Αυτό είναι αλήθεια, από την άλλη όμως συγκρίνοντας για παράδειγμα ένα regerlwerk που έχω δικό τους με τα midi controller της αγοράς βλέπω ότι η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ ανώτερη από τον "ανταγωνισμό" (novation, m-audio, korg, akai κτλ).Roth είπε:δεν ξερω για εσας αλλα αμα υπηρχε μονο μια doepfer δεν θα αποφασιζα ποτε να ασχοληθω με το modular. Και Buchla!
peripatitis είπε:Aναρωτιέμαι αν τα παιδιά που έχουν ήδη modular μπορούν να μας πουν πως έφτιαξαν τα συστήματα τους. Module module η κατευθείαν ένα πλήρες σύστημα ?
Επίσης η εμπειρία τους με διαφόρους κατασκευαστές ποια ήταν ?
χρόνοι παραλαβής κτλ
Τέλος καταστήματα από όπου αγόρασαν, εμπειρίες και από εκεί....
Νομίζω ότι αυτά θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους εμάς που είμαστε στο μεταίχμιο![]()
peripatitis είπε:Αυτό είναι αλήθεια, από την άλλη όμως συγκρίνοντας για παράδειγμα ένα regerlwerk που έχω δικό τους με τα midi controller της αγοράς βλέπω ότι η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ ανώτερη από τον "ανταγωνισμό" (novation, m-audio, korg, akai κτλ).
Δεν Ξέρω για τα modules τους, αλλά φαντάζομαι οτι θα είναι και αυτα καλοφτιαγμένα...
Αν και δεν εχω προσωπικη πειρα....peripatitis είπε:p.s
υπάρχει κάποια άποψη για τα curetronic ?
κοιτάω και στο Muff αλλά δεν υπάρχουν και πολλά posts που να τα αφορούν
Δε νομίζω ότι χτυπάει άσχημα. Άλλο τι ήταν πριν από 30 χρόνια και άλλο τι είναι τώρα.peripatitis είπε:Αυτό μέχρι ενός βαθμού είναι αλήθεια. Δεν παύει όμως να "χτυπάει" άσχημα ότι ενώ τα serge ξεκίνησαν ως μια "φτηνή" λύση είναι πλέον ανάμεσα στις 3-4 ποιο ακριβές προτάσεις της αγοράς. (προφανώς δεν τα συγκρίνω με τα doepfer).
Τα buchla από την άλλη τα είχα πάντα στο μυαλό μου ως μπουτίκ οπότε η τιμή τους δεν με ενοχλεί τόσο...
10 μαστιγώματα με καλώδιο ρεύματος για να εξιλεωθείς. ;Dbloody_sunday είπε:Στο μαγαζί που ξεφύτρωσε στη θέση του έχω χάσει μερικές απίστευτες 2nd hand ευκαιρίες επειδή - και πάλι - δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται, όπως πχ. ένα Analogue Systems French Connection. >>
![]()
OurDarkness είπε:10 μαστιγώματα με καλώδιο ρεύματος για να εξιλεωθείς. ;D
Το French Connection είναι άκρως γαργαλιστικό... με εκείνο το δαχτυλίδι κάτω από τα πλήκτρα, έχω ακούσει κάτι απίστευτα glides.![]()
Βασικά όπως έχω γράψει και παραπάνω έχω ένα κώλυμα με cwejman από τότε που είδα ένα s1mk2 που είχε ένας φίλος. Ένας λόγος είναι αυτός που ανέφερες για τους καινούριους κατασκευαστές και το πόσα καταφέρνουν να χωρέσουν σε μικρο χώρο.Επίσης κάτι που θεωρώ αρκετά σημαντικό είναι ο διαχωρισμός των patch points από τα controls, είναι κάτι που μου αρέσει από άποψη λειτουργικότητας.Οπότε η αρχική σκέψη ήταν για γιούρο...mamonu είπε:Αν και δεν εχω προσωπικη πειρα....
ειναι μια καλη 5U μαρκα σε σχετικα καλες τιμες... νομιζω ενα site που λεγοταν bluesynths ειχε αφιερωμα στα curetronic.
Συνηθως τα 5U ειναι πολυ καλοφταγμενα modules με οχι φτηνα compontents....
αν εχεις αποφασισει για 5U φορματ ειναι μια καλη λυση για να προσθεσεις σε συνδυασμο με modules απο αλλους κατασκευαστες....
γενικα το πρωτο πραγμα που πρεπει να αποφασισεις ειναι τι modular φορματ θελεις να ακολουθησεις...
@#^&@#^&@ τα modcan φαίνεται να μαμάνε !!!αν σε ενδιαφερει να εχεις modules απο ενα καλο κατασκευαστη (και τα λεφτα ειναι λιγοτερο θεμα) ισως να σε ενδιεφεραν τα modcan (ειναι και με banana jacks!)
Τυχαία είδα αυτό χθές στο synthtopiaΤώρα θυμήθηκα και τα Macbeth... Πριν από μερικά χρόνια είχαν αντιπροσωπεία με demo rooms κοντά στο σπίτι μου (μένω εκτός Ελλάδας), και μόλις το πήρα χαμπάρι... έκλεισαν. >Στο μαγαζί που ξεφύτρωσε στη θέση του έχω χάσει μερικές απίστευτες 2nd hand ευκαιρίες επειδή - και πάλι - δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται, όπως πχ. ένα Analogue Systems French Connection. >
>
![]()
peripatitis είπε:Επειδή λοιπόν τo interface του είναι καρφιά/4 άρχισα να σκέφτομαι τα 5U και κατ' επέκταση τα curetronic ως Ευρωπαϊκά (φοβάμαι το μπλέξιμο με τυχόν service για τα Αμερικάνικα).
ναι αυτο ειναι μια λυση αλλα τρωει χωρο στο case...Roth είπε:MakeNoise Format Jumbler