Πιστεύω ότι οι κατασκευαστές τέτοιων συστημάτων ποντάρουν στην ιδέα ότι είναι αρκετοί ακόμη οι μουσικοί που ΔΕΝ έχουν εξοικειωθεί με τους υπολογιστές, και συνεπώς πολύ θα γουστάρουν ένα κουτί που το βάζεις στην μπρίζα και παίζει με τη μία. Αυτή η ιδέα δεν είναι κακή για όποιον την χρειάζεται.
Δεν συμφωνω απολυτα. Πρεπει να εισαι αρκετα εξοικειωμενος για να το δουλεψεις. Απλα σου δεινουν την δυνατοτητα να ασχολεισαι μονο με την μουσικη χωρις να εχεις τα οποια προβληματα ενος laptop(νιωθω πιο σιγουρος δουλευοντας με το
kurzweil μου, παρα με το pc μου).
Οσο για τον ηχο του, σε καποια forum διαβασα οτι ειναι παρα πολυ καλος(αν το ακουσουμε απο κοντα θα το διαπιστωσουμε), ενω με ενα laptop θα εχεις ποιοτητα ηχου αναλογη της καρτας σου. Ειναι πραγματι ωραιο να εχεις ενα μηχανημα που να δουλευει αποκλειστικα για μουσικη.
Προς το παρον δεν μπορεις να τρεξεις sequencer πανω σε αυτο(receptor) αλλα στο μελλον ποιος ξερει ; Αλωστε στην αρχη η adat εξοδος του εβγαζε μονο stereo αλλα τωρα με την v.1.3 δουλευει με 8 εξοδους.
Το μονο πλην για πολους απο εμας ειναι το software. Χρειαζεται καποιες ειδικες version των plug-ins για να δουλεψεις. Σιγουρα οι επαγγελματιες εχουν τα περισοτερα original(εισαι πιο σιγουρος δουλευοντας με αυθεντικα), αλλα οι υπολοιποι ;
Και εγω θα ηθελα να εχω πολλα αυθεντικα αλλα το μονο που εχω ειναι το Cakewalk 4 producer edition γιατι αυτο ειναι το βασικο εργαλειο μου και ετσι αποφασισα να το αγορασω αυθεντικο(ενω ειναι το πιο ευκολο sequencer στην αντιγραφη γιατι η Cakewalk,σωστα για μενα, δεν χρησιμοποιει κλειδωματα).
Ξερω οτι δεν πρεπει να ξεκινησω τετοια συζητηση και δεν ζηταω απαντηση,αλλα ποσοι αραγε δουλευουν με original προγραματα ;
Ενα αλλο προβλημα(για αλλους οχι), σε σχεση με Receptor και laptops, ειναι οτι χανουν την αξια τους γρηγοροτερα απο τα harware synths με βαση την εξελιξη. Το θεμα ειναι αυτο που αγοραζεις να το χρησιμοποεις οσο περισσοτερο γινεται χωρις να χρειαστει να το αλλαζεις μετα απο μερικα χρονια(καταρα στον καταναλωτισμο).
Παντως περιμενω να το ακουσω(receptor) απο κοντα, και μεχρι τοτε φυλαω τα ευροπουλα στο υπογειο(γερολαδας) για την επομενη αγορα μου.