My New PartsCaster. Δειτε, προτεινετε και μελλοντικα ακουστε!

οκ man. θα γινει το εγχειρημα και θα ανεβουν νεα κλιπς μολις μου ερθει το pickguard.

off topic.

(το pickguard ερχεται απο γερμανια μαζι με μια american standard stratocaster 2008 , 3 tone sunburst , rosewood neck , για τον γιο του κουμπαρου μου - ο οποιος παρεπιπτοντως πηγαινει 1η λυκειου τωρα και ειναι πολυ "βρωμοχερο" στην κιθαρα- :o :o :o

οποτε την προσεχη εβδομαδα αναμενεται M.B.T = Mega Blind Test , ΑΝΑΜΕΣΑ στις strat plus '97 / EJ signature / American Std strat 2008 / και το "μωρο" αυτου του τοπικ)

οπως καταλαβαινετε θα πεσει πολυ γελιο! 8) 8)

images
!

-"ξεθαβοντας" το τοπικ-

μετα λοιπον απο πειραματισμους , τοποθετησα στην partscaster , ενα mint green s-s-s pickguard και ενα σετ tonerider pure vintage pups.πολυ ωραιοι σε χροια!!

ειχα εναν fender 5θεσιο , ενα jack plate κλπκλπκλπ και αφου "εκαψα" το κολλητηρι και τηρησα με θρησκευτικη ευλαβεια το wiring diagramm απο το site της duncan , τοποθετηθηκαν τα ανωτερω στη κιθαρα , μπηκαν 11αρες χορδες , "σεταριστηκε"   και ιδου το αποτελεσμα.....

TO    Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α :

εχω πολυ hum σε ολες τις θεσεις του επιλογεα το οποιο σταματαει μονο αν ακουμπησω το δαχτυλο μου στο jack plate.

το "ξηλωσα"  τα ξανακανα παλι απο την αρχη και δεν εβγαλα ακρη...

τι κανω???

καλώδιο και στην κάλτσα αν βαριεσαι....

Superfunk είπε:
προφανως δεν εχεις γειωσει το Tremolo . ;)
+1

πισω στο spring claw πρεπει να βγαινει ενα καλωδιο που να καταληγει στη γη, μεσω του wiring της κιθαρας.

Αυτο σου γειωνει τις χορδες.

.....βεβαια θα το ξαναπω, αλλα σαν το star grounding δεν εχει!  ;)

alderbody είπε:
+1

πισω στο spring claw πρεπει να βγαινει ενα καλωδιο που να καταληγει στη γη, μεσω του wiring της κιθαρας.

Αυτο σου γειωνει τις χορδες.

.....βεβαια θα το ξαναπω, αλλα σαν το star grounding δεν εχει!  ;)
Που σημαίνει ότι αν έχει κάπου όλες τις γειώσεις μαζεμένες κόλλησε και το καλώδιο από το spring claw στο ίδιο σημείο. Αν πάλι δεν είναι οι γειώσεις σου μαζεμένες.... μη σκας και πολύ :).

harilatron είπε:
Που σημαίνει ότι αν έχει κάπου όλες τις γειώσεις μαζεμένες κόλλησε και το καλώδιο από το spring claw στο ίδιο σημείο. Αν πάλι δεν είναι οι γειώσεις σου μαζεμένες.... μη σκας και πολύ :).
Ακριβως! Και για να ειμαστε ακομα ...ακριβεστεροι, δες εδω λεπτομερειες  ;)

παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες.

πανω στα ποτενσιομετρα εχω τις γειωσεις.ειναι ολες σε ενα σημειο εκτος απο μια που ειναι κατι χιλιοστα παραδιπλα. εχω βαλει και το ground καλωδιο που πηγανει στην βαση των ελατηριων του τρεμολο....

την ξανανοιγω για να δω τι μπορω να κανω...ειμαι με το κολλητηρι ανα χειρας...και αποψε δουλευω...ισως καταφερω τιποτα... ::)

να σας πω και το αλλο που παρατηρησα:

ο βομβος σταματαει τελειως στην 2 και 4 θεση , οταν

1) ακουμπησω το δαχτυλο πανω στο jackplate

2) οταν κλεισω τελειως το κατω-κατω tone pot.

καμια ιδεα???????

Κανονικά jackplate και γέφυρα είναι συνδεδεμένα και τα 2 στη γη (άρα και μεταξύ τους) και άρα θα έπρεπε να σταματάει και όταν ακουμπούσες τη γέφυρα/χορδές. Έλεγξε το καλώδιο του spring claw πρώτο! :)

ναι. αυτο φαινεται μια χαρα. να δοκιμασω να κολλησω τα 2 καλωδιακια εξοδου αντιστροφα στο jack??

πειραζει??

(εντος 3 λεπτων ποσταρω και οσο πιο καθαρη φωτο μπορω....)

ιδου....οσο μπορει να φαινεται.αντιστρεψα τα καλωδια στο τζακ εξοδου και δεν υπηρξε αποτελεσμα....

βλεπετε τιποτα "στραβο" ?? ?? ???

spimav_z είπε:
ναι. αυτο φαινεται μια χαρα. να δοκιμασω να κολλησω τα 2 καλωδιακια εξοδου αντιστροφα στο jack??

πειραζει??
εμενα κατι τετοιο μου μυρισε...

"φρεσκαρισα" τις κολλησεις , αλλαξα τα καλωδια στην εξοδο , εβαλα το καλωδιο στης γειωσης πανω στο ενα pot μαζι με τα υπολοιπα , αλλα κανενα αποτελεσμα.....

εχεις δοκιμασει με το beeper στο πολυμετρο σου αν εχεις συνεχεια μεταξυ γειωσης και spring claw?

Να πώ ένα ηλίθιο?...έχεις βιδώσει καλά τα ποντεσιόμετρα πάνω στο pick? Μου έτυχε να παίζουν οι βίδες κάτω από τα πλαστικά καπάκια και έκανε θόρυβο...

τα pots ειναι σφιχτα βιδωμενα.

πολυμετρο δεν εχω και ουτε ξερω πως να το χειριστω-μετρησω κλπ

Πολύ παράξενο βρε Σπύρο να έχεις τόσο θόρυβο...

Εγώ όταν τους είχα αυτούς τους μαγνήτες (όπως σου είπα και στο PM), δεν είχα παραπάνω θόρυβο στις θέσεις 1,3 & 5 από αυτόν που συνήθως έχει μια τυπική strat...

Οι άλλες 2 strat σου είναι αθόρυβες όταν παίζεις με τον ίδιο ενισχυτή και στον ίδιο χώρο;

Και αν ναι, (χαζή ερώτηση) εσύ έχεις κάνει τις κολλήσεις και σε εκείνες;

elavd είπε:
Πολύ παράξενο βρε Σπύρο να έχεις τόσο θόρυβο...

Εγώ όταν τους είχα αυτούς τους μαγνήτες (όπως σου είπα και στο PM), δεν είχα παραπάνω θόρυβο στις θέσεις 1,3 & 5 από αυτόν που συνήθως έχει μια τυπική strat...

Οι άλλες 2 strat σου είναι αθόρυβες όταν παίζεις με τον ίδιο ενισχυτή και στον ίδιο χώρο;

Και αν ναι, (χαζή ερώτηση) εσύ έχεις κάνει τις κολλήσεις και σε εκείνες;
ηλια , οι αλλες δυο εχουν τον "τυπικο" θορυβο. τις κολλησεις τις εκανα εγω στους tonerider. η ej ειναι "μαμησια" ενω στην strat plus το pickuard ηρθε ετοιμο απο τον ντουκα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back