- Πόντοι
- 36
εγω παντως πριν λιγες μερες δοκιμασα το ion της alesis και δεν ειδα καμια διαφορα μετα plug ins (και το ακουσα σε μονιτορ ηχεια ενω τα plug ins σε hi-fi)
Εχω ρωτησει ηδη και εχω λαβει την απαντηση :Underground έστειλα ήδη mail στη Muse περί αντιπροσώπων στην Ελλάδα και περιμένω απάντηση. Μόλις την έχω θα ενημερώσω στο Noiz
Δεν συμφωνω απολυτα. Πρεπει να εισαι αρκετα εξοικειωμενος για να το δουλεψεις. Απλα σου δεινουν την δυνατοτητα να ασχολεισαι μονο με την μουσικη χωρις να εχεις τα οποια προβληματα ενος laptop(νιωθω πιο σιγουρος δουλευοντας με το kurzweil μου, παρα με το pc μου).Πιστεύω ότι οι κατασκευαστές τέτοιων συστημάτων ποντάρουν στην ιδέα ότι είναι αρκετοί ακόμη οι μουσικοί που ΔΕΝ έχουν εξοικειωθεί με τους υπολογιστές, και συνεπώς πολύ θα γουστάρουν ένα κουτί που το βάζεις στην μπρίζα και παίζει με τη μία. Αυτή η ιδέα δεν είναι κακή για όποιον την χρειάζεται.
Δεν διαφωνούμε... αλλά... από περιέργεια' date=' τι εννοείς όταν λες ότι τα άκουσες δίπλα-δίπλα? Είχες στην διάθεσή σου ένα αληθινό Moog Modular και το άκουσες από την ίδια κονσόλα με το Moog Modular της Arturia; Και το Korg Legacy με τι το άκουσες δίπλα-δίπλα;[/quote']
Παιδια οταν λεω διπλα-διπλα εννοω τα va με τα plug ins.Eιπαμε οτι τα κανονικα αναλογικα ειναι εκτος συναγωνισμου.Απλα ειχα τη δυνατοτητα να συγκρινω το nord lead 3 και το virus με το legacy,modular,fm7 στα ιδια ηχεια.Οσο για το φιλο που αναφερε το ion της alesis εχει δικιο.Το alesis μπορει να συγκριθει με plug ins, εξου και η τιμη του!
Παιδιά ξεχνάμε ένα τεράστιο θέμα που έχει να κάνει με τη διαφορά ήχου αναλογικών ψηφιακών... τον ήχο στα κλαμπ και λαιβάδικα που παίζουμε.
Παλιά είχα ένα Moog και το είχα κουβαλήσει σε κάποια λάιβ. Το ίδιο είχα κάνει και με το hammond και το leslie. Η διαφορά τους με τα VA's δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου από το δικό μου αφτί (και σίγουρα καθόλου από το κοινό) επειδή' date=' πολύ απλά, τα ηχοσυστήματα είναι παντού μέτρια και οι ηχολήπτες καλαμπόρτζηδες σε μεγάλο ποσοστό! Επίσης είχα δεχτεί και σχόλια του τύπου "τι την κουβαλάς την ντιβανοκασέλα και δεν χωράει στη σκηνή" από ιδιοκτήτη, του οποίου το όνομα δεν παραθέτω για να τον σώσω από τη ρίψη τομάτας (και έπειτα γαμ....ιζα που είχα κοντέψει να πάθω κοίλη για να φέρω τα "αυθεντικά" όργανα μαζί μου)!
Στο μόνο που μπορείς να ξεχωρίσεις τα αυθεντικά αναλογικά όργανα είναι στην ηχογράφηση και εκεί μόνο αν ο παραγωγός και ο μηχανικός ξέρουν να βγάζουν το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτά και είναι μάστορες του αναλογικού ήχου. Αλλιώς και εκεί μάλλον δύσκολα μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Ετσι λοιπόν τα VA είναι εκ των πραγμάτων βασιλιάδες του λάιβ αλλά, συχνά, και του στούντιο.
Αυτά και χαιρετώ
[/quote']
YANNI σωστα αυτα που λες,και εγω VA xρησιμοποιω στα live εμεις ομως δεν συζηταμε για την διαφορα με analog and virtual analog αλλα με va kαι plug ins.Οσο για το ντιβανοκασελα αυτος που το ειπε ηταν ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ!!!
Επισης το κοινο ποτε δεν καταλαβαινει διαφορες,ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν σχεση με το αθλημα.
Sugkrineis diaforetika pragmata, sumfwna me auta pou anafereis. An sugkrines px:Δεν διαφωνούμε... αλλά... από περιέργεια' date=' τι εννοείς όταν λες ότι τα άκουσες δίπλα-δίπλα? Είχες στην διάθεσή σου ένα αληθινό Moog Modular και το άκουσες από την ίδια κονσόλα με το Moog Modular της Arturia; Και το Korg Legacy με τι το άκουσες δίπλα-δίπλα;[/quote']
Παιδια οταν λεω διπλα-διπλα εννοω τα va με τα plug ins.Eιπαμε οτι τα κανονικα αναλογικα ειναι εκτος συναγωνισμου.Απλα ειχα τη δυνατοτητα να συγκρινω το nord lead 3 και το virus με το legacy,modular,fm7 στα ιδια ηχεια.Οσο για το φιλο που αναφερε το ion της alesis εχει δικιο.Το alesis μπορει να συγκριθει με plug ins, εξου και η τιμη του!
Virus B me Virus Powercore
FM7 me DX7
Wavestation software vs hardware
M1 software vs hardware etc.
h sugkrish 8a htan dokimh. Epishs ki an sugkrines ie B3 vs B4 kai genikotera analogika me VA etc.
To na sugkrineis to Virus me to Legacy, FM etc. de nomizw pws eusta8ei.
Φίλε Aztec, δεν υπάρχουν δύο κόσμοι. Όλα τα ψηφιακά όργανα είναι software όργανα, ανεξάρτητα από το αν έρχονται σε hardware συσκευασία ή σαν plug-ins. Και ναι μεν κάποια έρχονται μόνο σαν hardware (Oasys) αλλά κάποια άλλα σαν αυτά που ανέφερε ο whitenoise έρχονται μόνο σαν plug-ins. Και μάλιστα, τα δεύτερα είναι ήδη πολύ περισσότερα από τα πρώτα, έτσι δεν είναι;Εως τοτε εγω θα προτιμω το καλυτερο κατα τη γνωμη μου και απο τους δυο κοσμους.
Εμενα προσωπικα αυτα που αναφερε ο whitenoise δεν μου φαινονται σαν κατι που υπαρχει σε μορφη plugin μονο' date=' η μονη διαφορα ειναι το τεραστιο size των library, αυτα τα καναμε και πριν 10 χρονια με ενα sampler, πιστευω πως συμφωνουμε πανω σε αυτο ολοι.
Whitenoise ολα αυτα που αναφερες ειναι romplers η απλος sample banks, δεν ειναι synthesis synths. χρησιμοποιυν samples η loops που υπηρχαν χρονια πριν βγουν τα συγκεκριμενα. Το atmosphere το μισο εχει φτιαχτει με virus , το stylus χρησιμοιποιει 90% sounds απο sample cd δεκαετιας της ιδιας εταιρειας... που ακριβως ειδες εσυ τον αλγορυθμο σε ολα αυτα η στο charlie, 1000 samples ειναι απο e-piano. μηπως τα εχουμε μπερδεψει λιγακι ?
.[/quote']
καμία αντίρρηση με τι διαφορά πως τα δείγματα έχουν ηχογραφηθεί απο analog devices οπότε πάλι στα λόγια μου (εμένα και του eye)ερχόμαστε..
σε περίπτωσεις που κάποια έχουν ηχογραφηθεί από va τότε και πάλι η ποιότητα των δειγμάτων είναι απολύτως ίδια (ψηφιακό περιβάλλον) όποτε δεν υπάρχει διάφορα..
γνώμη μου…
Τελος δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασεις ενα "hardware" synth' date=' και να υπαρχουν bugs, να χρειαζεται να εισαι πανω απο το νετ ολη τη μερα μηπως βγει το update που σε αφηνει να γραψεις μουσικη σαν ανθρωπος.[/quote']
Profanws den exeis agorasei hardware ths Novation.../modules/htmlarea/images/em.icon.wink.png