Γράψε μας αν θέλεις πως τα χρησιμοποιείς (ηχογραφήσεις, live, κλπ) και με τι λοιπό εξοπλισμό (ενισχυτές, FRFR, κλπ).
- Για ηχογράφηση κατά κανόνα, συνδέω καρφί στο μίξερ ή την κάρτα ήχου.
- Σε live είναι λίγο πιο περίπλοκο το θέμα,γιατί ανάλογα με τη διάθεση που έχω, για πειραματισμό, κουβαλημα, αλλά και το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για να στήσω, έχω δοκιμάσει διάφορα set up.
Για παραδειγμα:
Α) όταν θέλω να χρησιμοποιήσω μόνο τους ήχους των Axe Fx - 11 Rack, συνδέω στο power section (Return ή Power amp in) του ενισχυτή, χωρίς power amp- cabinet simulator.
Β) όταν θέλω να χρησιμοποιήσω τον βασικό ήχο του ενισχυτή + τους ήχους των Axe Fx - 11 Rack, ή το συνδυασμό τους (δηλ. βασικό ήχο απ'τον ενισχυτή και εφφέ απο Axe Fx - 11 Rack),συνδέω με τον τρόπο που λένε τώρα 4 cable system σε εξωτερικό looper και μετά στο power section του ενισχυτή, χωρίς power amp- cabinet simulator, και ελέγχω amp channel switching & presets με midi.
Γ) το ίδιο με το Β, με την πρόσθετη δυνατότητα να έχω τα εφφέ σε σειρά ή παράλληλα
Δ) το ίδιο με το Β-Γ με δύο ενισχυτές ( κατα προτίμηση ίδιους), με τον 1ο να είναι master και τον 2ο slave.( αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο να το αναλύσω τώρα αλλά είναι κατά την άποψή μου best system ever)
Ε) όταν θέλω να χρησιμοποιήσω τα μηχανήματα με cabinet simulator,για να εκμεταλευτώ πλήρως τις ηχητικές τους δυνατότητες και διαφοροποιήσεις,τα συνδέω με Full range συστήματα,κυρίως ενισχυτές ακουστικής κιθάρας,πλήκτρων,ηχεία PA,και όσο καιρό έχω τον Atomic Reactor FRFR με αυτόν.
Έχω δοκιμάσει και άλλα setup κατά καιρούς, αλλά αυτά ειναι που έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο.
Οι ενισχυτές που έχω χρησιμοποιήσει:
Combo
δικοί μου: KOCH STUDIOTONE, VHT SUPER 30, ENGL SOVEREIGN 2X12, MARSHALL TSL 2X12, MARSHALL DSL 40W, MARSHALL ANNIVERSARY, FENDER HOT ROD DELUXE, H&K SWITCHBLADE, και όσους τέλος πάντων έχουν λούπα, τρανζιστοράτους έχω χρησιμοποιήσει ROLAND JC 2X10 70W,ZT AMP THE CLUB
ξένοι: MARSHALL JVM HEAD, PEAVY VALVEKING, LANEY GH 100, FENDER FRONTMAN, PEAVY BANDIT, ROLAND JC 2X12 120W, και άλλους που δεν θυμάμαι τώρα.
Τελικούς
δικοί μου: VHT 2/90/2, PEAVY CLASSIC 2x60, MARSHALL 2x20
ξένοι: MESA BOOGIE 50/50, ENGL 2x50
Καμπίνες
VHT FAT BOTTOM 2x12, PEAVY 5150 4x12, KOCH 1x12 (x2)
Ακουστικοί ενισχυτές
SCHERTLER UNICO, AER COMPACT 60, CRATE CA 125
Ενισχυτής πλήκτρων
ROLAND KC 350
PA
MACKIE SR 450, LEM AVALON 15'', AUDIOPHONY 8''
και
ATOMIC FRFR
Μπορείς να γράψεις και σε κάποιο θέμα για Axe αν θέλεις
- άν έχω χρόνο ευχαρίστως
ακόμα καλύτερα να ανοίξεις ένα καινούργιο (με φωτογραφίες ίσως? ;D).
- γι'αυτό σίγουρα δεν έχω χρόνο, και δεν θεωρώ ότι είναι σωστό εκ μέρους μου,ν'ανοίξω καινούργιο θέμα και να μην μπορώ να συμμετέχω όσο πρέπει.
- φωτογραφίες με τί?