Παιδιά εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η νέα μείξη, και εξηγούμαι αναλυτικά.
1ον, τα τύμπανα είναι πεντακάθαρα, πολύ ισορροπημένα, και κάνουν το κομμάτι να ακούγεται polished που λέμε. Για την ακρίβεια, όλα τα tracks φαίνεται να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό που ανεβάζει πολύ την τελική ποιότητα.
Για τις φωνές: O στόχος του ήταν να αναδείξει ΜΙΑ φωνή, όχι όλες, και πιστεύω είναι πολύ σωστή απόφαση, γιατί οι υπόλοιπες φωνές φορτώνουν πολύ το κομμάτι. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστούν 3-4 φωνές ταυτόχρονα, γι αυτό και το προηγούμενο ήταν πολύ φορτωμένο. Πιστεύω το χει διαχειριστεί πολύ καλά. Έχει κρατήσει τις βασικές στο κέντρο, όπου πραγματικά χρειάζεται, και οι άλλες είναι στις άκρες. Δε χάνεται τίποτα, και δε συγκρούεται τίποτα, ενώ ο πρωταγωνιστής είναι ξεκάθαρος.
Όσον αφορά τα σχόλιά σας που λέτε ότι χάνονται κάποια όργανα, νομίζω είναι σίγουρα για να κρατηθούν οι φωνές σε σωστό επίπεδο. Το κομμάτι είναι αρκετά φορτωμένο με φωνές, και δεν γίνεται να είναι όλα μπροστά, δυστυχώς.
Τι δε μου άρεσε στο νέο:
Η κιθάρα (?) που μπαίνει στο 3:54 πρέπει να φύγει εντελώς ή να αλλάξει. Σίγουρα το panning θέλει αλλαγή γιατι συγκρούεται με τις φωνές και τις κάνει να ακούγονται σαν να έχουν εφέ τύπου phaser.
Το break στο 2:51 όντως έχει πάει πίσω τα όργανα. Το synth για μένα είναι οκ, αλλά υπάρχουν αυτά τα lead όργανα, πιάνο και κάτι σαν pluck synth, τα οποία πρέπει να έρθουν σίγουρα πολύ μπροστά για να μην ακούγεται άδειο. Εδώ να πω ότι και στο παλιό, αυτά δεν είναι ξεκάθαρα. Υπάρχει ένα synth με ψηλό attack που θα έπρεπε να είναι πίσω, και να έρθουν τα plucks μπροστά σαν lead.
Υπάρχει ένα πιάνο που ακούγεται σε όλο το κομμάτι, και είναι στο κέντρο. εγώ θα το πήγαινα κάπου 50% στο πλάι, είτε δεξιά είτε αριστερά. Στην άλλη μεριά θα έβαζα το αντίστοιχο pluck για να το εξισορροπει όπου υπάρχει.