O Blackmore ξανά στη σκηνή με τους Purple.

Όσο μπορούν και παίζουν καλα κάνουν και παίζουν. Όσο υπάρχει κόσμος που θέλει να τους δει καλά κάνουν και παίζουν.

Εξάλλου η δυσκολία του Blackmore και η οποία κατάσταση του είναι άσχετη με την μπάντα και αν αποδίδει η όχι.

Δεν περίμενα να τον δω να κεντάει πάνω στη σκηνη, αλλα ναι με στεναχώρησε αυτό που είδα.
Αλλά αυτό που μου εμεινε είναι ότι αυτό ηταν πρωτοβουλία του Blackmore.
Η ανάγκη του να παίξει μαζί τους για άλλη μια (και ίσως τελευταία?) φορά αφηνοντας πίσω ο,τι έχει ειπωθεί.
"I only live around the corner. Do you mind if I come and jam with you?".

Δεν μου πέφτει κανένας λόγος να πω σε κάποιον, είτε είναι 20άρης - είτε 80άρης, αν θ' ανέβει ή όχι στο πάλκο. Και για λόγους αρχών, όσον αφορά τους μικρούς - καθότι πάντα συντάσσομαι με κείνους, αλλά και για λόγους κατανόησης της πεπερασμένης φύσης του ανθρώπου σε ότι αφορά τους μεγαλύτερους.
Αυτοί ξέρουν και νιώθουν, αυτοί αποφασίζουν. Δεν μας υποχρεώνουν σε τίποτα.
Ο Peter Hammill των VDGG, μετά απο εμφράγματα και πιέσεις απο πολλούς, τελικά επανένωσε το γκρουπ του, ο βασικός λόγος νομίζω πως ήταν ο ακόλουθος, με δικά του λόγια:
"We talked and we realised that we met more often at the funerals of former members of our road crew. So if it was to be undertaken, it should be while all four of us were still alive!"

Τι υπερτράγουδο το Smoke on the water, όχι μόνο η αρχή, όλο. Και εκείνο το modulation στο ρεφραίν κοσμογονικό.
Κρίμα που έχουν κυριαρχήσει απόλυτα οι 100% λούπες αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Απ'το '60 μέχρι 2000 το 25% των Νο1 χιτς στο Billboard είχαν τουλάχιστον ένα modulation. Στα 2010s μόνο ένα τραγούδι είχε.

Επιστρέφοντας στο θέμα, θα συμφωνήσω πως αυτό ξέρουν να κάνουν, από επαγγελματική πλευρά πάντα, και μπορεί να υπάρχουν μπάντες που παίζουν και καλύτερα τα τραγούδια τους, αλλά αυτοί τα έφτιαξαν πρώτοι.
Στηριζόμενοι βεβαίως σε ώμους γινάντων, ως προς τις επιρροές, όπως πολύ σοφά είχε πει και ο Νεύτωνας για την προσφορά του.

Πιστεύοντας οτί η κάθε καινούργια γενιά αποτελεί έναν αόρατο μεγενθυτικό φακό για να παρατηρήσεις την ακριβώς προηγούμενη και οτί η κάθε προηγούμενη είναι εκ φύσεως επιθετική ώς προς την επόμενη,με λύπη μου διαπιστώνω οτί η σημερινή γενιά έχει τις περισσότερες απώλειες,από όλες τις προηγούμενες,ακόμη και αυτές που έχουν περάσει πόλεμο.
Ο μόνος λόγος που βλέπουμε 80άρηδες να γεμίζουν ακόμη στάδια,είναι γιατί η σημερινή γενιά που θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή επάνω,έχει αποδεκατιστεί νοητικά και πνευματικά.

Ο μόνος λόγος που βλέπουμε 80άρηδες να γεμίζουν ακόμη στάδια,είναι γιατί η σημερινή γενιά που θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή επάνω,έχει αποδεκατιστεί νοητικά και πνευματικά.
Ειμαι Σουηδία και περιδιαβαίνω τις σκηνές στο festival. Ακούγεται πολύ κακή μουσική από τους youngsters. Έπεσα βέβαια και σε κάνα δυο καλές, με μια κοπελιά που έπαιζε ένα φεντεράκι του 66 κι έσπευσα να τη γνωρίσω.

Attachments

• IMG_2355.jpeg
    IMG_2355.jpeg
    1.6 MB · Εμφανίσεις: 0
Ειμαι Σουηδία και περιδιαβαίνω τις σκηνές στο festival. Ακούγεται πολύ κακή μουσική από τους youngsters. Έπεσα βέβαια και σε κάνα δυο καλές, με μια κοπελιά που έπαιζε ένα φεντεράκι του 66 κι έσπευσα να τη γνωρίσω.
Σε ποια πόλη?Αν είσαι Στοκχόλμη σου έχω μπάντα να τζαμάρης.
Αν ζούν,η δέν εκτελούν καμιά κοινωνική εργασία για κανένα πλημμέλημα.
Ο Μητσάρας αριστερά παίζει καλά,αν θυμάμαι σωστά,είχε φέρει και μιά περίοδο (φωνή) μια κοπέλα που δούλευε με την αγαπημένη σου Ελενα.
Αν δείς την Ελενα,τα φιλιά μου,να μου στείλει φωνή να της κάνω ενα remix,να πιάσουμε πελάτες και τους Σουηδούς,γνωρίζουμε τον ήχο τους (δικό μου track,με stems mixing(φωνή),akai mpc,Κaoss pad,κομμένο απο set 15+ χρόνια πρίν?
599923460_10231640504288263_6394908062158371944_n.jpg
597869085_10231641600315663_4450074402700344855_n.jpg

Attachments

Αυτο κανουνε μια ζωη.
Δεν ξερουν κατι αλλο.

Δεν νομίζω να υπήρχαν αντίστοιχα σχόλια αν επρόκειτο για κλασσική μουσική,τζαζ,μπλουζ,κ.ά.
Αλλά είναι ροκ και δε σωζεσαι ούτε με βαφές μαλλιών,ούτε με περούκες...

Γράφτηκαν πολλά σωστά πράγματα,όπως η έλλειψη διάδοχης κατάστασης, η νοσταλγία από μέρους του κοινού,κ.λ.π.

Αλλά το να φτάνεις να λυπάσαι τα είδωλά σου,δεν είναι ωραίο συναίσθημα.
Και είναι κάτι από το οποίο ο Blackmore, θα έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του.
Και φυσικά δεν είναι ο μόνος που εκτίθεται έτσι..

Αλλά από την άλλη ποιος είναι ικανός να προσγειώσει το υπερ-εγώ του Blackmore στην σκληρή πραγματικότητα;
Κάποιος μάνατζερ;Μουσικοκριτικός;YouTuber;
Κανείς...

Αν παρακολουθείτε την πορεία του Blackmore,ο οποίος έκανε την σωστή κίνηση και άφησε το ρόκ χρόνια πρίν δημιουργώντας με την σύζηγο του,τους Blackmore's Night,δείχνει έναν άνθρωπο αρκετά συνειδητοποιημένο σε σχέση με αρκετούς άλλους.

Το να πάει να παίξει με ένα σχήμα που και αυτός είχε περάσει,ενα τραγούδι,δέν αποτελεί πραγματικά κανένα είδος επανένωσης,τους την βάρεσε και το έκαναν και πολύ καλά έκαναν.

Αν πιάσουμε τώρα όλα τα άλλα επαγγέλματα πέραν των μουσικών και κυρίως αυτά που απαιτούν οξυδέρκεια,αντανακλαστικά και αντιληπτική ικανότητα στην λήψη καίριων αποφάσεων και έχουν πραγματικό και άμεσω αντίκτυπο στην ζωή μας,αν μπορούσα να σκεφτώ εγώ προσωπικά μια σειρά από "επαγγελματίες" που δέν θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις που κατέχουν,θα πηγαίνατε για ψάρεμα και δέν θα βρίσκατε τόπο να στερεώσετε το καλάμι σας.

Τους μουσικούς θα τους σκεφτόμουν τελευταίους,άλλωστε τι κακό μπορεί να προκαλέσει μια φάλτσα νότα?

Ναι οκ για στεναχώρια δεν είναι. Για στεναχώρια είναι πχ αυτό που έπαθε ο Jason Becker ή τόσοι άλλοι που αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Παίζει ακόμα και μπράβο του. Νταξ ο Buddy Guy στέκεται λίγο καλύτερα στα 90 αλλά δεν πειράζει

Σε ποια πόλη?Αν είσαι Στοκχόλμη σου έχω μπάντα να τζαμάρης.
Αν ζούν,η δέν εκτελούν καμιά κοινωνική εργασία για κανένα πλημμέλημα.
Ο Μητσάρας αριστερά παίζει καλά,αν θυμάμαι σωστά,είχε φέρει και μιά περίοδο (φωνή) μια κοπέλα που δούλευε με την αγαπημένη σου Ελενα.
Αν δείς την Ελενα,τα φιλιά μου,να μου στείλει φωνή να της κάνω ενα remix,να πιάσουμε πελάτες και τους Σουηδούς,γνωρίζουμε τον ήχο τους (δικό μου track,με stems mixing(φωνή),akai mpc,Κaoss pad,κομμένο απο set 15+ χρόνια πρίν? Προβολή συνημμένου 54160Προβολή συνημμένου 54159
Malmo είμαι.

Αυτούς είδα χθες και έπαθα πλάκα. Η τραγουδίστρια ήταν εκπληκτική. Αν και μεσόκοποι παραλίγο να ρίξουν τη σκηνή από το groove.

Ναι οκ για στεναχώρια δεν είναι. Για στεναχώρια είναι πχ αυτό που έπαθε ο Jason Becker ή τόσοι άλλοι που αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Παίζει ακόμα και μπράβο του. Νταξ ο Buddy Guy στέκεται λίγο καλύτερα στα 90 αλλά δεν πειράζει

To πιάνω το νόημα αυτού που έγραψες και συμφωνώ, απλά το "παίζει ακόμα" είναι σχετικό..

To πιάνω το νόημα αυτού που έγραψες και συμφωνώ, απλά το "παίζει ακόμα" είναι σχετικό..

Προβολή συνημμένου 54164
Δεκτό, οκ, σολάρει σαν μαθητής στο πρώτο έτος στο Δημοτικό ωδείο Αμπελοκήπων, αλλά έχει αποδείξει στα νιάτα του τι μπορεί να κάνει, πλέον τον έπιασε και αυτόν ο πανδαμάτωρ χρόνος...

Δεκτό, οκ, σολάρει σαν μαθητής στο πρώτο έτος στο Δημοτικό ωδείο Αμπελοκήπων, αλλά έχει αποδείξει στα νιάτα του τι μπορεί να κάνει, πλέον τον έπιασε και αυτόν ο πανδαμάτωρ χρόνος...

Έχει πάρα αποδείξει στα νιάτα του τι μπορεί να κάνει,αλλά όπως δε θέλω να δω την Jenna την Jameson με πι και τα βυζγι@ να χουν πιάσει γόνα, έτσι θα ήθελα και ο φίλτατος να προστατεύσει τον θρύλο του..

Αλλά από την άλλη 81 ετών..
Respect και μόνο που ζώνεται την κιθάρα και που σκάει και με την περούκα Γαρδέλη

Και μιας και συχνάζω σε συναυλίες δεινοσαύρων, υπάρχουν πραγματικά κάποιοι που "παίζουν ακόμη" και σε κάνουν να αναρωτιέσαι και άλλοι που σκέφτεσαι κάτσε σπίτι σου ρε μπάρμπα που θες και World Tour...

Κιθαρίστας με μεγάλη επιρροή, μεγάλος τραγουδοποιός, καλλιτέχνης με όραμα. Σημαντικότερη παρακαταθήκη του οι τρεις πρώτοι δίσκοι των Rainbow.

Το βίντεο δεν το είδα γιατί λέτε από κάτω για ραμολιμέντα και δεν μπορώ στεναχωριέμαι

Η τεχνη δεν είναι σπορ, να τα παρατάς όταν πάθεις διάστρεμμα. Και όσο αντέχει ή μπορεί να ανταπεξέρχεται κάποιος, συνεχίζει να κάνει τέχνη. Το αν αυτό που κάνει θα αρέσει εν τέλει σε πολλούς ή λίγους, είναι αδιαφόρο. Όπως ήταν δηλαδή και όταν ήταν νέος.
Τι θα πούμε δηλαδή σε κάτι τύπους σαν τον Gilmour, τον Knopfler ή τον μακαρίτη τον Chris Rea? Κάτσε παπού στο σπίτι σου και μη παίζεις κιθάρες;
Προσωπικά θεωρώ αξιοθρήνητες κάτι Μαντόνες που προσπαθούν να κάνουν τις παιδούλες (όχι τέχνη δηλαδή), όχι έναν μουσικό που θα παίζει όσο τον κρατάνε τα πόδια του.

Αυτός ίσα ίσα αυτοσαρκάζεται, παίζουν μπαλάντα το Sultans of Swing και λέει "I remember we used to play this faster" 😅

Κιθαρίστας με μεγάλη επιρροή, μεγάλος τραγουδοποιός, καλλιτέχνης με όραμα. Σημαντικότερη παρακαταθήκη του οι τρεις πρώτοι δίσκοι των Rainbow.
Προσωπικά, πρώτα άκουσα τα πάντα από Rainbow των οποίων ήμουν τεράστιος φαν και κατόπιν ξεκοκκάλισα τους Deep Purple που μου φαίνονταν πιο φλύαροι συνθετικά.

Κάτι τέτοια ας πούμε -συνθεση, ενορχήστρωση και σόλο, τα θεωρώ ανεπανάληπτα, και μεγάλα έργα τέχνης.

To παρακάτω άλμπουμ, το θυμάται / έχει ακούσει κανείς; Είναι του 1968, ο Ritchie ήταν τότε 23 ετών και στους Purple τραγουδούσε ο Εvans.

Αυτός ίσα ίσα αυτοσαρκάζεται, παίζουν μπαλάντα το Sultans of Swing και λέει "I remember we used to play this faster" 😅

Τον αγαπώ ρε. Εν τω μεταξύ και οι τρεις που συζήτησα, όπως και Blackmore είναι αγγλάρες.

Τον αγαπώ ρε. Εν τω μεταξύ και οι τρεις που συζήτησα, όπως και Blackmore είναι αγγλάρες.
Sorry που φορτώνω τον server αλλά δεν άντεξα

Απαντήσεις

Trending...

Back