Ο αγαπημένος σας μπασίστας

SteveWr

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Μιας και δεν υπαρχουν αρκετες 'μπασοσυζητησεις' παίρνω την πρωτοβουλία να ξεκινίσει ενα θέμα ανάλογο με το αντίστοιχο για κιθαρίστες. Ποιοί είναι λοιπόν οι αγαπημένοι σας μπασίστες, αυτοί που κατα την γνώμη σας ξεχώρισαν, αυτοί που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο χώρο?

Η δικιά μου 'αγία τριάδα' είναι: Steve Harris, John Myung, Jaco Pastorius. Ο καθένας στο είδος του είναι κατα την γνώμη μου κορυφή!

Επίσης πολυ κοντά σε αυτούς έρχεται και ο υπέρτατος Billy Sheehan (αν και το παίξιμο του μοιάζει περισσότερο με κιθαρίστα :wink: )

O Steve Harris, δεν είναι ένας κιθαρίστας που κρατάει κατά λάθος μπάσο; 8O :D

O Myung είναι σπουδαία περίπτωση, παρόλου που μάλλον αυτός είναι κιθαρίστας με μπάσο και όχι ο Harris...Εδώ και κάποια χρόνια όμως βρίσκεται σε λάθος μπάντα...

Η αγία τριάδα σου φίλε SteveWr περιλαμβάνει κατά έναν σατανικό τρόπο τρεις πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις παιχτών...Δεν θα χάσεις αν κάνεις λίγα εντατικά στο κεφάλαιο "groov-άρω και κουνιέται όλο το τετράγωνο"...Με πολύ φιλική διάθεση το λέω, έτσι; 8) :wink:

Οι δικοί μου ήρωες είναι οι Stanley Clarke, Marcus Miller, Colin Edwin.

Πειράζει να βάλω και τον φονιά του bourbon Mr Lemmy?;?

O Steve Harris' date=' δεν είναι ένας κιθαρίστας που κρατάει κατά λάθος μπάσο; 8O :D[/quote']
Δεν καταλαβαίνω από που το συμπεραίνεις αυτό. Το παίξιμο του είναι άκρως ρυθμικό και απόλυτα εναρμονισμένο με τα drums.

Και μάλιστα εχεί γράψει μερικές από τις ιστορικότερες μπασσογραμμές στο metal 8O

Ξέχασα να αναφέρω και τον μπασσιστα των Eloy, όνομα δεν θυμάμαι (εχουν κι αυτοι οι Γερμανοί κάτι ονόματα.... :wink: )

O Steve Harris' date=' δεν είναι ένας κιθαρίστας που κρατάει κατά λάθος μπάσο; 8O :D[/quote']
Δεν καταλαβαίνω από που το συμπεραίνεις αυτό. Το παίξιμο του είναι άκρως ρυθμικό και απόλυτα εναρμονισμένο με τα drums.

Και μάλιστα εχεί γράψει μερικές από τις ιστορικότερες μπασσογραμμές στο metal 8O
Πάντα πίστευα πως έχει νοοτροπία κιθαρίστα, παίζοντας πολλές νότες και riffάροντας...

Τώρα, επειδή δεν είμαι μπασίστας, μπορεί να κάνω και λάθος...

Μαλον πιο πολυ νοοτροπία drummer εχει :wink: (το οποιο ειναι και το όργανο που ήθελε αρχικά να μάθει). Αν προσέξεις στα πιο πολλα κομμάτια (παλιότερα κυρίως) αυτό που παίζει ειναι τα τύμπανα μεταφρασμένα σε νότες :wink:

Ποιοί είναι λοιπόν οι αγαπημένοι σας μπασίστες' date=' αυτοί που κατα την γνώμη σας ξεχώρισαν, αυτοί που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο χώρο?[/quote']
Geezer Butler, Bob Daisley and Gary Thain (R.I.P.)

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ!!! :twisted:

Παιδιά το παίξιμο του Harris είναι κιθαριστικό.Τουλάχιστον έτσι γράφουν τα περισσότερα περιοδικά.Επειδή είναι ο κύριος συνθέτης δεν μπορεί με το μπάσο να γράψει το τραγούδι(οχι ότι είναι κανόνας αλλα καταλαβαίνετε) οπότε το προσεγγίζει κιθαριστικά.Το παίξιμο του πάει με τα drums γιατί αυτός είναι και ο ρόλος του μπάσου κατα κάποιο τρόπο να δένει με τα τύμπανα

Εμένα πάλι μου αρέσουν πολύ οι Flea,Victor Wooten και Les Claypool

Billy Sheehan

Jimy Bain

Geezer Butler

και πολλοί ακόμη αλλά πρωί - πρωί δεν θυμάμαι (θέλω 3ο καφέ :lol: )

Geezer Butler, Jaco Pastorius, Flea, Victor Wooten, o typos pou paizei stous fugazi, Larry graham, Alphonso Johnson, o Giwtis, karras(apo Trypes), STu Hamm

Αγαπημένοι μου Μπασίστες που έχουν αφήσει ιστορία με τον δικό τους ήχο και παίξιμο:

Flea

James Jamerson

Adam Clayton

Chris Novoselic

Jaco Pastorius

John Paul Jones

Paul McCartney

Aπεχθάνομαι του τύπου Victor Wooten, Κιουρτσόγλου και οτιδήποτε έχει σχέση με εξάχορδα και 100χορδα. Αυτοί είναι κιθαρίστες σε μια χαμηλότερη οκτάβα για μένα.

Charlie Mingus

Stanley Clarke (απορώ πως δεν τον έχει αναφέρει κανείς :roll:)

Dave Holland

Kai Eckhardt

John Entwhistle

Andy West

Να αναφέρω και εγώ τους δικούς μου "ήρωες". Κατ'αρχήν για το ότι ασχολήθηκα με το μπάσο φταίει η περίπτωση Cliff Burton παρ'όλο που δεν ήταν κανένας τρομερός μπασίστας, η όλη του εικόνα ήταν απίστευτη.

Πλέον θα έλεγα ότι τρελλαίνομαι με τους Geddy Lee, Glenn Hughes, Jack Bruce, Flea..... ......όπως και με τους James Jamerson, Larry Graham ....John Paul Jones, Bootsy Collins, Duff McKagan, Leon Wilkinson, Tommy Shannon.......

προσπαθώ να το περιορίσω αλλά δεν γίνεται τίποτα είναι τόσοι πολλοί δυνατοί παίχτες εκεί έξω, ο καθένας για το δικό του λόγο :roll: :roll: :roll: :roll:

Stanley Clarke (απορώ πως δεν τον έχει αναφέρει κανείς :roll:)
Σελίδα 1 φίλε hindmost...Συνελήφθης απρόσεχτος... :wink:

απο την μερια μου να πω οτι ο steve harris ηταν ο λογος που αρχισα να παιζω μπασσο! πολυ καλος ομως με τον καιρο αρχισε να μην μου αρεσει το πριμαριστος ηχος του... :?

απο παιξιμο μου αρεσουν

FLEA

JEFF AMENT

και απο ηχο

FRODE JACOBSEN (MADRUGADA - τους ειδα live και εμεινα) 8O

Να αναφέρω και εγώ τους δικούς μου "ήρωες". Κατ'αρχήν για το ότι ασχολήθηκα με το μπάσο φταίει η περίπτωση Cliff Burton παρ'όλο που δεν ήταν κανένας τρομερός μπασίστας' date=' η όλη του εικόνα ήταν απίστευτη.[/quote']
¶κου προσεκτικά τι παίζει ο Cliff στον δίσκο Master of Puppets(αν δεν το έχεις κάνει ήδη) θα κατα λάβεις γιατί ήταν τρομερός μπασίστας.O Cliff δεν έμεινε στην ιστορία για την εικόνα του :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back