O Blackmore ξανά στη σκηνή με τους Purple.

Για τετοια τεραστια ονοματα στους οποιους το οργανο, η μουσικη, και οι μνημες οφειλουν τοσα πολλα, δεν υπαρχει κριτικη και αλλα.

Ειναι ομως στεναχωρο να βλεπεις τα σημαδια που αφηνει ο χρονος..........

Για τετοια τεραστια ονοματα στους οποιους το οργανο, η μουσικη, και οι μνημες οφειλουν τοσα πολλα, δεν υπαρχει κριτικη και αλλα.

Τα είπες όλα.

συμφωνώ. Δεν μπορούν να περπατήσουν καλά καλά. Φαίνονται πολύ εύθραστοι και χωρίς καθόλου ενέργεια.

Παρολ' αυτά, είναι σίγουρα ιστορική στιγμή. Θυμαμαι όταν μπήκαν στο Hall of fame, που ο Ρίτσι δήλωνε ότι δεν τον ενδιέφερε να ανέβει στην σκηνή μαζί τους. Αλλά τελικά ο χρόνος όλους τους μαλακώνει.

Ειδα τον Blackmore και δακρυσα για το ποσο χαλια ειναι.
Γεραματα με αρκετες αρρωστιες.
Και εμεις ολοι που μαθαμε και μεγαλωσαμε μαζι του ειμαστε πολυ κοντα σε ολα αυτα.
Δυστυχως.

Ειδα τον Blackmore και δακρυσα για το ποσο χαλια ειναι.
Γεραματα με αρκετες αρρωστιες.
Και εμεις ολοι που μαθαμε και μεγαλωσαμε μαζι του ειμαστε πολυ κοντα σε ολα αυτα.
Δυστυχως.
Είναι 81 και έζησε στο πετσί του αυτά που άλλοι απλά ονειρεύτηκαν. O SRV έφυγε στα 36, ο Randy στα 25, θέλω να πω... Καλά είναι

Ειναι στην πιάτσα ως επαγγελματίας απο το 1960 έτσι. Απο πριν απο τον Hendrix... 66 χρόνια γεμάτα με οτι μπορεις να φανταστεις. Ειναι στυλιστας, ειναι θρύλος, ειναι συνθέτης υμνων που εχουν περασει στην ιστορια, ιδρυτικο μελος δυο συγκροτηματων που εχουν περασει και αυτα στην ιστορια και γενικά εχει κανει ολα αυτα που μπορούμε να φανταστούμε στον υπερθετικο βαθμο. Τοσο που παιζει να βαρεθηκε κιολας. Προσωπικα ειναι και ενας απο τους λογους που αποφασισα να ασχοληθω με αυτο το οργανο οποτε...

Τα χρονια του να φτάσουμε

Με άρση το δεξί και μόλις το 99% των κιθαριστών κατάλαβαν οτι ενα απο τα διασημότερα riffs στον κόσμο, τόσα χρόνια το παίζουν λάθος:ROFLMAO:
Εγώ πάλι όταν είδα το βίντεο, μου εκανε εντύπωση ο τρόπος που το έπαιζε, μιας και είναι διαφορετικός από ότι το επαιζε ο ίδιος παλιότερα...

Εγώ πάλι όταν είδα το βίντεο, μου εκανε εντύπωση ο τρόπος που το έπαιζε, μιας και είναι διαφορετικός από ότι το επαιζε ο ίδιος παλιότερα...
Εεε βαρέθηκε τόσα χρόνια τα ίδια. :p

Για να nerd-ουλιάσουμε λίγο, μιας και σε φόρουμ είμαστε, φαίνεται πως κατα 99% παίζει καρφί σε έναν 50άρη κόμπο ENGL Thunder (ενισχυτή που πριν από όχι πολύ καιρό αγοραζες από το smart noiz για 300 ευρώ, έχει μείνει ένας στα 450), τον οποίο έστησε ο τεχνικός του μια μέρα πριν το λάιβ όταν επιβεβαιώθηκε ότι θα ανέβει να τζαμάρει μαζί τους.

Φαίνεται να είνα καρφί, χωρίς wireless, και ενα clip on κουρδίστηρι στην στρατοκάστερ του.

Επίσης ο Don Airey φαίνεται να έχει τα πλήκτρα του συνδεδεμένα σε εναν Marshal SC20h (τον ''20άρη jcm800'' στο low sensitivity input) σε μια 4Χ12 καμπίνα.

To ξύλινο σκαμπό δεν ξέρω τι είδους μαραφέτι έχει επάνω του, αλλά είναι πολύ Deep Purple σκηνικό

(O Simon McBride έχει δυο κεφαλές ENGL (προφανώς η μια back up), μάλλον ENGL artist edition 100, δεν φαίνονται στο βίνεο αλλά βρίσκονται πιο δεξιά όπως κοιτάς το stage)

Last edited:
Εεε βαρέθηκε τόσα χρόνια τα ίδια. :p
Το έψαξα λίγο περισσότερο και πότε το παίζει έτσι (upstroke) και πότε αλλιώς (και οι δύο νότες μαζί όπως κατά κατά 99.9% στο δίσκο). Τι να πω... ασταθής χαρακτήρας 😅

Το είδα και στεναχωρέθηκα.
Μεγάλος τεράστιος εννοείται αλλά πρέπει να γνωριζουμε πότε πρέπει να σταματάμε.
Για μένα ροκ σημαίνει νιάτα δύναμη ενέργεια πάθος, όχι ΚΑΠΗ
κάτι τέτοιο δηλαδή

Πείτε μου οτί δέν γνωρίζετε τον "μικρό του φίλο",το Aiwa που βλέπετε δίπλα και εκεί πάει πρώτα η κιθάρα,γιατί αυτό είναι ο ήχος του και ο λόγος που έψαχνα να πάρω και εγώ ένα,αρκετά χρόνια πρίν.
Εκτός απο την χρήση του σαν preamp/booster,tape saturation/echo,προσωπικά λατρεύω την εγγραφή σε διαφορετικές ταχύτητες και το πανέμορφο chorus που δημιουργούσε ο Alan Parson με την συγκεκριμένη τεχνική.

Και εγώ το ίδιο. Φτάνει πιά με τους 85+ ροκερς , αυτοί και οι stones που στα 90 θα τραγουδανε ακόμη "θα την σφάξω"

κάτι τέτοιο δηλαδή

Οφείλω να συμφωνήσω. Απόλυτα.

Από την άλλη, δεν μας υποχρεώνει κανένας να πληρώσουμε το εισητήριο να πάμε να τους δούμε. Όσο υπάρχει αγοραστικό κοινό να πληρώνει την νοσταλγία (και για να μην παρεξηγηθώ, πολλές φορές είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς), και τους βαστάνε τα πόδια τους, θα κάνουν το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν: θα παίζουν.

Απαντήσεις

Trending...

Back