Motive live @After Dark 27 αφτουνού!

Να σε πω... Για τα δεδομένα της μπαντός, οι εντάσεις του PA ήταν στα όρια του are yοu nuts...  ;) Πράγμα πολύ «ξένο» για τον ήχο μας και το στιλ παιξίματος- που δίνει τεράστια έμφαση στις δυναμικές.   

Και όσο περίεργο και αν φανεί, ως χαλαροί γερούνδιοι που είμαστε, σα παν δεν τα βαράγαμε τα κσύλα μας. Αλλά σα κατ απ' ότι έμαθα τα μπασοτύμπανα βρόνταγαν οσάν ο κεραυνός του Δία  ;D

Απέ την άλλη, σα παν (τουλάχιστον απ' εκεί που καθόμουν) μας άκουγα όλα τα γερούνδια με πολύ ισορροπημένο ήχο- τα κρουστά δε, καμπάνα. Ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.

Απέ κάτω, όπως με είπαν, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, το κοινό απόλαυσε (κυρίως) τους μπασοτύμπανους  ;D, αλλά φωνοκίθαροπλήκτρα ήταν ριγμένα... Στο Β' ημιχρόνιο το έστρωσε ο μάστορης εξ όσων έμαθα.

Το νέο κσύλο του Αδμίν δεν ήταν κακό- απλά ήταν πιο Ροξ απ' ότι τον έχουμε συνηθίσει με την σκάφη.

ΥΓ: Φίλος Παράγκας τι μου είπες όταν ήρθες; «Εδώ πριν την 1 δεν έρχεται ο κόσμος», όπερ εγένετο  ;) ;D  Είναι after το κοινό  ;D ;D ;D ;D

Αυτές είναι οι συνέπειες του να παίζεις σε... ροκάδικο.  :D

Λες και είμαστε βρυκόλακες, είχαμε εντολή άνωθεν να ξεκινήσουμε μετα τα μεσάνυχτα. ;)

Το ίδιο ισχύει και με τον ήχο. Οταν δεν τον ελέγχεις αλλά ρυθμίζεται το τι βγαίνει στον κόσμο απο ηχολήπτη - μαγαζάτορα είσαι έρμαιο της προσωπικής του άποψης και μουσικού γούστου για το πως πρέπει να ακουστείς. Για τη δική μας μπάντα που παίζει συνήθως σε χαμηλές εντάσεις, έχοντας σαν σημείο αναφοράς την ένταση απο τα congas, επάνω στη σκηνή τα πάντα ήταν δυνατά απο τα μόνιτορ και έκανε κάποιους απο εμάς να αισθανόμαστε άβολα. Κρίνοντας απο αυτό καταλαβαίνω και το τι άκουγε και το κοινό. Οι ρυθμίσεις πχ του EQ επι κονσόλας, πολύ πιθανόν να έβγαζαν και κάποια όργανα (ίσως και την Les Paul) σκληρά. Οπότε ποιός ο λόγος να πασχίζεις να ρυθμίζεις τον ήχο στον ενισχυτή σου (όσο καλός και να 'ναι) όπως θες, όταν θα ακουστεί διαφορετικά στον κόσμο;

Θεωρώ σαν μουσικός και ηχολήπτης πως για τόσο μικρούς χώρους, η χρήση P.A. / monitor για όλα τα όργανα είναι overkill και εξυπηρετεί μόνο το ροκοποζεράδικο dream επι σκηνής αλλά και την ανασφάλεια του μουσικού που δεν είναι σε θέση να ελέγχει τον ήχο του σε συνάρτηση με την υπόλοιπη μπάντα.

Αλλά είπαμε, no use crying over spilt milk. Εμείς τελικά περάσαμε όμορφα, διασκεδάσαμε, (κουραστήκαμε τα γερόντια) και ελπίζω, κρίνοντας απο το κοινό που έμεινε μέχρι το τέλος, πως διασκέδασε και αυτό.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήρθαν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
yameth είπε:
Το ίδιο ισχύει και με τον ήχο. Οταν δεν τον ελέγχεις αλλά ρυθμίζεται το τι βγαίνει στον κόσμο απο ηχολήπτη - μαγαζάτορα είσαι έρμαιο της προσωπικής του άποψης και μουσικού γούστου για το πως πρέπει να ακουστείς.
Και ο συγκεκριμενος ειναι και λιγο ξερολας. Αστα να πανε, σαν να το εχω εικονα και ηχο και ας μην ημουν εκει.

Θα συμφωνησω με τον Σαμη οτι η μπαντα ηταν υψηλου επιπεδου.

6 ατομα επι σκηνης (incl. voice) και να τους ακους ολους με τις δυναμικες τους

- περαν των των προβληματων ηχου που υπηρχαν

πχ.κιθαρα,φωνη στην αρχη γιοκ - ειναι ενας δεικτης .

To ρεπερτοριο ηταν τετοιο που αναδυκνυε το δυναμικο της μπαντας

αλλα και η ιδια η μπαντα εδινε το προσωπικο της στιγμα στα περισσοτερα κομματια .

Μου αρεσαν πολυ οι soul και οι funky στιγμες .

Οχι αλλο σαντανα . :P

Εχουν και φωναρα ομως που στηριζει ολο το υπολοιπο μουσικο οικοδομημα .

Για μενα η φωνη ειναι Νο1 παραγοντας σε μια μπαντα αλλα και σε ενα τραγουδι .

Οσο καλοι παιχτες και να ειναι αν δεν υπαρχει φωνη

τοτε ολη η κατασταση χανει την μιση απο της αξια της .

Ο κιθαριστας  ειναι η επιτομη του cool ,του ρυθμου και της οικονομιας κινησεων.

Καποιες φορες νομιζα οτι ηταν playback.  :D

Δεν κουνουσε ουτε βλεφαρο και ομως κιθαρα υπηρχε στο κομματι.

Εχει ωραια minimal αισθητικη στο παιξιμο του και φοβερο groove/ρυθμο .

Καταλαβαινεις οτι εχει κανει χιλιομετρα στα ταστα

και πλεον παιρνει την ουσια απο αυτα .

Ωραιος και ο κρουστος ωραιος και ο πληκτρας .

Και οι δυο χωρις υπερβολες αλλα και χωρις να θαβονται απο τους υπολοιπους

εδωσαν το στιγμα τους και στην μπαντα και στα κομματια .

Στην ουσια αυτοι οι δυο ειναι και το αλατοπιπερο στο μουσικο μαγειρεμα των motive

αλλα και το κατι διαφορετικο στη μπαντα .

Και τα πηγαν περιφημα Μπραβο .

Θα συμφωνησω με τον Σαμη για τον ντραμερ .

Ο ανθρωπος σβερκωνε το ταμπουρο και σταματουσε τον χρονο .

Αντιληψη ,αισθητικη ,groove .

Tι να πω....αναυΛος .

Βεβαια και το αλλο μισο του rhythm section το μπασο 

(η το 1/4 αν μετρησουμε κρουστα και πληκτρα ) ΟΡΓΙΑΣΕ.

Ο Blondie ειχε φυγει και ηταν σε τροχια στον αστερισμο των χαμηλων συχνοτητων.

Εξαιρετικος .Respect Blondie .

Tου κατσαν και τα κομματια εδω που τα λεμε . ;D

Κατι Sade κατι Temptations λες και ηταν παραγγελια

για μπασο-φιγουρα με πιρουετες και διπλο φλικ φλακ  . :D

Βεβαια η σχεση μπασου ,ντραμς ειναι κατι σαν κωλος και βρακι

(δεν ξερω στην μπαντα ποιος ειναι ποιος ) και αυτο εβγαινε και ηχητικα .

Για μενα τα τυμπανα και η σχεση τους με το μπασο

διαμορφωνουν την ηχητικη ταυτοτητα της μπαντας .

Και χτες μοιραζαν ταυτοτητες .

Προσωπικα περασα πολυ ωραια - ειχα και καλη παρεα -

φτιαχτηκα απο την μουσικη και ασχετα με το ρεπερτοριο

- ο Σαμης γκρινιαζει επειδη δεν παιξαν Stones ,

αν ειχαν παιξει θα τους ειχε αποθεωσει -  :D

οταν γουσταρουν αυτοι που παιζουν το μεταδιδουν και κατω.

Kαι επειδη οι ταμπελες στη μουσικη μπηκαν για να γινει προιον

αν ακους κατι καλοπαιγμενο  δεν εχει σημασια τι ταμπελα εχει.

Το ξαναλεω περαν του προβληματικου ηχου

οταν ακους δυναμικες ,τους ακους ολους μαζι αλλα και ξεχωριστα τον καθενα ,

ακους να βογγαει και το ταμπουρο απο την σβερκια ..εεε...νταξει καλα ηταν . ;D

Λιγο μεταλ εδω που τα λεμε και ο Γιαννης αλλα οχι σαν τον Νεστορα. :D

Και μιας και το εφερε η κουβεντα .

Χτες δεν καταλαβα ενα πραγμα .

Τα 3/4 του κοσμου του  μαγαζιου

incl. προσωπικο,μπαντα χαιρετουσαν τον Νεστορα .

Το υπολοιπο 1/4 τον χαιρετησε οταν εφυγε .

Καποιοι τον χαιρετησαν και 2 και 3 και 4 φορες

Καποιοι του φιλουσαν και το χερι . :-X

Τι εγινε ρε παιδια ? ?

;D ;D ;D ;D

samy paraga είπε:
...αλλά αν μου επιτρέπεται και χωρίς να θέλω να θίξω άλλους ντράμερ συμφοΜουρίστες ο νδράμερ του εν λόγω σχήματος είναι ένα σπάνιο φρούτο κλάσεις ανώτερο του τι έχω δει προς ώρας σε σχήματα του φόρουμ.

Είναι η εμπειρία φίλοσ... ;)

Στράτος Διονυσίου - Ένας Μάγκας στο Βοτανικό ( live )

...και είναι και λίγο λάθος να συγκρίνουμε έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε απο τους πιο busy studio drummers στις δεκαετίες '80 και '90* με κάποιους ανθρώπους που απλά κάνουν το χόμπυ τους.

*Αν τον ρωτήσεις σε πόσους δίσκους έχει παίξει εννοείται ότι δεν θα θυμάται...

Αν σε κάτι ατύχησε η χθεσινή βραδιά, είναι ότι δεν κατάφερε ο (αχαρακτήριστος) ηχολήπτης να βγάλει αυτό που θέλει το γκρουπ να μεταδόσει στο κοινό του (πράγμα το οποίο το έχει κατάφέρει πολλάκις ως σήμερα), δηλ. την επιτομή του cool.

Oι παραπάνω ομιλήσαντες απέδωσαν με ακρίβεια τα χθεσινά.

Όσο για το:

RemaliFrank είπε:
Χτες δεν καταλαβα ενα πραγμα .

Τα 3/4 του κοσμου του  μαγαζιου

incl. προσωπικο,μπαντα χαιρετουσαν τον Νεστορα .

Το υπολοιπο 1/4 τον χαιρετησε οταν εφυγε .

Καποιοι τον χαιρετησαν και 2 και 3 και 4 φορες

Καποιοι του φιλουσαν και το χερι . :-X

Τι εγινε ρε παιδια ? ?

;D ;D ;D ;D
;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
longshadow είπε:
Είναι η εμπειρία φίλοσ... ;)
Είναι λίγο λεπτό το θέμα μια και αναφέρθηκα σε πρόσωπα -όχι συγκεκριμένα- αλλά υπαρκτά εντός του φόρουμ ,πως ο συγκεκριμένος είναι άλλη κλάση .

Το επαγγελματίας και το δεκάδες,ή αμέτρητοι δίσκοι για μένα είναι στα υπέρ ,αλλά δεν με ικανοποιεί τη στιγμή που μέσα στο φόρουμ υπάρχουν ερασιτέχνες κιθαρίστες-μπασσίστες, ίσως και πληκτράδες που άνετα στέκουν -προσωπικά έτσι το αισθάνομαι- στα ίσα ,δίπλα σε επαγγελματίες κι ας μην έχουν δισκογραφία και εκατομμύρια  χλμ σε μαγαζιά .

Μάλλον οι νδράμερ είναι είδος υπό εξαφάνιση ? και δεν το λέω σαν βιρτουόζος κιθαρίστας που δεν είμαι,αλλά σαν ακροατής .  ;)

Χαιρετώ την παρέα!

Το live ήταν από τα καλύτερα που έχω κάνει στη μικρή -συγκριτικά με τους συμπαίχτες μου- μουσική μου διαδρομή. Πέρα από όποια προβλήματα (αντικειμενικά και μη :-X  :P ) κρίνοντας κι από όσα γράφετε, δηλαδή, νομίζω ότι όλοι το κατευχαριστήθηκαν όσο εγώ.

Ευχαριστώ τη μπάντα. Παίρνω πολλά ήδη από τη συμμετοχή μου σ' αυτή.

Να 'στε καλά και όσοι μας υποστηρίξατε.

Τα καλύτερα έρχονται!  8) 8) 8) ;) ;) ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back