New Line6 Pod HD series

IraklisZS είπε:
ομολογώ πως εμφανισιακά είναι ψαρωτικά!
Καλα αυτο με αφηνει παντελως αδιαφορο.......το θεμα ειναι στο ζουμι τι κανει........και ας ειναι σαν εμενα εμφανισιακα..... ;D

ignantios είπε:
το θεμα ειναι στο ζουμι τι κανει....
Το παρακάτω παρακαλώ αντιμετωπίστε το με ΠΟΛΥ επιφύλλαξη, όπως και εγώ:

"I was at a music seminar this past week and heard the "Park Model" on the HD 500, which is essentially a plexi - it was A/B'd against the Axe-FX Ultra and I could not hear any differences between the tones. I asked the presenter what he thought about the feel and he said it felt good. The feel of course will have to be tested as will the reliability of the units".
"TheHD 500 will have a revolutionary new kind of Impulse Response feature."
Το ενδιαφέρον είναι ότι εμφανίστηκε στο forum της Digidesign:

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=282444

Καλησπέρα παιδιά

Τυχαίνει να έχω το 11 rack και κατά την άποψή μου  θέλει "αρκετό" ψάξιμο (τουλάχιστον αυτό ισχυσε σε 'μένα) για να το "κουρδίσει" και να βρεί κάποιος ήχους που του ταιριάζουν, αλλά αξίζει το κόπο γιατί το αποτέλεσμα πιστεύω θα τον ανταμοίψει. Σε σχέση πάντως με το Axe-Fx όταν τα βάζω Α-Β, θεωρώ ότι έχει προβάδισμα το Axe-Fx σε  ήχο πρώτα απ'όλα, (όταν λέω ήχο,δεν εννοώ μόνο οτι το Axe-Fx έχει  περισσότερες προσομοιώσεις ενισχυτών,καμπινών,εφφέ, αλλά ότι το ηχητικό αποτέλεσμα που βγαίνει απ'το μηχάνημα,για το προσωπικό μου γούστο,είναι καλύτερο.Για να το διευκρινίσω,ο ήχος του Axe-Fx είναι πιο καθαρός,πιο γεμάτος,πιο αληθινός,οι νότες έχουν ευκρίνεια, και αυτό ισχύει με οποιοδήποτε ήχο κι αν επιλέξω.), επιπλέον έχει περισσότερες επιλογές  και χαραχτηριστικά,που νομίζω όλοι ξέρετε και δεν χρειάζεται ν'αναφέρω.Για να μην αδικήσω όμως και το 11 rack,που είναι στα πρώτα του βήματα,ηχητικά είναι πολύ κοντά με το Axe-Fx  στα  πρώτα του firmware περίπου μεχρι το "5.χχ" (απο εκεί και πέρα οκ, ξέφυγε).Η Avid πλέον,πιστεύω άν θέλει να υποστηρίξει το μηχάνημα,μπορεί να φτάσει τo επίπεδο της Fractal με updates στο firmware.Στην τωρινή του πάντως φάση,σε σχέση με τις πεταλιέρες που είχα μέχρι πρόσφατα (X3,RP 1000)  και την GT 10 που έχω ακόμη, είναι ηχητικά για το προσωπικό μου γούστο 1 level επάνω,και ισχύουν περίπου οι διαφορές που προανέφερα στη σχέση Axe-Fx -11 rack. Τα μηχανήματα τα έχω χρησιμοποιήσει και για ηχογράφηση,και live με διαφορετικούς συνδιασμούς,πχ λαμπάτους τελικούς -καμπίνες ( κιθαριστικές και full range), combos fx return, full range συστήματα ( Αtomic FRFR, ενισχυτές ακουστικής κιθάρας, ενισχυτή πλήκτρων,ηχεία PA), που με βοήθησαν να διαμορφώσω την άποψή μου για τον ήχο τους σε διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλον.Ελπίζω να φανούν χρήσιμα αυτά που έγραψα.

Φίλε grorig καλωσήρθες στο forum.  ;)

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα έγραψες. Τελικά βρήκαμε σε μια μέρα 2 χρήστες 11R στο forum!  ;D

Με το 11R το μόνο πρόβλημα που έχει διαφανεί (μέσα από διαδικτυακές συζητήσεις) είναι η στάση της εταιρείας απέναντι στα updates, που ελπίζω να αλλάξει στο μέλλον.

ΥΓ: Παράκληση, προσπάθησε να βάζεις παραγράφους στα post σου για να διαβάζονται πιο εύκολα! Αυτό δεν ισχύει για εσένα μόνο φυσικά...  :)

The Genius Loci είπε:
Φίλε grorig καλωσήρθες στο forum.  ;)

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα έγραψες. Τελικά βρήκαμε σε μια μέρα 2 χρήστες 11R στο forum!  ;D

Με το 11R το μόνο πρόβλημα που έχει διαφανεί (μέσα από διαδικτυακές συζητήσεις) είναι η στάση της εταιρείας απέναντι στα updates, που ελπίζω να αλλάξει στο μέλλον.

ΥΓ: Παράκληση, προσπάθησε να βάζεις παραγράφους στα post σου για να διαβάζονται πιο εύκολα! Αυτό δεν ισχύει για εσένα μόνο φυσικά...  :)
Ευχαριστώ,καλώς σας βρήκα.

Παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό, δεν είχα όμως χρόνο να συμμετέχω σε κάποιες συζητήσεις που πραγματικά  μ'ενδιέφεραν και με αφορούσαν.Ελπίζω να μπορώ να το κάνω περισσότερες φορές.

Πιστεύω οτι η Digi θα αντιδράσει και θ'ανεβάσει το level του 11 rack.

Πρός το παρων έχει δώσει 2 updates απο τότε που το έχω,και αφορούν κυρίως τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Διακινδυνεύοντας μια προσωπική εκτίμηση,πιστεύω οτι η σειρά HD  πάει να παίξει στην κατηγορία 11 rack και όχι Axe-Fx.

Στην 1η περίπτωση θα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά,στην δεύτερη ένα τεράστιο άλμα.

Δεν πολυπιστεύω αυτά που διαδίδονται,το ίδιο άλλωστε συνέβη και με το 11rack,που τελικά μέχρι στιγμής,δεν επαληθεύονται,και με δεδομένη την απογοήτευσή μου απ'την πολλά υποσχόμενη όταν ξεκίνησε Line 6,σχετικά με τα προιόντα της τα τελευταία χρόνια,περιμένω ν'ακούσω.

Ελπίζω να είναι κάτι καλό,και άν πράγματι είναι όπως τα λέει,θα ξαναγίνω πελάτης της και θερμός υποστηριχτής μιας και την συμπαθω πολύ σαν εταιρεία.

Όχι ότι το έχει ανάγκη αλλά έτσι... το λέω.

grorig είπε:
Διακινδυνεύοντας μια προσωπική εκτίμηση,πιστεύω οτι η σειρά HD  πάει να παίξει στην κατηγορία 11 rack και όχι Axe-Fx.

Στην 1η περίπτωση θα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά,στην δεύτερη ένα τεράστιο άλμα.

Δεν πολυπιστεύω αυτά που διαδίδονται,το ίδιο άλλωστε συνέβη και με το 11rack,που τελικά μέχρι στιγμής,δεν επαληθεύονται,και με δεδομένη την απογοήτευσή μου απ'την πολλά υποσχόμενη όταν ξεκίνησε Line 6,σχετικά με τα προιόντα της τα τελευταία χρόνια,περιμένω ν'ακούσω.
Θα ήθελα πολύ να παίξω το 11R πλάι πλάι με το Axe. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν εσύ τα έχεις και τα δύο ή έχεις δοκιμάσει το Axe από φίλο.  ???

Σε ό,τι αφορά στους ενισχυτές/καμπίνες, οι περισσότεροι λέγουν ότι το 11R δεν είναι μακριά από το Axe, αν εξαιρέσεις τη δυνατότητα deep editing του δεύτερου. Και φυσικά το Axe υπερέχει και λόγω IR και των επιλογών που δίνουν.

Το τελευταίο είναι απίστευτα σημαντικό και το παραδέχτηκα όταν φόρτωσα IR στο GSP1101. Πραγματικά οι εξομοιώσεις απογειώθηκαν.

Για το POD ειδικά στην τιμή που θα πωλείται (το rack όταν βγει, θα είναι πιθανότατα στην τιμή του 11R), θεωρώ ότι θα πάρει εύκολα τον τίτλο του value for money. Ο καιρός γαρ εγγύς.  8)

Επειδή εκλεκτό μέλος του forum και φίλος (Marillion) έχει δηλώσει ήδη ότι θα πάρει το POD (έχει και το Axe), θα κανονιστεί ομαδικό blind τεστ το συντομότερο.  ;)

δεν ξέρω αν το έχω ξαναρωτήσει, αλλά τί ειναι αυτό το IR και το IR?

δε μπορώ να το βρώ ουτε στο google..

τί ειναι? σε τι χρησιμεύει?

IraklisZS είπε:
τί ειναι? σε τι χρησιμεύει?
και αφου χρησιμευει........χρησιμευει σε χρηση με ενισχυτη ωστε να εχει καλυτερη αποδοση στα live(που ειναι το σημαντικοτερο)....ή μονο σε direct recordings για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα στην ηχογραφηση,

The Genius Loci είπε:
Ο καιρός γαρ εγγύς.  8)
Άντε να δούμε.

Όσο για την πιθανότητα μάζωξης μπουλουκιού γουέν δε τάιμ καμς, προσφέρω το ταπεινό μου x3 live σε περίπτωση που θέλετε να συγκριθεί η προηγούμενη γενιά σαν reference.

το καλο ειναι οτι δεν εχει απαντησει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ακομα........(θα λεει ρε τους μαλαπερδες.....ποιον ρωτησαν?) ;D

WilliamSats είπε:
???Παιδιά μήπως έχω χάσει κανένα επεισόδιο? ???

Φορτώνει το GSP Impulses?

Τί impulses φορτώνει? format? Rate? Bit Depth?
Έχεις χάσει πολλά επεισόδια και θα σε μαλώσω.  8)

Μπες στο mustbebeta.com και θα δεις (το φως σου!)  ;D Στα τελευταία firmware μπορείς να φορτώσεις μέχρι 10 IR, έχω δοκιμάσει και 24bit (44.1K νομίζω). Φορτώνονται μέσω μιας εφαρμογής που τα μετατρέπει σε format που αναγνωρίζει το GSP.

Δύο μειονεκτήματα: τα stereo IRs μετατρέπονται σε μονοφωνικά (μόνο το αριστερό κανάλι) και μπορείς να τα φορτώσεις ένα-ένα μόνο, διότι το GSP πρέπει να κάνει reset μετά από κάθε φόρτωμα. Αυτά είναι περιορισμοί του hardware, δυστυχώς.

Πάντως εγώ δοκίμασα κάποια που είχε ανεβάσει ο zebric σε ξένο φόρουμ, καθώς και κάποια δωρεάν από την Redwirez και την Recabin.net. Πολύ απλά, όπως έγραψα στο άλλο θέμα, yamane. ΔΕΝ έχω ξανακούσει έτσι τις εξομοιώσεις του GSP. Μέσα από το ταπεινό μου Tech21 Power Engine έχω αίσθηση πραγματικής καμπίνας.

Όσο για την πιθανότητα μάζωξης μπουλουκιού γουέν δε τάιμ καμς, προσφέρω το ταπεινό μου x3 live σε περίπτωση που θέλετε να συγκριθεί η προηγούμενη γενιά σαν reference.
Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!  ;D ;D ;D

Αν θέλετε να το πάμε σοβαρά, ιδού:

1) Axe-Fx

2) Eleven Rack

3) POD HD (όταν και εφόσον)

4) POD X3

5) GSP1101

6) RP1000

7) Ακατανόμαστη

Και κάνουμε double blind test.  :D :D

Υποχρέωση όλων να φέρουν μπύρες, αναψυκτικά, πατατάκια, κουλουράκια, κλπ, γιατί δε θα βάλουμε και μέσα το Γιώργο με τόσα ρεμάλια μαζεμένα.  ;)

Πάντως πράγματι τα έχουμε κανονίσει όλα χωρίς τον ξενοδόχο, έτσι?  ;D ;D ;D

Θα ήθελα πολύ να παίξω το 11R πλάι πλάι με το Axe. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν εσύ τα έχεις και τα δύο ή έχεις δοκιμάσει το Axe από φίλο.  ???

- Έχω και τα δύο

Σε ό,τι αφορά στους ενισχυτές/καμπίνες, οι περισσότεροι λέγουν ότι το 11R δεν είναι μακριά από το Axe, αν εξαιρέσεις τη δυνατότητα deep editing του δεύτερου. Και φυσικά το Axe υπερέχει και λόγω IR και των επιλογών που δίνουν.

- Ο ήχος του Axe Fx συνολικά έχει περισσότερη ευκρίνεια είτε στη μίξη, είτε μέσα στη μπάντα (live).

Για το POD ειδικά στην τιμή που θα πωλείται (το rack όταν βγει, θα είναι πιθανότατα στην τιμή του 11R), θεωρώ ότι θα πάρει εύκολα τον τίτλο του value for money. Ο καιρός γαρ εγγύς.  8)

-Πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί απ'το ποσο καλός θα είναι ο ήχος του POD,τι υποστήριξη θα έχει και πως θ'άντιδράσει η Digi.

The Genius Loci είπε:
Έχεις χάσει πολλά επεισόδια και θα σε μαλώσω.  8)

Μπες στο mustbebeta.com και θα δεις (το φως σου!)  ;D Στα τελευταία firmware μπορείς να φορτώσεις μέχρι 10 IR, έχω δοκιμάσει και 24bit (44.1K νομίζω). Φορτώνονται μέσω μιας εφαρμογής που τα μετατρέπει σε format που αναγνωρίζει το GSP.
:o :o :o

ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ!

Λοιπόν έχω ένα κάρο IRs, καθότι λάτρης και παμπάλαιος χρήστης του αγαπημένου μου SIR (που δε λείπει απο καμία σοβαρή μου ηχογράφηση).

Μάλιστα κάποτε έφτιχνα δικά μου (απο καμπίνες, μέχρι artist σε 16bit 44.1, 24bit 44.1) και...Ναι τα έχω ακόμα και θα σας τα ανεβάσω μόλις καταφέρω να βρεθώ στον σταθερό μου στο σπίτι.

Πως είπατε κύριε? GSP 1101? Χμ..... ;) ;D ;D

WilliamSats είπε:
Πως είπατε κύριε? GSP 1101? Χμ..... ;) ;D ;D
Κύριε συνονόματε... βιαστήτε με το GSP γιατί οι τιμές ήδη έχουν πάρει την ανιούσα, για κάποιο "παράλογο" λόγο... χμμ... λες να είναι λόγω των τελευταίων updates? Τυχαίο?  ;D

Βέβαια εδώ να πω και κάτι που μάλλον μας έχει διαφύγει... το GSP και το Axe είναι τα μόνα προϊόντα απ'όσα συζητάμε που φτιάχνονται στην Αμερική. Αυτό κάτι μπορεί να λέει σε κάποιους, σε άλλους όχι. Πάντως υπάρχει σίγουρα αντίκτυπος στην τιμή.

Προβλέπω επίσης ότι με την κυκλοφορία του νέου POD θα γίνει ο κακός χαμός με πωλήσεις μεταχειρισμένων X3, Tonelab και RP500/1000 οπότε όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επωφεληθούν.  ;)

grorig είπε:
- Ο ήχος του Axe Fx συνολικά έχει περισσότερη ευκρίνεια είτε στη μίξη, είτε μέσα στη μπάντα (live).
Γράψε μας αν θέλεις πως τα χρησιμοποιείς (ηχογραφήσεις, live, κλπ) και με τι λοιπό εξοπλισμό (ενισχυτές, FRFR, κλπ). Μπορείς να γράψεις και σε κάποιο θέμα για Axe αν θέλεις ή ακόμα καλύτερα να ανοίξεις ένα καινούργιο (με φωτογραφίες ίσως?  ;D).

Οποιοι παντυως ψηνονται προσφερω το 11r gia δοκιμη στον χωρο μου το επομενο τετραημερο....

Ιδου και μια φωτο...

Σορρυ για την αναλυση αλλα δεν μας μεινανε λεφτα για φωτογραφικη....

IMG_0012.JPG

The Genius Loci είπε:
Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!  ;D ;D ;D

Αν θέλετε να το πάμε σοβαρά, ιδού:

1) Axe-Fx

2) Eleven Rack

3) POD HD (όταν και εφόσον)

4) POD X3

5) GSP1101

6) RP1000

7) Ακατανόμαστη

Και κάνουμε double blind test.  :D :D

Υποχρέωση όλων να φέρουν μπύρες, αναψυκτικά, πατατάκια, κουλουράκια, κλπ, γιατί δε θα βάλουμε και μέσα το Γιώργο με τόσα ρεμάλια μαζεμένα.  ;)

Πάντως πράγματι τα έχουμε κανονίσει όλα χωρίς τον ξενοδόχο, έτσι?  ;D ;D ;D
Μόνο έτσι κυλάει το πράγμα. Μην ξεχνάς οτι το event τελεί υπο την αιγίδα του Τσερεμόνη.

Δεσμεύομαι να φέρω παστίτσιο ή ντολμαδάκια ανάλογα την εποχή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back