Music Man Cutlass - Γουστάρετε αυτό το κιθαρόνι?

sotiroubas

Νέο μέλος
Πόντοι
16

Η μπαταρία που έχει από πίσω κόβει όλο τον θόρυβο(hum), εαν τελειώσει τι γίνεται αρχίζει το γκζζζ δεν κατάλαβα, κάπου λέει ότι χάνεις κάτι από τον κανονικό ήχο των μαγνητών λόγω του ''κυκλώματος'' αυτού.

Παρ'αυτά μ'άρεσε η κυρία με τα λευκά(ας έλειπε και το pickguard), σε άλλα χρώματα δεν λέει.

1500 ντόλαρς.

Γιά σπέκς εδώ: https://www.music-man.com/instruments/guitars/cutlass

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καταπληκτικη κιθαρα,τοσο σε σχεδιασμο,οσο και σε ηχο και κατασκευη.

Η μπαταρία που έχει από πίσω κόβει όλο τον θόρυβο(hum), εαν τελειώσει τι γίνεται αρχίζει το γκζζζ δεν κατάλαβα,
Cutlass Guitar Electronics Overview – Ernie Ball Music Man

Δεν...καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις....ενα active dummy coil κυκλωμα εχει για να μην εχει 60 cycle hum

Επισης εχει ενσωματωμενο buffer για να μην υπαρχει απωλεια σηματος οταν χρησιμοποιεις μακρια καλωδια ή πολλα πεταλια .... η μπαταρια φανταζομαι ότι αν...τελειωσει (περιπου 6-7 χρονια ανα μπαταρια υπολογιζω)....απλα δεν θα δουλευει το buffer & θα ειναι σαν ΟΛΕΣ τις αλλες ηλεκτρικες κιθαρες με μονους μαγνητες χωρις dummy coil (εχεσθην η φορας εις το αλωνιον δηλ.  ;D).

ειδικα σε αυτο το χρωμα ειναι κουκλαρα

τριχες κατσαρες,κανεις δεν εχασε απο ενα υψηλης ποιοτητας low impendance buffer.

Ας σχεδιασουν κατι δικο τους.

Πιο ομορφο θα βγει απο μια στρατ που την σχεδιασε τυφλος μεθυσμενος σε σεισμογενη περιοχη.

georgekz750 είπε:

Πιο ομορφο θα βγει απο μια στρατ που την σχεδιασε τυφλος μεθυσμενος σε σεισμογενη περιοχη.

Έλα, μην είσαι άδικος. Είναι μια εταιρεία ψυχοπαίδι του Leo ;) Πέρα από το ότι το δικαιούται (να μοιάζει με Fender) εγώ τη βρίσκω μια πολύ elegant παραλλαγή της strat. Tόσο ώστε να θυμίζει, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αντιγράφει.

Άλλωστε αν ρίξεις μια ματιά στο line up μόνο αντιγραφές δεν τις λες. :)

https://www.music-man.com/instruments/guitars

georgekz750 είπε:

ΚΑΙ συμφωνώ ΚΑΙ επαυξάνω ΚΑΙ το έκαναν ήδη:

Και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη κλωτσάει την Strat στα... ούμπαλα.  ;)

dimsonic είπε:
πέρα από κάθε πλάκα, μια σωστή musicman πάντα θα ήθελα να είχα
  Μετά από αυτήν την κούκλα, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου..... 
78.png

Πάντως τα πρώτα 6 μοντέλα από εδώ:

https://www.music-man.com/instruments/guitars  μόνο σαν "στραβοχυμένα" μπορώ να τα χαρακτηρίσω.....γούστα είναι αυτά βέβαια, αλλά και πάλι..... ::) :P

Έκτορας είπε:
ΚΑΙ συμφωνώ ΚΑΙ επαυξάνω ΚΑΙ το έκαναν ήδη:

Ελα ρε. Παραξενη κιθαρα σε σημειο που μπορει στην αρχη να τη γουσταρεις αλλα μετα να τη σιχαθεις επειδη ακριβως ειναι τοσο παραξενη. Ειναι τοσο παραξενη οσο και η μουσικη που παιζει η κιθαριστρια που τη σχεδιασε. Την οποια κιθαριστρια ευρισκα παντoτε ωραιοτατη ομως αυτη εχει αλλα γούστα  :'(.

Σαν "ΕΞΠΛΟΡΑ" ειναι με κομμενα χερια και ποδια...

Πάντως το μπράτσο σήμα κατατεθέν της Erni Ball Music Man είναι κάτι σαν τυφλοσούρτης είναι σχεδόν

παντού το ίδιο με κάποιες παραλλαγές, ποιότητες, radious κλπ.

Οι jp13, jp15, jp16 όπως τις βλέπουμε στο link μου αρέσουν αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Επίσης αν ήθελα να φτιάξω  μία  σούπερ μοντέρνα  superstrat custom,  ένα από τα σχήματα-body που θα διάλεγα θα ήταν αυτό του Albert Lee αφαιρώντας όμως ακαριαία το άσχημο pickguard που χαλάει όλη την κιθάρα.Κι αυτό για να σπάσει λίγο η παραδοσιακή στρογγυλάδα της fender.Ένα διπλό πίσω, μονό, και μονό-διπλό(μαγνήτη) στον λαιμό, η άλλη παραλλαγή κλπ.

Αυτη η καινουργια majesty ομως ειναι μουρλια. Πολλα λεφτα ομως.με τοσα λεφτα πλεον παιρνεις 2αρι ;D

otto## είπε:
με τοσα λεφτα πλεον παιρνεις 2αρι ;D
Κάτσε λίγο ακόμα.

Κάτι που θα ανέβει η τιμή της λόγω δολλαρίου, κάτι που όλοι ξεπουλάνε σπίτια λόγω ΕΝΦΙΑ, σε λίγο θα παίρνεις μεζονέτα 250 τμ. με 5 στρέμματα κήπο.

JimmySnail είπε:
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα οι πιο ωραιες ειναι αυτες του Λουκα και μετα η Silhouette και του Steve Morse
Παράξενο πράμα το γούστο (αλλά κα ευπλαστο συνάμα ). Αυτές ακριβώς ειναι που μου φαινονται ως οι πλεον δυσαρμονικές, όσον αφορά σχεδιασμό και γραμμές... και δεν συμπαθούσα την ΜΜ εξαιτιας τους ( οσο καιρο ηταν τα κυριαρχα μοντελα τους ).

Πνοή και Νύξη είπε:
Παράξενο πράμα το γούστο (αλλά κα ευπλαστο συνάμα ). Αυτές ακριβώς ειναι που μου φαινονται ως οι πλεον δυσαρμονικές, όσον αφορά σχεδιασμό και γραμμές... και δεν συμπαθούσα την ΜΜ εξαιτιας τους ( οσο καιρο ηταν τα κυριαρχα μοντελα τους ).
Η luke ειναι αξιολογη superstraat κατα τη γνωμη μου και αρκετα εμφανισιμη. Επισης σχεδιαστικα δεν ειναι extreme οποτε δε βλεπω την δυσαρμονια. Μηπως πιο πολυ εννοείς τις αλλες 2 που αναφερθηκαν;

otto## είπε:
Η luke ειναι αξιολογη superstraat κατα τη γνωμη μου και αρκετα εμφανισιμη. Επισης σχεδιαστικα δεν ειναι extreme οποτε δε βλεπω την δυσαρμονια. Μηπως πιο πολυ εννοείς τις αλλες 2 που αναφερθηκαν;
Φυσικά και είναι πολύ παραπάνω από αξιόλογη ( αν και όχι superstrat που, στα δικά μου μάτια, πρέπει να έχει τουλάχιστον FR ), όπως όλες οι ΜΜ.

Εννοώ ακριβώς αυτές, όπως και το Stingray πχ, σε σχέση με το Sterling. Δεν είμαι ειδικός σε ορολογία και όρους σχεδιασμού, γι' αυτό και δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια (χωρίς να γίνομαι ακατανόητος ή γελοίος) τι εννοώ.

Έχει να κάνει με αναλογίες, με είδη καμπυλών και την ένταξή τους σε ένα σύνολο που να δένει αρμονικά και να είναι ευχάριστο στο μάτι (άρα και στο μυαλό). Το πώς ρέουν δηλ. οι καμπύλες και πώς συνδέονται μεταξύ τους. Το πώς αυτό λειτουργεί στον καθένα, είναι φυσικά διαφορετικό, ανάλογα με το υπόβαθρό του, αισθητικά, καλλιτεχνικά αλλά και ψυχικά. Το σύνολο των αισθητικών κριτηρίων είναι φυσικά διαφορετικό σε κάθε άνθρωπο (ειδάλλως θα είχαμε όλοι το ίδιο γούστο), διαφορετικό στον ίδιο άνθρωπο αλλά σε διαφορετικές φάσεις τις ζωή του επίσης. Κάποιοι κανόνες όμως, είναι αντικειμενικοί και διέπουν σχεδόν καθετί μπορεί να οπτικοποιηθεί, ασχέτως αν ακολουθούνται ή σπάνε. Και αυτό μπορώ να το διακρίνω πχ. στις JP αλλά όχι στη Luke. Λίγη σημασία έχει όμως, γιατί η κιθάρα, πέρα από αισθητική, έχει και χρηστική αξία.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back