Νέος JTM-45 reissue καίει το ενα fuse μετα το αλλο

treloagori

Νέο μέλος
Πόντοι
18
εχω αγορασει εδω και κανα μηνα εναν jtm45 reissue και δεν εχω προλαβει να παιξω παρα μονο κανα 2 μερες αφου τον πηρα..μου εκαψε την fuse(500ma) και τωρα που του ξαναβαλα μετα απο 2 λεπτα παιξιματος μου καιει συνεχεια καθε μια που αλλαζω...τι μπορει να φταιει?

γειωση?

λαμπες?

μπορω να κανω κατι γι αυτο?αν του βαλω μια fuse 1a αντι για 500 ma παιζει προβλημα? μηπως μια μεγαλυτερη δεν μπορει να την καψει γι αυτο,,,

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
απο music store γερμανια...το θεμα ειναι τι μπορει να φταιει...προτιμω να τον πας εδω για ενα κοιταγμα παρα να τρεχω με μεταφορικες και ιστοριες,πακεταρισμα κλπ...

Οτι κι αν κάνεις,ποτέ μα ποτέ δεν αντικαθιστούμε ασφάλεια με μεγαλύτερη της,γιατί στην χειρότερη δεν έχεις ασφάλεια.Πάντα υπάρχει λόγος που η ασφάλεια κάηκε.Αυτόν προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να εξαλείψουμε . Το αίτιο,όχι το αιτιατό,γιατί ενδέχεται η ζημιά να εξαπλωθεί,ακόμα και να κινδυνεύσεις.

treloagori είπε:
απο music store γερμανια...το θεμα ειναι τι μπορει να φταιει...προτιμω να τον πας εδω για ενα κοιταγμα παρα να τρεχω με μεταφορικες και ιστοριες,πακεταρισμα κλπ...
Κοίτα να δεις. Ισχύει ακριβώς το ίδιο όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.1. Είναι καινούριος

2. Έχει εγγύηση

3. Είναι εντός εγγύησης

απότε

4. Τον στέλνεις πίσω.-

Υποθέτω ότι για να είναι τόσο μικρή η ασφάλεια, πρέπει να είναι για την προστασία του μετασχηματιστή εξόδου.

Έβαλες slow-blow ή fast-blow; Τι είχε επάνω;

Μια και δυο καμμένες ασφάλειες μπορεί να μην είναι σοβαρός λόγος για να γυρίσει ο ενισχυτής απο εκεί που ήρθε αλλά αν συνεχίσει, είτε θα πρέπει να τον επιστρέψεις ή θα τον πάρεις στα χέρια..

Τσέκαρε για εμφανισιακά προβλήματα και αν δεν δείς κάτι πολύ ύποπτο και εύκολα επισκευάσιμο τότε θα πρέπει να απευθυνθείς στον πωλητή.

Ξεκινα απο τις τελικες λυχνιες και το driver.

Είναι φυσιολογικό σε καινούριο ενισχυτή να έχουν πρόβλημα οι λυχνίες??? Ρωτάω γιατι αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.

lucky luke είπε:
Είναι φυσιολογικό σε καινούριο ενισχυτή να έχουν πρόβλημα οι λυχνίες??? Ρωτάω γιατι αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.
Ναι, δυστυχώς υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο. Ποιον ενισχυτή έχεις? Πολλοί κατασκευαστές ενισχυτών βάζουν πλέον οικονομικές κινεζικές λυχνίες στο εργοστάσιο χωρίς άριστο έλεγχο ποιότητας.

Επίσης, θέλει πολλή προσοχή στη χρήση/συντήρηση ο λαμπάτος διότι οι λυχνίες φθείρονται εύκολα από κακό biasing, τράνταγμα ή μεταφορά του ενισχυτή όσο είναι ακόμη ζεστός, μη-χρήση της standby προθέρμανσης κλπ.

rivera royal clubster εχω. Μου έκαψε την ασφάλεια. Δεν έκανε καλή επαφή εσωτερικά το καλώδιο του footswitch και έκανε ένα βόμβο για λίγο και έσβησε απότομα. Θα πάω αύριο σε κανα μαγαζι με ηλετρονικά να πάρω καινούρια ασφάλεια. Αν την ξανακάψει τότε έχουμε θέμα λάμπας οπότε πακετάκι  εδώ  http://www.musik-schmidt.de/gb  μιας και τον έχω λιγότερο απο χρόνο και καλύπτει η εγγύηση. Thanks πάντως

lucky luke είπε:
rivera royal clubster εχω. Μου έκαψε την ασφάλεια. Δεν έκανε καλή επαφή εσωτερικά το καλώδιο του footswitch και έκανε ένα βόμβο για λίγο και έσβησε απότομα. Θα πάω αύριο σε κανα μαγαζι με ηλετρονικά να πάρω καινούρια ασφάλεια. Αν την ξανακάψει τότε έχουμε θέμα λάμπας οπότε πακετάκι  εδώ  http://www.musik-schmidt.de/gb  μιας και τον έχω λιγότερο απο χρόνο και καλύπτει η εγγύηση. Thanks πάντως
Αν δεν έκανε καλή επαφή το βύσμα του footswitch μάλλον θα σου ξανακάψει την ασφάλεια. Το foot χειρίζεται μερικά ρελέ έως και υψηλής τάσης μέσα στον ενισχυτή. Λόγω κακής επαφής μπορεί κάποιο να έκανε τόξο(spark). Μπορείς να σφίξεις λίγο το jack ώστε να πατά αρκεί να προσέξεις και να έχεις εκτός πρίζας τον ενισχυτή. Κατά τ' άλλα, δε νομίζω να είναι ελάττωμα αλλά στείλε τον στο κατάστημα αν δε διορθωθεί το θέμα.

(By the way, είναι καλή η εξυπηρέτηση και το κόστος μεταφορικών στο musik-schmidt?)

(By the way, είναι καλή η εξυπηρέτηση και το κόστος μεταφορικών στο musik-schmidt?)

Ακόμα δεν τον έχω στείλει πίσω γιατί άλλαξα ασφάλεια και παίζει, παρόλο που ακόμα κάνει κάτι ανεξήγητα χρατς χρουτς όταν είναι αναμμένος και χωρίς να έχω καλώδιο πουθενά. Αλλά γιαυτό ίσως αναφερθώ σε άλλο topic αν χρειαστεί.

Πάντως στο κατάστημα αυτό τον στέλνεις πίσω με δικά σου έξοδα και στον επιστρέφουν με δικά τους. Δεν ξέρω αν και στο thommann γίνεται το ίδιο, αλλά αυτοί στο schmidt δεν πρέπει να είναι και πολύ ανοιχτοχέρηδες. Αφού να φανταστείς όταν αγόρασα τον ενισχυτή μου χρέωσαν και 10 € έξοδα αποστολής!!!!!Σε ενισχυτή που κάνει 1500 €, έτσι? ¨οχι σε ένα πακετάκι χορδές. Ας όψεται που μόνο σ αυτούς τον βρήκα. Πάντως σε mail και τυχόν απορίες, απαντάνε άμεσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back