news Neural Amp Modeler (NAM) Architecture 2 (A2)

kosthrash

Ενεργό μέλος
Πόντοι
418
Για να δούμε... (Προς το παρόν στο Valeton GP-5 δεν παίζει ακόμα - ελπίζω να το υποστηρίξει η Valeton/Hotone μελλοντικά, καθώς φαίνεται να μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και native A2-lite αρχεία... )

Καταπληκτικό, στα χαρτιά τουλάχιστον. Μένει να το ακούσουμε.

Καταπληκτικό, στα χαρτιά τουλάχιστον. Μένει να το ακούσουμε.
Είναι free & opensource, ο καθένας μπορεί ηδη να το κατεβάσει και να το δοκιμάσει στο pc, το ερώτημα μου είναι αν θα υποστηριχθεί από τα υπάρχοντα πετάλια/πολυεφε (σε μελλοντικά firmware πιθανολογω?) Θα είναι κρίμα να γίνουν obsolete τόσα νέα σχετικά πολυεφε που δεν έχουν κλείσει 2ετια ακόμα και έπαιζαν με την 1η έκδοση NAM...

Είναι free & opensource, ο καθένας μπορεί ηδη να το κατεβάσει και να το δοκιμάσει στο pc, το ερώτημα μου είναι αν θα υποστηριχθεί από τα υπάρχοντα πετάλια/πολυεφε (σε μελλοντικά firmware πιθανολογω?) Θα είναι κρίμα να γίνουν obsolete τόσα νέα σχετικά πολυεφε που δεν έχουν κλείσει 2ετια ακόμα και έπαιζαν με την 1η έκδοση NAM...

Αν το κάθε ένα από αυτά τα μηχανάκια είναι στα 200€, λίγη σημασία θα έχει...

Αν το κάθε ένα από αυτά τα μηχανάκια είναι στα 200€, λίγη σημασία θα έχει...
To gp-5 έχει 75€ 🤣 δεν έχω κανένα παράπονο όπως είναι για τον σκοπό που το χρησιμοποιώ (εξάσκηση με ακουστικά), απλά θα ήταν ωραίο να υποστηρίζει και το Α2 ( μιας και το εξέλιξαν πιο ελαφρύ σε απαιτήσεις cpu & h/w σε σχέση με την 1η έκδοση)...

Ειναι στη φυση της ψηφιακης τεχνολογιας να εξελισσεται γρηγορα, και να αφηνει τα παλιοτερα μηχανηματα καπως πισω. Ολο το κλου ειναι το μηχανημα που επιλεγεις να σου κανει την ωρα που το παιρνεις τη δουλεια σου σωστα. Αν στην κανει, λιγη σημασια εχει αν θα βγει κατι καλυτερο: Δεν εχει τελος η εξελιξη, και θα πρεπει και καποια στιγμη να παρουμε κατι, και επιπλεον τη δουλεια θα εξακολουθησει να στην κανει το μηχανημα.

Αλλωστε βηματικη ειναι η εξελιξη, πολυ σπανια θα βγει κατι ριζοσπαστικο. Χωρια που το ιδιο γινεται πλεον και με τις κιθαρες και με αλλα μη-ψηφιακα προιοντα, τσουπ καθε χρονο παρε το καινουργιο μοντελο με κανα δυο μικρολεπτομεριες βελτιωμενες. Σε τετοιες φασεις δε νομιζω να νοιαζεται καποιος αν εχει αγορασει το προηγουμενο μοντελο, δε νομιζω δηλαδη να σπευσει να το πουλησει για να παρει το καινουργιο.

Στα ψηφιακα ομως αμεσως γινεται τετοιου τυπου σουσουρο, νομιζω οτι ειναι θεμα marketing αυτο παρα ουσιαστικης αναγκης.

Ναι αλλά αν βγει νέο firmware για να υποστηρίζει τη νεα βερσιον NAM Α2 πως θα πουλήσουν το GP-6 όταν έρθει η ώρα του; 'Ετσι πάνε αυτά, τι να κάνουμε.
('Εχω και εγώ το GP-50 και συμφωνώ ωραία θα ήταν να σηκώνει τα Α2 μελλοντικά αλλά δε το βλέπω και δε σκάω και ιδιαίτερα να πω την αλήθεια).

Ναι αλλά αν βγει νέο firmware για να υποστηρίζει τη νεα βερσιον NAM Α2 πως θα πουλήσουν το GP-6 όταν έρθει η ώρα του; 'Ετσι πάνε αυτά, τι να κάνουμε.
('Εχω και εγώ το GP-50 και συμφωνώ ωραία θα ήταν να σηκώνει τα Α2 μελλοντικά αλλά δε το βλέπω και δε σκάω και ιδιαίτερα να πω την αλήθεια).
Ναι, αλλά υπάρχει και η άλλη εκδοχή, να πουλησουν ακόμη περισσότερα gp-series (τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα) από τη στιγμή που θα αρχίσουν να υποστηρίζουν το νέο φορμάτ NAM A2 ( η έστω το lite) 😉
Hardwarικα πιστεύω ότι το σηκώνουν, εδώ λένε ότι τρέχει σε $3 chip...

Λοιπον, το δοκιμασα στο PC, και τα αποτελεσματα ειναι....

... οι καλυτεροι ηχοι που εχω βγαλει ποτε :ROFLMAO:

Με την προηγουμενη εκδοση εβγαζα ωραιους ηχους, αλλα κατι πληρωτικα εβγαζαν καλυτερους. Τωρα τελειωσε η φαση, ειναι και παναλαφρο, τελος. Μαζι με το tal chorus και το valhalla supermassive τα πατησα ολα κατω με κοστος 0.

Η υποθεση τελειωσε, game over man, game over

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα

Η εμπειρια μου με το πρωτη ηταν αγαπης μισους

Οταν το προφιλ ηταν καλο, παταγε κατω το συμπαν

Φυσικα πολλα προφιλ ηταν μετρια (αφου μπορει να το εχει ανεβασει ο καθενας)
Επισης ηταν ασταθες κ βαρυ
Ξαναεπισης επρεπε να ανοιγω daw μιας κ δεν ειχα καποιον host στην επιφανεια εργασιας να μπορω να συνδυαζω πλαγκινια (αλλου τα ντραιβ , αλλου τα ντηλεγια κλπ)

Οποτε παροτι καποιοι απο τους καλυτερους ηχους που ειχα φτιαξει ποτε ηταν με ΝΑΜ, η δυσχρηστια κ η ασταθεια με εκαναν με το καιρο να προτιμω τα μονα δυο σοφτ σιμς (απο τα αγορασμενα που εχω) που ηταν αντιστοιχα καλα σε χερια-ηχο με το ΝΑΜ

Αν το δευτερο ειναι ετσι οπως λενε, οχι μονο θα αναθεωρησω, αλλα σε κανα δυο χρονια που θα αρχισουν να σκανε οικονομικα χαρντγουερ οιυ θα το σηκωνουν (πολυ πιο ελαφρυ γαρ) θα τιμησω

Γιατι συγγνωμη αλλα η επαφη με κατι valeton κ τετοια που υποτιθεται οτι φορτωνουν συμπιεσμενα ΝΑΜ αρχεια, ηταν αστεια μεχρι εκει που δεν παιρνει. Οποτε περιμενουμε ΝΑΜ 2 κ ΝΑΜ 2 lite

Last edited:
Αυτο που μου εκανε εντυπωση σε σχεση με το προηγουμενο version, ηταν το gain staging. Με ελαχιστο gain απο την καρτα ηχου, η δουλεια γινοταν πολυ τζετ. Εκανα Α/Β με το προηγουμενο, και εκεινο ηθελε πολυ πιο πολυ γκαζωμα. Και σε πληρωτικο το εχω συναντησει να ακουει ετσι το πλαγκινι, και βγαινει νομιζω καλυτερος ηχος σε αυτο το στυλ.

Οπως και να εχει με ελαχιστο κοπο εβγαλα τον καλυτερο ηχο που εχω βγαλει απο virtual amp. Ειναι λιγο φασαρια βεβαια να βαζεις καπακι και delay- chorus- compressor- tuner κλπ σε εξτρα slots, αν ομως το DAW σου αποθηκευει τις ρυθμισεις του καναλιου, που ολα σχεδον τα DAW το κανουν, τοτε εχεις ετοιμο ηχο καπακι για την αλλη φορα.

Και οπως και να εχει, ειναι πολυ καλυτερο να βαζεις τα αγαπημενα σου plug in στην αλυσιδα παρα οτι εφε εχει το καθε προγραμμα, ειναι κατι σαν πεταλιερα ολα-σε-ενα εναντιον αυτονομων πεταλιων, καπως σπαστικα τα ξεχωριστα πεταλακια στον χειρισμο αλλα εχεις οποιο εφε προτιμας.

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα

Η εμπειρια μου με το πρωτη ηταν αγαπης μισους

Οταν το προφιλ ηταν καλο, παταγε κατω το συμπαν

Φυσικα πολλα προφιλ ηταν μετρια (αφου μπορει να το εχει ανεβασει ο καθενας)
Επισης ηταν ασταθες κ βαρυ
Ξαναεπισης επρεπε να ανοιγω daw μιας κ δεν ειχα καποιον host στην επιφανεια εργασιας να μπορω να συνδυαζω πλαγκινια (αλλου τα ντραιβ , αλλου τα ντηλεγια κλπ)

Οποτε παροτι καποιοι απο τους καλυτερους ηχους που ειχα φτιαξει ποτε ηταν με ΝΑΜ, η δυσχρηστια κ η ασταθεια με εκαναν με το καιρο να προτιμω τα μονα δυο σοφτ σιμς (απο τα αγορασμενα που εχω) που ηταν αντιστοιχα καλα σε χερια-ηχο με το ΝΑΜ

Αν το δευτερο ειναι ετσι οπως λενε, οχι μονο θα αναθεωρησω, αλλα σε κανα δυο χρονια που θα αρχισουν να σκανε οικονομικα χαρντγουερ οιυ θα το σηκωνουν (πολυ πιο ελαφρυ γαρ) θα τιμησω

Γιατι συγγνωμη αλλα η επαφη με κατι valeton κ τετοια που υποτιθεται οτι φορτωνουν συμπιεσμενα ΝΑΜ αρχεια, ηταν αστεια μεχρι εκει που δεν παιρνει. Οποτε περιμενουμε ΝΑΜ 2 κ ΝΑΜ 2 lite
Αυτή τη στιγμή νομίζω μόνο το Chaos audio Stratus στα 274€ υποστηρίζει native nam a2:

Αυτή τη στιγμή νομίζω μόνο το Chaos audio Stratus στα 274€ υποστηρίζει native nam a2:

Ευχαριστω
Δεν ειμαι στην αγορα παντως. Ισως στο μελλον
Οταν οριμασει η κατασταση (για αυτο ειπα σε κανα δυο χρονια), θα εχουν κυκλοφορησει πολλα μηχανηματακια που θα μπορεις να συνδυαζεις ΝΑΜ 2, IR δικα σου, αλλα θα εχεις κ καλες επιλογες σε πεταλια κ εφε κ καποια ευελιξια στην αλυσιδα

To anagram της darkglass το εκανε αυτο με NAM1 προφιλ, ειναι κ δυνατο οποτε μπορει να προσθεσουν κ ΝΑΜ2 σε λιγο καιρο

Αλλα ειναι πανακριβο

Για να δουμε
(Τωρα μολις ειδα οτι το Στρατους εχει κ αυτο το δικο του bundle με πεταλακια. Ολο μαζι βγαινει κοντα στα 400. Ενδιαφερον , αν φυσικα τα πεταλακια αυτα κ τα εφε ειναι στο επιπεδο του ΝΑΜ 2)

Και το Dimehead πιστεύω θα ακολουθήσει σύντομα (αν και έχει διπλάσια τιμή από το Stratus... ).

Αν θέλετε, ποσταρετε εδώ προς ενημέρωση μας, αν μάθετε για κάποιο hardware που υποστηρίζει Nam a2!!!

1781263093692.png

Ερχεται και το HEADRUSH!

Μεγάλη κίνηση, για εμένα. Ανοίγει τα πετάλια της Headrush σε έναν άλλο κόσμο. Έχει κορυφωθεί το ενδιαφέρον μου για το Flex Prime, αυτή τη στιγμή.
Ωραιο το prime αλλα τεραστιο!! Εγω εχω το core ...ιδιες δυνατοτητες με 5 footswitches ...και λογικο μεγεθος. Αξιοπρεπεστατο με λογικη τιμη!!

Εδω ενα πολυ ουσιαστικο βιντεο με συγκριση Α1 vs A2 vs real amp, με πραγματικα χρησιμες πληροφοριες και οχι γιουτουμπισια ανουσια μπλα μπλα

Θυμιζω οτι το aliasing ειναι με λιγα λογια αυτο που αποκαλουμε "τζιτζικια" :ROFLMAO: Το NAM A2 λοιπον, σε αντιθεση με το ( πολυ καλο) NAM A1 εχει ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ αποκριση στις ψηλες με τον πραγματικο ενισχυτη, δεν εχει δηλαδη το aliasing που ειχε η προηγουμενη εκδοση αλλα και οι περισσοτεροι αλλοι εικονικοι ενισχυτες. Το παλικαρι στο βιντεο που το κατεχει το αθλημα, τον εχω τσεκαρει και παλιοτερα, του επεσαν τα δοντια με τα αποτελεσματα και την πρωτοφανη ελλειψη τζιτζικιων :ROFLMAO: , και ευχαριστει τον developer για τη μεγαλη αυτη συνεισφορα του στην εξελιξη της virtual amp φασης. Δεδομενου μαλιστα οτι μιλαμε για ενα open source προγραμμα, μπορουμε βασιμα να υποθεσουμε οτι δεν ειναι θεμα φραγκων και διαφημισης ο ενθουσιασμος του τυπου.

Ειμαι ευχαριστημενος, οχι για αλλο λογο, αλλα γιατι τα συμπερασματα που εβγαλα με τα αυτια μου ισχυουν και επιστημονικα :ROFLMAO: Χαμπαριαζω ακομα :ROFLMAO:

Ωραιο το prime αλλα τεραστιο!! Εγω εχω το core ...ιδιες δυνατοτητες με 5 footswitches ...και λογικο μεγεθος. Αξιοπρεπεστατο με λογικη τιμη!!

Για το Flex Prime ενδιαφέρομαι, που είναι το μικρότερο μοντέλο (3 foot switches) .

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back