• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Νέος σε στήσιμο home recording

manosx είπε:
Δε βγαινει, δυστυχως δε βγαινει.

250 ειναι αυτα που εβαλες. Βαλε και 100 για λειτουργικο, 350. Βαλε και αλλα 50 για τον σκληρο, γιατι εχουν παει στο θεο, και αλλα 30 για ενα τροφοδοτικο της προκοπης, χοντρα χοντρα 400. Βαλε και την οθονη, και κατι ψιλα για το κουτι, στην ξεφτιλα 500. Και δε φτανει αυτο, αλλα εχουμε φτιαξει το πιο αργο PC που θα μπορουσαμε να φτιαξουμε  ;D Ενταξει, θα μου πεις αν δεν υπαρχουν φραγκα τι να τα κανεις τα λεφτα  ;D αλλα για 100 ευρω ακομα γινεται 2-3 φορες πιο γρηγορο, πραγματικα αξιζει τον κοπο. Αν βαλεις μαλιστα και ενα δευτερο σκληρο, που ειναι εντελως προτεινόμενος για audio, και κατι τζατζαλα- ποντικια- ματζαλα, φτανεις πολυ ευκολα στα 7 κατοσταρικα.

Αυτο ειναι ΙΜΗΟ το bare minimum για audio δουλεια. Αν τωρα θελει να παρει το φτηνοτερο δυνατο, τοτε ΟΚ, ας παρει ομως καλυτερα κανα Celeron, ας παρει αυτο πχ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912006 που ειναι ετοιμο και εχει και την εγγυηση, γιατι αν παρεις πολυ φτηνα πραγματα καλο ειναι να εχεις εγγυηση για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, να το πας πισω, να στο φτιαξουν οπως ειναι, χωρις βγαλε- βαλε- ψαξε- βρες  ;D

Βαλε και 100 για λειτουργικο
γκουχ κγκχ... μμμ εεε.. μπορεί να χρησιμοποιεί για αρχή κάποιο απο αυτά που διακινούνται ελεύθερα στο ιντερνετ... ;D  (Linux εννοω μη παρεξηγηθώ κιολας  ;D ;D)

Δεν προσεξες καλά τι έχω βάλει στα link, στην τιμη συμπεριλαμβάνονται όλα. Με 260 ευρώ όλο το κουτι. και 100ακόμα για οθόνη αν θέλει άντε και 10-15 ευρώ για mouse - keyboard. Σύνολο max 380 euro

Αν θέλει αργότερα δίνει μερικά ακόμη και βάζει ένα δεύτερο σκληρό και άλλη μια 2άρα μνήμη.

Εχω δουλέψει audio εφαρμογές σε πολύ χειρότερο pc (μονοπήρυνο Athlon64 με 1gb RAM) και πιστεψε με μια χαρά την έκανα τη δουλειά μου. Ειδικά για κάποιον που τώρα ξεκινά να ασχολείται με το σπορ δεν πιστεύω οτι η επεξεργαστική ισχυς του παραπάνω μηχανήματος δεν θα τον υπερκαλύψει για audio χρήση.

Το έτοιμο pc που παράθεσες έχει χειρότερο τροφοδοτικό , μικρότερο σκληρό , χειρότερο επεξεργαστή και κοστίζει  30 ευρώ λιγότερα απο τη δικιά μου πρόταση μαζί με οθόνη.

Τι να την κάνεις την 3 χρόνια εγγύηση αν είναι να την πληρώσεις χρυσή? Ολα τα PC Parts που θα πάρει ξεχωριστά έχουν έτσι και αλλιώς 2 χρόνια εγγύηση.

Anyway αυτή είναι η άποψη μου για τις προδιαγραφές των pc και την audio χρήση , ότι δεν χρειάζονται υπερβολικά δυνατά συστήματα για να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου , ειδικά όταν δεν το επιτρέπει η τσέπη σου. Οποιοσδήποτε άλλος μπορει φυσικά να διαφωνεί.

gkourelis είπε:
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Όχι δεν μαθαίνω τώρα κιθάρα, απλά τώρα σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό και χρηστικό να βρω έναν τρόπο να γράφω τη μουσική μου πιο ολοκληρωμένα. Πάντως απ' ότι κατάλαβα μάλλον υποτίμησα τη σημασία των monitor. Λεφτά μπορώ να διαθέσω και άλλα, απλά πίστευα πως με 700 μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου. Από monitor τι έχετε να προτείνετε? Πολύ καλά λόγια διαβάζω γι' αυτά

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05n_black.htm

Αξίζει να επενδύσω σε κάτι πιο ακριβό, όπως HS80M, ή πάνω κάτω την ίδια δουλειά θα κάνουν? Τελικά με κάρτα ήχου από τις παραπάνω είμαι καλυμμένος?

εγω παντως εχω αυτα τα ηχεια απο το πλαισιοhttp://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/Fostex-Monitors-Pm0-4-11-47-PM0-4.htm

τα οποια ειναι 36 watt και τα χρησιμοποιω και εγω για home recording και τα εχω 3 χρονια και δεν εχουν παθει τιποτα..επεισης σε οτι αφορα την ενταση εγω ΠΑΝΤΑ τα εχω απο τη μεση και κατω..δηλαδη για το σπιτι δε θα χρειαστει να τα βαλεις ποτε τερμα..αυτα που εστειλες κανουν 322 γιουρο ενω αυτα που εχω εγω κανουν 175.μιλαμε για διπλη τιμη..δωσε καλυτερα λεφτα αλλου..τα ηχεια αυτα που σου προτεινω ειναι ιδια μαρκα απλα χαμηλοτερη ενταση που πιστεψε με σου ειναι υπεραρκετη..επισης καλη καρτα ειναι η lecicon εγω εχω την ομεγκα αλλα μπορεις να παρεις και με λιγοτερα καναλια.επισης αν κατσεις και ασχολειθεις θα δεις οτι συνεχεια θα πρεπει να δινεις λεφτα γιατι παντα θα υπαρχει κατι καλυτερο..αλλα χελλλλλλλοοοοοο το θελεις για ερασιτεχνικη ηχογραφηση..δε χρειαζεται να δωσεις 700 ευρω..κριση εχουμε.παρε μια καρτουλα και τα μονιτορ ηχεια η μπορεις να παρεις και μονιτορ ακουστικα που ειναι και πιο φθηνα...οτι αλλο θες ρωτα μη ντρεπεσαι

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back