Ο Billy Gibbons και οι 7άρες

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Ξέραμε ότι παίζει με έξτρα light χορδές, αλλά όχι και με 7άρες!!!

Απορώ ειλικριν πού βρίσκει τέτοια set!΄ :o

Τι λες τώρα ρε Λιάκο? Δηλαδή δεν χρειάζονται... 13άρες μισό πόντο πάνω από την ταστιέρα για να έχω καλό ΤΟΝΟ??

Τζάμπα η τενοντίτιδα γμτ....

:P :P :P

Ευχαριστούμε για το βιντεάκι!  ;)

7αρες?!?!?!?!?! :o Το σιγουρο ειναι οτι ο ανθρωπος ΞΕΡΕΙ να φτιαχνει ηχο.. ;D ;DΘΕΟΣ  8)

Πρόσφατα έβαλα ένα σετ με 10ρες τυλιχτές και 9ρες ατύλιχτες σε strat. 9ρες σε δικιά μου

κιθάρα δεν έχω βάλει ποτέ και μου άρεσαν, λέω να παραγγείλω 10 σετάκια απο usa.

Δεν θα είμαι φλώρος δηλαδή? ;D

The Genius Loci είπε:
Τι λες τώρα ρε Λιάκο? Δηλαδή δεν χρειάζονται... 13άρες μισό πόντο πάνω από την ταστιέρα για να έχω καλό ΤΟΝΟ??

Τζάμπα η τενοντίτιδα γμτ....
Άσε Βασίλη...

Τόση αντρίλα πήγε χαμένη όλο αυτόν τον καιρό...  :-X

Η πλάκα ότι σε κάποια φάση ο τεχνικός του λέει ότι μια κιθάρα του έχει "βαρύ" σετ χορδών: 8-άρες για πιο βαρύ κούρδισμα... ;D

Η μοδα των πολυ βαριων χορδων εσκασε μυτη λογω του SRV,το προβλημα ειναι οτι ελαχιστοι κιθαριστες εχουν τις...ΧΕΡΟΥΚΛΕΣ κουπια του SRV.....οποτε βαζοντας 13αρες (που δεν εβαζε 13αρες αλλα λεμε τωρα)..απλα δεν μπορουν να παιξουν...

φυσικα και οι βαριες χορδες εχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ηχο απο τις ελαφριες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι...καλυτερος...

οι περισσοτεροι rock κιθαριστες (ειδικα αυτοι των 60s & 70s) επαιζαν με το Fender R&R set (αυτο που εβαζε και ο Χεντριξ) δηλ εναν μειγμα απο 9αρες-10αρες στα καντινια  και 8αρες στις τυλιχτες ....για τον απλο λογο οτι...δεν υπηρχε και αλλο... ;D

μετα βγηκαν οι 9αρες και οι περισσοτεροι επαιζαν με αυτο το σετ.

Ο Billy Gibbons  δεν ειναι ο μονος που επαιζε με 7αρες....με 7αρες επαιζε και ο ΖΑΡΡΑ,ενω με 8αρες επαιζαν και πολλοι αλλοι κιθαριστες.   

προσωπικα πιστευω οτι ο καθε κιθαριστας πρεπει να παιζει με τις χορδες (και το action) που τον ΒΟΛΕΥΟΥΝ και να αφησει στην ακρη τους μυθους και τους μιμητισμους...

ετσι κι αλλοιως αν θελεις πιο...βαρυ ηχο ..υπαρχει παντα και ο...ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ....

όταν έβγαλε τη γούνινη!χαχαχααχαχ!!Έλεος! ;D ;D ;D

Επίσης αν παίζεις γρήγορα στυλ malmsteen βολεύουν περισσότερο λίγο πιο παχιές χορδές για να έχεις καλό rebound-επαναφορά πριν ξαναχτυπησεις τη χορδή.

Ναι το ξέρω ότι o Malmsteen παίζει με 8άρες αλλά αυτός έχει scalloped ταστιέρα οπότε τον συμφέρει γιατί χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να τις πιέσει να κάνει μπέντ κτλ! ;D ;D

elavd είπε:
Στο ιντερνέτ!Αν δεν υπήρχαν τα ονλάιν μαγαζιά θα είχα καεί.. Προκοπή από τους μαγαζάτορες εδώ δε βλέπεις ως προς το θέμα του να φτιάξεις σετάκι με custom διαμετρήματα.

Η πλάκα ότι σε κάποια φάση ο τεχνικός του λέει ότι μια κιθάρα του έχει "βαρύ" σετ χορδών: 8-άρες για πιο βαρύ κούρδισμα... ;D
Η πλάκα είναι ότι η κοπέλα γέλασε με καθυστέρηση φάσης!

ετσι κι αλλοιως αν θελεις πιο...βαρυ ηχο ..υπαρχει παντα και ο...ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ....
Κουρδισμένα ποτενσιόμετρα ενισχυτή από χάλυβα st70 καλά για βαρύ ήχο?

όταν έβγαλε τη γούνινη!χαχαχααχαχ!!Έλεος! ;D ;D ;D

Επίσης αν παίζεις γρήγορα στυλ malmsteen βολεύουν περισσότερο λίγο πιο παχιές χορδές για να έχεις καλό rebound-επαναφορά πριν ξαναχτυπησεις τη χορδή.

Ναι το ξέρω ότι o Malmsteen παίζει με 8άρες αλλά αυτός έχει scalloped ταστιέρα οπότε τον συμφέρει γιατί χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να τις πιέσει να κάνει μπέντ κτλ! ;D ;D
Εξαρτάται αν το action είναι χαμηλό και έχεις ελαφρύ χέρι δε χρειάζεσαι rebound..Απλά ο malmsteen ΔΕΝ έχει ελαφρύ χέρι!

Βασικα νομιζω οτι οι πιο πολλοι (και γω μαζι) την πατανε γιατι θελουν ο ηχος τους να χει ογκο, δηλαδη να μην ακουγεται ασθενικη η κιθαρα. Ετσι και γω ξεκινησα καποτε να παιζω με 11αρες μεχρι που δεν αντεχαν τα δαχτυλα μου και πηγα σε μικροτερο gauge. Προφανως το μεγεθος των χορδων δεν παιζει και τοοοσο μεγαλο ρολο οπως διαβεβαιωνει και το βιντεο :)

Στο βίντεο ο guitar tech αναφέρει ότι παίζει και με heavy metal gain settings όμως...

Η διαφορά ήχου είναι ψιλά γράμματα, το μόνο θέμα που έχω εγώ με τις λεπτές χορδές είναι ότι δεν μπορείς να "κοπανήσεις". Και αυτό στην strat μου δηλαδίς, γιατί τα humbuckerοειδή δεν σου βγαίνει τόσο να τα κοπανήσεις, ασυναίσθητα παίζω με πιο light touch...

Νομίζω ο SRV έπαιζε με βαριές χορδές αλλά επίσης κουρδισμένος μισό τόνο πιο κάτω, όπως μου έλεγε πριν πολλά-πολλά χρόνια ο Πήτερ Πλατής. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά για να το έλεγε θα το είχε ψάξει φαντάζομαι. Αυτό κάνει τεράστια διαφορά πάντως.

Επίσης, έχω την αίσθηση ότι το αν θα ακουστείς "λεπτός" ή όχι είναι και θέμα παίχτη. Εγώ δεν είμαι και τόσο παίχτης. Με τις 10άρες έχω καλύτερο τόνο από ότι με τις 9άρες. Για 8άρες δεν το συζητάμε, τις θυμάμαι σαν νιαούρισμα! Πριν 6 μήνες πήρα μία πολύ καλά σεταρισμένη τέλε με 11άρες και αποφάσισα να μην αλλάξω σετ-απ αφού είναι βούτυρο. Και με τις 11άρες λοιπόν επίσης ακούγομαι ελαφρώς "παχύτερος" (έχω πάρει και ένα δύο κιλάκια η αλήθεια είναι) ;). Είναι μόνο το ψυχολογικό εφέ που δημιουργεί αυτό το perception;

elavd είπε:
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, δεν είναι χορδές. Είναι τρίχες από το μούσι του (πολύυυυυ mo-jo).  ;D

Σαφώς και υπάρχει διαφορά στον ήχο. Θα μπορούσες όμως να την προσέγγιζες και με ρυθμίσεις στον ενισχυτή...

Αν παίζεις με μεγάλα gain δε, πιστεύω ότι ή διαφορές είναι ακόμα πιο μικρές. Περισσότερο στον ήχο βοηθάει οι χορδές σου να είναι καινούριες πιστεύω ανεξαρτήτως μεγέθους...

Αλλά εντάξει μια strat καρφί σε έναν silverface, ε με 11άρες στάνταρ θα ακούγεται πιο cojonατη σε σχέση με 7αρες... ;D

Όντως, παίζω από ελαφρώς cracked-up καθαρά μέχρι mid gain. Σε τέτοιες χρήσεις ακούω και νιώθω κάποια διαφορά.

θεος ο Billy! ηχος παιξιμο αποψη!

οσο αφορα τις χορδες κατεληξα οτι το παχος παιζει για μενα πιο σημαντικο ρολο στην αισθηση και στην "δυσκολια - ευκολια" παρα στον ηχο.

εαν αλλαζεις συχνα χορδες παντα γεματο και πλουσιο ηχο θα εχεις  ;)

Να και ένα ωραίο βιδεο που δείχνει τον Gibbons να χαβαλεδιάζει σε ένα guest που είχε κάνει στους Queens of the Stone Age.

(απο το 7:10 και μετά)

http://youtu.be/aIBrAv0CjF8

Χαρακτηριστικά στο 8:10 σχολιάζει "my beard got on it and made a harmonic come out..."  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back