harilatron είπε:
Πράγματι υπάρχει ένα ΤΕΙ... αλά δεν πιάνω το συλλογισμό: Γιατί καλύτερα ΙΕΚ από ΤΕΙ?
διότη ξεκίνησα με το οτί ΔΕΝ υπάρχει σχολή (και μετά σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχει ΤΕΙ). Και λέω μετά Δεν υπάρχει σχολή αρα ΙΕΚ και εξωτερικό.
Δεν ειναι καλύτερο το ΙΕΚ, προς Θεου δε λέω κάτι τέτοιο!
Πάντως να σχολιάσω ότι ότι και να αποφασήσεις να κάνεις με τη μουσική θα πρέπει:
α. να ασχοληθείς πολύ (αν θες να κάνεις κάτι ουσιαστικό, έτσι
β. Να ασχοληθείς με παραπάνω απο ένα πράγματα.
Στη σήμερον ημέρα δε φτάνει να ξέρεις... κιθάρα και να είσαι εντάξει. Θα μάθεις και τους λαμπάτους, θα μάθεις και τα πεταλάκια (και καλά της πλάκας, αλλά εγώ δε ξέρω το Χριστό μου απ'αυτά (δει πιανίστας). Μετα θα πρεπει να το ρίξεις και στη μουσική τεχνολογιά και πάει λέγοντας. Το ίδιο και με όλα τα άλλα. Πιανίστας; Βάλε και keyboards βάλε και Midi βάλε και και...
ΜΕ λίγα λόγια, ότι σχολή και να βγάλεις ΔΕ φτάνει. Αλλά προσφέρει κάποια πράγματα.
Με ένα χαρτί απο Μουσικών σπουδών μετά δίνεις για ΑΣΕΠ. Λίγο τό 'χεις; Τη σιγουριά, το καλοκαίρι τσάμπα, το Πάσχα και Χριστούγεννα 15 μέρες άδεια κλπ; Δεν είναι ότι θα ΜΠΕΙΣ ΑΣΕΠ με το χαρτί, αλλά ότι ΧΩΡΙΣ το χαρτί δε μπαίνεις!
Το άλλο μετά είναι το όνειρο που έχεις (άντε να κάνω τον κακό εδώ): Πες ότι μαθαίνεις κιθάρα γαμάτη τζαζ. Όλα καλά! ΠΟΎ θα παίξεις; Πόσα μέρη υπάρχουν; Πόσα σέσσιονς θα κάνεις; Ή θα καταλήξεις σε σκυλάδικο; Πες ότι γίνεις πιανίστας! Συναυλίες θα κάνεις; Πού, στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό; Θα είσαι ένας απ'τους 1ο (άντε 100). Συνθέτης; Τι να γράφεις κοντσέρτα;
Δύσκολο το τι θα κάνεις τελικά και πολύπλοκο.
Πάντως, έχε υπόψην σου ότι το τι κάνεις στη σχολή (πανεπιστήμιο, ωδείο, ΙΕΚ, εξωτερικό, ότι και να είναι) δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με τη πραγματικότητα. Δεν είναι ότι βγαίνεις απ'τη σχολή και με αυτα που σου μαθαίνει είσαι έτοιμος! Αλλοίμονο! Αλλά δίνει πράγματα.
(Λίγο πικρόχολος βγήκα αλλά τες πα...)
Με λίγα λόγια, κάτι γενικό πρώτα και μετά κάτι ειδικότερο. Στο κάτω κάτω, μπες μουσικών σπουδών (αν μπορείς), ή στην Κέρκυρα (που μάλλον είναι το καλύτερο τμήμα μουσικών παν. αν γνωρίζω καλά), ή και στη Μακεδονια και Ρεθύμνο (όπου νά'ναι ντε) και μετά κάνε και το ωδείο σου. Φοιτητής θα είσαι, χρόνο θα έχεις. Να'σαι κι εδώ κοντά θα τσιμπήσεις και γνώσεις μουσικής τεχνολογίας λίγο λίγο. Μετά πιο ανοιχτές οι πόρτες. Πιο ευρείοι ορίζοντες...
Μια ιδέα τέλος πάντων...