Ήδη βγήκε το πρώτο firmware update.Από το site της Line6 για την HD500:
Version 1.10.00 - Released 9/30/10
POD HD500 v1.10 is a FREE firmware update that adds several exciting new features, updates HD amp models, presets, and contains several small bug fixes. It is highly recommended that all POD HD500 users perform this update!
POD HD500 Flash Memory v1.10 RELEASE NOTESIf you are a POD HD500 owner, please download and install the latest version of Line 6 Monkey software and use it to update your POD HD500 to this latest version of Flash Memory. Once you’ve connected your POD HD500 to your computer via USB port (hubs are not supported) Monkey will recognize your unit and take you through the update process. The Line 6 Monkey application may be downloaded here.
Features/Changes
* Various features added to the System Setup menu
* Updated HD Amp Models
* Updated amp model defaults
* Updated presets
* Added user defined MIDI foot controller capabilities
* Added amp model bypass volume
* Added per-preset Trails on/off
* Improved Tuner
* Improved DT50 communication via L6 LINK (allows better communication between POD HD500 and Line 6's new DT50 flagship amplifier series)
* Various bug fixes
Known Issues
* Exiting Tuner mode via the VIEW button may cause unexpected results
WORKAROUND - Exit Tuner mode using the footswitch
Με την ευκαιρία, αυτού διάβασα όλα τα posts του παρόντος thread, έχω να παραθέσω κάποιες απόψεις μου.
Αν ένα μηχάνημα (οποιασδήποτε εταιρίας) δίνει σε ένα μουσικό τη δυνατότητα να υλοποιήσει (έστω και ένα μέρος από) αυτά που έχει στο μυαλό του (με τα μέσα που διαθέτει), του παρέχει ευκολίες και προάγει την μουσική έκφρασή του, τότε για μένα αξίζει.
Αν ένα μοντέλο ενισχυτή/εφφέ ακούγεται καλά στα αυτιά μου, δε θα με νοιάξει και πολύ αν είναι ή όχι πιστό αντίγραφο του πραγματικού. Πιστεύω στο modelling πάντα θα ισχύει το "πλησιάζει το αληθινό, δεν το αντικαθιστά". Δεν υπάρχει και λόγος βέβαια να το αντικαταστήσει, αν θέλεις το real thing, ε κάνε τις σχετικές θυσίες και πάρε το.
Πιστεύω πως πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι) μουσικοί είναι ερασιτέχνες, δεν έχουν περάσει από τα χέρια τους 100+ όργανα/μηχανήματα (και πιθανότατα ούτε και πρόκειται) και αυτό που επιθυμούν να επιτύχουν είναι ένας αξιολογος (ή καλός αν γίνεται) ήχος που να γουστάρουν (και να σηκώνει και η τσέπη τους) και να τους βοηθά να εκφράζονται. Τώρα, πόσοι και ποιοί έχουν τη δυνατότητα να αποκήσουν το rig των ονείρων τους? Ο καθένας κοιτά να κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που έχει. Και εδώ τα modelling μηχανήματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος καθώς προσφέρουν ευκολίες και πλήθος επιλογών που ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ το πραγματικό δίχως να ξοδέψεις 2 και 3 περιουσίες (πάντα αναλογικά με τον αριθμό των μοντέλων εφφέ/ενισχυτών/καμπινών/μικροφόνων κ.α. που προσφέρουν).
Το οτι γίνεται σύγκριση της νέας σειράς POD με κάτι που θεωρείται top στην κατηγορία, μόνο καλό μπορεί να χαρακτηριστεί. Το "ότι πληρώνεις παίρνεις" ισχύει κατά κανόνα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν μια από αυτές αποτελεί η νέα γενιά POD's...lucky us!
PS. Πάντως εγώ έχω ήδη ξεκινήσει το διάβασμα των manuals της HD500. Αν -όπως αναφέρθηκε- "βγαίνει" συχνοτικά σε συνθήκες πρόβας/Live (πάντοτε σε λαμπάτο τελικό στάδιο+καμπίνα) τότε ήδη μετρώ αντίστροφα προς την απόκτησή της