• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

NEA Harley Benton Tele καλή για μέταλ

• Thread starter Thread starter Dr. No
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 77
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 8K
Το πρόβλημα στη πρώτη ποιο είναι; Είναι ανάποδα/αντίστροφα ή γέφυρα? 
Αριστερόχειρη κιθάρα στην οποία εχουν περάσει τις χορδές για δεξιόχειρα.

Αυτές οι κιθάρες, θεωρώ οτι κάνουν πανω κατω ό,τι όλες οι μαρκες και κατασκευαστές. Προσπαθούν να πουλήσουν ετερόφωτα "πακέτα κιθαριστικής εμπειρίας" (πχ. Fender στο 1/10 της τιμής ή Fender στο x3 της τιμής αν μιλάμε για μπουτικάδες). Καθόλου μεμπτό. Εδώ εξεταζουμε αν το όργανο αυτό στέκει στην κατηγορία τιμής του, την δικαιολογεί ή όχι. Είναι ακριβώς αυτό που ειναι. Μια κιθαρα των 100€. Ένα οργανο 3 φορές χειροτερο από μια αξιοπρεπή κόπια αλλα και τρεις φορές φθηνότερο. Όποιος συνειδητοποιεί τι παίρνει με αυτά τα χρήματα τοτε ολα οκ.

Πηρα μια Harley Benton FV με 120€ αλλαξα τον bridge μαγνητη και παιζει καλυτερα απ την FV Gibson που εχω....
Λογικο ειναι να τσουζει η τιμη των Benton τους κατα τοπους luthiers και τις εταιρειες τις ΜΕΓΑΛΕΣ στα ΜΑΓΑΖΑ που ΤΟΟΟΟΣΣΑΑΑΑ χρόνια μας επιναν το αιμα στο βωμο του brand name οι μεν και του ΤΙΜΙΟΥ ΚΣΥΛΟΥ οι δε κατασκευαστες που βαφτιζαν το μονταρισμα Warmoth υλικων ως χειροποιητο όργανο....
Φτανει το παραμυθακι.....
ουτε ταστα εξεχουν οπως στα 80s ουτε ΤΙΠΟΤΑ, set up ΑΨΟΓΟΤΑΤΟ.....ενα μαγνητακι βαζεις(αν θες το κατι παραπανω) και απογειωση!!
Θα συμφωνησω(εδω γελανε) οτι πληρωνεις παιρνεις ...αλλα η αλλη που εχει 5χιλιαρο αξιζει τοσα???Τοση διαφορα στον ηχο που παραγει το οργανο εν τελει????χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πηρα μια Harley Benton FV με 120€ αλλαξα τον bridge μαγνητη και παιζει καλυτερα απ την FV Gibson που εχω....
Λογικο ειναι να τσουζει η τιμη των Benton τους κατα τοπους luthiers και τις εταιρειες τις ΜΕΓΑΛΕΣ στα ΜΑΓΑΖΑ που ΤΟΟΟΟΣΣΑΑΑΑ χρόνια μας επιναν το αιμα στο βωμο του brand name οι μεν και του ΤΙΜΙΟΥ ΚΣΥΛΟΥ οι δε κατασκευαστες που βαφτιζαν το μονταρισμα Warmoth υλικων ως χειροποιητο όργανο....
Φτανει το παραμυθακι.....
ουτε ταστα εξεχουν οπως στα 80s ουτε ΤΙΠΟΤΑ, set up ΑΨΟΓΟΤΑΤΟ.....ενα μαγνητακι βαζεις(αν θες το κατι παραπανω) και απογειωση!!
Θα συμφωνησω(εδω γελανε) οτι πληρωνεις παιρνεις ...αλλα η αλλη που εχει 5χιλιαρο αξιζει τοσα???Τοση διαφορα στον ηχο που παραγει το οργανο εν τελει????χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Kατσε να δεις. Εχω παραγγειλει (για δωρο) την EX-84 την ακριβη (415) με τους EMG. Σε 3 μηνες παραδοση.

Λογικο ειναι να τσουζει η τιμη των Benton τους κατα τοπους luthiers και τις εταιρειες τις ΜΕΓΑΛΕΣ στα ΜΑΓΑΖΑ που ΤΟΟΟΟΣΣΑΑΑΑ χρόνια μας επιναν το αιμα στο βωμο του brand name

Σε προσκαλώ να έρθεις στο εργαστήριο για μία εβδομάδα να παρακολουθήσεις πώς βγαίνει μια κιθάρα και πόση δουλειά χρειαζεται για να στηθεί και να παρουσιαστεί σωστά ένα μέρος του οργάνου σε μικρή, τοπική κλίμακα. 6 μέρες x10 ώρες.

Καλό είναι να μην αφορίζουμε ούτε να γενικεύουμε. Θα έπρεπε να προσβληθώ κανονικά, αλλά θα σου δώσω ένα δίκιο, ως προς τον ελιτισμό και το κοινό στο οποίο στοχεύουν ορισμένοι κατασκευαστές.

Ρίξτε λίγο τους τόνους. Αυτό δεν είναι review. Αυτό είναι μίσος για όλες τις κιθάρες πλην τις low budget. 

Σε προσκαλώ να έρθεις στο εργαστήριο για μία εβδομάδα να παρακολουθήσεις πώς βγαίνει μια κιθάρα και πόση δουλειά χρειαζεται για να στηθεί και να παρουσιαστεί σωστά ένα μέρος του οργάνου σε μικρή, τοπική κλίμακα. 6 μέρες x10 ώρες.

Καλό είναι να μην αφορίζουμε ούτε να γενικεύουμε. Θα έπρεπε να προσβληθώ κανονικά, αλλά θα σου δώσω ένα δίκιο, ως προς τον ελιτισμό και το κοινό στο οποίο στοχεύουν ορισμένοι κατασκευαστές.

Ρίξτε λίγο τους τόνους. Αυτό δεν είναι review. Αυτό είναι μίσος για όλες τις κιθάρες πλην τις low budget. 
Στα 35 χρονια που παιζω κιθαρα και ασχολουμαι ψαχνω ρωταω μαθαινω , ξερω πολυ καλά τι λεω ειδικα για το παρελθόν που ΤΟΝΙΣΑ
Σεβομαι την αποψη σου, εκτιμω οτι σεβεσαι κι εσυ την δικη μου
Δυσκολο μεσω γραπτων μηνυμάτων να γινει σωστη συζητηση...
Π.Χ ποση ειναι η διαφορα στο τελικο αποτελέσμα μιας κιθαρας χειροποιητης των 3000€ + (εχω μια του κυρ Βαγγελη)απο την μαπα Benton(γτ ετσι τις λενε(δεν ειναι ολα επι προσωπικου για να θιχτείς) ολοι για να πουλησουν την δικη τους ξεχωριστη πραματεια) σε αυτο που θα ακουσουμε απο τον τίμιο ΚΑΤΑΝΑ ή το AXE FX ???

Όντως ειναι μεγαλη κουβέντα αρκεί να μη γινεται με αφορισμούς και επιθετικότητα. Σε ό,τι με αφορά δεν τσουζει-όπως λες-καθόλου η HB ή η καθε κιθαρα των 100€, εμένα, αλλά αυτον που θα την πάρει. Με χαρά αντι-προτείνω όργανα των 250/300€ ως αξιόπιστα ακομη και για επαγγελματική χρήση. Αυτοί οι οργανοποιοί που απαξιώνουν αυτά τα όργανα βρισκονται σε άρνηση και δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους. Είναι ένα αναλώσιμο προϊόν, εχουν περάσει εκατοντάδες τέτοια από τα χέρια μου. Στοχεύει εκεί ακριβώς που ανέφερα στο προ-προηγούμενό μου post. Η δε διαφορά τους με τα όργανα των 250-300€ ειναι χαώδεις, εκτός αν θεωρείς ότι όταν χτυπάς ξύλο, ακούγεται ήχος ξυλου, οπότε ναι, αν αυτο περιμένεις, αυτό έχεις. 

Έχεις το attitude τύπου "shut up and play the damn thing" και μαζί σου, συμφωνώ σε πάμπολλες περιπτώσεις και κανένα προβλημα αν αρνείσαι να καλύψεις τη διαφορά από τα 150 στα 3000€. Πάντως δεν είναι ηλίθιοι ούτε αυτοί που αγοράζουν/κατέχουν όργανα των  3000€ αλλά ούτε και αυτοί των 150. Και ούτε απατεώνες αυτοί που πουλούν/φτιαχνουν όργανα των 3000. 

Η διαφορά στον ήχο και η ευτυχία που αντλούν κάποιοι από τον ήχο αυτό καθεαυτό και την ευφορία που προκαλεί ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό του ήχου, δυστυχώς δεν περιγραφεται. Το ίδιο και η ανταπόδωση/αλληλεπίδραση αυτού με το αντικειμενο που τον παράγει. Ειτε αυτό ειναι των 100, ειτε των 10000€. Πολύ ευχαρίστως να μαζευομασταν και να τα λέγαμε δια ζώσης συχνά πυκνά. Άλλοι με τους πυκνωτές, άλλοι με τα ποτενσιόμετρα, άλλοι με τα κσύλα, άλλοι με τα alnico vs ceramic και μπορώ να συνεχισω ως το βράδυ. Είναι ωραίο πράμα οι κιθάρες

FB_IMG_1605097431896.jpg

Η διαφορά στον ήχο και η ευτυχία που αντλούν κάποιοι από τον ήχο αυτό καθεαυτό και την ευφορία που προκαλεί ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό του ήχου, δυστυχώς δεν περιγραφεται. Το ίδιο και η ανταπόδωση/αλληλεπίδραση αυτού με το αντικειμενο που τον παράγει
Οι περισσότεροι σχεδόν πάντα αναφέρουν τον ήχο 

Εγώ αυτό που εισπράττω από την ακριβή κιθάρα μου είναι άνεση / playability , αίσθημα σιγουριάς και σταθερότητας .... Αυτό δεν μου το έχει προσφέρει καμία κιθάρα μέχρι στιγμής από όσες είχα , είτε 1000€ είτε κάτω των 500€. 

Και δεν ήθελε και " ένα καλό σεταπ για να στρώσει " . Φρόντισε ο κατασκευαστής και εγώ 3 χρόνια ασχολούμαι μόνο με το truss rod

Για μένα μιλάω πάντα . Ας έχει ο καθένας οποία άποψη θέλει , υγιέστατο είναι να ακούμε όλες τις απόψεις . Εγώ πάντως,  είμαι θύμα και φθηνό όργανο δεν ξαναπαίρνω μετά την εμπειρία μου με αυτή που έχω 

Με κίνδυνο να ακουστώ πολύ μαλάκας (και αφού συμφωνήσω στις παρατηρήσεις σας με αντοχή, playability, attention to detail) αλλά δεν με νοιάζει, εννοείται ότι ΚΑΙ ο ελιτισμός παίζει ρόλο. Κάνω (υπό κανονικές συνθήκες) πάνω από 100 gigs τον χρόνο, δεν θα πάω με κινέζικη κιθάρα. Γιατί είμαι ο Lord_Goumis και ο Lord_Goumis δεν παίζει με κινέζικες γιατί έτσι ? . Μου έχει τύχει πολλές φορές να με ρωτήσουν τουρίστες ''is this a real Gibson?'' ''Yes'' ''Wow, it's pretty'' (λες και κρατάω κανα τίμιο ξύλο ξερω'γω). Δεν είναι τυχαία τα slogan ''only a Gibson is good enough'' ή ''make History'' με τις Fender. Και καλά ''με τις Fender γράφτηκε η Ιστορία, όχι με τις HB, οπότε γράψε και εσύ την δική σου''. Το μάρκετινγκ δεν είναι τυχαίο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στις συνθήκες που παίζουμε, ούτε εγώ ούτε το κοινό θα καταλάβαινε την διαφορά με μια κινέζικη.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι υπάρχουν παιχταράδες που παίζουν με HB ένα εκατομμύριο φορές καλύτερα από μένα (έχω έναν Ιταλό διαδικτυακό φίλο σρεντερά που όλο με την HB ανεβάζει κλιψ και φώτος, και ο τύπος έπαιξε support στους Megadeth... έχει και φωτό με Mustaine).

Aπό την άλλη, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα κράξω τον Janick Gers ο οποίος βγήκε στην σκηνή σε κομμάτι με drop D με την epiphone les paul custom των 400 ευρώ μην τυχόν και κλαίει τα λεφτά του αν την σπάσει με τα ακροβατικά του. Σε λάιβ των maiden είσαι ρε γύφτοοοοοοοο παίξε με original black beauty και άσε τα χορευτικά και τα καραγκιοζιλίκια ρεεεεε (εννοείται ότι μια χαρά κιθάρα είναι η Epi LP Custom).

(λογικά θα φάω πολύ κράξιμο γι αυτό το ποστ, αλλά ρε παιδιά για ένα ψώνιο ζούμε όλοι, και πέρα από το ''value for money'' υπάρχει και το eye candy του πράγματος ? )

Με κίνδυνο να ακουστώ πολύ μαλάκας

Αν τα παρακάτω που είπες σε κάνουν μαλάκα και ψώνιο, τότε είμαι κι εγώ. Θα μου πεις "ποιος είσαι εσύ ρε Bill Trantos να θες και οργανάρες για να παίξεις;!" και ίσως να έχεις δίκιο, αλλά αυτά μ'αρέσουν, αυτά εμπιστεύομαι.

Με μία κιθάρα έχω μείνει κι αυτή είναι μια high end Tokai, το προτίμησα από το να έχω 3-4 του σορού. Κανένα θέμα και με τις πολύ οικονομικές κιθάρες, είναι πολύ καλό να υπάρχουν ώστε η αρχή της μουσικής περιπέτειας κάποιου να γίνεται όσο πιο εύκολα γίνεται. Πέρα από αυτό όμως, για μένα δεν κάνουν.

Ναι, υπάρχουν 1 στις 10.000 που "παίζουν". Καλύτερα να παίξω Κίνο. 

Είναι αρρώστια για μένα η μουσική, θέλω να έχω καλά όργανα και καλό εξοπλισμό, ακόμα και σε techno production VSTs που αγοράζω τελευταία. 

Το αν μια κιθάρα των 300 έχει δεκαπλάσια διαφορά με μία των 3000 δεν είναι ερώτημα που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που τους αφήνουμε συχνά απ'έξω γιατί μας βολεύει.

Προσωπική εκτίμηση, καλύτερα λίγα και καλά, ή καλύτερα υπομονή για κάτι που αξίζει.

Θα μου πεις "ποιος είσαι εσύ ρε Bill Trantos να θες και οργανάρες για να παίξεις;!" και ίσως να έχεις δίκιο, αλλά αυτά μ'αρέσουν, αυτά εμπιστεύομαι.

Κανείς δεν πρόκειται (και δεν έχει το δικαίωμα) να το πει αυτό σε σένα ή σε μένα ή στον οποιοδήποτε, από την στιγμή που σκάει τα γκαφρά ?

Πρέπει να είναι κανείς πολύ αρχάριος ή κακός παίκτης για να πει κάποιος από το κοινό ''πω ρε φίλε, τι διάολο παίζει αυτός? αδικοχαμένη πάει η PRS''.

Having said that, εγώ όντας εγώ, δεν ακουμπάω όργανα του 150ρικου, δεν γουστάρω τα κινέζικα, είμαι σνομπ, είμαι ψώνιο, είμαι ''έλιτιστ'' (καλά, δεν φτάνω και στο άλλο άκρο (CS), υπάρχει και ένα όριο στο πορτοφόλι και στην εμπιστοσύνη στις κιθαριστικές μου ικανότητες ?) δεν τα καταδέχομαι ρε παιδιά ?Δεν πα' να λένε ''value for money'' και τέτοια, εγώ έχω κόλλημα με το brand

Και πολυ καλα κανετε που θελετε ενα πραγμα καλο, φιρματο και ακριβο. Το εχω και εγω το "κολλημα" αυτο με καποιες κατηγοριες προιοντων, αλλα οχι για μουσικο εξοπλισμο.

Με τα brand, γενικοτερα, δεν εχω κανενα κολλημα. Θα αγορασω οτιδηποτε με βολευει και μου καλυπτει τωρινες και μελλοντικες μου αναγκες. Δεν νομιζω να αλλαζα ποτε δεκα κιθαρες των 500 ευρω με μια ή δυο αξιας 5000 ευρω. Γουσταρω πολυ ολες τις κιθαρες που εχω, για διαφορετικο λογο καθε μια, και τις χαιρομαι ολες, καθως τις εχω φερει στα μετρα μου. Με μια ή δυο καλες κιθαρες θα αισθανομουν "φτωχος". Ασε που δεν μπορω να με φανταστω να διδω 2500+ χιλιαρικα για ηλεκτρικη. Δεν εχει τοση αξια, για μενα, με τιποτα. Εχω παιξει με τετοια οργανα. Ειναι ωραια, αλλα δεν θα πληρωσω 1000% της αξιας πχ μια V100 για να εισπραξω ενα 5-10% παραπανω σε αποδοση (τοσο το αντιλαμβανομαι).

Οι απαιτησεις, η προσαρμοστικοτητα και τα στανταρ του καθενος διαφερουν. Και φυσικα ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.

Στο 16.40 η απαντηση σου...
Aπαντηση σε τι? Δεν ειπα τιποτα.
Απλα βρηκα με τι επαιζε (software), γιατι μου αρεσε ο ηχος του να το ψαξω, επειδη δεν μου αρεσε κανενα software απο οσα εχω δοκιμασει.
(Θα μου πεις και οταν ακουσα το bias fx απο εναν αλλο, τρελλαθηκα, αλλα στα δικα μου χερια το αισθανομουν λες και επαιζα με γαντια οξυγονοκολλησης).
Η πενα του δινει πολυ χαρακτηρα στον ηχο του, παρατηρησα.

.

Θα μου πεις και οταν ακουσα το bias fx απο εναν αλλο, τρελλαθηκα, αλλα στα δικα μου χερια το αισθανομουν λες και επαιζα με γαντια οξυγονοκολλησης.

Πολύ ωραίο αυτό.

Άλλο τι ακούς, και άλλο τι αισθάνεσαι όταν παίζεις.

Ακόμα και αυτό που αισθανόσουν άσχημα όταν έπαιζες αν το ακούσεις μετά μπορεί να είναι θεϊκό.

Έχει να κάνει με την αίσθηση, και το τι μετράει περισσότερο για σένα (και τον καθένα) όταν παίζεις.

Αν βέβαια αισθάνεσαι καλύτερα, θα παίξεις και καλύτερα.

Αν συνηθίσει κάποιος αυτή την "νοσοκομειακή" αίσθηση ή δεν τον ενοχλεί, μια χαρά θα είναι.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back