικός αν έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία ερωτήσεων θα προσπαθούσα να ρωτήσω πράγματα που αφορούν πιο πολύ τη μουσική και το πως την αντιμετωπίζει (μέσα απο το παίξιμό του) και όχι κόλπα για το πώς θα γίνω καλύτερος ή αν με μια φθηνή κιθάρα θα έχω καλό ήχο κτλ.
Eίχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο 2 μέρες και αφού μου είχε πει τι σκεφτόταν να κάνει τον ρώτησα κι' εγώ κάτι που έχει σχέση μ' αυτό που ρωτάς. Λοιπόν τον ρώτησα αν έχει γράψει ποτέ ένα τραγούδι.

Την απάντηση φαντάζομαι τη μαντέυεις. ;)

Καταλαβαίνω άλλωστε ο καθένας απο τη δική του οπτική γωνία ψάχνει τις πληροφορίες που θέλει.

(Εδώ ρωτήσαμε τον waters για την κρίση στην Ελλάδα! :P)

Nestoras είπε:
Την απάντηση φαντάζομαι τη μαντέυεις. ;)
Οπως ολοι... 8) ;D

Το παίξιμο του όμως κάθε άλλο μου θυμίζει μαχητικό F-16 που κάνει απίστευτα χορευτικά στον ουρανό και εσύ κάθεσε και το χαζέβεις με ανοιχτό το στόμα!!!!  ;D  Τα σέβη μου για το βιντεάκι και πάλι μπράβο.
Thanks!

Αρπαζω την ευκαιρια για να πω οτι o Govan δεν ειναι μονο F-16...

Ισως αυτο κυριαρχει στα youtube βιντεος αλλα δεν μπορω να περιγραψω ακριβως το τι ειναι και το πως παιζει...blues..country...you name it..

Παρατηρησα οτι δεν παιζει ΠΟΤΕ το ιδιο πραγμα.

Ολοι εχουμε καποια patterns-φρασεις που επαναλαμβανουμε η τροποποιουμε αναλογα το κομματι,τις αναγκες μιας συνθεσης,ενος σολο.

Ο Γκοβαν εχει την ιδιαiτεροτητα να ''γενναει''μελωδιες τις οποιες μεταφερει instantly στην ταστιερα.Oπως και ο,τι ακουει..

Πληροφοριακα λοιπον να πω οτι τα σολος απο το Erotic cakes,ειναι αυτοσχεδιασμοι... :o

Aυτο που διαπιστωσα και θα μου μεινει αξεχαστο ειναι οτι εχει παει την ηλ. κιθαρα σε αλλο επιπεδο με την εννοια οτι χρησιμοποιει ολες τις ''γλωσσες'' διαμορφωνοντας μια καινουρια διαλεκτο.Ειναι θεμα γουστου αν σου αρεσει ή οχι αλλα ειναι κατι αλλο.

Σ ευχαριστω kguitar... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back