ΝΕΦΡΟCΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

leon7pap

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 oi sabbath συναντουν adrian smith και περναει μια βολτα και ο zaKk!!!!!!!!  

μαρεσε αρκετα!!!!!!! ????

Βασικα οι πρωτοι δυο που ανεφερες ειναι απο το τους αγαπημενους μου (κατι που δεν θα το ελεγα για τον Zack!!!)

μοιάζει πολύ με το moth into flame σε σημεία αλλά μ' άρεσε αρκετά ???

Σαμπαθ δεν μου θύμισε τόσο , όσο κάτι φοβερά ( για τα γούστα μου ) 80'ς power / speed τύπου running wild . Ειδικά ηχητικά 

κάπου στο 2 : 40 σκοτώνει 

Προσφατα περασα μια περιπετεια με κολικο νεφρου!!!Πανω στα ζορια εγραψα και ενα κομματακι...
αυτό δεν είναι κομματάκι, είναι κομματάρα. Γεμάτο ριφάρες που θα ζήλευαν πολλές φτασμένες μπάντες. Και όχι δε λέω καλά λόγια επειδή είσαι συμφορουμίτης. Αν ήταν μάπα θα στο έλεγα ή δε θα σχολίαζα καθόλου. 

Άμα είναι να γράφεις έτσι να έχεις πιο συχνά κολικούς ?

Αν και είναι demo πρόσεξε εκεί στο 1:00 ρυθμικά έχει θέμα η κιθάρα με τα ντραμς, το ριφάκι εκεί γύρω στο 2:26 θέλει περισσότερη εξάσκηση για να βγει πιο καθαρό και στο 2:40 και εκεί γύρω δεν λοκάρει πολύ καλά η ρυθμική με τα ντραμς. Παρατηρήσεις για μελλοντικά γιατί ελπίζω να το ηχογραφήσεις κανονικά

αυτό δεν είναι κομματάκι, είναι κομματάρα. Γεμάτο ριφάρες που θα ζήλευαν πολλές φτασμένες μπάντες. Και όχι δε λέω καλά λόγια επειδή είσαι συμφορουμίτης. Αν ήταν μάπα θα στο έλεγα ή δε θα σχολίαζα καθόλου. 

Άμα είναι να γράφεις έτσι να έχεις πιο συχνά κολικούς ?

Αν και είναι demo πρόσεξε εκεί στο 1:00 ρυθμικά έχει θέμα η κιθάρα με τα ντραμς, το ριφάκι εκεί γύρω στο 2:26 θέλει περισσότερη εξάσκηση για να βγει πιο καθαρό και στο 2:40 και εκεί γύρω δεν λοκάρει πολύ καλά η ρυθμική με τα ντραμς. Παρατηρήσεις για μελλοντικά γιατί ελπίζω να το ηχογραφήσεις κανονικά
Eυχαριστω για τα καλα λογια.Σχετικα με τις παρατηρησεις σου.

Εκει στο 1:00 εχεις δικιο θα το ξαναπερασω.

Στο 2:26 το ξερω οτι ακουγεται λιγο μπουκωμενο σε αυτο το σημειο...αλλα νομιζω δεν ειναι θεμα εξασκησης.Μαλλον το παρακανα με το gain.Tο επαιξα μετα με ενα 10/100 gain κατω και ακουστηκε ΠΟΛΥ πιο tight και καθαρο.Μετα πηγα να το κολλησω και δεν ακουγοταν καλα με ολο το υπολοιπο....οποτε επρεπε να ξαναγραψω ολο το κομματι 10/100 κατω το gain και απο τη στιγμη που ειναι demo δεν ασχοληθηκα.Εχεις δικιο παντως...πρεπει να ακουστει λιγο πιο καθαρο.

Στο 2:40...γενικα σε ολο το κομματι χρησιμοποιησα ετοιμα samples απο το ezdrummer2 δεν εκατσα να τα φτιαξω...κοινως στα drums ξερω πως θελει αρκετη δουλεια ακομα μεμονομενα riff by riff...

Ευχαριστω για τα καλα λογια και για το χρονο που διεθεσες.

Γεια και χαρα!Προσφατα περασα μια περιπετεια με κολικο νεφρου!!!Πανω στα ζορια εγραψα και ενα κομματακι...προφανως ακομα δεν εχει τελειωσει αλλα προχωραει...

Απόψησ;;;;;;;  ?

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 20709
πολυ καλο οντως μπραβο. με χαλάει ο ήχος όμως. με τι το έγραψες; τζιτζικιζει η παραμόρφωση και τα τύμπανα ακούγονται ξερα.

πολυ καλο οντως μπραβο. με χαλάει ο ήχος όμως. με τι το έγραψες; τζιτζικιζει η παραμόρφωση και τα τύμπανα ακούγονται ξερα.
Ευχαριστω.Το signal chain ειναι:

Gibson Les Paul Classic Custom AN --->

Boss Gt100 --- >

Cubase 9

(οι κιθαρες ειναι γραμμενες με ενα..."marshallιζων" patch που εχω φτιαξει στην boss gt-100 και τα τυμπανα ειναι χωρις καμια επεξεργασια απο το ezdrummer2.)

Αεροπορε,γαζωνει.

Βαλε και μια φωνη καποια στιγμη-θυμαμαι απο πιο παλια οτι τραγουδας κι ολας-να γουσταρουμε ακομα πιο πολυ.

Ηδη πεφτει headbanging απο τα δω.

Για τα νεφρου,πρεπει να ειναι πολυ μεγαλο ζορι και πονος.

Περαστικα.

Για τα νεφρου,πρεπει να ειναι πολυ μεγαλο ζορι και πονος.

Περαστικα.

αν είναι σαν της χολής , ό,τι και να μας πει δεν φτάνει για να το αντιληφθούμε 

αν είναι σαν της χολής , ό,τι και να μας πει δεν φτάνει για να το αντιληφθούμε 
Ειχε παθει η αδερφη μου και καλος φιλος απο κοντινους μου,του νεφρου.

Απο την εκφραση τους και μονο,αστα.......εκλαιγαν.

Δε θελω να το σκεφτομαι.

σωρεος φίλε, έπεσε headbanging?

μαμω τα jam θα κάναμε μαζί.

στο 2¨30 κεντάς !!

Κριτική τώρα,

Όπως είναι θέλει λόγια.

Θέλει λάμπα σκαστή, ακούγεται ψιλοτζιζικι τώρα, όχι άσχημος ήχος αλλά μπορούσε να χει juice.

Μάζεμα τα τύμπανα και σε σημεία χάνει λίγο.

Λείπει σολίδι φωτιά, στο 3.20 ότι πρέπει είναι.

Μοιάζει με Metallica αλλά who cares.

Περαστικά

Πρώτα από όλα περαστικά!!!

Το κομμάτι μου άρεσε πάρα πολύ! Μέχρι το 2:30 ήταν το αγαπημένο μου μέρος, μετά άλλαξαν τα τύμπανα και το ύφος του κομματιού (σαν πιο Black Metal στυλ) και μου άρεσε λιγότερο. Σίγουρα θα μου ταίριαζε ένα σόλο κάπου και θα υπήρχαν φωνητικά.

Μπράβο!!!

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα λογια παιδια.Οντως ο κολικος νεφρου ειναι ζορικος.Τρεις μερες κοντεψα να κλεισω σα....σουγιας!!!Μετα απο μια βδομαδα φαρμακα (και ευρημα...την καταραμενη πετρα) αισθανομαι οκ...απομενει ενας τελικος υπερηχος την Τριτη.

Θα βαλω και λογια στο κομματι...πριν λιγο τελειωσα τη μελωδια φωνης και ξαναπερασα ενα σημειο στο 1¨00 που πολυ σωστα παρατηρησατε.Σολο να μπει οκ αλλα που;Μονο αν προσθεσω ρυθμικη και σολο μετα τα τελευταια λογια και πριν το outro...δε βλεπω να χωραει καπου αλλου...

Σολο να μπει οκ αλλα που;Μονο αν προσθεσω ρυθμικη και σολο μετα τα τελευταια λογια και πριν το outro...δε βλεπω να χωραει καπου αλλου...

Φτιάχνεις ένα νέο μέρος που να αποτελείται από

2:26 - 2:39 ( προετοιμάζει το σόλο)

1:06 - 1:32 (το κουπλέ δηλαδή, τραβάει σόλα η μια κιθάρα)

Μετά παίζει ρεφραίν (κανονικά με τραγούδι, χωρίς σόλο)

μετά ξανά 2:26 - 2:39 (προετοιμάζει το δεύτερο σόλο)

2:52 - 3:05 (τραβάει σόλο η άλλη)

Όλα αυτά τα ενώνεις σε ένα μέρος που το βάζεις στο 3:05, και το κομμάτι συνεχίζεται και τελειώνει ως έχει.

Απλά μια γνώμη.

Εξαρτάται πόσο σόλο θέλεις, αν θέλεις λίγο, μειώνεις το μέρος του πρώτου σόλο στο μισό (δηλαδή 1:06 - 1:19), αν θέλεις μεγαλύτερο σόλο διπλασιάζεις το δεύτερο μέρος)

Εδω διορθωσα λιγο το σημειο στο 1:00 και προχειροπερασα vocal lines...ξερω ψιλοφαλτσαρουν αλλα...δεν ηθελα να κανω και πολλα takes...με τη γειτονια να ακουει!!!!!!!Οποτε τα αφηνω να υπαρχουν για οταν δουλευτει λιγο πιο σαβαρα.Δοκιμασα και σολακια στο 3:05 και 3:30 αλλα  μαλλον θα μπουν vocals και εκει καθως θεωρω οτι ειναι πιο ισχυρος ενας καλος στιχος για κλεισιμο απο οτι ενα καλο σολο...ισως επρεπε να του ειχα βρει θεση καπου πιο πριν στο κομματι.

Προβολή συνημμένου Nefrocimh Akolouthia W Vocal Lines.mp3

Γι' αυτό χρειάζεται σε μια μπάντα ένας τύπος σαν τον Lars που δίνει ιδέες για arrangements/ενορχηστρώσεις, είναι δυνατό εργαλείο για τους Metallica. 

Όσο για το σόλο αν νομίζεις ότι δεν βρίσκεις χώρο στο ήδη υπάρχον μπορείς να κάνεις κοπτοραπτική, πρόσθεσε κάποια μέτρα ντραμς, ηχογράφησε ένα ρυθμικό και κόλλα το με το υπόλοιπο. Και παίξε το σόλο από πάνω.

Υ.Γ. ωραίοι στίχοι, νομίζω καλύτεροι απ' το μαμά

Γι' αυτό χρειάζεται σε μια μπάντα ένας τύπος σαν τον Lars που δίνει ιδέες για arrangements/ενορχηστρώσεις, είναι δυνατό εργαλείο για τους Metallica. 

Όσο για το σόλο αν νομίζεις ότι δεν βρίσκεις χώρο στο ήδη υπάρχον μπορείς να κάνεις κοπτοραπτική, πρόσθεσε κάποια μέτρα ντραμς, ηχογράφησε ένα ρυθμικό και κόλλα το με το υπόλοιπο. Και παίξε το σόλο από πάνω.

Υ.Γ. ωραίοι στίχοι, νομίζω καλύτεροι απ' το μαμά
Θα συμφωνησω αλλα....Mεχρι το Garage.inc. Γιατι στα St.Anger...Death Magnetic και HWTSD....η δομη στα κομματια ειναι τρισαθλια.Ενω παλαιοτερα καταφερναν με μαεστρια να σε κανουν να ακους ευχαριστα 7 και 8 λεπτα κομματια τωρα αρχιζουν και κουραζουν ακομα και στα 4λεπτα με ανουσιες επαναληψεις...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back