Να ανεβάσω τη μουσική μου στο internet;

Evilnye είπε:
Και πόσο μάλλον όταν και εσύ θεωρείς και δίνεις αξία σε καλλιτέχνες οι οποίοι κάνουν κάτι χωρίς να προσβλέπουν απαραίτητα στο οικονομικό κέρδος, νομίζω ότι κάτι κερδίζουν που τους ακούω εγώ και θα τους συστήσω και σε δυο φίλους μου.
Τι είναι αυτό το "κάτι" που κερδίζουν; Πως θα το περιέγραφες;

 
matawan είπε:
Το μεγαλυτερο ζητημα που ανακυπτει απο ολη αυτη τη διαδικασια, κατα την ταπεινη μου γνωμη, ειναι συνδεση της μουσικης δημιουργιας με αυτο που τα τελευταια χρονια μαθαμε και αποκαλουμε "social networking".
Αγαπητέ matawan, δεν καταλαβαίνω την σύνδεση.

Τα περισσότερα συγκροτήματα που έχω ανακαλύψει(ή παρακολουθώ) μέσω myspace, δεν τα γνωρίζω προσωπικά, ούτε γνωρίζω τους ακροατές τους. Το μόνο πεδίο στο οποίο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για social networking είναι η δυνατότητα σχολιασμού. Και εκεί, όμως, τα σχόλια αφορούν, τις περισσότερες φορές, την μουσική του χρήστη ή την διαφήμιση κάποιας άλλης μουσικής.

Απ’ όσο ξέρω το facebook(του οποίου δεν είμαι χρήστης, άρα δεν το γνωρίζω καλά) λειτουργεί με άλλους όρους.

 
trolley είπε:
Τι είναι αυτό το "κάτι" που κερδίζουν; Πως θα το περιέγραφες;
Ακροατές ή γενικά άτομα που ενδιαφέρονται για το τι παίζουν;

 
kostri είπε:
Αγαπητέ matawan, δεν καταλαβαίνω την σύνδεση.

Τα περισσότερα συγκροτήματα που έχω ανακαλύψει(ή παρακολουθώ) μέσω myspace, δεν τα γνωρίζω προσωπικά, ούτε γνωρίζω τους ακροατές τους. Το μόνο πεδίο στο οποίο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για social networking είναι η δυνατότητα σχολιασμού. Και εκεί, όμως, τα σχόλια αφορούν την μουσική του χρήστη ή την διαφήμιση κάποιας άλλης μουσικής.

Απ’ όσο ξέρω το facebook(του οποίου δεν είμαι χρήστης, άρα δεν το γνωρίζω καλά) λειτουργεί με άλλους όρους.
Χονδρικα - οσους περισσοτερους "φιλους" εχει ενας μουσικος, οσα περισσοτερα views εχει το myspace του και ολα αυτα, τοσο περισσοτερο "επιτυχημενος" θεωρειται. Αυτες οι παραμετροι εντασσονται σε αυτο που λεμε social networking. Οσον αφορα στο κομματι της "κοινωνικης επαφης" προφανως και δεν εννοουσα την προσωπικη επαφη, αλλα το πως μεσω των οποιων μουσικων επιλογων, εντασσομαστε σε εναν κυκλο. Πως η "εικονικη" μας ταυτοτητα διαμορφωνεται μεσα απο την επιλογη των "φιλων" μας. Επισης , κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια...Το οτι εσυ εχεις επιλεξει να χρησιμοποιεις ετσι το δικτυο δε σημαινει οτι το ιδιο συμβαινει με την πλειονοτητα.

 
matawan είπε:
Χονδρικα - οσους περισσοτερους "φιλους" εχει ενας μουσικος, οσα περισσοτερα views εχει το myspace του και ολα αυτα, τοσο περισσοτερο "επιτυχημενος" θεωρειται.
Οκ, κατάλαβα τι εννοείς και δεν αντιλέγω.

Επίσης δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε αυτό, θεωρητικά. Όσο για την πράξη, έκανα τις παρατηρήσεις μου στην σελίδα 2.

Επισης , κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια...Το οτι εσυ εχεις επιλεξει να χρησιμοποιεις ετσι το δικτυο δε σημαινει οτι το ιδιο συμβαινει με την πλειονοτητα.
Έφερα το δικό μου παράδειγμα για να δείξω τις δυνατότητες του μέσου. Αυτό είναι ένα για όλους. Δεν νομίζω πως (γίνεται να) κρίνω αλλότρια πράγματα, στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 
trolley είπε:
@Nikolas (παρ' ότι δεν απάντησε)

Νικόλα, το ότι υπάρχουν 23.000 που ενδιαφέρονται γι'αυτό το είδος μουσικής μπορούσα να στο πω και εγώ - δε χρειαζόταν να ασχοληθείς με το ίντερνετ για να το γνωρίζεις. Αυτή η πληροφορία είναι ισοδύναμης αξίας με το να πεις "το noiz έχει 30.000 μέλη" ή να πεις "υπάρχουν 34.456 κιθαρίστες που τους αρέσει να τρώνε τουλούμπα" - δηλαδή δεν έχει ΚΑΜΙΑ αξία απολύτως. Δεν είναι καν στατιστικό δεδομένο - είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που ενδιαφέρονται για τέτοιες μουσικές, αλλά το ΑΝ μπορείς να τους απευθυνθείς με τρόπο ΠΕΙΣΤΙΚΟ και ΔΙΑΡΚΗ... ΑΥΤΟ είναι το πραγματικό ζητούμενο. Και εκεί - ας το ξαναπώ - πρέπει να επενδύσεις.
Ειναι Κυριακή! Ήμουν εκτός! ;)
Με λίγα λόγια έχω και ζωή έκτός του νοιζ! χεχε...

Δεν είναι το ίδιο με τα 30,000 μέλη του νοιζ. Η στατιστική είναι πολύ πιο συγκεκριμένη σε αυτήν την περίπτωση.

Το πως θα τους απευθύνω αυτό που θέλω να παρουσιάσω και να πουλήσω, φυσικά και έχει να κάνει με το marketing και με την γενική ποιότητα του προϊόντος (αν και έχω αμφιβολέις για την ποιότητα στη μουσική).

Αλλά σε διαβεβαιώνω ότι αυτοί που με έχουν ακούσει τσάμπα για 5 λεπτά ξέρουν ότι αυτό που έχουν ακούσει είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που έχω να προσφέρω, και την ποιότητα που μπορώ να το προσφέρω. Συν τις άλλης υπάρχουν και άνθρωποι που αυτό το 5λεπτό το εκτιμούν! Ακόμη και αν δεν το πιστεύεις! ;)

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δε ξέρεις τι έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχεις εκτενή γνώση τεχνικών marketing και promotion σύμφωνα με τα λεγόμενά σου σε αυτό το θρεντ... ;;;

 
trolley είπε:
Επιστρέφοντας στο θέμα, γράφει ο Jazzjoker, αναφερόμενος στη σχέση ανάμεσα στο Myspace και το Facebook ότι "Νομίζω ότι όποιος τα βάζει στο ίδιο καζάνι και τα απορρίπτει συλλήβδην, απλώς δεν τα ξέρει αρκετά καλά.". Η απάντησή μου είναι "Ναι, ή αυτό, ή τα ξέρει καλύτερα από εσένα". Και τα δύο είναι site κοινωνικής δικτύωσης - απλά στη περίπτωση του myspace κατέληξε να θεωρείται "λημέρι" καλλιτεχνών επειδή υπερβολικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων (που δεν πιστεύουν στο ίντερνετ αρκετά ώστε να επενδύσουν κάποιο ποσό) το χρησιμοποιεί σαν τέτοιο.
Άρα ο Jazzjoker έχει ένα δίκηο. Παρότι και τα δύο sites πράγματι ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία, το γεγονός ότι το ένα κατέληξε να είναι "στέκι καλλιτεχνών" ενώ το άλλο κατέληξε να είναι μια μορφή online μπουρδέλου δημιουργεί κάποια διαφοροποίηση. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ: με μια περιήγηση στο myspace μπορώ να μάθω γρήγορα για συναυλίες που με ενδιαφέρουν ή να ενημερωθώ για μπάντες/μουσικούς που διέφευγαν της προσοχής μου (και πολλά άλλα), ενώ στις λιγοστές μου περιηγήσεις στο fb το πιθανότερο είναι να βυθιστώ στο λάκκο με τα σκατά.

 
theoctapus είπε:
Αν παίρνεις τον (σ.π. "καλλιτεχνικό") εαυτό σου στα σοβαρά και θες να επενδύσεις στην "τέχνη" σου, ένα facebook και ένα myspace δεν κάνουν τίποτα. Δικαιολογούνται πρακτικά μόνο κατά το ξεκίνημα αλλά πρέπει σύντομα να αντικατασταθούν από πιο σοβαρά διαδικτυακά μέσα.
Αν και το αν το παίρνεις ή όχι "σοβαρά" μπορεί να αμφισβητηθεί, νομίζω ότι συμφωνώ με το παραπάνω.

Διαφορετικά (το myspace) μια χαρά είναι σαν cheepo carte de visite του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Τουλάχιστον εγώ γνώρισα γκρουπ που με άλλες συνθήκες δεν θα είχα γνωρίσει και νομίζω ότι μας άκουσαν άνθρωποι που διαφορετικά δεν θα μας άκουγαν.

Αλλάζει κάτι αυτό; Πιθανότατα όχι αλλά μπορεί και ναι.

Σαν κοινωνική δικτύωση δεν το χρησιμοποιώ καθόλου ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Δεν προλαβαίνω ούτε καν να ανταποκριθώ στην υπάρχουσα κοινωνική μου δικτύωση.

 
trolley είπε:
Ο μόνος τρόπος για να κάνεις οτιδήποτε άξιο λόγου στο ίντερνετ, είναι μέσα από έναν προσωπικό δικτυακό τόπο. Οποιαδήποτε συμμετοχή σε κάτι σαν το myspace ή το facebook είναι χάσιμο χρόνου.

Αυτοί οι δικτυακοί τόποι προσφέρουν μία αίσθηση ποικιλλιάς στον επισκέπτη τους, κάτι που τους κάνει (κατ' αρχήν) αρεστούς, αλλά σύντομα η πρώτη αίσθηση μετατρέπεται σε σύγχυση και ενόχληση.

Δεν έχω δει ποτέ σελίδα καλλιτέχνη στο myspace που να μην είναι φαιδρή, ή που να καταφέρνει να μεταφέρει κάτι από την προσωπική του αισθητική. Το επισκέπτομαι μόνο κατόπιν συγκεκριμένης σύστασης και μόνο αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ακούσω τη δουλειά κάποιου.

Όσοι θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους μέσα από το ίντερνετ, ας κλείσουν ένα κατάλληλο domain name, και ας ανεβάσουν ακόμη και λίγες, αλλά πολύ προσεγμένες σελίδες με τη δική ΤΟΥΣ πρόταση.

Αυτά για αρχή.

Υ.Γ. Είχα γράψει το παραπάνω όταν είδα την απάντηση του marathon. Ανταπαντώ ότι δεν υπάρχει "παγκόσμιο γούστο" αλλά ακόμη και αν υπήρχε, δεν ξέρω γιατί θα μας ενδιέφερε να του απευθυνθούμε.

-1

 
Jazzjoker είπε:
Εγώ πάλι παρακολουθώ το θέμα κι έχω την άποψή μου αλλά για κάτι άλλο μου ήρθε να γράψω κι ελπίζω να μην πάει αλλού η κουβέντα. Έχω υπάρξει χρήστης του facebook (no more) και είμαι χρήστης του myspace. Την ταύτιση αυτών των δύο, δεν την καταλαβαίνω.

Νομίζω ότι όποιος τα βάζει στο ίδιο καζάνι και τα απορρίπτει συλλήβδην, απλώς δεν τα ξέρει αρκετά καλά.
σωστα!αλλο facebook κι αλλο Myspace!!

 
ωραιες οι αποψεις σας και η γνωμη του καθε ενος περι social networking και μουσικης αλλα εγω αυτο που ξερω ειναι οτι μεσα απο fb,myspace και αλλες σελιδες που εσεις ''πυροβολειτε'' και στις οποιες προωθω την δουλεια μου και την μουσικη μου βρηκα δουλεια και μπορεσα να βγαζω το νυχτοκαματο μου για να πληρωνω τους λογαριασμους μου και να δουλευω πανω σ αυτο που μ αρεσει στην τελικη..κι οχι σ αυτο που μου επιβαλλουν.Επισης γνωρισα και ανθρωπους που ειτε συνεργαζομαι μαζι τους ειτε ηρθαν να με ακουσουν-δουν στο μαγαζι που επαιζα που υπο αλλες συνθηκες μπορει να μην τους γνωριζα καν οποτε οποιος ξερει να χρησιμοποιει σωστα το ιντερνετ για να προωθησει την δουλεια του κερδιζει αλλιως καθεται και το ''πυροβολει''!!

και εννοειτε οτι απ το να παω και να παρακαλαω τις δισκογραφικες προτιμω να ανεβασω την μουσικη μου στο myspace και στο καθε myspace!

αυτα! :)

 
Είμαι λοιπόν ο φίλος του Marathon που δεν έχει καλλιτεχνικές αξιώσεις  :)

Λυπάμαι που απαντώ με τέτοια καθυστέρηση αλλά μόλις πήρα χαμπάρι το θέμα.

Δέν θέλω να αναφερθώ στο καλλιτεχνικό μέρος της συζήτησης  ,αφού  χωράει πολύ κουβέντα και  άλλωστε δεν είναι και το θέμα.

Κατά την άποψή μου ένας δημιουργός (ανεξαρτήτως μεγέθους) έχει την ανάγκη να επικοινωνεί την δημιουργία του ,είναι μέρος της ίδιας του της εκπαίδευσης .Το διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να καταφέρεις κάτι τέτοιο .Όποιος ψάχνει καλό είναι και να μοιράζει. Η διαδικασία της αναζήτησης στην δημιουργία είναι κάτι πού δεν σταματάει ποτέ, το μόνο που έρχεται να αλλάξει τα πράγματα είναι ο "Επαγγελματισμός" .

Ο επαγγελματίας λοιπόν ,είτε αυτός είναι φωτογράφος είτε μουσικός κάνει τον συμβιβασμό να βιοπορίζεται μέσω της "τεχνικής" του, η δημιουργία του συνήθως μετά την παράδοση, δεν του ανήκει ή τουλάχιστον ,δεν του ανήκει ένα μεγάλο μέρος της (εκδότες ,δισκογραφικές ,πελάτης ,εκκλησία ....).

Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν ,που βρίσκεται κάποιος σε δημιουργική αναζήτηση ,υπάρχουν μερικές εκατοντάδες ιστότοποι για να μοιράσει την δημιουργία του και να την συζητήσει ή να την προβάλει. Η επιλογή έχει να κάνει καθαρά με το κριτήριο του ...μάστορα .

Στην δεύτερη περίπτωση που κάποιος είναι επαγγελματίας  ,ή που θέλει να γίνει, υπάρχουν μερικές δεκάδες που μάλιστα σου δίνουν το δικαίωμα να αφαιρέσεις την δημιουργία σου όταν εσύ θέλεις  ακόμα και εάν έχεις εισπράξει από αυτήν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ .Αυτό είναι ένα από τα καλά του λεγόμενου Crowdsourcing. Άλλο ένα καλό είναι ότι την θεματολογία την επιλέγεις εσύ, κανένας δεν σου λέει τι να κάνεις (εκδότες ,δισκογραφικές ,πελάτης ,εκκλησία ....).

Τώρα το εάν είναι τέχνη ....ούτως η άλλως δεν το κρίνει ποτέ ο δημιουργός.  :D

Περισσότερα εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=187151.0

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top