Νέο stage πιάνο!

Για το PX 130 έχει ακούσει κάνεις το κλαβιε του πως είναι;;;

Για την Casio στο net άκουσα την ατάκα "φτιάχνει ρολόγια, όχι όργανα"... αλλά από την άλλη η Υamaha φτιάχνει και μηχανές, σημαίνει κάτι αυτό;

(ευτυχώς η αντιπροσωπία της είναι δίπλα στο σπίτι μου, οπότε ίσως μπορέσω να το δοκιμάσω απο κοντά)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Ήμουν βέβαιος  ;D
εννοείται!
Balidor: Αν είσαι Αθήνα, προς ΒΑ προάστια (Γέρακα) επικοινώνησε να έρθεις να παίξεις με το δικό μου Casio.

Γενικά ΜΗΝ πάρεις γουρούνι στο σακί! Και για ρολόγια και μηχανές, κλπ... άστους να λένε!

Χαϊδάρι μένει το παληκάρι.

Casio Privia. Άκουσέ τα.Έχει στην έκθεση.Τα εκθεσιακά τα έχει σε ειδική τιμή.

Με ένα μικρό ψάξιμο λογικά βρήκα οτι θα δοκιμάσω τα:

Casio : Χαϊδάρι, δίπλα μου.

Korg  : πίσω από το "Μουσείο" στην Πατησίων (αν το έχει ο αντιπρόσωπος)

Yamaha: Nakas στο κέντρο που έχει δυο καταστήματα.... (αν το έχουν)

Αν ξέρει κανείς που μπορώ να δοκιμάσω τα πιανάκια, please, ας μου πει!

Balidor είπε:
Με ένα μικρό ψάξιμο λογικά βρήκα οτι θα δοκιμάσω τα:

Casio : Χαϊδάρι, δίπλα μου.

Korg  : πίσω από το "Μουσείο" στην Πατησίων (αν το έχει ο αντιπρόσωπος)

Yamaha: Nakas στο κέντρο που έχει δυο καταστήματα.... (αν το έχουν)

Αν ξέρει κανείς που μπορώ να δοκιμάσω τα πιανάκια, please, ας μου πει!
- Για τo Yamaha, απέφυγέ το από κλαβιέ (αποψή μου).

- Λοιπόν, για τα Casio θα συμφωνήσω, πήγαινε παίχτα, είναι και δίπλα, δεν έχω παίξει αυτές τις σειρές αλλά εμπιστεύομαι τους υπόλοιπους εδώ μέσα (Siachamis, Nikolas).

- Το Korg SP250 δεν το φέρνουν, αλλά θα βρεις το SV1 και το Kronos στο Bon Studio που έχουν το ίδιο ακριβώς κλαβιέ. Αν δεν τα καταφέρεις και δεν βιάζεσαι πολύ, μια μέρα περνάς από το σπίτι μου (Χαϊδάρι είμαι κι εγώ) και θα σου δείξω και το half-pedaling ;-)

Το SP280 ξέχνα το, κακώς άφησαν και κυκλοφόρησε αυτό το πράμα στην αγορά, σκέτη αποτυχία.

Το κλαβιε του Sp 250 παρουσιαζε προβλημα, αν το επιλεξεις θα πρεπει να δοκιμασεις το συγκεκριμενο κομματι που θα παρεις για double triggering

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έχω εμπειρία με τα άλλα προαναφερθέντα μοντέλα, αλλά τα privia της casio τα αξίζουν τα λεφτά τους, οπότε άκουσέ τα σίγουρα πριν αποφασίσεις.

Έχει βγεί πλέον η σειρά 50 (150, 350, κτλ) με νέα μηχανή ήχου, ενώ και παλιότερα που έψαχνα ta privia, πάταγαν κάτω (στα specs) οτιδήποτε υπήρχε στα ίδια λεφτά.

Στα λεφτά που δίνεις περίπου παίζει το px350, έχει "καλή" πολυφωνία, 2x8W ισχύ, ενσωματωμένο recorder για midi tracks, τη διασύνδεση usb/midi που θέλεις, και το βασικότερο αξιοπρεπείς ήχους, καλό κλαβιέ με προσωμοίωση ivory/ebony, τριπλό αισθητήρα στα πλήκτρα για πιο γρήγορα triggering, half pedaling κτλ. Ίσως μερικά δεν είναι τόσο must για έναν αρχάριο, αλλά σίγουρα δεν θέλεις κάτι, που θα ξεπεράσεις σύντομα τις δυνατότητες του, αφού όπως λες δεν ξέρεις πότε θα μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο.

Νομίζω πως στην κατηγορία "όργανο εκμάθησης/εξάσκησης" και στη συγκεκριμένη price range, είναι πολύ καλή επιλογή. Άκουσε το οπωσδήποτε.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρουμε;
Το έπαιξα στον Νάκα και δεν μου άρεσε καθόλου, μου άφησε άσχημη εντύπωση η αίσθηση του κλαβιέ, όπως και όλα τα κλαβιέ GHS από τα φθηνά Yamaha. To φθηνότερο ωραίο που έπαιξα ήταν το CP5 με το GH, το οποίο το έχει το P155 και όχι το φθηνότερο P105.

Το κλαβιε του Sp 250 παρουσιαζε προβλημα, αν το επιλεξεις θα πρεπει να δοκιμασεις το συγκεκριμενο κομματι που θα παρεις για double triggering
Ναι, κάποιες παλιές παρτίδες είχαν το πρόβλημα, στα τελευταία δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Αν το πάρεις καινούργιο μην φοβάσαι, και ακόμη και να το έχει, σ'το φτιάχνουν εντός εγγύησης, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Το παλικάρι είπε για budget 600ευρώ, ας μην ξεφεύγουμε πολύ, εκτός αν αναθεώρησε.

Balidor, εγώ λέω για το SP250, οι άλλοι για τα Casio, αν τελικά πας και πάρεις το Yamaha θα είσαι ο 2ος σε σύντομο χρονικό διάστημα που "απορρίπτει" τις όποιες προτάσεις εντός του forum, και πραγματικά δεν ξέρω γιατί, θα το ψάξω πάντως.

pliktrologos είπε:
...αν τελικά πας και πάρεις το Yamaha θα είσαι ο 2ος σε σύντομο χρονικό διάστημα που "απορρίπτει" τις όποιες προτάσεις εντός του forum, και πραγματικά δεν ξέρω γιατί, θα το ψάξω πάντως.
Μα ήδη έχουν γίνει προτάσεις και για το Yamaha.

pliktrologe: Πέραν από αυτό που λέει ο αγαπητός Μανώλης, είναι επίσης και το poll που αυτή τη στιγμή έχει 1ο το yamaha με 3 ψήφους ενώ όλα τα άλλα από 1 ψήφο (το Casio τον δικό μου ψήφο)...

Άρα... αν πάει για yamaha μια χαρά λογικό μου φαίνεται, αν και διαφωνώ! ;)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Μα ήδη έχουν γίνει προτάσεις και για το Yamaha.
Ναι, και αυτό δήλωσε ως πρώτη επιλογή αρχικά, το θέμα είναι το ότι είναι πολλοί που "ψηφίζουν" το Yamaha αλλά κανένας δεν το κάνει συζήτηση, να μας πει τι και πως και γιατί. Υποπτεύομαι τελικώς ότι είναι θέμα "brand" και όχι θέμα κλαβιέ, ή δυνατοτήτων γιατί το SP250 ή το Casio είναι σίγουρα καλύτερα από το Yamaha σε κλαβιέ, και με την λογική ότι το παλικάρι ενδιαφέρεται κυρίως για το κλαβιέ, θα έπρεπε να το απορρίψει. Ε, να δεις τελικά που το Yamaha θα πάρει.

Στην επόμενη παρόμοια συζήτηση πάντως εγώ θα αλλάξω στρατόπεδο. Θα λέω εξ'αρχής "πήγαινε πάρε το Yamaha με κλειστά μάτια, μην δοκιμάσεις τίποτα" και θα φαίνομαι κακώς και άδικος.

pliktrologe: Πέραν από αυτό που λέει ο αγαπητός Μανώλης, είναι επίσης και το poll που αυτή τη στιγμή έχει 1ο το yamaha με 3 ψήφους ενώ όλα τα άλλα από 1 ψήφο (το Casio τον δικό μου ψήφο)...

Άρα... αν πάει για yamaha μια χαρά λογικό μου φαίνεται, αν και διαφωνώ! ;)
Κι εμένα λογικό θα μου φανεί, και ναι θα διαφωνήσω κι εγώ.

Να παει ο ιδιος να τα δοκιμασει να δει,να ακουσει και να νιωσει τις διαφορες αυτο θα ειναι το ποιο σωστο  8)

Αν θα πάρει το Yamaha θα το πάρει γιατί 1ον) είναι φτηνό και αξιοπρεπές και 2ον) θα το βρει να το δοκιμάσει, σε αντίθεση με τα άλλα που είναι πολύ δύσκολο.

Πράγματι σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε...

μόλις γύρισα από το μάθημα μου και θα τα δω όλα μαζί με την δασκάλα μου μάλλον.

Καθώς τώρα τελευταία την πάτησα με μια "πολύ" ακριβή συσκευή στο σπίτι, θα ήθελα να κάνω την πολύ κομβική ερώτηση: όσον αφορά το after sales service, φθηνά ανταλακτικά/επισκευή κλπ (αν και είναι πιο πολύ θέμα αντιπροσώπου εδώ) ποια εταιρία υπερέχει σε αυτόν τον τομέα;

Έχουμε άποψη;

Χάλια μαύρα είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα, ειδικά αν δεν πάρεις Yamaha καλύτερα πάρε το απέξω, και γενικά καλύτερα απέξω, αλλά και εκεί έχεις μεταφορικά οπότε όπως και να έχει την έβαψες.

Πάντως λογικά τα ψωμιά του θα τα βγάλει αν το προσέξεις, για 2-3 χρόνια που είναι η εγγύηση πιστεύω είσαι καλυμμένος, ε μετά αν πάθει τίποτα πας για καινούργιο  ;D

Απο αντιπροσωπιες τι να σου πω ειναι λιγο πικρα το θεμα (υπαρχουν ομως πολυ καλη τεχνικοι εκτος αντιπροσωπιας)οκ δεν χαλανε και τοσο ευκολα.... μην το μελετας και πολυ ομως  ;D

foxxx είπε:
Να παει ο ιδιος να τα δοκιμασει να δει,να ακουσει και να νιωσει τις διαφορες αυτο θα ειναι το ποιο σωστο  8)
+1000Να ρωτήσει και πόσα χρόνια εγγύηση παρέχουν.

Αν θα πάρει το Yamaha θα το πάρει γιατί 1ον) είναι φτηνό και αξιοπρεπές και 2ον) θα το βρει να το δοκιμάσει, σε αντίθεση με τα άλλα που είναι πολύ δύσκολο.
Χμ, και αυτό σωστό.

Καθώς τώρα τελευταία την πάτησα με μια "πολύ" ακριβή συσκευή στο σπίτι, θα ήθελα να κάνω την πολύ κομβική ερώτηση: όσον αφορά το after sales service, φθηνά ανταλακτικά/επισκευή κλπ (αν και είναι πιο πολύ θέμα αντιπροσώπου εδώ) ποια εταιρία υπερέχει σε αυτόν τον τομέα;
Ανάλογα από που αγόρασες. Μπορεί να αγόρασες από μαγαζί που πουλάει "κουτιά".

Έχουμε άποψη;
Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση.

Χάλια μαύρα είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα, ειδικά αν δεν πάρεις Yamaha καλύτερα πάρε το απέξω, και γενικά καλύτερα απέξω, αλλά και εκεί έχεις μεταφορικά οπότε όπως και να έχει την έβαψες.
Μάλιστα.

Πάντως λογικά τα ψωμιά του θα τα βγάλει αν το προσέξεις, για 2-3 χρόνια που είναι η εγγύηση πιστεύω είσαι καλυμμένος, ε μετά αν πάθει τίποτα πας για καινούργιο  ;D
Μόνο 2-3 χρόνια ?

Απο αντιπροσωπιες τι να σου πω ειναι λιγο πικρα το θεμα (υπαρχουν ομως πολυ καλη τεχνικοι εκτος αντιπροσωπιας)οκ δεν χαλανε και τοσο ευκολα.... μην το μελετας και πολυ ομως  ;D
Δηλαδή οι εντός δεν είναι καλοί ?

Trending...

Νέα θέματα

Back