Νέο τραγούδι - κριτική στην μίξη please!

θέλει δουλειά η μίξη.

Είναι πολύ ωραίο όμως.

Άμα καταφέρεις και το μιξάρεις σωστά θα σπέρνει θα έλεγα. ?

Σε κάθε περίπτωση μπράβο σου πραγματικά.

Μου άρεσε. Είναι πάρα πάρα πολύ καλό αν παρακούσω την παραγωγή!!!!?
Σε ευχαριστώ πολύ! Τι θα μπορούσα να κάνω στην μίξη;

Σε ευχαριστώ πολύ! Τι θα μπορούσα να κάνω στην μίξη;
πρέπει να διορθώσεις τις εντάσεις, τη στερεοφωνία και τη συχνότητα των οργάνων της ενορχήστρωσης έτσι ώστε να μην ακούγεται έτσι όπως ακούγεται γιατί δυστυχώς ακούγεται χάλια. Δηλαδή δεν ακούγεται ευχάριστα έτσι ώστε να αποκαλεί για επανακρόαση και να εντυπωθεί.

Είναι λάθος οι εντάσεις, δεν διαχωρίζονται καλά τα όργανα και μπουκώνουν οι συχνότητες. 

Οι περισσότεροι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στις παραγωγές μας όταν τα κάνουμε όλα μόνοι μας και όπως εγώ π.χ. δεν έχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση και βασιζόμαστε στο αυτί, στην εμπειρία και ότι διαβάζουμε γύρω γύρω.

Είναι και τέχνη η μίξη και η παραγωγή όπως όλα

Είναι και τέχνη και επιστήμη.

Δεν μπορώ τώρα να σου γράφω λεπτομέρειες για όλα τα σημεία, δεν έχει και νόημα.

Πειραματισου, άκουσε, διάβασε, ψάξε, ή  δώστο σε κάποιον  επαγγελματία και δώσε 50 ψωροευρώ? εκεί να τελειώνεις? Πες του να μην κόψει απόδειξη??

Συμπληρώνω και στα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε.

πρέπει να διορθώσεις τις εντάσεις, τη στερεοφωνία και τη συχνότητα των οργάνων της ενορχήστρωσης έτσι ώστε να μην ακούγεται έτσι όπως ακούγεται γιατί δυστυχώς ακούγεται χάλια. Δηλαδή δεν ακούγεται ευχάριστα έτσι ώστε να αποκαλεί για επανακρόαση και να εντυπωθεί.

Είναι λάθος οι εντάσεις, δεν διαχωρίζονται καλά τα όργανα και μπουκώνουν οι συχνότητες. 

Οι περισσότεροι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στις παραγωγές μας όταν τα κάνουμε όλα μόνοι μας και όπως εγώ π.χ. δεν έχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση και βασιζόμαστε στο αυτί, στην εμπειρία και ότι διαβάζουμε γύρω γύρω.

Είναι και τέχνη η μίξη και η παραγωγή όπως όλα

Είναι και τέχνη και επιστήμη.

Δεν μπορώ τώρα να σου γράφω λεπτομέρειες για όλα τα σημεία, δεν έχει και νόημα.

Πειραματισου, άκουσε, διάβασε, ψάξε, ή  δώστο σε κάποιον  επαγγελματία και δώσε 50 ψωροευρώ? εκεί να τελειώνεις? Πες του να μην κόψει απόδειξη??

Συμπληρώνω και στα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε.
Οπότε μάλλον κατάφερα να το κάνω ακόμα χειρότερο από ότι στην αρχή!  Ένα βήμα εμπρός, 3 πίσω! ?

Ξέρουμε κανεναν επαγγελματία ή να οργώσω το fiverr;

Οπότε μάλλον κατάφερα να το κάνω ακόμα χειρότερο από ότι στην αρχή!  Ένα βήμα εμπρός, 3 πίσω! ?

Ξέρουμε κανεναν επαγγελματία ή να οργώσω το fiverr;
Ξέρω έναν καλό λλά μετά την πανδημία τρελάθηκε και δεν τον εμπιστεύομαι πια? Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου λοιπόν

θέλεις να μου στείλεις το multitrack σε εμένα?

Να παίξω μαζί του έτσι για άσκηση να δω τι μπορώ να κάνω?

Αφού βαριέμαι να γράψω μουσική αυτό τον καιρό, στο να μιξάρω δεν λέω όχι.

Σκέψου το. Από εμένα είναι δωρεάν ούτως η άλλως. Ενδιαφέρομαι γιατί μου άρεσε το κομματάκι, είναι γουστόζικο?

Καλησπέρα καλησπέρα! Αυτό είναι το επόμενο κομμάτι μου με τίτλο Stronger. Είπα να το βάλω εδώ πριν το βάλω στο Music και το ανεβάσω στις πλατφόρμες για να ακούσω τις κριτικές σας και να διορθώσω ό,τι διορθώνεται ηχητικά αν μπορώ.

Σαν κομμάτι αυτό είναι πάνω κάτω, δεν νομίζω να αλλάξω κάτι, για αυτό θα ήθελα να εστιάσετε στην μίξη.

Επίσης σε τι είδος θα το κατατάσσατε; Γιατί εγώ δεν έχω ιδέα!

Ευχαριστώ πολύ!

stronger andrew wires.mp3

Πολύ ωραίο κομμάτι, μπράβο. Το ακούω 2η φορά απανωτά. 

Το χεις πάει ok, αλλά πάει πιο πάνω. Βασικό σε αυτό που ακούω είναι το πως κάθεται η φωνή.

Καλησπέρες! Εφάρμοσα πολλές από τις υποδείξεις σας στο κομμάτι και αυτο είναι το αποτέλεσμα! Βελτιώθηκε καθόλου ή...;

Χαμήλωσα τα pad σε ένταση, τους έκανα και high pass, διαφορετικό eq, έβαλα τις φωνές δεξιά-αριστερά, αφαίρεσα/μείωσα το reverb σε αρκετά στοιχεία (εκτός από κάποια που αφαιρώντας το χαλούσε τελείως τον ήχο τους), έβαλά ελάχιστο reverb σε όλο το master και άλλα.

306146316_Strongerv2AndrewWires.mp3
 πφ, τώρα είδα ότι ανέβασες revision.

ερώτηση: πως ηχογραφείς τη φωνή;

θέλεις να μου στείλεις το multitrack σε εμένα?

Να παίξω μαζί του έτσι για άσκηση να δω τι μπορώ να κάνω?

Αφού βαριέμαι να γράψω μουσική αυτό τον καιρό, στο να μιξάρω δεν λέω όχι.

Σκέψου το. Από εμένα είναι δωρεάν ούτως η άλλως. Ενδιαφέρομαι γιατί μου άρεσε το κομματάκι, είναι γουστόζικο?
Aν θέλεις, εννοείται! Θα σου στείλω άυριο link! Ευχαριστώ!

Πολύ ωραίο κομμάτι, μπράβο. Το ακούω 2η φορά απανωτά. 

Το χεις πάει ok, αλλά πάει πιο πάνω. Βασικό σε αυτό που ακούω είναι το πως κάθεται η φωνή.

πφ, τώρα είδα ότι ανέβασες revision.

ερώτηση: πως ηχογραφείς τη φωνή;
Ευχαριστώ πολύ! Με ένα Rode Nt1a. Αλλά ακούγεται έτσι από ένα plugin που έβαλα (CLA vocals). 'Εχει μπόλικο compression και τώρα που ακούω σαν να γρατσουνάει. Ακούγεται πιο έντονο το γρατσούνισμα τώρα που χαμήλωσα τις μεσοχαμηλές στα pads. Οποιοδήποτε tip καλοδεχούμενο!

Ευχαριστώ πολύ! Με ένα Rode Nt1a. Αλλά ακούγεται έτσι από ένα plugin που έβαλα (CLA vocals). 'Εχει μπόλικο compression και τώρα που ακούω σαν να γρατσουνάει. Ακούγεται πιο έντονο το γρατσούνισμα τώρα που χαμήλωσα τις μεσοχαμηλές στα pads. Οποιοδήποτε tip καλοδεχούμενο!
δεν είναι εύκολο να δοθούν τιπς. ο καθένας ακούει αλλιώς, μεταφράζεται αλλιώς γραπτώς, και μεταφράζεται και σε εσένα αλλιώς όταν το διαβάζεις, και μεταφράζεται και αλλιώς στο monitoring σου. πιασ'ταυγόκαικούρευτο.

εκτός αν είχαμε μια έτοιμη μίξη, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ένα τσακ κάτω εκείνο, λίγο πάνω αυτό, ενα τσακ παραπάνω πρίμα όλο κτλ.

rode N1A -> μετά; στην Scarlet;

δεν είναι εύκολο να δοθούν τιπς. ο καθένας ακούει αλλιώς, μεταφράζεται αλλιώς γραπτώς, και μεταφράζεται και σε εσένα αλλιώς όταν το διαβάζεις, και μεταφράζεται και αλλιώς στο monitoring σου. πιασ'ταυγόκαικούρευτο.

εκτός αν είχαμε μια έτοιμη μίξη, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ένα τσακ κάτω εκείνο, λίγο πάνω αυτό, ενα τσακ παραπάνω πρίμα όλο κτλ.

rode N1A -> μετά; στην Scarlet;
Ναι. Rode>Scarlett 2i4>pc

Αντρέα, το κομμάτι (στο ξαναλέω) τα σπάει. Η μελωδική γραμμή της φωνής σε συνδυασμό με τη γεμάτη χροιά σου, δίδουν ένα μαγικό αποτελεσμα. Έχει προδιαγραφές, με σωστή μίξη, να πρωταγωνιστήσει. Εάν είχα ραδιοσταθμό, θα το έβαζα βιτρίνα, άνετα.

Κυνήγησε το και φτιάξε τη μίξη. 

Ναι. Rode>Scarlett 2i4>pc

σε τι level είσαι;

δηλαδή τι τιμές βλέπεις την ηχογραφημένη φωνή στο dBFS scale στο daw όταν είναι σε ένα κανάλι και το fadeer είναι στο 0 και χωρίς processing?

(-5? -10? -25?)

Η μελωδική γραμμή της φωνής σε συνδυασμό με τη γεμάτη χροιά σου,
αυτό συμβαίνει και δημιουργεί επιτυχίες. Η χροιά της φωνής του συνθέτη να ταιριάζει άψογα με το ύφος της μουσικής που γράφει. (Cobain μου 'ρχεται στο μυαλό)

σε τι level είσαι;

δηλαδή τι τιμές βλέπεις την ηχογραφημένη φωνή στο dBFS scale στο daw όταν είναι σε ένα κανάλι και το fadeer είναι στο 0 και χωρίς processing?

(-5? -10? -25?)
Στο 0 χωρις processing δείχνει από -30 εως -10, μέση γύρω στο -18db. (αν λέω ασχετίλες πες μου)

Στο 0 χωρις processing δείχνει από -30 εως -10, μέση γύρω στο -18db. (αν λέω ασχετίλες πες μου)

να το πρώτο πρόβλημά σου.

-10 είναι ψηλά ακόμα και για high-end κονβέρτορες.

Πόσο μάλλον με τη scarlet.

Γράφε ΠΟΛΥ πιο σιγά. Τα δυνατά σου σημεία να μην είναι πάνω από το -25dBFS. Ο λόγος είναι ότι τα αναλογικά στάδια του κονβέρτορα της scarlet βγάζουν άσχημη παραμόρφωση όσο τα πουσάρεις. (credit στον @Phase Shift)

Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή ακούω προβληματικιά τη φωνή, και υποψιάζομαι ότι έρχεται και από το recording. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αντρέα, το κομμάτι (στο ξαναλέω) τα σπάει. Η μελωδική γραμμή της φωνής σε συνδυασμό με τη γεμάτη χροιά σου, δίδουν ένα μαγικό αποτελεσμα. Έχει προδιαγραφές, με σωστή μίξη, να πρωταγωνιστήσει. Εάν είχα ραδιοσταθμό, θα το έβαζα βιτρίνα, άνετα.

Κυνήγησε το και φτιάξε τη μίξη. 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο, να' σαι καλά! Το παλεύω με τη μίξη, προς το παρόν με δέρνει αλλά θα δούμε!

να το πρώτο πρόβλημά σου.

-10 είναι ψηλά ακόμα και για high-end κονβέρτορες.

Πόσο μάλλον με τη scarlet.

Γράφε ΠΟΛΥ πιο σιγά. Τα δυνατά σου σημεία να μην είναι πάνω από το -25dBFS. Ο λόγος είναι ότι τα αναλογικά στάδια του κονβέρτορα της scarlet της scarlet βγάζουν άσχημη παραμόρφωση όσο τα πουσάρεις. (credit στον @Phase Shift)

Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή ακούω προβληματικιά τη φωνή, και υποψιάζομαι ότι έρχεται και από το recording. 
Νάτο το καλό τιπ. Ούτε που θα το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για αρχή,κλεισε όλα τα plugins στα κανάλια,βάλε όλα τα ποντεσιόμετρα στο 0 οπως ήταν οταν ανοιγεις ενα αδειο project και μετα κατέβασε τα περίπου στην μέση απο το GAIN η απο την κυματομορφή.Ακουσε τα όλα σόλο για τυχον προβλήματα στο recording.Καθε plugin που βάζεις μετά δέν πρέπει να αλλάζει το volume τις αρχικής εγγραφής.Στο κομμάτι το βασικό σου όργανο είναι η φωνή,εκεί πρέπει να εστιάσεις.Ανέβασε ξεχωριστά κάθε γρούπ χωρίς plugins,να μπορουν να ακουσουν και λογικά σε 2 χρόνια θα έχεις καταλήξει οτι τελικά το death metal σου πάει καλύτερα.

Πιο πολλα θσ πληρώσεις στο ρεύμα και τα τσιγάρα? και στα αυτιά για να κάνεις αυτό το πραγματικά όμορφο κομμάτι να ακούγεται pro και δεν θα τα καταφέρεις πάρα σε έναν επαγγελματία το πενηνταρηκακι που θσ το σενιαρει σε μια ωρίτσα?

Δώσε καλή βάση όπως ειπώθηκε στην αρχική ηχογράφηση σε σωστή στάθμη και δωστο εξω εκτός αν θες να παίξεις εσύ μαζί του και σιγα σιγα να το βελτιώσεις. 

Εγω πάντως το περιμένω το link για να παιξω για την πάρτη μας με μίξη. Αντι να παίξω 2 ώρες Βαttlefield θα παίξω με τη μιξη να κινηθούν και τα ποτενσιομετρα και οι μπάρες του controller μου γιατί έχουν πιάσει αράχνες. Θα χαλάσουν ?να ξεσκονίσω και τα ακουστικά μου και να λειτουργησω και τα μόνιτορ, θα πετρωσουν οι μεμβράνες ?

Περαν του χιούμορ μου θα ξαναπώ πως και εμένα μου άρεσε το κομμάτι. ❤️??❤️

Βρε παιδιά, τα νέα σχόλια πάνε στο παλιό ή στο καινούργιο? Εγώ που άκουσα την updated έκδοση μπορώ να πω ότι το "έφτιαξες" αρκετά! Ό,τι είχαμε αναφέρει το χεις φέρει σε πολυυυ καλύτερο επίπεδο απ'ότι ήταν πριν - καμία σχέση! Γενικά τίνεις να το φορτώνεις με πολλά φωνητικά, και αυτο καθιστά την όλη μείξη δύσκολη.

Η φωνή όταν λες "stronger", στην πρώτη συλλαβή που τραγουδάς νότα Σι, σαν να φορτώνει μπάσο, οπότε θα έβαζα ένα δυναμικό EQ έτσι ώστε να περιορίζεις τη συγκεκριμένη συχνότητα στη συγκεκριμένη συλλαβή, χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις όλο.

Μου ακούγεται χάλια η ντραμς στο 2:52, πολύ ψεύτικη, λόγω των πολύ φλατ δυναμικών - και λόγω του ότι δεν παίζουν πολλά όργανα οπότε ακούγεται παραπάνω. Όταν ένας ντραμερ παίζει μόνο μπότα-ταμπούρο, το ταμπούρο λογικά το βαράει, οπότε ίσως θέλει παραπάνω velocity.

. Όταν ένας ντραμερ παίζει μόνο μπότα-ταμπούρο, το ταμπούρο λογικά το βαράει, οπότε ίσως θέλει παραπάνω velocity.

Και ακομα καλυτερα αν εχει δειγματα flam το vsti σου, με τα δυο sticks δηλαδη το ταμπουρο, ή στη χειροτερη τα προγραμματιζεις εσυ, θα μου πεις δεν ειναι και ντε και καλα αυτη η φαση, αλλα ειναι μια λογικοτατη επιλογη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back